Copilasi de Mai-Iunie 2004 (57)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by Nally

quote:
Originally posted by Lauraa

Mai,m-ati spart, mai ales Nally, nu pot sa cred ce ai inteles!!! Ce jigniri Nally??? Unde? Eu am toata admiratia pentru mamicile care-si cresc copiii in Romania. AM zis ca mi se pare totul foarte scump la o calitate slaba.Nu e asa? O cutie de branza Esquisa costa 2 euro!!! Daca as fi trait in Ro nu mi-as fi permis sa-i dau Larei asa ceva in mod regulat!! Crenwursti cu 140000kilu si sunt ca buretele?? (erau de Cristim,crenwursti de pui,luati de la XXL). Cand zic ca e plin de pericole,nu puteti spune ca nu e asa!!! Parcurile si locurile de joaca nu sunt gandite pentru copii! Sunt numai colturi ascutite si leagane de fier,fereasca Domnu sa-ti vina unul in cap ca te lasa lat! Nu e asa? Ca a trebuit sa cobor 3 etaje cu caruciorul in brate si copilul in el e in regula?? Este? Ca sunt magazine unde nu am voie sa intru cu caruciorul si trebuie sa-l las la usa e ok? Nu va suparati, dar voi ati inteles gresit mesajul mesajului meu,care era de atentionare "HEY!La banii pe care ii dati ar trebui sa pretuindeti mai mult!" Dar nu, voi va simtiti ranite si faceti front comun cu vanzatoarea aia nesimtita (careia Anacami,chiar i-am zis cateva,ca statea ca plamana,nu avea altceva de facut decat sa lipeasca naibii pretul la loc!) si cu calitatea proasta a produselor pe care dati bani grei, munciti! Cine sa mai inteleaga? Unde am scris ca aveti copii jegosi si prost hraniti Nally? Stiti, nationalismul si patriotismul nu inseamna sa ascundem noroiul sub covor ci sa-l scoatem afara. Dar ma rog... Nally, parca tocmai tu te plangeai ca e zgomot mare cand doarme Sebi, ai uitat? Si ai uitat cand ai spus ca Sebi a aruncat niste acumulatori pe geam si nu ai mai apucat sa-i recuperezi ca i-au recuperat altii? Atunci cand scriai astea nu pareai deloc multumita! Acum ca le scriu eu care nu öocuiesc acolo, ti se face gol in stomac? Daca stau sa caut fiecare dintre voi v-ati plans la un moment dat de tot ce am scris eu pe aici, nu va inteleg iritarea!!! Nu am scris nici o noutate, s-avem pardon!

Mama de Lara Celine

[font=Comic Sans MS][purple]Hai sa fim serioase! Ai jignit prin tot mesajul! Si tu te-i fi simtit lezata de vorbele tale daca ai fi stat in romania si ar fi venit cineva plecat din tara sa iti zica ce mizerie si ce conditii sunt in ro.!!!

Te rog inca o data sa imi arati unde am scris eu de mizerie si de jeg! Insist!

quote:
[b]Nally

noi traim in Romania, noi suntem Romania!

As vrea eu! Ai vrea tu! Nu tu esti Romania,Nally! Nu tu,care traiesti in Bucuresti si iti permiti sa cumperi Pampers si sa stai pe Net! Nu tu,nu Vanessa care ia oua de la tara, nu io care vin cu bani din Germania si-mi permit sa cumpar de la metro si nici Irinusha care a intalnit stewardese dragute. ROMANIA nu este doar SB,B,Ploiesti,Arad,Craiova. ROmania este MAI ALES Tecuci,Corabia,Negrila,Mârsha,Medias,Cucuietzii din Deal, Marasti, Smardan, TUlcea, Copsa Mica, Frecatzei, Victoria, Pucioasa, Targu Lapus, unde OMUL DE RAND NU-SI PERMITE SA CUMPERE SCUTECE DE UNICA FOLOSINTA CU 500.000LEI PACHETUL,nici servetel umede de 100.000 pachetul, nici macar o crema sa dea la funduletul oparit al copilului! DA! Copiii vostri sunt fericiti ca va permite buzunarul sa umblati in tot orasul sa gasiti mezeluri proaspete,ca va permite buzunarul sa luati oua de la tara,eventual sa vi le aduca taranul la usa, ca taranul ala infasa copilul in panza si ca acle copil nu a vazut un leagan nu va mai intereseaza. Si eu vin cu fitze cand spun ca e o tara ostila copiilor? Nu,ca voi nu vedeti decat la un metru de voi, pe copiii vostri, pe altii nu va mai lasa inima sa-i vedeti.
quote:
Irinusha
incepand de la steward-ese (noi am fost cu Tarom-ul) si pana la babuta din piata, toti au "flirtat" cu Cris, iar fi-miu era incantat ... mai ales de steward-ese ;)

