Bebelusi de mai-iunie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Buna, fetelor. Sunt distrusa: in sfarsit a fost comfigurat calculatorul, dar stupoare! Nu are modem si nu ne putem conecta macar la clicknet, ca pana acum. Cine zicea ca e scump pe dial-up. Eu am platit cam 900.000/luna in conditiile in care vorbesc si pe fix in prostie (detalierea pentru Internet e cam 250.000 - si stateam zilnic minim 2 ore - e drept ca dupa ora 20). Asa ca am fost aqzi la RDS sa ne conectam si cand credeti ca vin sa ne instaleze? Intre 30 si 45 de zile...... Pai in tara asta ajungi sa te rogi tu de furnizor sa te serveasca. Cica au multe comenzi. Asa ca acum sunt la o colega, voi mai trece pe la birou, vad eu cum fac sa va citesc si voi scrie mai rar si putin. Si cred ca o sa mai cumparam modem pana vin astia de le RDS. Stiam eu de ce nu voiam calculator: o multime de cheltuieli si timp pierdut. Dar am devenit dependenta de voi si pentru asta merita toata osteneala.
Crissi - nici mie nu mi-a venit si nu ma plang. Unei colege i-a venit abia acum, la 10 luni de cand a nascut si crede ca in contextul revenirii la munca, stres etc. Se pare ca e mai bine sa nu-ti vina caci din acel moment si calitatea laptelui se schimba. Cat despre pastilem stiu ca exista un singur tip acceptat pe perioada alaptarii.
Fran - de ce ati banuit-o pe aia mica de infectie urinara? Ma rog, in afara de faptul ca nu lua in greutate. La mine de vreo 10 zile face foarte mult pipi, in conditiile in care ea facea destul de putin - cateodata pampersul pus seara era uscat dimineata. O fi ceva?
In schimb a rarit-o cu caca - probabil de la Debridat - in asa hal incat in seara asta i-am pus supozitor ca s-a scremut toata noaptea si era cu picioarele pe sus, iar cand am pus-o in patut sa faca nani dupa baita era tot cu picioarele in aer. Si dupa supozitor a facut 1 kil de caca, dar cum? Dupa ce am considerat eu ca a facut tot si am tras pampersul de sub fund a dat un jet care a ajuns direct pe parchet. Iar tati noroc ca are reflexe de fotbalist ca s-a ferit la timp din calea jetului (era copilul pe masa de infasat). Biata de ea, cate gaze acumulase de a iesit asa cu presiune. Vedem maine la cantar ce ne zice acest kk rarit.
Si cu boraciunile e mai bine: pot sa ies si eu ea afara fara sa se ude, mai ales ca acum e mai racoare.
Si cam asta facem toata ziua: profitam de ultimele zile caldute si stam afara cam de la 10.30 la 16 cu pauze de alaptat. Bebelusa doarme, deci eu am timp de barfa cu alte mammici + de citit (am revenit la vechea mea pasiune - cam o carte la 3 zile). Cred ca radio sant de la mine din bloc (pentru ca am constatat cu stupoare ca vecinii mei au o pofta de barfa nemaiintalnit) este scandalizat de-a dreptul ca cine imi face treaba. Dar de-aia nu mai pot eu - de-aia am femeie, sa faca curat, iar mancare sa faca sotul. Prioritatea mea este copilul!
A si sa nu uit: am fost la nunta. Pana la urma am tinut-o cu noi in restaurant cu toata muzica care bubuia. A dormit fericita, s-a trezit de 2 ori sa mance (ca am stat pana la 4) si apoi s-a culcat la loc. Bineinteles cand s-a trezit a fost dusa inclusiv pe ring la dans (lucru care a incantat-o foarte tare). Cica sunt si niste poze, dar sa vad cand reusesc sa le pun. Oricum toate lumea a fost socata de cat e de cuminte, cat e de frumoasa, ce bine doarme etc. Si nici macar nu s-a deochiat desi am uitat sa-i pun rosu.
Inca ceva si va las. S-a obisnuit kupilu sa doarma afara si ieri pentru ca intarziam cu iesitul ca voiam sa calc (mai fac si eu ceva treaba totusi) era cam maraita. Asa ca zic ce-ar fi sa o adorm in brate. Si o iau sa incerc stilul leganata si bataita care merge la fiica colegei mele. Cand colo, ce sa vezi? Asta mica radea in hohote, credea ca ne jucam. Si mi-am zis: ce mama denaturata, sa nu-i ofere niciodqtq copilului ei ce le place mai mult copiilor - adormitul in brate, de bietul copil nu a recunoscut actiunea de a fi leganat! Si ce copil vitregit! Dar daca n-a fost cazul...
Hai va pup si mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Hai ca am mai vrut sa intreb ceva si am uitat...
Fetele care ati luat Infant Formula pentru bebelusi,spuneti-mi si mie va rog ca cantitate se da copilului...Am gasit un magazin in cta al alora de la california fitness si maine vreau sa ma duc sa-i iau la copilu'...Stiu ca ati avut ceva probleme la achizitie...trebuie sa ma stept si eu la asa ceva?!

Na ca mi-am mai adus aminte ceva ...lui domnisorica mica i s-a inrosit buricul inautru...Am vazut de vreo doua-trei zile si nu stiu ce-o fi,ca la dr. nu mai sun ca iar ma enervez...Poate sa fie ceva,aveti vreo bucata de idee sau se mai irita din cand in cand...Cu Bianca n-am avut probleme(de...bebelusul ideal)

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
cum se joaca Delia
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Hei, din graficul cu greutatea bebelusilor, constat ca intr-adevar la 65 cm copilul trebuie sa aiba 7 kg, dar este vorba de greutatea la 5 luni. De-aia zicea doctorita ca i se pare ca Ana avea alura unui copil de 5 luni. Asa ca normal ca nu are 7 kg copilul, are greutate de 3 luni (5.620 kg) dar lungime de 5 luni. Parca m-am mai linistit. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Mie imi place lasagna si de cand fac, s-a pus si tati pe mancaruri italienesti. Acuma mananca si spaghete siciliene (cu rosii, usturoi si busuioc).

Pe cutiile de Barilla sunt scrise retetele si astfel totul devine simplu.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Saru'mana de incurajari. Nu ma panichez inca, probabil are dreptate NewMami, o fi pus un diagnostic mai nasol ca sa justifice eco si de aia nu mi-a aratat trimiterea...ca noi avem abonament si toate investigatiile intra in pretul abonamentului, dar pediatrul trebuie sa le justifice. Da' emotii tot am pana sambata viitoare...
Pisik- nu stiu ce sa zic cu lungimea, Patricia se lungeste mult, spre necazul meu- ca asa arata si mai manechinuita. Hainutele ii vin alea pt. 9luni. Si am inteles ca nici macar nu inseamna ca o sa fie inaltuta, cica nu are relevanta cat se lungesc in primii ani, saltul final de pe la 11-12 ani ii diferentiaza...
Elisor- soldurile erau ok la ultima eco, dar mai avem de facut consultatia "finala" la ortoped si dupa asta scapam de stat in 2 pampersi- desi dupa ultima eco nici nu prea i-am mai pus 2 cand era cald La medicover noi avem abonament facut de cei de la serviciu de la sotul meu- si am inteles ca difera tarifele in functie de cum negociaza fiecare firma. Ca persoana particulara o consultatie de pediatrie e in jur de 300000-400000, iar pe aici pe forum am citit mai demult ca cineva platea 15$/luna pentru un abonament white( ca sunt pe categorii). Oricum, la cate investigatii i-au facut pana acum Iepuretelui cu noi au iesit clar in pierdere...
Loreen- se da 1ml de infant/zi-dopul sticlutei are in prelungire o pompita gradata. Eu ii dau dimineata dupa laptic intr-un bibe cu 30-40ml de ceai, dar cred ca merge si in lapte. Mie mi-au facut figuri aici pana mi l-au dat ca trebuie sa fiu membru, pai zic hai sa ma fac, nuuuu, ca intai trebuie sa cunosc pe cineva care e membru...pana mi-a sarit mustaru' la ele si le-am intrebat daca e club privat sau ce naiba...acum am datele de la sotul lui Corni, care e membru.
Ioanailincam- Patricia nu avea nici un semn de infectie urinara, dar la astia mici se pare ca nici nu prea se manifesta decat prin crestere mica in greutate. Si Patricia are nopti in care nu face pipi, pampersul e uscat dimineata la trezire- la noi depinde cred cat de profund doarme. Pipi mult poate face si de frig.
Mey, cu greutatea aia, valorile din tabele sunt doar niste medii...important e cat ia de la o luna la alta. Iepu' era peste greutatea medie la 2luni-ca avusese destul de mult la nastere si in prima luna luase 1,3kg- dar cresterea intr-o luna era doar de 250gr. Ceea ce nu era chiar ok.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

