Copilasii de ian-feb-mar 2003
Raspunsuri - Pagina 11

sinzi_ana spune:
am pregatit si cateva poze de la anul nou:
http://community.webshots.com/album/535385120VrkmtE
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David

alina023 spune:
La multi ani, dragelor! Sa aveti un an minunat, plin de succese, de sanatate si noroc pentru voi si familiile voastre!
Noi am avut sarbatori destul de dificile (desi, multumesc lui Dumnezeu, putea fi si mai rau). Am ceva probleme de sanatate care mi-au dat batai de cap (am scris mai multe la cabinetul PSI - atac de panica). Nu am avut chef nici macar de Luca; va puteti inchipui cam ce inseamna asta...
Slava Domnului, acum sunt pe tratament, m-am si linistit putin pt ca am aflat ce am si am avut si o saptamana de rasfat la parintii mei.
La Luca a venit Mos Craciu in seara de Ajun iar el a fost foarte incantat. A primit o groaza de cadouri si i-a cantat Mosului cantecul lui preferat, "Mos Craciun cu plete dalbe".
In noaptea de Revelion a stat treaz pana la ora 1 (cand ne-am culcat si noi, altfel ar mai fi rezistat) iar dimineata la 8 fara 10 era ca nou... Ne-a sorcovit pe toti din casa si a strans banuti ca sa-si cumpere trenulet. I-am spus ca trebuie sa munceasca si el putin pt jucarii.
Nico, sa-ti traisca nepotica! Sa fie sanatoasa si sa creasca mare, sa-si bucure parintii!
Referitor la intrebarea ta despre nastere; si eu tot normal am nascut (ca si Sanzi) iar Luca a avut la nastere 3,500 kg si 54 cm. Uimitor pt medicul pediatru a fost ca a scazut 500 g in maternitate iar la varsta de o luna avea deja 5kg. Va dati seama ce mancacios....
Apropos, voiniceii vostri ce dimensiuni mai au? Luca are 105 cm si 21,5 kg. Pediatra mi-a spus ca este f multumita de felul in care arata (desi parintii mei ma tot bat la cap sa-i dau sa manance mai putin; ce sa-i fac copilului daca are pofta de mancare??? Eu in mod sigur nu-l indop...).
Ce veselie acolo la voi, Sanzi!!! L-am vazut pe David intr-una don fotografii, cu biberonul in manuta. Mi-am amintit ceva ce vroiam mereu sa va intreb si uitam: ai vostri mai beau laptele din biberon? Luca nu vrea sa bea lapte din cana sub nici o forma, nici cu pai nici altfel decat din biberon. Cred ca o sa mearga la starea civila cu biberonul de gat :)))
Va pupam
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
teledon, 4000 de euro, lumina ochilor pt Alina

sinzi_ana spune:
Imi pare rau Alina ca ai trecut prin ce a i trecut...oricum bine ca esti mai bine si ca te-ai putut bucura de sarbatori!!!
Si noi avem pusculita si il punem pe DAvid sa isi stranga banii la pusculita...e tare incantat de idee...si strange tot maruntisul...si-a cumparat din banii lui o gramada de chestii...(ii pun si alocatia si el hotaraste cand si pe ce sa ii chelutie).
Cu sorcova insa nu prea a avut succes!!!
E tare inalt Luca, dar pe masura cu greutatea!!!...sotul meu avea la 4 ani jumate 104 si acum are 1.90!!! Dar probabil ca depinde de evolutia de la pubertate (atunci el a crescut f mult...)...bunicii lui pastreaza masuratorile intr-un caiet si pe tocul usii cioplite ca si cuvintele pe care le-au spus la diferite varste(au 3 nepotii, sotul meu si inca 2 nepoate)...Acum il masuram pe David acolo...hihi...
David are 1m si 15kg (de fapt vreo 14.800kg)...
I-am facut acum niste analize si i-au iesit cam ciudate...pediatra ne-a explicat ca mananca prea putin pentru inaltimea lui (ca e cam slab -desi mie nu prea imi pare in ultimul timp) si ca trebuie sa ii ajutam organismul cu vitamine si siropuri de pofta de mancare...Care insa nu il ajuta deloc...De sarbatorile astea eu si sotul am pus de bucata vreo 2kg si el aproape nimic...cu tot cu sirop de pofta de mancare...hihi...
Sinzi, Radusi David