vai ce frumos! Dar ai fost cu el cu trenul la cls. a 3-a eventual pe ruta Simeria-Orastie,ca as fi fost curioasa cat de bine v-ati fi simtit...? CAte mame cu copii din Ro isi permit sa zboare macar o data pe an cu avionul? Asta exemplu il gasesti tu relevant? M-ai spart.

quote:
Nally
Dar tu nu ai cum sa intelegi, pentru ca la tine acasa in Germania e totul frumos si curat si toate sunt la superlativ! Imi pare bine pentru tine!

Nu Nally, tu nu ai cum sa intelegi,pt. ca vad ca te uiti doar in ograda ta si te simti jignita aiurea...Pacat. Tot nu inteleg ce te-a jignit? Ca-s crenwurstii de nasoi? Ca vecinii mei au facut galagie intr-una fara nici un pic de simt? ca am coborat eu pe scari cu carutul+copil in brate? ca nu e rampa la intrare in magazin? Sau ca eu am observat toate astea? Te tot intreb dar nu-mi raspunzi. iti tot pui mainile in solduri si te agiti. AM zis foarte clar ca va consider niste luptatoare, asa m-am simtit si eu, toata ziua la vanatoare de mezeluri proaspete si carand mai mutl carutul decat impingandu-l.

quote:
Vanessa
Dar cred ca ar trebui sa mutam subiectul la zona zoster

Da,da, sa-l impingem repede sub covor.. Oooo,aceste cuvinte ne doare!!

quote:
Irinusha
... Iar eu vad in fiecare an schimbari in bine la Ploiesti ... chiar in parcul de langa noi e un loc de joaca nou, foarte bine amenajat

Da,da, la tine la Ploiesti.. ... La tine la ploiesti e un loc de joaca bine amenajat. Ce frumoasa este tara noastra!!! ( La aia de la Petrila si Paroseni n-au ajuns cu leagane noi...dar aia-s niste nimicuri asa-i? ROmania suntem noi

quote:
Anacami
.Ideea era ca daca ai bani, si aici poti avea o viata "normala"

Da,si daca N-AI ce faci? Uite aici in Germania chiar daca n-ai bani (apropo ca Irinusha se tot plange) poti sa ai minimul necesar pt. copil. Asta numesc o tara deschisa pt. copii. Fara sa fii bogat este de la sine inteles ca ai Pampers pt. copil, ca ai o masina cu un scaun de masina care nu costa cat tot salariul tau pe o luna,ca poti sa-i cumperi orice de mancare, ca il poti da la fundulet cu o crema sa nu faca rana,ca-l poti duce intr-un parc civilizat sa se joace,ca-i poti lua cizme iarna si il poti duce la un strand curat vara. Sa incep iar cu cei din Calan, Gherla, Caransebes, Cucuietzii...??? Nu ,de ce sa incep.aia nu sunt Romania.Romania suntem noi, tu cu sotul tau care merge in SUA, etc.

quote:
Nally

-a jignit profund mesajul tau si cred ca nu sunt singura care a simtit un gol in stomac pe parcurs ce citea ce ai scris despre Romania! Iar daca si la prieteni si cunostinte vorbesti la fel despre Romania, cum ai facut-o in acel mesaj, nu stiu ce servicii mari presupui tu ca faci acestei tari, mai multe decat noi, fraierele care traim in aceasta tara saraca si atat de hulita de cei plecati in afara (nu de toti! - dar destui ca numar), frustrati poate de necazurile si greutatile lor ...de acolo de unde sunt!

