Bebelusi de mai-iunie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 3
mariamunteanu spune:
Noi folosim cu incredere de la AVENT biberoane si tetine cu 3 gaurele. Laptele praf este marca HIPP, iar piureurile la borcanele HIPP si ALETE.
Inesuca, tu de la manichiurista ai facut "minunile" de la degete ? Groaznic ! Am o prietena care a facut eczema de la pedichiura si nu i-a trecut inca de cativa ani.
Babygirl, doar o data nu-i problema, dar laptele praf prea concentrat nu face bine la rinichi. Grija mare ![/b]
Maria
andreeaatan spune:
Mai tineti minte chestia cu produsele Baby Care?-am primit raspuns oficial de la OPC care suna asa:
"Cu ocazia controlului efectuat la magazinul mai sus men#355;ionat, au fost reg#259;site la comercializare ambele tipuri de produse.
Defectele semnalate au constat în lipsa Declara#355;iei de Conformitate #351;i a traducerii în limba român#259; a instruc#355;iunilor de exploatare #351;i între#355;inere.
Agentul economic a fost sanc#355;ionat contraven#355;ional cu amend#259; #351;i au fost dispuse m#259;suri de intrare în legalitate, inclusiv m#259;sura de restituire a contravalorii celor dou#259; produse. "
Conform procedurilor, a fost extins controlul #351;i la importator."
Nimic nou, dar totusi, oficial-i-am scris un e-mail de multumire inspectoarei care s-a ocupat de caz.
Thomas a dormit la bine si a mancat mai bine, asa ca numai eu sunt rupta de somn in casa asta, ca am avut iarasi de lucru pana la 12 la calculator, asta dupa ce am gatit si azi dimineata am smotruit casa si am dat cu pamatuful de praf.
Eu tuturor gagicilor care se apuca de facut copii le spun sa-si santajeze barbatii sa le angajeze femeie la facut curat si din-alea marunte... Ca eu am facut pe viteaza si cu operatia si sunt satula pana peste cap, mai ales ca am avut santier pana weekendul trecut.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
andreeaatan spune:
Am facut copy-paste din docoment si aia de la OPC scriu cu combinatii de taste caracterele romanesti, mai-mai...
Va prindeti voi.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
ChrisDun spune:
'neata la fete!!
meyy, dar parcul Dr Taberei (Moghioros, adica) nu il frecventeaza nici una din voi?! Eu acum am program de plimbare dupa 4 dupa-amiaza, adica direct de la serviciu ma proptesc in parc.
Mostrele alea, cum le-ati primit?! Ca si eu vreaaaau!!! Si chiar imi amintesc ce am completat in maternitate pentru ca imi puneam problema ca iar o sa ma pomenesc cu spam-uri, cum patesc cu cei de la Dacia
. Oricum, daca vine postasul la usa ne-a pierdut, ca bb nu prea sta acasa - o scot bunicutzele la plimbare
toata ziulica!
mygirl - dermatita de contact?! contact cu ce??
luluku NICIODATA sotul nu va intelege cu ce iti ocupi toata ziua acasa, cand ai copil mic!!! Sotul meu este un tip extraordinar, glumet, muncitor, atent, ce-mai, nu am absolut nimic sa ii reprosez! DAR - in primele luni cand venea acasa se mira cum de nu am reusit sa mananc pana la ora 16.00, si cate si mai cate! L-am lasat doar de doua ori singur cu Carina, cate jumatate de ora - si era sa isi ia campii! L-am gasit cu o asemenea expresie faciala de imi era mai mare mila! Mi-a zis ca nu isi imagina ca e asa greu! Idem cu prietenii nostri care au un baietel de 6 luni: proaspatul tatic nu prea intelege cum vine treaba cu statul acasa dupa funduletul odraslei, asa ca... nevestica a dat intr-o mica depresie si l-a trezit la realitate! Tipul a inteles ca nu e de gluma si si-a reevaluat atitudinea.
Parerea mea este ca barbatii nostri nu prea inteleg cat e de greu - chiar daca sunt bine intentionati - n-or sa inteleaga niciodata! Sunt optimista, nu?
Luluku, nu stiu in ce relatii esti tu cu socrii tai... Eu pe ai mei ii pun la treaba - oricum ma inteleg bine cu ei... Si am noroc si ca mama e pensionara si chiar daca are multe alte lucruri de facut (are grija de bunica mea de 97 de ani, care e complet dusa cu capul; alearga pe la medici si farmacii sa isi ia retetele, etc) - tot vine o data la doua zile sa aiba grija de Carina.
