Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii (2)

Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii (2) | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54503&whichpage=10" target="_blank">Partea intai.

Listuta:

1. mcrmiki
- Bogdan, 24.12.2000 - 4 ani si 7 luni
- Vlad, 17.11.2003 - 1 an si 8 luni
2. Ana68
- Alex, 9 ani si 8 luni
- Luana, 1 an si 11 luni
3. adita
- Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
- Elena (21 mai 2003)
- Antim (27 sept. 2001)
4. acs
- Maria, 3 ani
- Ioana, 1 an si 5 luni
5. alessia105
- Sebastian, 7 ani jumate
- Beni, 5 luni
6. gagibarta
- Robert (20.05.1997)
- Lili (17.05.2002)
7. rrox3
- Mariuca (1 iulie 1999)
- Ioana (23 martie 2005)
8. Cornelia
- Maria (2 iulie 2003)
- Stefan (4 mai 2005)
9. craluca
- Alexandru - aproape 12 ani
- Ioana - aproape 2 anisori
10. loreen
- Bianca, 9 ani in octombrie
- Delia, 3 luni si o saptamana
11. Mickyyy
- Malina Ioana (31.03.2004)
- Daria Maria (22.06.2005)
12. mihaela imai
- sara, 5 decembrie 2003
- antonio haruki-4 aprilie 2005
13. Marox
- Alex (14.06.03)
- Julia (29.03.05)
14. tinatache
- Andra - 04.03.2002;
- Patrick - 10.12.2003
15. elisor
- Andreas 7 ani (17 aug.)
- Bianca 8 sapt. (13 iun.)
16. Laura Takacs
- Calin 9 ani 8 luni
- Alex 1 an 10 luni
17. mihaela_s
- Diana 9 ani (22 noiembrie)
- Silvia 2 ani (10 septembrie)
18. nelia
- Agata (28.06.2001)
- Tudora (30.05.2005)
19. camelia72
- Georgiana (4 mai 1999)
- Mihai (23 iulie 2004)
20. roxana c.
- Oana-Andreea 8 ani(21 iulie 97)
- Ana-Maria 3,6 ani(4 febr 2002)
21. Kulta
- Daniela Helena 15.04.2004
- Sebastian Mikael 25.08.2005
22. sofiabebe
- Sofia 3 ani (14 august 2002)
- Filip 11 luni (26 septembrie 2004)
23. gandacelu
- ileana (4 iulie 2002)
- ioachim (25 nov. 2004)
24. georgiana.david
- Ioana (20.06.1998)
- Damian (01.10.2004)
25. crini
- Theodora
- Andrei
26. claujro
- Matei (15.12.2003)
- Mara (30.08.2005)
27. Marina
- Maria 4.12.2002
- Mihai 14.07.2004
28. mariana tache
- Stefan (20.04.2004)
- Simon (30.08.2005)
29. carmenp
- ionut 7.10.2000
- ilinca 11.08.2004
30. bagoiu
- Gabriel - 18.02.2001
- Sofia - 14.02.2003
- Nicodim - 11.02.2005
31. rosin
- Miruna (28.08.03)
- Irina (18.05.05)
32. monica-elizabet
- Alexandru(7 iunie 2001)
- Ruxandra (16 decembrie 2004)

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Multumesc frumos Mickyyy ca ai deschis un nou capitol.
Astept sa mai schimbam impresii despre copii nostrii.
Va doresc numai bine!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salut mamicute,stiu ca sunt codasa la scris in clubulet,insa chiar nu am stiu ce sa va scriu,caci diferenta de varsta intre ai mei copii e mai marisoara si eu chiar nu prea m-am confruntat cu problemutele voastre....V-am tot citit.Urez, cu intarziere, bun venit in club noilor mamicute!
Mickyyy,imi iau singurica permisiunea sa te rog,daca poti si ai timp ,sa faci mici modificari in listuta cu membrii clubului,caci intre timp copilasii nostri au mai crescut si nu prea se mai potrivesc varstele lor.Asa ca zic: Luna are acum 1 an si 11 luni,insa o poti trece cu varsta de doi ani,iar Alex are acum 9 ani si 8 luni...
Sa va mai povestesc ca eu am inceput din 3 octombrie serviciul....au zburat 2 ani ca gandul...E bine la servici,ma simt bine,ca si cand nu as fi fost plecata 2 ani...Luana si Alex stau cu o tanti acasa,o femeie super,de care copiii mei s-au lipit ca timbrul de scrisoare.Si mie si barbatului meu ne-a intrat la suflet.
In rest suntem bine cu totii si sanatosi.Alex are multe lectii de facut si timp de joaca cam putin.Invata dupa-amiaza....
Mamicute,va pup pe toate si va doresc numai bine.Sa fie copilasii sanatosi si voiosi!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ma inscriu si eu la voi in club si promit sa va onorez cu prezenta pentru ca am muuuuulte intrebari de pus (eu sunt noua in meseria de mamica cu 2 copii) mamicilor "veterane".

