mamici de mai-iunie 2006 (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Fete dragi, depinde de calculator pentru DPN. La "desprecopii" tine cont si de durata ciclului care la mine este de 26 de zile, deci DPN 09.05.2006. Oricum, la toate se va modifica pe parcurs!
Stie cineva daca varza rosie e contraindicata in sarcina? Ca are fier si pot inlocui sfecla
Va pup. Iulia9(7)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Bun venit, Andra. Noi tocmai dezbatem problema DPN-ului, asa ca fa bine si da-ne datele tale, ca sa te trecem in listuta!
Pupici!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Fetele,m-am intors.E pentru prima data cind scriu pe un forum,deci sint o idee dezorientata,dar vad ca primul meu mesaj a ajuns unde trebuia,deci nu-i asa de greu.Am sa incep cu inceputul,adica cu datele mele:sint nascuta pe 1 octombrie 1982 iar ultimul ciclu l-am avut pe 28 august.Ma bate gindul sa ma duc la doctor sa vad ce imi zice,poate trebuie sa fac ceva analize.Eu la prima sarcina am facut analize de abia prin luna a patra.Problema e ca nu stiu la ce doctor sa ma duc pentru ca as vrea sa imi gasesc un doctor bun,care sa aiba rabdare,sa fie calm...Stiu,am cam multe pretentii.Voi cum ati facut?In rest,astept cu nerabdare prima ecografie,cind ii voi vedea inima batind,moment care mi s-a parut super emotionant.A, am uitat sa va spun de bebe al meu care acum are 8 luni si care e un dulce.Nu a trecut prea mult timp de la prima mea sarcina,dar acum parca sint mai speriata de orice chestie...de exemplu ieri l-am carat pe bebe in marsupiu vreo 2 ore ptr ca am avut ceva treaba prin oras,apoi seara m-a tot durut burta.Nu stiu daca e vreo legatura si de asta as vrea sa merg cit mai repede la doctor sa-mi zica exact,cit efort ai voie sa faci fara sa-i faci rau copilului.
Acum ma opresc,ca vad ca deja am scris un mesaj kilometric,dar mai vorbim.Va pup,sa aveti o seara frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Bun venit Andra! Bebe sanatos si sarcina frumoasa si usoara!

Maggyc daca poti, da-ne vesti despre tine. Doamne ajuta sa fie totul bine cu bebe si cu tine! Poate faci rost de un lap-top si poti scrie din patut.

Simona, fetele au dreptate, nu mai cara greutati, oricum daca n-ai avut sangerari esti ok, da nu continua. Eu la prima sarcina nu ridicam nici 3-4 kg. Acum, vrand-nevrand il mai iau pe Danut care are 15 kg (!!). Stiu ca nu e bine, da ce sa fac cand intinde manutele lui scumpe spre mine??? Si in weekend a fost bolnavior rau, a luat ceva de la gradi si a tusit, vomat, plans (nu a putut dormi decat putin sambata spre duminica), a facut febra, ce mai, tot tacamul... Si a stat mai mult la mine pe burta, ma si gandeam ce stramtorat o fi samburelul. Evident am incercat sa il asez cat de cat sa nu apese acolo, da atat cat s-a putut. Eu sper sa ma ajute Dumnezeu sa ajung cu bine la capat cu samburelul, ca n-am cum sa nu-l ridic chiar deloc pe Danut. In rest evit pe cat pot ridicatul. Oricum nu te dispera ca ai ridicat, da evita pe viitor.

Liris, e ok pentru mine data ta, mi se pare ca si doctorul meu tot asa a calculat, eu am calculat ca la prima sarcina... Mersi.

Megbeng, super listuta Mamica studentica.

Simona, oricat pare de ciudat, cand ti-e rau incearca sa mananci putin, pe mine ma ajuta, macar pentru putin timp mi-e mai putin greata. E greu pana te hotarasti sa bagi in gura cand ti se face gura punga numai la vederea mancarii, stiu, da incearca. Mai incearca lamaie cu apa, portocale, biscuitei (nu din aia dulci).

Ralucutza si eu cred ca Amonar ca s-a exprimat putin ciudat doctorul dar se referea la faptul ca se numara de fapt din prima zi de ciclu, adica practic se considera ca aveai 2 saptamani cand s-a produs probabil conceptia. Eventual mai intreaba-l o data ce a vrut sa spuna.

Megbeng si eu am observat ca la inceput de mai sunt putine mamici, da lasa ca poate mai apar pe parcurs. Si daca suntem mai putine, o sa ne cunoastem mai bine ;-)

Pupici pe burtici.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 10+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

andra, bine ai venit! si LA MULTI ANI, CA TOCMAI A FOST ZIUA TA!!! esti a treia mamica din generatia '82! (mai suntem raalucutza si cu mine)..ce bine! ne zici si noua cu ce te ocupi? mai ai un copil? ei, da eficienta ai mai fost!...te adaug acusi pe listutza..o sa calculez eu DPN-ul tau, daca nu te deranjeaza

magghyc, ne rugam sa fie totul bine!!! probabil stai in pat, nu? te asteptam cu drag, oricand poti!

irinel, danutz stie ca o sa aiba un fratior/o surioara? ce poveste te-ai gandit sa ii spui?

simona, chiar asa! lasa greutatile alea sa te ajute cineva cu ele..eu ridic maxim 4 kg

fetele, mi-am luat cartea de obstetrica a lu Ancar, ca oricum imi trebuia anul asta cand fac stagiul de ob-gin, asa ca daca aveti intrebari poate va mai lamuresc cu cate ceva..eu am citit deocamdata pe nerasuflate cum evolueaza embrionul..sunt f emotionata, ca sapt asta incepe sa ii bata inimioara si lu bebe-gogu al meu..m-am hotarat ca asa o sa il alint...cred ca v-am mai zis..sunt absolut sigura ca o sa am (sigur, nu o sa il cheme GOGU, asa il alintam acum doar)
in alta ordine de idei, am greturi la greu..dar fiin dpentru o cauza nobila, suport cu stoicism

