Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 10
coralia76 spune:
Fetelor care luat tardiferon..cate tablete luati pe zi?Mie mi s-a recomandat 1/zi,dar pe prospect scrie 3/zi
.
Eu sapt viiotare voi in concediu deci nu voi mai intra pe net,o sa-mi fie dor de voi.O sa incep in 10 scarbiciul si atunci voi intra iar pe Dc.
Varsta bebelica
Poze cu burtica
mandyksch spune:
Multumesc fetelor care au scris despre bagajelul de spital al bebeilor. Eu voi sta un pic mai mult in spital datorita cezarienei asa ca voi "plusa" un pic la cantitate.
Astazi mi-am propus sa pregatesc bagajul meu de spital.Lucrurile imi sunt cumparate, asa ca le impachetez frumos si pun geanta dupa asa sa fie ea pregatita acolo. Pe 12 octombrie am prima monitorizare, urmatoarea peste aproximativ 7 zile iar doctorita mi-a spus ca la a doua monitorizare deja pot sa-mi iau bagajul cu mine la spital. M-am consolat cu ideea ca bb va veni ceva mai devreme decat DNP-ul de 5 noiembrie. Important ca bb era bine la ultimul eco si era mai mare cu aproximativ o saptamana. Deci daca e adevarat mai am mai putin de 4 saptamani.
Ina, Ripley ma simt parca mai bine astazi, dar cateva zile am cam tinut regim asa cum s-a putut. N-am mai patit-o de mult cu fierea asta sa ma doara atat de rau, cred ca de dinainte de a ramane insarcinata. Varianta cu grape-fruit-ul am practicat-o o vreme dar stii Ina , ca atunci cand omu' se simte mai bine o lasa mai moale si uita ca i-a fost rau
.
Ripley, iti tin pumnii sa termini cat mai repede cu casa, e ingrozitor cand ti-e plina casa de praf si mizerie, bine ca nu mai ai mult. Si sper sa nu nasti nici mai repede
, caci parca vroiai sa mai mergi si la o nunta cu putin timp inainte de DNP nu?
Ina, chiar ca e ingrozitoare soacra ta.
Soacra mea nu e chiar asa de rea dar si pe ea o apuca din cand in cand sa vrea sa-si impuna parerea. Si atunci si eu devin rautacioasa
, acuma insa de cand stiu ca o sa avem baietel si candva voi avea si eu o nora, ma tot gandesc cum voi fi eu ca soacra??? Sper sa-mi dea Dumnezeu atata minte incat sa nu ma bag peste ei prea mult![]()
Hai ca m-am intins destul de mult, sper sa mai intru mai tarziu.
Mandy, 34+
tania-z spune:
Mandy stiu ca s-a mai discutat pe ici pe colo, dar chestia cu bagajul de spital este pentru mine un stres mare. Numai cand ma gandesc la el ma ia cu calduri! Eu sunt o imprastiata si un om care nu se prea potriveste cu planurile si planificarea, de aceea un ghidaj mi-ar prinde tare bine! Tare mi-as dori sa stiu si eu ce e in geanta ta care e gata!! Si, poate, pana la urma, cu ajutorul fetelor care mai au experienta incropim o lista-ghid. Credeti-ma am intrat la topicul cu bagajul de spital si sunt atatea discutii ca am iesit si mai confuza!
Eu daca as avea magazin de articole pt copii stiti ce as face? As vinde produsul "genti pentru maternitate" gata pregatite cu tot ce trebuie, ca sa nu ne mai batem noi capul!
Nu dati cu pietre - mie mi-e pur si simplu greu sa ma organizez!
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 29+
Varsta Punctuletz
Poze
dordia2000 spune:
Coralia eu iau tardiferon din luna a 5 a si iau o tableta pe zi asa ca... probabil asa tb luat.Mie asa mi-a recomandat dr.gineco
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000
anda77 spune:
buna fetelor,
am intrat putin sa va spun ca am rezolvat pana acum una din cele 7-8 probleme pe care le am. Sunt de natura personala si foarte personala si nu are nici un rost din aceasta cauza sa detaliez, dar situatia este foarte proasta. Ma rog sa ma ajute Dumnezeu sa le rezolv pana nasc.