Nally, inca o data, cand scrii,da te rog mainile jos din sholduri,fa-mi o favoare si nu te mai ciorovai ca la piata! Vrei sa stii ce am facut eu aici pt. Romania? Bun. Am organizat de mai multe ori seri romanesti,cu poze,filme,mancare (am gatit io de nebuna), la scoala am facut nenumarate referate despre ROmania,despre istoria noastra,despre locurile minunate de la noi. Alaltaieri cand am fost la medic m-a intrebat (medicul) ce e de vazut pe la noi. M-am lansat in peroratii vreo 15 minute, i-am schitat trasee turistice si cred ca l-am convins sa mearga in Ro cu rucsacul sa vada muntii mei dragi! Am lucrat voluntara la targul natiunilor,pt. ROmania, am impartit o juma de zi fluturasi prin centrul Stuttgartului si am stat la standul romanesc dand detalii de la incondeierea oualor in MM pana la varietatea de specii de pelicani in D.Dunarii. Eu vorbesc cu Lara numai ROMANESTE, si cand ma intreaba cineva ce limba este le spun mereu ca e romana,cea mai apropiata de latina,cea mai cea,etc. Asa ca nu-mi spune tu mie ca vin DIN AFARA. Pe dinafara esti tu,si anume pe dinafara subiectului ca nu ai inteles nimic de la bun inceput dar te dai ranita in aripa.

quote:
Nally
Seara buna!

Buna pe naiba ca mi se urca sangele pana in tavan cand citesc ca io VIN DIN AFARA, ma apuca damblaua.

PS: Ma scuzati ca am lasat pe lugu-lugu la usa, dar cred ca ne cunoastem de destula vreme ca sa stiti ca eu nu posed asa ceva (lugu-lugu) si nici nu cred ca o sa se lipeasca obiceiul de a lugui de mine. Prietenii stiu de ce.

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Fetelor, citesc si nu-mi vine sa cred ca la subiectul nostru s-a ajuns la asa discutii.

Nici mie nu mi-a placut ce a scris Lauraa si poate nu atat ce a scris, ci felul ei de a se exprima si de a generaliza. Oricum nu-i prima data cand foloseste un ton nepotrivit intr-o discutie intre mamici despre piticii lor, imi amintesc o discutie in contradictoriu cu Irinusha despre viata in Germania, unde nu mi-a placut tonul si exprimarea (daca imi amintesc gresit imi cer scuze). Si mai ales nu mi-a placut ultimul mesaj al ei, care cred eu ca pe langa faptul ca incalca si regulamentul acestui forum,le-a luat peste picior pe fetele care i-au raspuns. Si asta cred ca este foarte urat, chiar l-as numi atac la persoana.

Am si eu ceva de spus. Lauraa, daca sustii ca tu vrei sa faci ceva pentru Romania si iti e asa mila de copiii din orasele mai mici sau de copiii cu parinti fara posibilitati materiale, de ce nu organizezi ceva prin care sa se stranga bani sau haine sau jucarii cu care sa ajuti acesti copii?

Si eu cred ca "vii din afara" pentru ca intr-un fel vezi lucrurile cand traiesti zi de zi, de cand te-ai nascut in tara asta si altfel le vezi cand esti plecata de ceva timp si vii doar in vizita pentru cateva saptamani.

O saptamana mai buna tuturor!

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
http://community.webshots.com/user/cristina040614
Vacanta Antalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madisor spune:

Fetlele seara buna!

Scriu pe fuga si cu ochii inchisi de somn... Daca scriu vreo prostie, iertatzi-ma!

Intai si intai La Multzi Ani, DanaA! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi! Imi cer scuze ca am intarziat, da' acum am reusit sa intru pe net.
Irinusha si Nicoleta, puiutzilor si multa sanatate! Daca mai sunt puiutzi cu nasucuri care supara sau care nu sunt lasatzi in pace de alte cauze da Mada sa treaca!
Nally, fii tare! Itzi doresc sa se rezolve cat mai repede problemele care s-au abatut asupra ta. Cum se mai simte bunica?! Dar bunicul?!
Lauraa, cum se mai simte piutza?! pentru tine si ea!