Va pupic!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Nu stiu daca ati mai discutat despre asta, dar noi ne-am mutat si trebuie sa decidem daca le facem copiilor camere separate sau ii punem sa doarma impreuna.
Cum se poate vedea din semnatura, am fetita si baiat, diferenta dintre ei fiind de 5 ani. Fetita merge la scoala, in clasa intai. Baietelul doarme deocamdata cu noi.
Voi ce ziceti? Cum e mai bine?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Ana ma bucur mult ca ai gasit pe cineva de incredere sa stea cu copii si ca sunt incantati.
Cum este din nou la lucru? Eu ma relaxez la lucru, alt mediu si cand ajung acasa sunt bine dispusa, stau cu copii; cand eram acasa cu ei era mai nasol pt. ca era rutina, acelasi lucru in fiecare zi, eram mult mai nervoasa.
Copii mei sunt tot agitati. Lui Bogdan ii place la gradi, avand in vedere ca am schimbat gradi, maine merge in excursie la Buzias este super incantat. Vlad a devenit tot mai incapatanat, se apropie de "teribilii 2" - cica in jurul varstei de doi ani sunt mult mai rai si dureaza pana pe la 4 ani; la noi nu a fost valabil in cazul lui Bogdan, inca nu s-a linistit. Bogdan s-a prins ca atunci cand face diferite chestii il amuza pe Vlad si ca-l imita si toata ziua stau cu gura pe ei, sa fie mai cuminti. Incerc sa ma controlez si sa fiu cat mai calma si sa nu tip, si vad ca ma descurc. Acum stam mai mult pe afara cat mai este timp frumos, dar cand vine frigul va fi mai greu. Dar seara cand ii vad cum dorm imi vine sa-i mananc cat sunt de dulci.
Va doresc o zii cat mai buna!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

Mergi la inceput

Bun venit Claudia in clubul nostru! Te asteptam aici la discutii.
Crini parerea mea este sa le faci camere separate daca ai posibilitatea asta, mai ales ca este alta casa, nu neaparat ca sunt fetita si baiat, dar atunci cand are fetita de invatat poate sta la ea in camera, nu trebuie sa-l scoti pe baietel de acolo, daca sunt rai si se cearta poate sta fiecare in camera lui si multe alte avantaje, cel putin asa cred eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Mickyyy,f.buna listuta dar cred ca ar fi mai bine sa scrii doar data nasterii fiecarui copil,fara varsta-in ani sau luni,pt.ca asa va trebui actualizata lunar si este destul de greu.
Claudia,bine ai venit in club,sa creasca mari si sanatosi puiutii iar mamica sa se bucure de fiecare clipa petrecuta alaturi de ei!
Crini,daca ai posibilitatea cred ca este mult mai indicat sa aiba fiecare copil camera lui mai ales la diferenta lor de varsta,au preocupari total diferite.
Pupici tuturor mamicutelor !

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Buna!

Multumesc de urarile de bun venit!