In fine, m-am intins cam mult la vorba. Numai bine tuturor,
Chris si Carina
corni spune:
HRANA:
Biberoane-diverse marci: Canpol babies(se curata vopseaua de pe exterior),Baby –Nova,Primii Pasi,Tefal(cu filet la partea inf.si sup,indicator de temperatura),Wee(capacul ptr.infiletare cu 2 fante -preferat)
Tetine : silicon,preferat forma clasica-Nuk(nr.2),Wee(ptr.suc-nr.2),Angel(nr.2)
Suzete:silicon-Chicco,Nuk (preferata)-forma ortodontica
Lingurita:Chicco-cu cupa silicon
Lapte:Milumil 2
Cereale:fulgi de orez fara lapte-Bebelac
PROD.DE INGRIJIRE :
pampers :Pampers nr.2
Servetele umede :pampers,Jonshon cu aloe vera(preferate)
Gel spumant cu extract de galbenele ptr.par si corp: Klorane
Neopreol : pentru iritatii
Pompa nazala : chicco
Forfecuta unghii :chicco
Termometru digital : Farlin
Betisoare urechi : Farlin
TRATAMENTE :
Vit.D3 natural :5 pic/zi
Vit.C natural : 8 pic/zi
Fe –Ferrum hausmann-10pic/zi
Sirop Vi-sol –o lingurita/zi divizata in 2 etape –distanta 1,5 ore fata de administrarea fe-ului
Comentarii suplimentare: Laptele Milumil pe noi nu ne-a ingrasat, il folosim de la 2,5 luni exclusiv si la 4 luni bebitza avea 5,6 kg.
De cand am trecut la tetina nr. 2 mananca mai mult intr-un interval mai scurt(concluzia-obosea la supt cu tetina nr.1)
Fetele din Cta.,unde ati gasit produse Avent,eu pe unde am intrebat nu au asa ceva.Ma refer in special la biberoane si tetine.
Fetiza mea a inceput sa manance bine,ieri a papat toate mesele si de lapte(cate 200 ml/masa),suc cu cereale orez-190 ml,piureu fructe piersica,banana,cereale orez.Nu stiu exact cauza , sa fie aerul,siropul? Sunt multumita de cum mananca,sa vedem cat o tine.
corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea
Tdi spune:
Azi o aniversam pe pitika noastra draga
...drept cadou i-am pregatit o consultatie la nenea doctoru', sper sa se bucure
.
saracutza, are gingiile umflate, saliveaza si musca tot ce prinde, plus ca mananca foarte prost si doarme la fel de prost...clar sunt dintzii da' face asa de 2 luni!!! mi-e tare mila de ea plus ca si noi suntem praf de obositi si nu mai stim ce sa-i facem.
pediatrul a zis ca nu e tocmai normal da'...e normal, la cei care vin dintii mai devreme se intampla sa aiba asemenea reactii...sa avem rabdare...pana atunci crema pe gingii si supozitori cu paracetamol.
aveti idee cat mai dureaza "distractia" asta?
Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)
Cornelia spune:
Buna fetelor!
Loreen,
!
Beatriced, pupici crestinutului! La faza cu baia in mare am ramas cu gura cascata! E adevarat, noi suntem toti raciti, dar de doua zile am dat drumul la caldura in casa!!! Iar daneziii
fac baie in mare.
Despre noi, pe scurt: Maria e in continuare racita. Ieri i-au aparut niste pete pe corp si m-am speriat ca ar fi varicela. Dar nu au "evoluat', asa ca asta e vestea buna pe ziua de azi. Vestea rea e ca Stefan stranuta, tuseste si are nasuc foarte curgator!
Am fost la controlul de 5 luni. Are 7,900 kg si 70 cm. Pediatra iar a ras de mine si mi-a zis c apoate e la regim si din motivul asta nu mananca. Totusi, mi-a zis sa ii dau Ca, o fiola si i-a facut D3 injectabil. E prea putin 400 ml lapte/zi. Plus ca nu mai mananca nici macar fructele! Mi-a zis ca are rosu in gat si spera sa scapam cu atat, dar dupa ultimele simptome, tare imi e frica...