Fetelor, eram tare mandra de noi ca suntem atat de tolerante si intzelepte... Nu facetzi ca o simpla discutzie, devenita ulterior in contradictoriu sa se transforme in asa sfada si zarva... Haidetzi sa nu uitam clipele placute petrecute impreuna... Dreptate este si de o parte si de alta, asa ca... Ce sens are sa ne enervam?! V-am spus ca zilele trecute am fost la o inmormantare. Au fost 5 mortzi, printre care si doi copii, o fetitza de 4 ani si un baiat de 6. Erau fratzi. Nu v-am dat amanunte ca sa nu va impovarez cu tristetzea si amaraciunea mea. Si voi.... Hai mai, sa ne facem viatza cat mai frumoasa ca si asa sunt destule care incearca sa o uratzeasca. Nu stiu daca am reusit sa fiu coerenta, daca nu imi cer iertare!

Noapte buna! (adorm pe tastatura!)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pd

Fetelor, citesc si nu-mi vine sa cred ca la subiectul nostru s-a ajuns la asa discutii.

Nici mie nu mi-a placut ce a scris Lauraa si poate nu atat ce a scris, ci felul ei de a se exprima si de a generaliza. Oricum nu-i prima data cand foloseste un ton nepotrivit intr-o discutie intre mamici despre piticii lor, imi amintesc o discutie in contradictoriu cu Irinusha despre viata in Germania, unde nu mi-a placut tonul si exprimarea (daca imi amintesc gresit imi cer scuze). Si mai ales nu mi-a placut ultimul mesaj al ei, care cred eu ca pe langa faptul ca incalca si regulamentul acestui forum,le-a luat peste picior pe fetele care i-au raspuns. Si asta cred ca este foarte urat, chiar l-as numi atac la persoana.

Am si eu ceva de spus. Lauraa, daca sustii ca tu vrei sa faci ceva pentru Romania si iti e asa mila de copiii din orasele mai mici sau de copiii cu parinti fara posibilitati materiale, de ce nu organizezi ceva prin care sa se stranga bani sau haine sau jucarii cu care sa ajuti acesti copii?

Si eu cred ca "vii din afara" pentru ca intr-un fel vezi lucrurile cand traiesti zi de zi, de cand te-ai nascut in tara asta si altfel le vezi cand esti plecata de ceva timp si vii doar in vizita pentru cateva saptamani.

O saptamana mai buna tuturor!

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
http://community.webshots.com/user/cristina040614
Vacanta Antalya

Ba am facut, sotul meu a adunat de la toate prietenele sotiei sefului lui saci cu haine si jucarii pe care i-a dus in ROmania ani la rand, la orfelinatul din SB si la familii sarace, la ia de la semafor,de la biserica, unde am apucat. Chiar si acum cu inundatiile am vrut sa incep o campanie prin biserica din Cartier dar imi dau seama ca nu o sa pot sa le transport (ajutoarele) in zonele afectate pt. ca pur si simplu nu dispund e fonduri sa trimit un TIR si bani nu pot sa cer. DAr despre astea nu am scris pt. ca era vorba de cum am ajutat eu la imaginea Romaniei,nu la bunastarea ei.
Paloma draga, daca nu--ti place tonul meu te invit sa nu mai citesti ce scriu,ca nu e musai. Nu am fost niciodata o periutza si nici nu o sa devin prea curand,din fericire. Din nou,prietenii stiu de ce. NU asteapta de la mine fofilari si dulcegarii ca nu dispun de ele.

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Madisor, multumesc de intrebare, ne simtim binisor,eu am un pic de tensiune insa .Lara cred ca nu mai are febra, a avut 38.7 cand am pus-o la culcare si mai inainte am verificat-o si nu era fierbinte. Supozitor ii pun cand trece de 39.
Ce tragedie acolo in familia aia, e ingrozitor...A fost un accident de masina?

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Laura,nu am vrut sa ma cert cu nimeni; nu sunt bogata,avem doar un nivel de trai mediu in Romania (apropo, si aici sunt foarte multi oameni bogati, nu numai in Bucuresti,la ale caror conditii nici nu pot spera cel putin in viitorul apropiat).

Ce am inteles eu din mesajul tau:sunteti fraiere ca nu ati inchis inca lumina,apa,gazul si sa plecati mancand pamantul din Romania!voi chiar aveti ce sa le dati de mancare copiilor? ca eu (desi am bani) nu am gasit nimic sau daca am gasit ceva de mancare avea gust de, sa zicem, cauciuc.Se gasesc si la noi de toate (de asta am si zis "bani sa ai").Iar de comportamentul oamenilor fata de copii chiar nu-mi vine sa cred ca ar exista doar repulsie...Si apropo de respect pt. copii,ii cumpar diverse lucruri, intr-adevar scumpe fata de cele de afara, chiar daca asta inseamna sa renunt eu la altele...Totul in ideea ca,copilului meu sa nu-i lipseasca nimic si sa aiba ce-i mai bun.Ca sunt in Romania si parinti care fac invers-adica folosesc banii copilului (o suma mizera) sa-si cumpere ei bautura si tigari,este altceva.Ca am mai vazut sinistrati care au vandut materialele de constructii primite pentru bautura, este tot altceva...
Conditiile de aici sunt proaste,m-am mai plans si eu,o sa ma mai plang uneori;lucrurile se schimba incet, dar este nevoie de noi sa facem asta.
Ca veni vorba de localitati sarace:sunt localitati,sa zicem din Moldova, in care au mai ramas foarte putin locuitori "activi" dpdv al fortei de munca pentru ca ceilalti au plecat in Italia,Spania,...Bravo lor ca au gasit o alternativa de munca si vin acum acasa cu masini (care mai de care mai bengoase),isi refac casele,etc.Partea suparatoare este ca atunci cand vin se plang de "ne-civilizatie de aici comparativ cu acolo", de parca nu tot noi trebuie sa le schimbam, ori vezi_Doamne deja de cateva luni de cand au plecat acolo au uitat ca si ei au trait aici(ca nu mai vin altadata,ca o sa se mute acolo,...).
In mesajul tau initial nu cred ca plangeai locuitorii acestei tari, ci mai degraba ca te plangeai de conditiile mizere pe care a trebuit sa le suporti personal (obisnuita cu conditiile de lux in care traiesti tu afara),chiar daca ai mers intr-un oras mare; nu cred ca te refereai la conditiile in care trebuie sa traiasca cei care nu isi permit unele lucruri

Oricum, imi pare rau pentru tine,se pare ca nu ai avut o vacanta prea placuta si ca nici macar revederea familiei nu te-a facut prea fericita astfel incat sa treci cu vederea anumite chestii...

Asta am mai avut de spus; si acum ,este pacat sa ne certam acum,mai ales ca ne "cunoastem" de atata timp!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Madisor,groaznic!Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anacami

Laura,nu am vrut sa ma cert cu nimeni; nu sunt bogata,avem doar un nivel de trai mediu in Romania (apropo, si aici sunt foarte multi oameni bogati, nu numai in Bucuresti,la ale caror conditii nici nu pot spera cel putin in viitorul apropiat).