loreen, intr-adevar perna de alaptat seamana mult cu cele de gat (cap) doar ca sunt mai voluminoase si putin altfel croite. Ele sunt facute sa te cuprinda in jurul "taliei" daca o putem numi asa dupa nastere ca sa pui copilul pe ele, sa-ti fie mai usor la alaptat. Pe mine m-a ajutat mult de tot cand alaptam, din pacate ptr. scurt timp ca a secat vacuta repede.
O reteta de bucatareasa nu ai ? ca tare bine mi-ar prinde
Pe mine nu ma trage ata deloc prin bucatarie, as face orice altceva numai sa nu gatesc. Dar in schimb imi place tot ce face altul.

NewMami & Patrick Ryan

http://community.webshots.com/user/newmami2005

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;28/st/20050613/n/Patrick+Ryan/k/791d/age.png

Mergi la inceput

Nelia, nu-i nimic daca ai lipsit de data asta, sunt sigura ca va urma o data viitoare si atunci nu te mai scutim. Si de altfel o asteptam si pe Sim 76 ca sa nu se bata baietii ptr. Tudora . Domnisoricei Agata trebuie sa-i gasim si ei ceva pe masura.
Eu tocmai am venit din oras si n-am gasit nici un costumas ptr. bebei care sa-mi placa. Dar am vazut saptamana trecuta in State la ToysRus unul care mi-a placut si tocmai l-am sunat pe sotul sa se opreasca in drum de la serviciu si sa-l cumpere. Sper sa-l mai gaseasca. Imi inchipui ce-i pe capul Agatei caci imi aduc aminte si eu de cand eram copil ce mult asteptam evenimente asemanatoare mai ales cand mergeam cu copii de aceiasi varsta.

NewMami & Patrick Ryan

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;28/st/20050613/n/Patrick+Ryan/k/791d/age.png

Mergi la inceput

Voi ati vazut ca la mamici de martie - aprilie 2005 incep sa apara deja bebeii nr. 2? Parca numai acum erau gravide si asteptam cu sufletul la gura sa nasca ele si sa ne povesteasca din experienta lor. Ce repede trece timpul. Pe la noi inca nimic? Nu aruncati cu pietre, please.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput

La multi ani decanului de varsta Thomas pentru jumatatea de an de viata,dar si pentru Cristian Lucian(Anky), sa fiti sanatosi...

cum se joaca Delia
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Newmami retete de bucatareasa nu am,insa pofta vine mancand...Eu eram teroare in bucatarie,insa a inceput sa-mi placa de cand cu tehnica asta moderna...Si-mi place sa fac mancare mai ales de sarbatori,cu specific binenteles...

cum se joaca Delia

Mergi la inceput