Cred c abaiatul meu creste cu aer. De mancat nu mananca si nici cu somnul nu sta prea bine.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
ioanailincam spune:
Hai ca-i buna: a trebuit sa o adorm pe Mogaldita in brate, ceea ce nu s-a mai intamplat de cand avea 1 luna. Dar ajunsese in asa hal de oboseala ca era maraita si nu mai stiam ce sa-i fac, asa ca am pus-o sa mai suga putin. Mai nou vad ca dupa ce trage o boraciune mai zdravana (am spus ca s-au rarit, nu ca au disparut cu totul) trebuie sa mai suga putin ca se goleste matul. Asa ca acum scriu cu dansa in brate: ia sa incerc eu sa o pun in scoica (ca sunt la birou, evident). Aoleu, mi-a rupt mainile si nici nu are 6 kg. Eu nu stiu cum ii mai tineti voi in brate tot timpul pe cei mai maraiti, care au ajuns intre timp si la 8 kg. Cred ca e chestie de antrenament si mai cred ca stati bine de tot cu muschii de la brate...
Bun, sa trecem la lucruri serioase, cum ar fi scrisul cu 2 maini. Sunt distrusa: nu mai am calculator ca si-a luat cumnatzelul odorul, iar pe al nostru nu am apucat sa-l instalam. De asemenea, nu mai am masina asa ca aleluia plimbari in parc. Am revenit umili in fata blocului ca nu avem incotro.
Elisor - cu boraciunile dupa cum spuneam a mai rarit-o. Poate este datorita Debridatului pe care i-l dau de vreo 10 zile (ca stiu ca se da ca tratament pentru asa ceva - mie pediatra mi l-a dat sa nu mai faca caca asa de des ca sa asimileze mai mult). Dar orice ar fi, la masa de la ora 15-16 da afara - probabil se incarca stomacul prea mult in timpul zilei si nu mai e loc. Aseara a fost de exemplu la ultima masa - pe la 7 - cand a dat in nenumarate randuri si destul de mult. Cu toate astea i-a tinut de foame pana la miezul noptii. Pe de alta parte s-a mai marit si ea (3 luni si 2 saptamani azi) asa ca pot trage speranta ca in curand se potoleste de tot. A si inca ceva: modul de a o pune sa ragaie. Inainte o puneam pe umar si dasea aproape intotdeauna afara cantitati mari, acum o pun in fund pe piciorul meu si vine cu mult mai putina presiune aerul, deci boraciuni mai mici (cateodata deloc). De asemenea, prin aceasta medota ragaie de mai multe ori (in lant) si poate de asta nu mai iese lapticul.
Andreeaa - pai a mea da cu jet: imi arata aseara sotul meu cum daduse in patut: ea era perfect curata, in schimb la 10 cm pe cearsaf era o baltuta calduta. Asta a pus capac zilei de ieri cand a facut 2 kk in afara pampersului si mi-a facut pipi pe 3 prosoape cand o aduceam de la spalat de la chiuveta. MAi am un singur prosopel de-ale ei asa ca dupa aceea o voi sterge cu frunze de porumb... Si ati facut baie in octombrie in mare? Hai, eu am facut in spetembrie si era calda, dar in octombrie...
Beatriced - as da si eu pm daca as sti ce e ala; asa ca iti spun acum: alaptare exclusiv, fara ceai/apa; pompa de san Chicco, care m-a adus de 2 ori in pragul mastitei, deci nu o utilizez.
Gabitzam/Mstroe - si eu am primit de la Nivea si m-am minunat, dar mi-am amintit ca in maternitate au completat tot felul de taloane. Cat despre jurnal, eu am 2 mult mai elaborate; unul l-am luat din Cora si se numeste Cartea bebelusului: acolo am pus bratarile de la spital, un smoc de par, buricul + multe poze. Pe celalalt l-am primit din Canada de la nasii nostri de casatorie care au emigrat si la fel e pe teme (nasterea, botezul, primii pasi, cu cine seman, arborele genealogic, camera bebelusului etc.) si trebuie lipite multe poze. Sotul unei colege de la birou (care este olandez) are asa ceva si se pare ca e foarte interesant sa te uiti pe ei dupa vreo 20 de ani. Dar ce ziceti ca la doua zile dupa ce primesc coletul de la Nivea, primesc unul de la Pampers. Si ce credeti ca continea? Un pachet de 68 de Pampers!!!!!! Si culmea e ca nu avea scrisoare de insotire, nimic, doar pachetul. Am fost foarte incantata...
A si cu dormitul e un balamuc total: cand ati zis sa scriem fiecare cum doarme bebelusul si de cate ori se trezeste credeam ca va refereati la cate mese mai ia pe noapte. Ca treziri pentru suzeta si foiala sunt multiple: apogeul a fost acum vreo 2 nopti, cand i-am dat cam de 12 ori suzeta in 2 ore. In final i-am dat sa pape ca era clar ca de foame se perpelea. Iar dupa o noapte din asta ma trezesc chiauna rau. Acum ca nu mai am masina si stau pe acasa imi permit sa mai trag un pui de somn ziua sa recuperez.