Ce am inteles eu din mesajul tau:sunteti fraiere ca nu ati inchis inca lumina,apa,gazul si sa plecati mancand pamantul din Romania!voi chiar aveti ce sa le dati de mancare copiilor? ca eu (desi am bani) nu am gasit nimic sau daca am gasit ceva de mancare avea gust de, sa zicem, cauciuc.Se gasesc si la noi de toate (de asta am si zis "bani sa ai").Iar de comportamentul oamenilor fata de copii chiar nu-mi vine sa cred ca ar exista doar repulsie...Si apropo de respect pt. copii,ii cumpar diverse lucruri, intr-adevar scumpe fata de cele de afara, chiar daca asta inseamna sa renunt eu la altele...Totul in ideea ca,copilului meu sa nu-i lipseasca nimic si sa aiba ce-i mai bun.Ca sunt in Romania si parinti care fac invers-adica folosesc banii copilului (o suma mizera) sa-si cumpere ei bautura si tigari,este altceva.Ca am mai vazut sinistrati care au vandut materialele de constructii primite pentru bautura, este tot altceva...
Conditiile de aici sunt proaste,m-am mai plans si eu,o sa ma mai plang uneori;lucrurile se schimba incet, dar este nevoie de noi sa facem asta.
Ca veni vorba de localitati sarace:sunt localitati,sa zicem din Moldova, in care au mai ramas foarte putin locuitori "activi" dpdv al fortei de munca pentru ca ceilalti au plecat in Italia,Spania,...Bravo lor ca au gasit o alternativa de munca si vin acum acasa cu masini (care mai de care mai bengoase),isi refac casele,etc.Partea suparatoare este ca atunci cand vin se plang de "ne-civilizatie de aici comparativ cu acolo", de parca nu tot noi trebuie sa le schimbam, ori vezi_Doamne deja de cateva luni de cand au plecat acolo au uitat ca si ei au trait aici(ca nu mai vin altadata,ca o sa se mute acolo,...).
In mesajul tau initial nu cred ca plangeai locuitorii acestei tari, ci mai degraba ca te plangeai de conditiile mizere pe care a trebuit sa le suporti personal (obisnuita cu conditiile de lux in care traiesti tu afara),chiar daca ai mers intr-un oras mare; nu cred ca te refereai la conditiile in care trebuie sa traiasca cei care nu isi permit unele lucruri

Oricum, imi pare rau pentru tine,se pare ca nu ai avut o vacanta prea placuta si ca nici macar revederea familiei nu te-a facut prea fericita astfel incat sa treci cu vederea anumite chestii...

Asta am mai avut de spus; si acum ,este pacat sa ne certam acum,mai ales ca ne "cunoastem" de atata timp!

Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Camelia, noua ne-a mers foarte bine in vacanta si am fost foarte fericita intre ai mei. NU imi pune cuvinte in gura, ca n-am zis ca ne-a mers rau. In afara de privirile acre ale unora si galagia permananta nu m-a deranjat nimic pe MINE PERSONAL, pt. ca eu ori dau banii aia aici,ori ii dau acolo, e totuna. Cand am zis ca e greu sa cresti un copil in ROmania nu m.am referit la mine ca eu am fst in vacanta si m-am distrat cat am putut, ma refer la altii, poate chiar din familia mea care nu-si permit unele treburi pe care eu le consider strict necesar. De c ela mine in cartier nu se gasesc servetele umede? Mie asta imi zice ca oamenii nu folosesc asa ceva! Pt. ca sunt foarte scumpe,nu raportat la venitul meu, ci la venitul din Romania. Da,o sa veniti sa spuneti ca la voi in cartier se gasesc si voi cumparati si in concluzie aici se inchide cercul pt. voi... . M-am gandit si aveti totusi dreptate ca eu vin din afara si vorbesc.Da, eu vin din afara si vad situatia altfel, voi v-ati obisnuit sa faceti sacrificii ca sa aveti STRICTUL NECESAR pt. copil. Dar nu va mai ganditi ca altii chiar nici cu sacrificii nu reusesc sa aiba acest minim minimorum, ferice de voi ca nu vedeti in jur,dar nu ma blamati pe mine ca pot sa o fac si ca pot sa ii compatimesc pe cei care nu pot sa le ofere copiilor o existenta decenta. Oricat mi-ati baga pumnul in gura nu o sa-mi schimbati pararea de la inceput: In Ro este greu sa cresti un copil, nu te ajuta sistemul. Singurul crez pe care mi l-ati schimbat este acela ca oamenii VOR SA SCHIMBE CEVA IN FAVOAREA LOR. Nu, voi imi demonstrati aici ca sunteti foarte multumite de starea de lucruri si nu gasiti nimic rau in preturile umflate cu pompa, in faptul ca nu se respecta un interval de liniste, etc,etc. Pai atunci ce sa zic, ferice de voi ca puteti, ferice de mine ca nu trebuie sa pot.