Crini si noi urmeaza sa ne mutam intr-un ap mai mare si din start ne-am gandit ca fiecare sa iaba camera lui, nu pentru ca sunt baiat si fetita ci pentru ca Mara e mica si se trezeste noaptea sa pape si Matei sper sa doarma toata noaptea (pana acum se trezea pt un bibe cu ceai pe la 2-3 noaptea). Insa chestia asta cu camerele separate vreau s-o mentin pana vor avea 3 si 5 ani, apoi ii mut impreuna in ideea de a imparti acelasi spatiu de joaca, aceleasi jucarii, sa fie prieteni, nu fiecare cu camera si jucariile lui, nu mi-ar placea sa ii izolez. Apoi, cand vor fi mai mari ii voi separa din nou... Asta in teorie, sa vedem cum e cu practica!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Miha,e bine la munca.Am senzatia ca nu am fos plecata abolut deloc doi ani de acolo,ci ca pur si simplu continui ceva lasat in urma cu o zi.Sa sti ca si eu ma relaxez,mai o discutie cu fetele,mai o cafeluta....
Crini,intradevar,daca ai posibilitatea asta,e pacat sa nu faci fiecarui copil camera lui...
La noi totul e ok:si cu bona si cu copilasii mei.Eu sunt prinsa de raceala si ma supara treaba asta.Dau cu paracetamol,sa treaca
Va doresc tuturor numai bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Saluuut! Se vede ca suntem ocupate, nu prea scriem! :)
Multumim Mickyyy!
Claujro, sa traiasca puii, chiar ca esti nou-venita, cand ma gandesc ca al meu deja a facut anul, ma simt maaaare, dar numai eu stiu prin ce am trecut!
Crini, si eu daca as avea posibilitate le-as face camere separate, dar cum deocamdata nu e cazul...
Ai mei sunt nazbatiosi, acum a inceput cel mic cu figurile, invata sa mearga si nu sta o clipa, din cand in cand o ia de-a busilea prin parc si ma prinde-l daca poti, iar cealalta fuge si ea bineinteles in directie opusa. Scena de la masa de seara: Filip mananca cu mana si de somn isi baga mana plina de ficat in ochi, dupa care plange si se freaca iar la acelasi ochi, dar si la celalalt, cu aceeasi mana la fel de "acoperita", apoi iar urla samd, e un cerc vicios, iar eu tip la el si-i trag mana, da el nimic, tot acolo vrea s-o bage!!!! Sofia a luat-o pe alte cai: a inceput sa ne imite cand ii facem observatie, e super-obraznica si pentru asta nu i-am mai citit nici o carticica la culcare.La gradi doamna imi zice ca se joaca foarte frumos si o vad si eu ca e ascultatoare, imediat se executa cu ce zice doamna, pe cand acasaaaa...

Eu cred ca e adevarat ce am citit undeva, ca acesti copii care fac totul impotriva numai de dragul de a te vedea in culmea nebuniei, de fapt testeaza dragostea parintilor. Si sigur e asa, altfel de ce ar fi cuminte la gradi? La ea a inceput criza asta de negativism putin inainte de aparitia fratiorului, legat de varsta de doi ani, desi incapatanata e din nascare, dar a izbucnit fioros cand a vazut ca nu e in regula cu fratiorul asta, nu poate sa tipe langa el, nu poate sa-l traga ca pe papusi, nici noi nu putem sa-l neglijam si pe deasupra mami, dupa ce ca a plecat la spital sa-l nasca si a stat acolo atatea zile fara ea, acum sta toata ziua legata de bebe!!! Dar fata de purtarea noastra deosebit de afectuoasa si intelegatoare pentru ea, cu mici exceptii cand tipam ca nu intelege sa lase copilu', ea a avut o reactie disproportionata, era ca si cum noi am fi abandonat-o sau neglijat-o, cand era dimpotriva, ii acordam mai multa atentie decat inainte si mai multa decat celui mic. S-a mai linistit spre trei ani, avand iar legatura cu varsta afectiva, dar si cu faptul ca FIlip era mai mare si mai emancipat de mama, iar ea putea sa-i poarte putin de grija, de-acum. Tot atunci noi am aplicat metoda "copiii care asculta sunt rasplatiti" si a mers, in sfarsit, dupa ce incercasem in van cu ceva vremein urma. Si cred ca e adevarat s ice spuneati voi mai demult, ca ei raspund la reactiile noastre, cu cat suntem noi mai nervosi si mai stresati, cu atat ei devin mai irascibili si nestapaniti si cu cat noi ne pastram calmul mai mult timp, cu atat se linistesc si ei si pot intelege ce le spunem. CU toate astea, cred ca e iar un fel de cerc vicios: daca noi venim de la serviciu cu probleme sau stresati de te miri ce sau dimpotriva stam acasa si nu mai suportam izolarea sociala si treburile casnice fara sfarsit, ne revarsam starea fara sa vrem si asupra copiilor, vorbind rastit sau enervandu-ne din orice nimic; ei simtind si preluand tensiunea, o descarca la randul lor prin negativism sau tipete sau smiorcaieli, care ne fac si mai nervosi si incapabili a raspunde in mod calm si a intelege motivatia copilului, tipand astfel si bruscandu-i si pedepsindu-i; ceea ce declanseaza criza cu urlete la copil, care ne aduce pe noi in pragul nebuniei. E greu, dar obositor, cum sunea sotzu' odinioara. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa iesim sanatosi (noi si copiii) din aceste incercari!

bebe si puii:

Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Ziua Filiponului

Mergi la inceput