Luluku - si la noi fotbalul e sfant (am avut noroc ca pe perioada verii se intrerupe distractia). Totusi a reinceput de 2 saptamani, iar cand s-a dat prima strigare a vut curtoazia sa intrebe daca se poate duce. Bineinteles textul era ca e singura ocazia sa faca sport. Si l-am intrebat si eu cand a fost ultima oara cand am plecat sa fac eu ceva singura. Ca daca o las pe asta mica singura cu el, precis se trezeste chiar daca in conditii normale ar fi somnul cel mai lung din zi sau i se face foame asa ca mai bine lipsa. Totusi eu nu ma opun sa se duca unde vrea (inclusiv sa vada un meci duminica seara) pentru ca are foarte putini prieteni (cei mai multi au ramas in provincie) si cand se face o iesire ma bucur pentru el. Dar nu il las sa uite ca nici mie nu mi-a usor sa stau acasa, chiar daca vorbesc zilnic cu prietenele, intru pe Internet etc.
Fran + Maysa - pai cred ca copiii astia sunt chiar inteligenti si inteleg totul. Ce-mi zice doctorita la ultimul control cand ii zic ca mai are doar 5 mese? Ca la varsta asta ar putea sa aiba inca 6 mese ca sa ia bine in greutate. Si ce face fata mamii inca din acea noapte: se trezeste de 2 ori nopatea ca sa se face 6 mese/zi (uneori 7).
Loreen - multa putere iti doresc sa depasesti aceasta etapa neagra, mai ales de dragul celei mici care e probabil la fel de bulversata.
Corni - pai si a mea mananca bine (ce-i drept nu stiu cat ca e la san), dar i se face repede foame si cere, nu ca altii carora li se indasa biberoane pe gat ca singuri nu cer (Fran parca). Problema e sa mai si asimileze ca sincer, facand caca la fiecare 3 ore si cu baraciuni din cand in cand nu stiu ce apuca sa mai retina in organism. Abia astept sa vad ce zice diseara cantarul...
Hai ca am scris o gramada iar azi am multa treaba: ma duc sa fac constatarea la asigurator pentru accidentul de saptamana trecuta + la croitoreasa + la banca. Si toate astea cu Mogaldea dupa mine. Daca ramane timp ajungem si in parc, dar sincer ma indoiesc. Pupici si sper sa vina repede calculatorul ca mor fara voi!
Florentina G spune:
Salutare!
Luluku, stai cumva prin Rahova? Eu stau aproape de Parcul Sebastian si obisnuiam inainte sa merg foarte des in Parcul Carol. Daca mai sunt amatoare as veni si eu la o plimbare cu Maya cu toate ca nici noi nu avem cum sa ajungem acolo decat pe jos sau cu un taxi.
Aseara mi-am cumparat o minunatie de cantar electronic de la Metro. Deocamdata nu am citit toate instructiunile, am vazut doar ca arata nivelul grasimilor si al apei din organism. Si....soc total.... m-am cantarit si eu si ce credeti?!? Am 51 Kg! In conditiile in care aveam 54 inainte de a ramane insarcinata! Am vazut eu ca am slabit dar nu credeam sa ajung la performanta asta! Si nu am tinut absolut nici un regim, am mancat orice. Probabail de la alaptat mi se trage si eu nu pot decat sa ma bucur ca voi fi o miresica subtirica!
Ieri am luat invitatiile de nunta, sunt tare dragute, cununia si botezul le facem la Biserica Sf. Elefterie la ora 16.00 respectiv 11.30, pe 12 Noiembrie.
Multi pupici de la noi!
Tina si
Maya
pozele noastre
Cornelia spune:
Am uitat: si Stefan are pe un piciorus, un fel de "eczema", de fapt are pielea mai aspra. Nu am retinut cum mi-a zis d-ra ca se numeste, dar e f. probabil s afie d ela sapun (noi folosim Nivea). Mi-a zis sa il dau 3 zile cu Locoid.
- Tetine - Nuk (ortodontice, silicon, nr. 1) si Baby Nova (ortodontice, silicon, M)
- suzeta in forma de picatura de la Avent si Chicco
- produse pt. piele de la Nivea
- crema de fundulet Sudocream
- scutecel Libero (7-14 kg) sau Pampers nr. 4
- Lapte Milumil, cereale Milupa (am incercat doar cu orez )
Corni, ai incercat la Sensiblu? Eu am luat de acolo produse Avent: sterilizator, biberoane (pe care nu le-am folosit, ca Stefan e puturos si nu poate trage din ele) si suzete.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze