Copilasii de ian-feb-mar 2003
Raspunsuri - Pagina 3

Nicoleta spune:
SAlut.
Uite, si noi facem bine, am profitat de vremea buna si am stat mult afara. Stefan este sanatos, tuseste putin, o data pe zi. In rest continuam cu Imunogrip, noi parintii am inceput sa luam Catinofort.
In legatura cu hachitele copiilor... Are si al nostru. Chiar vineri a facut niste faze... L-am pedepsit, in camera lui, a plans nervos vreo 5-6 minute si de atunci este mai cooperant. Cu palme la fund nu avem nici un spor, se enerveaza si mai tare. Am renuntat la asta. Nici nu incercasem decat de vreo cateva ori. In rest incepe sa descrie imaginile din cartile de povesti, ii place sa compare diverse imagini (lupul din Scufita si pe cel di Cei trei purcelusi, caleasca din Motanul incaltat si din Cenusareasa...). Uneori se mai refera la el folosind persoana a treia, mai face cuvinte noi cum ar fi pluralul de la lapte, lapticale. Si cu verbele o mai da uneori in bara, dar se corecteaza singur de cele mai multe ori. In rest stie multe cantecele, este foarte vesel si zglobiu, a inceput sa ii placa sa coloreze. Depaseste spatiul, normal, dar este un inceput. stie sa tina bine creionul dar nu o face mereu, este foarte perspicace si are memorie vizuala buna, saluta primul persoanele pe care le cunoaste, spune te rog frumos si multumesc. Este foarte sensibil la laude.
Cam atat. A inceput sa manance mai binedar se pare ca nu stam mai bine cu greutatea, nu stiu ce papa el la cresa si nu reusim sa recuperam eventualele lipsuri in wee. Cred ca acum, cu tusea din septembrie, a scazut sub 15 kg. Insa arata bine, nu este nici slab, nici gras.
sanatate si sa mai scrieti si voi ce si cum.
Nicoleta si Stefanel.

sinzi_ana spune:
Nicoleta eu l-am cantarit gol pe un cantar electronic acum o sapt la tataie la Bucuresti si avea 13.600kg!!! Am cazut pe spate...ca nu ma asteptam sa fie asa slab...la 98cm...
Oricum el mereu a fost ca un paianjen...eu asa ii spun, cu mainile si picioarele lungi si slabe!!
Si David povesteste din imagini, am vazut ca e in stare sa faca si puzzle din 6 si 12 piese, dar daca nu nimereste una se enerveaza si nu il mai termina. Mai am un puzzle gigant cu un tren de 20 de piese pe care il face...Stie si cifrele si in ro si in engleza, si literele aproape pe toate, si cuvinte care incep cu litera respectiva. mai vorbeste prin casa in engleza, de la noi sau ce invata la gradinita (azi spunea "very good daddy")!!!
Acum e fascinat de constructia cu lego si o sina de tren care se imbina, face tot felul de trasee...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David

alina023 spune:
Ce m-a distrat balaceala lui David in mare!!! Bravo voua Sanzi! Ce frumoooos!!!
Luca nu este abslout deloc interesat de puzzle. Am incercat de mai multe ori sa il incit cu asa ceva dar nu am avut succes... El este topit dupa desenele animate..of...m-am saturat de Scooby Doo si Tom si Jerry... Dar el inca nu... Abia astept sa il dam si noi la gradinita. Daca nu am reusit sa-l inscriem din toamna o sa astpt sa treaca sezonul gripelor si probabil ca din primavara il vom da si noi...
Vad ca iar i-au trecut crizele de personalitate si este cumintel. Sper sa-l tina.
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

sinzi_ana spune:
Alina si David are 2-3 casete video cu baby Enstein, cu maisy si cu noddy dupa care nu mai poate si ruleaza non stop (daca ar fi dupa el!!!)
Noroc ca il mai duc la gradi si acolo au si alte activitati!!!!
Sinzi, Radusi David

sinzi_ana spune:
Sa ne laudam si noi ca David a mai invatat o poezie si un cantecel nou zilele astea la gradinita!!! Le canta de zor inainte de culcare...pana am reusit sa descifrez ce spune!!!!
Oricum e tare mandru ca a primit si stampila...
Pe de alta parte sunt cam suparata...pt ca la inscriere directoarea ne-a spus ca in grupa vor fi maxim 12 copii, iar acum sunt 14 copii si vrea sa mai inscrie inca 2 fetite gemene...si sunt chiar suparata!!!
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Salut.
Stefan si-a cam luat-o ieri... Nu a mai vrut sa mearga cu noi in oras, s-a oprit pur si simplu si... Mergea in partea cealalta. Spunea ca el pleaca. Vreo ora a durat circul. In masina a luat cateva peste fund, acasa a fost trimis in camera lui si dupa aceea...nu am vazut baietel mai cooperant! Nu facem un obicei din a-l pedepsi, insa uneori nu mai avem solutii! Ieri chiar a intrecut masura. Nici la masina nu mai ajungeam, daca era dupa el. Luat in brate ziceai ca il taiem... Asta este, poate se mai cuminteste cu varsta, poate nu...
Ai vostri ce mai fac? Stefan este ok cu sanatatea. Sa il tina tot asa.
Cum va mai jucati cu ei?
Nicoleta

alina023 spune:
Nico, eu sunt anesteziata cu crize de-astea. Noroc ca nu sunt f dese si ca redevine cumintel. Il mai tin perioadele astea si cate o saptamana-doua chiar, dar isi sterge pacatele cand ma pupa si ma iubeste... Ce sa le facem...ii iubim si ne amintim ca si noi am fost asa...
Cum ne mai jucam? Facem corturi din paturi, inotam in cada, jucam sah (stie toate piesele de sah), citim impreuna si cantam colinde (de la Craciunul trecut a ramas cu pasiune pt colinde; va dati seama ca la noi e mereu sarbatoare :)) ).
Sa vedeti ce am fost capabila sa fac duminica... Luasem bilete la teatrul de papusi cu o saptamana un urma. Duminica, toata ziua l-am incantat ca merge la teatru. Ne imbarcam in masina si plecam... Ajunsi la teatru intram in antreu si un domn (foarte amabil de altfel) imi spune ca spectacolul a fost la ora 11 (noi am mers la cel de 16:30 care nu era decat sambata). Am crezut ca innebunesc. Luca, bietul de el...mieuna si el ca vrea teatru de papusi... M-am simtit ingrozitor...mama denaturata ce sunt...
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

sinzi_ana spune:
Nicoleta, David face crize mai mereu...
Cand ne intoarcem de la gradi trebuie sa intre intr-o alimentara din drum sa isi cumpere bomboane, daca nu intram crize, cu trantit pe jos, apoi trecem pe langa o taraba cu legume fructe si trebuie sa cumparam strugiri!!! Mancam la struguri in prostie, si asta pentru ca imi e jena sa nu cumpar daca copilul cere si zbiara pe acolo ca el vrea sa manance struguri!!!!
Alina, tare iubaret Luca!!!!!
DAvid e mai serios, trebuie sa aiba un motiv clar sa fie lipicios, de obicei cand cere ceva!!! E tare cerebral!!! hihii...
buna ideea cu sah, sa il invat si eu piesele...ca in copilarie am avut un prieten pe care il invatasem sa joace sah (eu aveam 8 ani el 3 ani) si in 2-3 ani ma batea la sah!!! (iar eu jucam ff bine!!!) Un tip foarte destept, a fost si mai tarziu!!!!!
Sinzi, Radusi David

sinzi_ana spune:
Ce mai faceti fetelor???
noi l-am lasat pe David la soacra-mea...e prima data cand ramane acolo si sunt tare curioasa cum se descurca...calare pe catel si mai ales cred ca iese mereu afara ca ei stau la casa...
Sinzi, Radusi David

sinzi_ana spune:
Ce faceti pe frigul asta??? Cum distram copiii???
Noi coloram, ii place mai noi sa coloreze ce ii desenez, sau sa picteze, dar e mai periculos ca acuarelele ajung si pe pereti si pe covor...
MAi facem puzzle, citim...
Dar nimic distractiv....
Voi cum ii distrati pe cei mici?
Sinzi, Radusi David