Din cauza ca stau foarte prost cu increderea in mine si in viitor, respectiv sunt tare vulnerabila in momentul asta si la bune si la rele, mi-au prins bine toate incurajarile voastre, desi nu stiti despre ce este vorba si suntem si straine una de alta, in definitiv.
M-am bucurat ca un copil cand am vazut ca ina se gandeste la mine de fiecare data cand intra aici..N-am prea multe persoane care se gandesc la mine acum si ...Dupa aia am vazut si postarile celorlalte fete, va multumesc mult
o sa intru rar inca un timp, trebuie neaparat, pentru copil daca nu pentru mine sa rezolv in masura in care-mi sta in putinta, cea mai mare parte din chestiunile de rahat (scuzati-ma, dar alt cuvant nu gasesc) care mi s-au intamplat si tot produc efecte. Cateodata am impresia ca destinul este doar impotriva mea, in loc sa se rezolve, tot mai apar probleme. Si de familie, si legale si financiare si...of..
Eu imi facusem o lista mica de spital ( luata de pe site-uri) despre care stiu ca este incompleta, cel putin cu privire la unguente, ceaiuri etc, o sa o pun aici sa avem o baza de la care sa plecam macar, completati voi pe ea.
o sa mai intru saptamana viitoare, va pup, aveti grija de voi
uite lista :
Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- garmastan unguent pr. Desfundarea canalelor lapte
Bephanten si crema galbenele - pentru eventuale rani la sani
- carpicon unguent
- sabsimplex pentru colici
- supozitoare glicerina
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp
tampoane (cezariana) sau vata ( nastere naturala)
- strugurel de buze - obligatoriu!
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii- facultativ
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda! / camera
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti bumbac (2/zi)
- burtiera (foarte necesara dupa cezariana)
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
prosop corp +prosop fata + prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte cu nasturi in fata - 3 bucati si o bucata pijama cu nasturi (poate e voie totusi)
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- bani pentru asistente - bancnote de 100000, 50000...
Pentru bebelus: - body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
pampers new born
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- forfecuta unghii bebe (cu varfuri rotunjite) trebuie taiate unghiile din prima zi caci se zgarie pe fata
- manusi fara degete din bumbac antizgariere
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (nu trebuie din prima zi)
Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei
Altele: - telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- cutit, furculita, lingurita, farfurie plastic
- apa, suc
mancare
- camera foto/video
http://community.webshots.com/user/anda1977
mandyksch spune:
Tania, inca nu am facut bagajul dar e programat pt. aceasta dupa-masa. Incerc sa scriu cam ce pun in el, sper sa nu omit nimic.Poate ca nu le scriuacum intr-o ordine logica dar nu cred ca e vreo problema.Deci:
-camasi de noapte 3 buc
-chiloti 5 buc
-sosete 5 perechi
-papuci de casa
-halat cu buzunare
-prosoape medii 3-4 buc
-vata - 2 pachete
-comprese sterile
-tampoane absorbante, tampoane pt.san
-servetle/batiste pt. nas
-periuta/pasta de dinti, sapun, forfecuta
-elastic pt. prins parul/piaptan
-crema de fata/corp, deodorant roll
-hartie igienica
-garmastan
-farfurie/pahar/lingura/lingurita/furculita
-ochelari de rezerva/portochelari (asta e pt. mioapa de mine)![]()
-telefon mobil/incarcator/
-pix/agenda
-aparat foto si film (camera o s-o aduca tati)
-o carte pt. orice eventualitate
-acte
Sper ca nu am uitat nimic, dar inainte de a incepe sa bag toate astea in geanta o sa mai verific de doua ori probabil sa nu fi uitat ceva
. Oricum daca va mai fi nevoie de ceva va fi acolo tati si mama mea si o sa imi cumpere.