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
6+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bag si eu nasul putin aici la voi (eu sunt de nov-dec) si pe cine vad? Pe papadie! Felicitari, papadioara pentru bb2! Ma bucur mai ales ca la un moment dat ziceai ca initial voiai 2-3 copii nascuti normal si ai ajuns la 1 nascut cu cezariana si altul probabil nu mai vrei. (Probabil tu nu ma stii pe mine, dar eu te stiu pe tine, asta-i riscul sa fii moderator pe un forum, devii persoana publica, deh!) Iti doresc sarcina usoara si cat mai indelungata de data asta!

Fetelor, nu stiu de ce va tot chinuiti cu diverse calculatoare de sarcina. O sarcina dureaza 40 saptamani de la prima zi a UM. Teoretic, bineinteles. Iar DPN se calculeaza asa: iei un calendar si UM si numeri 40 de saptamani. DPN iti iese bineinteles in aceeasi zi a saptamanii ca si prima zi a UM.

Nu va ingrijorati ca sunteti putine, noi ne-am tot adunat pe drum si am ajuns 80 si ceva. E drept ca nu toate sunt active, dar... tot suntem multe.

Va doresc sarcini usoare si frumoase! Sa va bucurati de perioada sarcinii si sa nasteti bebei sanatosi!

Lavinia 34+ saptamani si mamica de Silvia (3 ani si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salut fete dragute! iaca am revenit si eu dupa ceva zile de absenta si va rog sa nu dati cu pietre dupa mine dar am scuze.. mai intai daca tot ma plangeam eu ca ma simt bine mi-a fost rau cateva zile de .. am crezut ca innebunesc. Mi-era si un pic greata dar nu suficient cat sa dau la boboci si asta a devenit cel mai enervant pana la urma si aveam o stare de slabiciune si de lesin ceva de speriat.. ce mai mi-a dat pe nas cu atat rau. Dupa asta profitam ca la noi sunt inca 30 de grade pe afara ( e toamna indiana) asa ca ne-am facut de cap de indata ce m-am simtit mai bine asa ca iertare , nu v-am tradat!!!

megbeng super listuta eu zic ca e bine asa cum e daca mai vrem putem adauga alte informatii pe parcurs( cele cu sexul bebeului ar fi dragute!!) Si eu cred ca ai facut treaba buna asa ca trebuie sa fie sarcina ta!!

amonar merci de impulsuri sa scriu!! aici sunt nu plec!!!

va pupic si promit sa scriu mai mult maine!!

Cami 8+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare fetelor!!!!!!
BUn venit celor noi. imi place sa vad cum creste listuta, mai ales ca e noua si arata bine. multumim celei care a muncit la ea.
referitor la DNP nu am nici o obiectie, intrucat nici eu nu stiu exact. Maine ar trebui sa merg la medic dar nu mai am rabdare si ma voi duce astazi.
M--am laudat ca ma simt bine si ce probleme am acum, parca au venit toate simptomele existente peste mine.
va pup si sper sa va dau vesti bune.
Aveti grija de voi si de bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Buna dimineata fetelor!
In primul rind , multumesc pentru primirea frumoasa pe care mi-ati facut-o.
Am vazut si eu ca sintem mai multe mamici nascute in 1982 si ma bucur sa ma alatur si eu voua.Eu dupa cum am mai spus si ieri,nu am greturi,nimic,doar o durere de burta cam ca la ciclu.Oare e normal?Aveti si voi sau ati avut?Saptamina asta imi voi face si eu timp si voi merge la doctor sa vad ce imi zice.
Megbeng, iti multumesc si tie pentru felicitari si cuvintele frumoase.Da,mai am un bebe si deocamdata stau cu el acasa.Eu am terminat facultatea anul asta,in vara si de atunci nu m-am angajat.E drept,imi gasisem ceva de lucru dar asta insemna sa fiu toata ziua plecata de acasa si sa nu-mi mai vad baiatul cum creste,in concluzie am renuntat.Totusi,acum m-ar interesa sa lucrez citeva luni pentru ca sa pot lua lua indemnizatia care sa da mamicilor care au lucrat.
Astazi iar am ceva drumuri de facut,iar trebuie sa-l iau pe bebe cu mine.El are 8 kg.O fii prea mult sa-l car in marsupiu vreo 2 ore?
Megbeng,tu ziceai ca simti ca vei avea baiat.Asa a fost si la mine,tot asa am simtit,si asa a fost.Eu as vrea o fetita acum,dar nici daca e baiat nu ma supar.Ce conteaza e sa fie sanatos.
Acum ma duc sa mai fac ceva treaba,ca acum se trezeste Pavarotti al meu si n-am apucat sa fac nimic.
Va pup,o zi frumoasa si o sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Buna dragele mele! Si io am absentat o zi dar recuperez indata.
Vreau sa urez si io bun venit si sarcina usoara proaspetelor gravidutze.
Eu azi mi-am facut o programare la medsana ca nu mai am rabdare pana pe 12 cand am programarea la doctorul la care intentionez sa ma duc pe perioada sarcinii. Chestia cu rh-ul negativ ma omoara, mai ales ca nu-i prima sarcina iar sotul meu are rh pozitiv. Vreau sa aflu mai repede ce trebuie facut ca ce am citit pe internet ba m-a speriat, ba m-a linistit ....
Mai este cineva cu RH negativ? sau sunt singura de pe aici?????

5+

Mergi la inceput