Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 64
Raspunsuri - Pagina 5

M Oana spune:
Mishule, Daiana chiar nu stie cand trebuie prestat, nu stie inca buchia cartii, dar suntem aici sa o invatam si sa o luminam.
Deci, Daiano trebuie calculat cat dureaza ciclu. Daca ai luat anticonceptionale, trebuie sa treaca ceva timp pana sa vezi cum functioneaza naturel organismul tau.
Regula ar fi din 2 in 2 zile in perioada fertila. La un ciclu de 28 de zile, cam din ziua 9 pana in ziua 15 (deci, 9-11-13-15 sau 8/10/12/14/16 sau cum si cat poftesti!). Oricum daca e voinic si sanatos traieste si 5 zile in universul tau, asa ca totul e ca intalnirea sa fie de calitate, momentul nu ar fi asa de important.
Mai vrei informatii stiintifice?

dyana spune:
Da , nu am luat anti... si dureaza 28 de zile, astea stiintifice le mai stiu, nu asa in detaliu ca voi, dar cu ziua 9 stiam.
Ce nu pricepeam era ce e cu ovulatia asta, adica nu e de ajuns sa stim cand e saptamana fertila? De ce tre sa stim si cand e ovulatia?
Na , si cu asta m-am facut de ras total.

M Oana spune:
Deci acolo era punctul pe 'i'! Iooooo, crezui ca e prima luna de incercare dupa anti.....
Deci luni cu incercari ar mai fi, in trecutul dumitale....
Dar nu incercari cu teoria in fata. OK!
Deci teorie: e util de stiut ziua Z a ovulatiei in situatia in care nu e atat de harnic. Daca
nu e capabil sa traiasca prea mult (are si el problemele lui), iar nici ovulul tau nu e in toate apele lui (uneori un ovul traieste cateva ore - 8, alteori si 2 zile- depinde de multe), atunci momentul de glorie sau lupta cea mare, trebuie data exact in ziua in care ovulul se naste si moare. Daca contactul are loc dupa ce ovulul a facut POOOOOC si a decedat, degeaba mai vine ceata de baieti frumosi si destepti. Prin monitorizare poti afla cat creste si cum creste ovulul, respectiv endometrul.........
Alcheva????
Iar daca e vorba de 28 de zile se poate incepe chiar din ziua 7....

dyana spune:
Mersii muult, am inteles ce e cu ziua Z.
Anticonceptionale nu am luat dar ne-am protejat altfel. Deaceea doar de 2 luni am inceput acest "proiect" pretios si pentru noi, bebele adika, teoretic si practic.
De-abia din luna august suntem pusi pe a concepe un bebelush.
Oana, mi-ai explicat super, am inteles , inca o data multumesc mult.
Daca incepeam mai demult chestia cu bebele, stiam eu deja lucrurile astea.chiar meriti un pupic

cami30 spune:
Marrina, multumesc mult, a fost cu adevarat f usor as mai face una si maine daca as sti ca-mi aduce bebe.
Amely in echipa cu dr. T este rezidentul sau, dr Alexandru, super de treaba, care mi-a dat toate detaliile necesare si a fost f dragutz. Pentru alte detalii astept pm. Pentru mine interventia a fost f usoara desi am stat in operatie mai bine de 2 ore, anestezie generala, fara intubatie( cred, nu am avut probleme cu gatul deci e clar ca nu m-au intubat), m-am trezit f repede singura problema a mea a fost sonda urinara care nu mi-a fost pusa cu delicatetze si m-au cam facut praf, asa ca primul dupa scoaterea sondei a fost cu
dar a trecut si aia. La 4 ore dupa iesirea din operatie ma plimbam pe holuri cu perfuzia dupa mine.
TRebuie sa mentionez faptul ca am avut moralul f ridicat si mi-am repetat intr-una ca trebuie sa trec peste orice durere si orice rau pt ca a doua zi sa fiu acasa in patul meu. Asa ca am vomitat dar am si tras aer in piept si m-am abtinut cat am putut, am facut un pic de febra dar am rezistat.
Asa ca nu ezitati. Daca stiti ca problema voastra poate fi rezolvata sau macar identificata prin laparo, nu mai stati pe ganduri. Inciziile mele sunt atat de mici incat nici nu vor ramane semne. Eram terorizata ca o sa imi strice buricul si n-o sa mai pot purta cercelul, dar T a avut grija sa-mi faca incizia din ombilic asa de misto incat sigur n-o sa ramna semne, si ca sa pot purta cercelul in continuare. Celelalte doua sunt in dreptul ovarelor, una chiar pe operatia de apendicita, care oricum vor fi acoperite de bikini asa ca nici nu pot sa zic ca voi ramane cu ceva semne majore. Mai urate sunt zgaibele de le am din copilarie pe genunchi.
Danagie mi-a trecut, dar vezi, si pe mine ma apuca din cand in cand, cred ca toate femeile avem nevoie de minutul ala de bocit.
cami

simonette spune:
Maaama... mi-a fost un dor de voi!!!!
Am fost plecata de dimineata si acu' m-am intors... am intrat pe usa si direct la calculator!!!
Ma adresez mai intai lui Danangi! Careia desi vad ca si-a revenit, tin neaparat sa-i spun ca si eu sunt alaturi de ea1
Draguta de tine!!! Cum poti sa spui tu ca vrei sa mori? Am zis si eu de cateva ori lucrul asta, dar apoi am invatat ca niciodata nu trebuie sa spui unele lucruri, cum ar fi:
- vreau sa mor,
- nu sunt buna de nimic,
- port numai ghinion
- si mai ales "EU NU AM NOROC IN VIATA!"
Fiindca atunci te ocoleste norocul... Chiar daca nu poti fi optimista in anumite momente, incearca sa gandesti pozitiv! In felul asta vei atrage lucrurile pozitive de partea ta! Stiu ca pare cam banal, dar incearca... eu asa am facut si, crede-ma... de ceva timp, parca nu mai sunt asa urmarita de ghinion!!!
Tu nu stii ca cei care sufera, sunt cei iubiti de Dumnezeu
Fiindca prin suferinta te purifici si purificandu-te esti mai aproape de El! Eu am citit KARMA PURA< si de-acolo am invatat ca daca cineva sau ceva te supara, trebuie sa multumesti in gandul tau caci, in felul asta te purifici!!! Cred ca ti se pare ca bat campii rau de tot!!!
Incearca sa privesti lucrurile din alt unghi... cel putin pe mine m-a ajutat si de cand am facut asta viata mea s-a schimbat in bine! Nici eu nu am avut parte de copilarie, si eu am avut necazuri de credeam ca nu mai e nimeni nefericit asa ca mine, dar... acum toate au ramas in urma... departe!!!
Fruntea sus, viata are partile ei frumoase, de care nu ti-ai da seama daca nu ar exista cele intunecate!
Ingeras!Am facut testul...vineri...in ziua 12 dupa ovulatie... negativ Acumsunt in ziua 15 DPO, CM nu a venit, dar eu il astept
. Multumesc de intrebare!
Amely!In ziua 28 am facut si eu testul... DR. SIGUR...negativ... Acum sunt in ziua 31, si scarbele tot nu au venit. Asta numai sa ma faca cu nervii. Simptome... nu stiu ce sa zic?! Mi-e teama ca sunt numai in capul meu, ca mi le induc...
Marrina!Multumesc pt. pumnisori!!! Am temperatura ridicata de 15 zile, dar nu cred eu ca e ceva! Mai ales ca am facut testul ala vineri, care mi-a spulberat toate visele!
Fetelor sunt de-a dreptul impresionata de toate... sunteti minunate...
cum sariti voi in ajutorul cuiva,atunci cand este in impas! TOATA STIMA!!!
Va si, pana diseara, nu ma misc de-aici!!!

M Oana spune:
Simonette, eu Karma pura nu am patruns-o, dar ma ghidez in viata dupa Sfantul Ioan Gura de Aur, care afirma, printre altele:
" Daca as avea dovada ca Dumnezeu nu exista, n-as regreta ca am crezut in el; m-as gandi ca mi-am facut o onoare crezand in El, ca, daca Universul este ceva stupid, cu atat mai rau pentru el; ca, greseala nu este in gandirea mea ca nu exista Dumnezeu, ci in Dumnezeu, ca nu exista";
"A-I multumi lui Dumnezeu cand vantul este prielnic pe mare, nu este ceva deosebit; a-I multumi insa cand este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."
"Omul care Ii multumeste lui Dumnezeu pentru relele ce trec peste el, nu mai simte acele rele."
"In rugaciunea ta, nu fii nici sluga, nici negustor! Pleaca-ti capul si spune: Da-mi , Doamne, ceea ce se cuvine celui rabdator, nu ceea ce merit!"Acum suntem 2 , ca nu puteam sa te las de una singura....
Dar fata mea buna si inimoasa, ,ma gandesc sa nu-i suparam pe moderatori cu cuvinte scrise tare colorat, caci de ajuns le incercam rabdarea cu offff topicurile noastre (eu numai intr-un offfff topic o tin )...... Stii, e o regula in dreapta sus, cum ca ar trebui sa evitam cuvintele scrise mai nu stiu cum.....

ingeras26a spune:
Simonette, sa inteleg ca mai e loc de speranta...bafta multa, multa si nu inceta sa speri pana cand vin uratzii...poate nu mai vin...vreo 11 luni!
Danangie, nu ai fost nici patetica, nici off topic, suntem aici pt a ne sprijini una pe cealalta...iarta-ma daca am fost prea dura, stiu ca "nenorocirea" nostra este intotdeauna cea mai grea...sper din sufletel sa iti revii cat mai repede cu putinta :))Ingeras

Amely spune:
Cami, multumesc mult iubita! offf, saracutza, ca tare mai suferim uneori ca sa ne implinim visele, dar sunt sigura ca ai facut ceea trebuie si ca totul e spre bine! Abia astept sa aud peste 2-3 luni ca ai ramas cu bebe!
Alexia, Shoricutza, sunteti niste scumpe voi , merci de incurajari, dar la un CM de 28 ar fi trebuit sa se intrevada macar o umbra acolo... si din cate stiu Clear Blue e destul de sensibil... in fine, speranta moare ultima, ce sa zic...
Dianita (tiza mea), ideal ar fi prestatul un pic inaintea ovulatiei, pentru ca simpaticii
sa poata "pandi" ovulul inca dinainte ca acesta sa fie eliberat (cu alte cuvinte sa ajunga inaintea lui), iti dai seama, o adevarata cursa pentru supravietuire... in fond, asta-i viata noastra, nu? o continua lupta pentru supravietuire...
Pentru asta sunt necesare graficele de predictie, temperaturi bazale, monitorizari eco etc... dar cu timpul inveti sa-ti cunosti atat de bine propriul corp, incat dupa simptome ajungi sa stii exact momentul cand ovulezi...
Fetele va pup, ma duc acasa ca am de gatit, de spalat...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

simonette spune:
Chiar nu stiam ca nu e voie sa scrii ingrosat sau colorat! Eu stiam ca nu e voie sa scrii cu litere mari!
Si eu care de cate ori scriam un mesaj mai colorat il vizualizam fuga sa-mi admir opera
Dar maimutoaie e voie sa pui??? Ca la astea nu prea as renunta! Imi plac asa de mult!!!