Mai ramane apoi bagajelul lui bb.Acolo mai am ceva de buchisit dar il rezolvam si pe acela.
Asteptam si alte propuneri.
Mandy, 34+
lavi02 spune:
Silvia avea 38.2 (in fundulet, ceea ce e echiv cu 37.7 sub brat) asa ca i-am mai dat un paracetamol si s-a culcat. Nu a prea mancat, asa ca nu puteam sa-i dau Nurofen, care e mai puternic.
Eu aveam 37.6 dar aveam un pic frisoane si ma durea capul, asa ca am mai bagat un Paracetamol. Eu stiu ca e OK in sarcina, cu atat mai mult sarcina mare iar febra dauneaza mai mult bebeului.
Coralia, eu iau Tardiferon Fol 1/zi. Exista 2: Tardiferon simplu si Fol, care are in plus acid folic. Asta cu fol e pentru gravide (si in prospectul lui scrie ca 1/zi incepand cu saptamana 24 de sarcina). Mai e si pentru cei care au anemie cauzata si de lipsa de acid folic. Dar nu e nici o nenorocire daca tu ai cumparat acuma Tardiferon simplu, cand ti se termina asta cumperi Fol. Corap a luat si ea Tardif fol 1/zi de prin saptamana 20 dar acum i-a iesit cam mica hemoglobina asa ca dr i-a marit doza la 2. Nu lua 3 decat daca ai anemie grava. Cat ai hemoglobina? Eu 12.4. Daca iei doar preventiv ca si mine, ia 1/zi.
Anda chiar si eu, care ne-am
, ma gandesc la tine si iti doresc tot binele. Toata cearta a fost la un moment dat, pana atunci si de atunci mi-ai fost simpatica. Fiecare dintre noi e o pata de culoare pe aici, nu vedeti ce diferite si uneori asemanatoare suntem?
Suntem straine - da si nu! Ne-am impartasit o gramada de sentimente, probleme familiale, senzatii fizice... se creeaza niste relatii ciudate si atipice pe internet. Avem persoane de care ne simtim mai apropiate aici, altele care poate s-au dezvaluit mai putin...
Bine ca ai intrat sa ne mai dai de stire! Ai grija de tine si de bebic in primul rand!
Mandy nu uita pampersii.
Pijamaua - depinde de spital si de cum nasti. Daca nasti cu cezariana nu cred ca ai chef de elastic pe burta iar daca nasti natural si ai epiziotomie (90% probabilitate) nu-ti va fi deloc comod sa iti iei pantalonii, ba chiar un chin imens. Plus ca cel putin la Giulesti, pt toaleta genitala de 2 ori pe zi trebuie sa te duci la sala asistentelor in camasa, te urci pe masa, te curata/dezinfecteaza si jos! Nu prea ai unde sa-ti dai/iei pantalonii.
Lista MEA de maternitate:
-camasi de noapte (1-2) de cochetarie (in travaliu si dupa o sa stau cu ale lor, nu are rost sa le umplu de sange pe ale mele), mai bine ii dau bani infirmierei sa mi-o schimbe cand vreau eu; camasile lor sunt sterile)
-halat cu buzunare
-papuci
-cana + tacamuri
-vata, comprese sterile
-prosoape
-chiloti 4-5, sosete 1-2 (eu sunt calduroasa rau la picioare)
-supozitoare cu Diclofenac (daca nasc natural)
-sapun, deodorant, pieptene, perie+pasta de dinti
-hartie igienica, batiste ig, servetele, capace de toaleta din hartie
-legatura de par
-pompa sani
-garmastan
-ulei bb, serv umede, budra Baneocin (astea se cer unde nasc eu)
-pampersi 7 bucati /zi
-apa la 2l (pt travaliu) si niste biscuiti ca eu sunt fomista, desi teoretic nu e voie
-telefon + incarcator
-buletin + adev de salariat
Pampersi imi aduce sotul zilnic, hainutele de externare pt bb mi le aduce sotul, nu vreau sa se faca un bagaj urias in care sa nu pot sa cotrobai. La fel imi mai aduce sotul provizii de apa, mancare, vata, etc. dupa ce nasc.