sinzi_ana spune:
A!
David nu prea mai bea lapte aproape deloc...acolo era cu biberonul Mariucai (prietena lui) a vazut-o pe ea cu lapte si a vrut si el...
De obicei bea cu cana...
Mai am biberonul de la Nuk cu adaptor dar il folosesc ff rar...acum i-am luat canute cu pai de drumetii (se inchid ermetic)
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Salut.
Un an nou fericit si plin de vise realizate!
Noi suntem stresati cu amenajarea noului apartament! Si eu de stres ma ingras!!! Si cu sarbatorile astea... Cred ca am luat vreo 3-4 kg. Sper sa le dau jos repede.
Alina, imi pare rau de ce ti s-a intamplat. Si ma bucur ca esti bine acum.
Sa va spun si eu... Stefan s-a nascut aproape de termen, nasterea s-a declansat singurica-singurica. Colul a inceput sa se dilate la 12 noaptea, iar la 5,30 dimineata se nastea Stefan. A avut 3,800 kg si 53 cm. Iar eu, dupa ce mi-au facut xilina pentru taietura care se practica pe aici nu am mai simtit contractiile (pe care le simteam cam pe intinderea unei palme, de altfel). Medicul imi zicea cand si ce sa fac, avand mana pe burtica mea.
Acum nu mai stiu cat are Stefan inaltimea si greutatea, insa pana acum s-a mentinut in cote medii, de la 1 an incoace. Ne masuram spre sfarsitul lunii, cand implineste 3 ani!
Stefan nu mai foloseste biberonul de la 1 an si 8 luni. Bea din cana cu cioc. Lapte bea cam 300 ml dimineata si mai mananca un iaurt pe zi. Mare (450) sau mic (200g). In rest, 10 zile pe luna in lunile cu r Calcium, 15 ml pe zi. Si Vigantoletten 1000, una pe zi in luni reci.
Nicoleta.

sinzi_ana spune:
David nu cred ca mai bea 150ml de lapte pe zi...sunt asa suparata din cauza asta!!!
DAr incerc sa ii dau o cana de iarut pe zi...desi de multe ori nu reusesc...
Si atunci suplimentez cu calciu...dar acum i-am dat vitaminele astea si nu mai insist cu calciu...prea multe...
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Salut.
Daca el creste si nu are probleme (cele pe care le-ar cauza lipsa calciului), nu-ti face griji. Stefan are coastele putin evazate, desi el a mancat dintotdeauna bine lapte si produse din lapte. Cat despre vitamine, rar i-am dat. Prefer sa ii dau fructe multe si sucuri naturale. Dar au fost cazuri in care au fost necesare.
Nicoleta.
PS Dupa calculele mele, Stefan are cam 95-96 cm si cam 14,5kg (sper eu). Mai vedem. Nu ma stresez. A inceput sa manance mai bine acum, in vacanta.

Nicoleta spune:
Salut.
Daca el creste si nu are probleme (cele pe care le-ar cauza lipsa calciului), nu-ti face griji. Stefan are coastele putin evazate, desi el a mancat dintotdeauna bine lapte si produse din lapte. Cat despre vitamine, rar i-am dat. Prefer sa ii dau fructe multe si sucuri naturale. Dar au fost cazuri in care au fost necesare.
Nicoleta.
PS Dupa calculele mele, Stefan are cam 95-96 cm si cam 14,5kg (sper eu). Mai vedem. Nu ma stresez. A inceput sa manance mai bine acum, in vacanta.

sinzi_ana spune:
Nicoleta vitaminele ni le-a dat pediatra pt ca i-au iesit niste analize ciudate la urina...(desi cu calciu e ok si cu fierul)
Si ea spune ca nu mananca suficient...cam asta ar fi cauza...
Oricum eu prefer fructe si legume...dar acum le-am incercat si pe astea...nu ca ar fi ajutat...
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Salut.
Stefan, auzind discutiile noastre despre noul apartament, simte nevoia sa discute si el pe tema asta. Astfel incat seara, in fiecare seara de fapt, ma cheama la patut si ma intreaba: "Mami, ce apartament? Cu cate camere? si raspunde el repede: Cu 4 camere!"
Si lui Adrian ii spune: "Tati, trebuie sa ne punem termopane!". Si are o mutrita serioasa de te strici de ras! Dar noi nu radem sa ne vada el, ca si pentru el este treaba serioasa!
nicoleta.