Inca ceva: nu stiu de unde vi s-a nazarit ca am avut l ainceput un ton deplasat. Cred ca tonul cu care cititi voi imprima mesajului meu o nota scandalagista. Daca am fi fost fata in fata nu ati fi gasit in tonul meu decat compasiune si tristete,in nici un caz fitze sau scandal.Dar tonul si-l face fiecare dupa chipul si asemanarea sa.

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare!

Fetelor, si mie imi pare f rau ca am ajuns la asemenea discutii, dar, sa fim seriosi, nu e cazul sa trecem mai departe si sa pretindem ca nu s-a spus numic.

Irinusha, mesajul tau m-a uns pe suflet, imi dovedeste inca o data ceea ce descoperisem de mult, ca esti o fata cu un caracter deosebit, te pup de 1000 de ori

Laura, mesajele tale imi intaresc convingerea ca nu le poti avea pe toate in viata. Adica degeaba traiesti in lux, te plimbi pe toate meridianele, urci si cobori scarile numai cu benzi rulante etc, daca nu stii sa respecti parerile si sentimentele celor din jur. Nu trebuie sa folosesti dulcegarii, nu e cazul, dar un ton decent se impune, in cazul in care te respecti pe tine insati.
Despre Romania: cred ca cei care locuiesc aici permanent stiu mai bine ca cei de afara cu ce pb se confrunta. Iar de-astia care vin doar sa vada ce-i rau, scuza-ma, dar nu e nevoie. Eu credeam ca vii in tara sa te simti bine cu familia, nu sa cauti nod in papura, sa vezi partea goala a paharului. E pacat ca nu-ti dai seama ca oamenii pot fi fericiti, chiar daca nu au rampa la fiecare bordura, chiar daca multi nu-si permit pampersi pt copii decat la plimbare (poate nici acolo). Sa stii ca nu toti cauta fericirea in partea materiala! Pe tine poate te da pe spate un magazin luxos sau mai stiu eu ce nu se gaseste in Romania. Pe mine ma lasa rece, asa cum ma lasa si gandirea celor ca tine, care dupa ce traiesc in strainatate un timp vin sa faca fite pe-aici. Stii cum e? Ca si cum ai veni dupa casatorie in casa parintilor si ai incepe sa critici: ca-i mizerie, ca mama nu gateste bine, ca tata nu repara priza, ca te-ai impiedicat de-un cablu prost intins etc. Tot cam aia e! Practic dai cu piatra in propriul tau trecut! Sincer, imi pare rau pt tine!
Daca as fi descoperit un ton de compasiune in mesajul tau initial, n-as fi intervenit, ca nu-i nevoie sa vii tu sa ne arati ce nu merge, stim cu totii. Dar tonul tau plin de dispret m-a lamurit pe deplin in privinta ta.
Sanatate!

Nally, Anacami, Vanessa, Irinusha si toate celelalte fete, va felicit sincer ca v-ati spus parerea!

Va pup!

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Laura imi pare rau,nu vreau sa ma cert cu nimeni, chiar imi sunteti foarte dragi.Cum a spus si Bertha, tonul mi s-a parut mai degraba de dispret fata de noi,nu de compatimire...Ca pana si aerul pe care il respiram este mai plin de virusi (=mai murdar? ),ca in Romania va imbolnaviti ca de obicei,este alta chestie.Nu vreau sa-ti pun vorbe in gura,asta am inteles eu din ce ai spus (fiecare cu puterea lui de intelegere)...Imi pare rau, sper sa ajungem si noi intr-o buna zi la conditiile de acolo.Si apropo de vecini:eu stau intr-un cartier muncitoresc, toti copiii au scutece de unica folosinta,sunt frumos imbracati,mamicile se intrec sa le ofere copiilor tot ce-i mai bun.
.Deci se poate...
Ma bucur ca Lara este mai bine si ca si-a revenit!
Eu cred ca ti-a fost si dor de tati si nu ai rezistat prea mult pe aici .Si apoi unde-i mai bine ca acasa?Pupici din partea noastra (daca ii accepti)

Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput