Copilasi de iulie-august 2004 (117)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna fetelor, bre'nu mai dati antibiotic la copii!!
Normal ca pediatra ii da reteta de antibiotic, de la prima doza ii scade copilului febra, se simte mai bine si mama spune "ce doctor bun!!". DAR...cu boala lupta exclusiv antibioticul si puiul nu mai apuca sa faca imunitate deloc!! Ca sa nu mai spun ca pe masura ce creste trebuie sa ii dai antibiotice tot mai puternice, face apoi tot felul de candidoze, samd...

De exemplu Victor a facut joi dimineata febra, 37 -38. Ii curgeau mucii si avea rosu in gat. L-am oprit acasa de la gradi, i-am dat vit C, picaturi de nas, albastru de metil pentru gat (aici a fost circul circului ), paracetamol si ceai cald, seara o doza de oscilococinum parca asa ii zice si atat. Si l-am dezmucit periodic, da-i lupte ...
Vineri era mai bine, sambata nu mai avea febra si azi era ca nou. L-am dus la gradi si doctorita de acolo mi-a spus ca e uimita cat de bine si-a revenit, caci copilasii de 3 ani si ceva cu tot cu antibiotic nu erau asa bine ca al meu.

Asa ca... eu ii dau antibiotic doar daca face febra trei zile la rand peste 38,5 care nu cedeaza la paracetamol. De exemplu cand a facut otita n-am avut ce face, i-am dat...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Carmenutza, vazut tarzanelu pletos!!!! ce mistoo, vad ca si la altii e la mare moda tavalitul pe jos pe gresie si scormonitul peste tot tu arati bine maica nu te complexa...sa vezi ce fotomodela o sa fii cu 2 tarzanei!
Andries, io-s total de acord cu tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna de la noi!

in sfarsit vedem si noi un pic de soare, la cele 15 grade....

Eu am ajuns sa nu mai stiu cum sa-l imbrac pe raton...ce caciula, ce pantaloni, ce geaca, sa-i dau ca sa nu fie prea mult sau prea putin. El pe afara are mainile reci oricum, oricate ar avea pe el.

E tare ciudata trecerea la alt anotimp si foarte perversa in acelasi timp...organismul trebuie sa se adapteze la diferentele astea de temperatura si uite de aici atatea si atatea raceli, viroze...pe strada din 3 oameni unul tuseste, mucareste sau stranuta si e cu ochii rosii, pe bune, azi am contabilizat de-a lungul bulevardului populatia, cu ratonu in carut.

Daca ma gandesc la aglomeratia din supermarketuri si la cati or fi virusati pe acolo....ma intreb, sa-l mai iau cu noi sau sa-l las acasa ? Ca zau daca mai am putere si chef de inca niste febre in jur la 40

Daria, pneumonia tipica e cu febra mare, se aud raluri la plamanul afectat, transpiratii nocturne ... sigur Giulia nu are nimic de genul asta. Acum, pediatra noastra ne-a zis si de o oarecare pneumonie atipica (dar tipica la copilul mic) care n-are alte simptome decat febra mare si se evidentiaza numai cu radiografie pulmonara, nu se aude cu stetoscopul nimic...si de asta l-a suspectat pe Danut, de aia i-a dat Klacid, in caz ca are, a zis sa nu-l iradiem asa de mic. Sanatate leoaicei mici!

Nicole, sanatate si moatei tale curajoase !

Emanuela- si Danut doarme pe toate partile si in toate pozitiile, calare pe perina, cu fundul in sus si cu genunchii sub el, eu il mai reasez intr-o pozitie mai comoda dar el tot cum vrea el se pune. Grija mea e sa fie tot timpul acoperit pentru ca sacul de dormit nu-l suporta, asa ca i-am pus o ditamai patura insa si asa tre sa fiu cu ochii pe el ca o incaleca si tot descoperit doarme. Ii dau un maieu, bluzita de pijama si pantalonasi, ciorapei in picioare peste noapte.

Danu meu acum e pus la somn, a papat azi papricas de pui si a lins un pic de gem de caise, facut de mama, ca desert. Si doar 150 de ml de lapte de dimineata. Cand s-o trezi ii dau fructe cu branza daca vrea, daca nu, sa vadem ce altceva?

sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

carmenutaa, pupacim pe Mateiut! Si pe mami relaxata! A fost o sarbatoare la Sinaia, nu?!Am auzit ca a fost frumos!
Lia, e clar: acelasi tipar de somn ca la Codrut!Identic!
Pako, ce mai faci? Cum te mai simti?
tuturor!

