dormitul cu bb
mamicilor, as vrea sa-mi spuneti parerea voastra in privinta dormitului cu copilul in camera. Voi la ce varsta l-ati mutat in camera lui?
va pup!
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Eu dorm tot cu el in camera,desi are 1 an.
Si tare-as mai vrea sa-mi fac curaj odata sa-l las singurel,dar nu ma lasa inima.Sper sa se intimple lucrul acesta cit de curind.Pa!Pa!Cristina
khristin spune:
Aceeasi polemica o am si eu cu sotul meu despre amenajarea camerei copilului care va veni peste o luna...eu zic ca-l tin in camera la noi, el zice sa-l mutam in camera lui....noroc ca patutul copilului e pe rotile si putem ajunge la un compromis... Din cate am mai auzit si eu e bine sa-l inveti pe copil in camera lui, dar parca pe mine nu ma lasa inima.....
Cristina
mumulina spune:
pai chiar asa de la inceput sa doarma singurel nu m-ar lasa nici pe mine inima. dar vine un moment cand, zic eu, ar trebui sa aiba camera lui. uite, pe prima mea fetita am mutat-o la ea in camera pe la 4 luni, cand a inceput sa nu se mai trezeasca noaptea sa pape. as vrea sa stiu insa si ce parere aveti voi.
va pup!
Corina spune:
Eu am pus-o pe Anna de la inceput in camera ei ,singura.Binenteles ca o aud cind se trezeste ca sa manince.Parerea mea este ca e bine sa o obisnuiesti de la inceput cu camera si cu patutul ei, mai tirziu o sa fie mai greu!
corina
oanagabriela spune:
Fetita mea are 2 ani si 2 luni si inca doarme cu noi in camera. Eu as fii vrut sa-i fac camera ei de la inceput (asa a procedat sora mea si totul a fost OK, mai putin faptul ca mama trebuie sa face curse noaptea, in special in primele luni...). Sotul meu in schimb a fost contra de la inceput (el a dormit cu parintii in acceasi camera pina pe la 5 ani, datorita conditiilor de acum 40 ani, nu aveau mai mult spatiu) si lui i se pare normal ca si noi sa facem la fel. In plus, in apartamentul in care locuim am avea o camera disponibila (utilizata ca birou acum), dar este foarte friguroasa si cam prost izolata, deci eu nu am argumente valabile pentru a face schimbarea. Asa ca pina la urma am renuntat sa ma mai framint, cind ne vom hotari sa ne mutam voi reaborda subiectul in speranta ca fetita nu va ajunge la 5 ani ca tatal sau. Pe de alta parte, experienta lui tati a fost foarte fericita (socrii mei sint niste oameni extraordinari, care si-au adorat unicul fiu), deci poate ca nu este chiar asa de grav.
Oana
anita spune:
Si eu am aceeasi problema. Fetita mea(are 3 luni).Inainte sa se nasca i-am pregatit camera ei, care se afla intre celelalte 2 dormitoare, dar pana acum nu am putut-o lasa singura in camera, se trezeste de 2 ori pe noapte sa manance si e greu sa faci naveta plus ca ma simt rau sa o stiu singura in camera ei. Sper insa ca de la 6 luni sa o pot duce in camera ei, sau atunci cand se va trezi mai rar noaptea.noi folosim mult monitorul si tot nu am incredere ca nu se rastoarna pe burtica in timpul somnului si o verific des. Acum tu vezi cum ti-e mai usor tie si in acelasi timp cum e mai bine pt. baby. Cu dormitul in pat cu parintii nu sunt deloc de acord.Depinde si de dormitor, de ex. dormitorul nostru e foarte mare si am impresia ca temperatura nu ramane constanta, ceea ce e destul de rau pt copilas.
Succes
iris spune:
am lasat amindoua fetitele in camera lor din prima noapte; am incercat de fapt sa dorm cu prima, in prima noapte dar scotea atitea sunete ca mi-a fost imposibil sa dorm desi picam; nu avtei grija ii veti auzi cind pling si veti evita destul "circ"de mai tirziu daca va separati de la inceput, nu trebuie sa va ginditi ca nu se simt bine, de fapt dorm bine mersi si cind le e foame dau alarma; asa ca daca veti loc, faceti asa incit sa va simtiti confortabil , cu totii, voi, copii si sotii, si acum si mai tirziu;
cami1977 spune:
Noi am fost de acord amandoi ca la inceput ar fi bine sa dormim cu ea dar pe la 6 luni am dus-o in camera ei si acum sotul face "naveta" ca sa mi-o aduca la pat ca de cand ne chinuie dintisorii ne trezim si de 6 ori pe noapte ceea ce nu se-ntampla cand era mai mica si dormea cu noi in camera. In concluzie orice varianta ai alege exista avantaj si dezavantaj.
Sa aveti parte de somnic cat mai mult si cat mai linistit.
Camelia
Adela spune:
Buna
La acest link mai gasesti raspunsuri pe Forum la intrebarea ta. Si eu am postat un mesaj asemanator nu de mult.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=162
Adela & bb Julia
rosa spune:
Si eu am zis la fel ca multe dintre voi, o tin cu mine numai la inceput apoi o mut in camera ei. Pina aici mi-a fost, ca nu i-a placut niciodata in patut de bb, asa ca a dormit cu mami in pat. Iar cind a venit vremea sa aiba camera ei, s-a mutat mami cu ea in pat, si tot asa pina pe la vreo 3 ani jumate, cind s-a hotarit singura ca e fetita mare si ca vrea sa doarma singura.
Cu BB #2, are camera lui cu patut de bb si cu pat normal si bineinteles ca noaptea doarme cu mami dupa ora 2 am, cind e primul apel.
Totul e din vina mea, sint prea obosita sa ma scol din pat si imi place prea mult cum miroase bb. Oricum, o sa faca chestia asta inca vreo citiva ani, apoi bye, bye mami, ca sint baiat mare.