Eu zic ca bagajul depinde de fiecare, ce necesitati are. Mie de ex nu-mi trebuie strugurel de buze, burtiera (sunt chiar impotriva ei), etc.
Atentie! deodorantul trebuie sa fie cat mai "fara miros". daca are miros puternic riscam sa refuze bb sanul!
Eu vreau sa am bagajul cat mai mic!
Al meu e mai minimalist: la Giulesti n-ai unde sa faci dus, daca gasesc unde ma descurc eu cu sapunul; fara creme si alte alea rezist 2-3 zile, pe bebe il tin la salonul de bebei infasat (eventual pot sa duc de acasa body), asa ca nu-mi trebuie prosoape la el, paturici, etc. Sab simplex, etc -> acasa, daca o fi nevoie. Mameloanele de silicon - de data asta incerc fara de la bun inceput!
Cu fotografiatul si filmatul o sa se ocupe sotul, asa ca nu car eu aparat ca sa am la ce sa port de grija prin salon.
Si asa dupa epiziotomie (cred ca cu atat mai mult dupa cezariana) de abia te misti, nu-ti arde atata de facut poze. Face sotul!
Lavi02
tania-z spune:
fetelor 

ma salvati de la chinuri! Mi-am important in world listutele si voi face o compilatie, sa vedem ce-o iesi. E, oricum, un punct de plecare. Multumesc!! Chiar mi-a placut punctul de vedere al Laviniei cu camasa de noapte. Nici mie nu mi-e prea drag elasticul...
Anda si eu ma gandesc la tine si vad ca si tu la noi
. Sa ai o perioada cat mai scurta de probleme ca sa poti reveni cu toate fortele la preocuparea pt bb!
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 29+
Varsta Punctuletz
Poze
paula2003 spune:
Voi deja va pregatiti de nascut??? E cam mare lista si nu se sta decat 2-3 zile, sau mai putin, depinde de voi si bb cum se simte. Si eu am carat si nu le-am folosit pe toate.
Nastere usoara ca vad ca sunteti cu mult in fata mea si sa fi-ti sanatosi cu toti.
Paula
cu Paul 25+
siAlexandra 
xandra28 spune:
Hello!
Mandyksch, exact asha fac shi eu, stai linishtita, cum imi e un pic mai bine, cum o las balta cu tratament cu tot.
Coralia, eu fier tot asha iau, 1 tableta pe zi.
Ina, vreau sa-tzi zic ca am primit 2 costumashe, cum este cel al lui rachel cu care atzi zis ca o vetzi scoate din spital. Am acum unul roz, cumparat de pe vremea cand credeam ca o sa am fetitza shi inca unul bleu, primit recent. Aserara am scos toate lucrushoarele shi m-am jucat cu ele, ziceai ca am 2 ani, imi plac de nu mai pot. Oricum, cate am cumparat pana acuma+cate am primit deja, cred ca cel putzin o luna nu mai am nevoie de hainutzew, dare u nu am cumparat inca patutzul shi nici carutzul, mai ashtept un pic pt ca inca nu shtiu ce vreau.
A, shi inca ceva, la capitolul soacra, eshti mult prea calma shi prea blanda, sincer, nici eu nu sunt artzagoasa dar oricum nu cred ca ash fi rezistat atata.
Anda77, ma bucur ca shi asha cu problemele pe care le ai, saracutza de tine, mai intri din cand in cand, noi toate de aici suntem alaturi de tine. Pupicei.
Sunt bucuroasa ca am primit de la o mamika poma de sans hi baby phone shi nu mai tb sa cumpar. Ca la cate sunt de luat
Hai ca v-am pupat,
Xandra
P.S.: saptamana viitoare intram shi noi in luna a8a!!!
A, shi inca ceva, ca uitasem sa va povestesc, peste 2 saptamani vom fi nashi la o nunta. Ce parere avezti ? dar sa nu datzi cu pietre, ca deja e hotarata treaba.
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png