Adema&Codrut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

da, chiar, mai munceste cineva pt bebe 2 (sau 3) ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Buna ziua,la noi e ceata si frig,nu cred ca-mi scot plodul afara.
Ieri si astazi s-a trezit la 10,seara a adormit la 9.30 ca de obicei insa se scoala din ce in ce mai tirziu.Si n-au aud nici macar sa se foiasca,ca doar patutul lui e la 20 cm de al nostru,si desi mai iese o masea(are deja 3 afara)nu zice nimic noaptea.sa fie ceva de doarme in halul asta?Peste zi doarme 2 ore la amiaza,adica acum s-a culcat iarasi.
eu al culc in sac,din prima zi de viata a dormit in sac,vara din bumbac subtire iar iarna in unul matlasat.acum am trecut deja la cel gros.Si eu ai pun pijama cu totul (fara sosete) peste body si in sac.
daria,stai linistita,pneumonia e cu febra mare si un aspect daramat complet.Serban a avut la 9 luni si l-am tinut 10 zile in spital din care 3 la terapie intensiva.Deh,n-aveam bani sa-i dau doctoritei si l-a tinut 5 zile in penicilina la 6 ore.Nu mai avea lloc in picioruse unde sa-i bage acul de atitea intepaturi.Si tot febra 40,dupa care intr-o noapte o asistenta c draguta mi-a spus ca daca nu-i dau ceva doctoritei nu-l trece pe gentamicina(alti copii dupa 2 zile de gentamicina isi reveneau complet).Numai ca in noaptea aia s-a facut baiatul alb si nu puteam sa-l trezim ca lumea asa ca ne-au trimis la reanimare,i-au facut acolo gentamicina,si asa a scapat baiatul cu viata.Asa o ura am prins de atunci pe sistemul medical din Ro,adica saracii sunt condamnati din start.

Ema si Ricardo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

salutic, is un pachet de nervi, barbatu` meu m-a "aranjat" pleaca in delegatie azi si mai vine joi, niieeee, asta de mina mea moare
apoi, am plecat ca o gagica, linistita, in oras, fara cupil, si-n maxi, un libidinos, mogirtzan, balosetc. s-a lichit cu tot ce avea omu` mai de pret, aia de picior si mina de-o buca... initial am zis ca, deh, aglomeratie, poate se dezlipeste, poate se simte, rahat, m-am dat io intr-o parte el dupa mine si daca nu ma zborsheam la el nu se lasa. am coborit c-o starea de greata (nu-i ce credet) efectiva si m-a tinut asa pina am ajuns acasa, adecalea vreo 2 ore. bleah, si-acu cind ma gindesc mi se-ntoarce stomacu` pe dos!
rain, vezi ce face invidia din om, ntz, ntz
na, si-acu, ca nu m-am nervat tare de lunea, unu s-a gasit sa taie capriori -ca-si mansardeaza omu- cu masina, sa vezi daca nu-mi scoala ei fata!

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Carmen,sper sa nu te superi ca ma repet,frumosi copii mai ai!!!Mersi mult ca ma lasi pe mine sa fiu prima cu trei de pe aici!
Nicole,nici eu nu sunt de acord cu antibiotice fara febra mare.Tot asa,lui Serban i-am dat atitea antibiotice in primii ani incit acum la o simpla raceala nu-i trece decit cu antibiotic febra.Deci a fost vina mea ca una doua antibiotice,uite cu Ricardo nu procedez la fel.Incerc sa o mentin la 38-38.5 cu antitermice si daca dupa 4 zile nu cedeaza merg la medic si el decide(numai daca e infectie sau in cazul nostru rosu in git cu pustule albe)sa ne de-a antibiotic.Bine inteles ca daca ajunge la 39.5,trebuie sa plecam imediat la medic,nu astept 4 zile.

Ema si Ricardo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna ziua la toata lumea!
Nu am apucat sa ma pun la punct cu lectura din urma a ceea ce ati scris, dar sper sa am timp zilele astea. Noi ne-am intors ieri - cu vesti foarte bune! Nu ca vreau sa laud doctorii de acolo, insa un consult pediatric sau de specialitate nu se compara cu nimic de la noi... Doctorii discuta cu parintii pe intelesul lor, le raspund la intrebari plus ca totul este privit extrem de pozitiv! Concluzia este ca stefan a evoluat foarte bine, tinind cont de ceea ce a avut el la nastere - ca e frumos dezvoltat si ca recupereaza foarte bine. Datoria noastra este sa-l stimulam cit mai mult si sa nu-i facem viata prea usoara ca si el sa lupte si implicit sa progreseze. Ne-au spus ca nu are rost sa mai repetam RMN-ul dupa 18 luni, ca singura "fotografie" pe care trebuie sa o avem in vedere este copilul insusi - el ne spune cum evolueaza si cum se simte.
Consultul oftalmologic a fost cel mai complex de pina acum (si eu am fost la 3 oftalmologi diferiti, aici, in Rom) - specializat (adica toate materialele erau speciale pentru copii asa de mici, care sunt dificil de examinat. Ceea ce ne-a recomandat este operatie estetica in jur de 3-4 ani (pentru alinierea ochilor) si pentru ca sa ajute ochiul drept sa recupereze, sa incepem sa-i acoperim ochiul sting cite 1/2 ore pe zi timp de 3-4 luni.
Cam asta a fost, dar nu pot sa va spun cita incredere ne-au dat si cit de pozitiv privesc totul!
Acum fug ca am mult de lucru...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

ema, din partea mea, ai tot sprijinul, nu te grabi. saru`mina de complimente tie si celorlalte fete, deja stiti da` cu riscu` de-a ma repeta, au mostenit frumusetea de la ma-sa
gabriela, ma bucur sa ad atita optmimism

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput