Mamici de Septembrie-octombrie 2005 (87)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Ina, esti hitra azi. "ici-sha" se folseste pe aici pe la Botsheni; de unde ziceai ca esti?
oana, si eu o sa incerc metoda ta de demucificare.

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Salutare fetelor,

In primul rand felicitari tuturor mamicilor, sunt atat de multe proaspete mamici de cand nu am mai scris eu, ca lista ar fi prea lunga sa o insir si eu acum. Multa sanatate, bebei sanatosi si mancaciosi si sa fie tot asa cum va doriti voi.

Noi suntem bine, bebe nu da nici un semn ca ar vrea sa iasa curand, am intrat azi in 39 saptamani, marti sunt programata la un control la doctor sa vedem probabil care este situatia. Bebe este cu capsorul in jos dar nu este inca complet angajat cu capul in pelvis. De eliminat nu am eliminat pana acum nici o bucatica de dop, contractii am experimentat doar din cele braxton-hicks, asa ca....

In rest toate bine,

va pupic pe toate,

Meme
39s fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Ioana, La multi ani! Sa fii sanatoasa, tot ce-ti doresti tu sa ti se implineasca si sa fii iubita!

P.S. Poate ne schimbi de pampersi la pagina a 10-a. (daca tot ai net pe teava).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Ancris, bine ai venit in gashka noastra!
Despre bebeu, sa stii ca acum cateva zile si eu ma lamentam ca este foarte agitata...parca voia sa iasa prin piele. Astazi este foarte cumintica.
Cu albumul este mai complicat. Trebuie sa-i scrii pe PM adminului sa-ti dea drumul la album. Eu asa am facut dar tot nu merge. Pun pozele si cand vreau sa vad, nu merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Buna ziua tuturor! Vai ce se micsoreaza lista de gravidutze! Felicitari tuturor celor care au nascut in ultima saptamana! Sa fie puiutzii sanatosi si papaciosi si mamicile fericite alaturi de ei!

Jadi
, 56 cm ! Il faci baschetbalist!

Ioana La multi ani si sa fii fericita si iubita! Noroc cu Vladutz ca ai cu cine o marita pe Miruna!Pe ea o faci manechin!

Eu ca de obicei lenesa la scris dar de citit va citesc aproape zilnic. Si nu contenesc sa ma minunez de proaspetele mamici - Ioana, Irina, Codrutza - care sunt la fel de active pe forum ca inainte. Cum reusitzi fetelor? E clar ca eu ma organizez prost pentru ca imi ramane ft putzin timp pentru mine. Cateodata nici nu apuc sa mananc sau sa ma schimb de pijamale pana la ora 4-5 dupa amiaza . De luni imi vine o bona, sper sa mai respir si eu.

Noi am luat bine in greutate de cand am introdus completare lapte praf-900 gr in 23 zile, dar abia am ajuns la 3 kg. Cand vad bb-ii vostri cu ce greutate se nasc ma apuca depresia...Dar sper sa recuperam si noi incetul cu incetul si multzumesc lui Dumnezeu ca e sanatos. De vreo 10 zile am inceput sa avem probleme cu KK. Saptamana asta a facut la 2 zile si asta ajutat cu supozitor cu glicerina. Imi este o mila de el saracutzul, ca se screme de se face grena la fatza si degeaba. Astazi cred ca-i pun iar supozitor ca n-a mai facut de alaltaieri.Irina, tu ziceai parca de Debridat? Ce e asta, tot medicament? Cum i-l dai?

Intreba cineva ce este cu adevarat folositor in primele zile dupa nastere. Eu zic asa:

mama: vata 1 pachet la 2 zile + absorbante intime 5*
ceai pelin/galbenele pt epiziotomii
Garmastan pt sani - dati-va preventiv dupa fiecare supt
pompa muls - in 90% din cazuri e necesara
sutien alaptat daca porti

bebe: Spital:
sampon+gel dus sau sapun
lapte de corp sau ulei de corp sau ulei de masline fiert in bain marie pt dupa baitza
bepanthene pt funduletz
Pampers new born daca are mai putzin de 3500 gr, altfel va sfatuiesc sa-l luati pe urmatorul. Se folosesc cam 7-8 buc/24 ore.
de scos din spital: un rand de hainutze, paturica bumbac sau costumas fas ( daca ploua si e frig), caciulitza, landou sau cosuletz

Acasa prima saptamana:
3-4 prosoape, de preferat cu gluga
2-3 prosopele pt sters la fundulet
5-6 scutece finet pe care sa stea bb cand il pui altundeva decat la el in patutz
scutece de unica folosintza pentru schimbat ( costa cam 12 000 bucata, dar te scutesc de surprize daca-l schimbi in pat/pe canapea sau de spalat, mai ales ca acum se usuca mai greu rufele. sunt ft utile daca ai baietzel pt ca ei fac pipi invariabil daca-i stau mai mult de 1-2 min dezbracati)
5-6 costumase din bumbac
5-6 camasutze de corp din bumbac sau body maneca scurta ( eu prefer camasutzele pentru ca atunci cand il schimbi de pampers nu trebuie sa-i mai desfaci si body)
3-4 perechi de sosete sau botosei de pus peste pantalonasi, pt ca au piciorusele mereu reci
2-3 caciulitze subtiri pentru dupa baitza ( eu ii pun juma' de ora, pana se usuca parul, de cand s-a facut mai racoare)
2 paturici bumbac
ser fiziologic, comprese sterile, alcool alb 70 gr, pipeta, cleste unghii

Cred ca n-am omis mare lucru. Va pup

Nadina si Serban-Andrei ( 20 aug 2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancris spune:

Chiar ma intrebam daca azi cu atatea evenimente o sa-mi raspunda cineva.Multumesc de incurajare.Azi a fost ceva mai linistit,dar si cand se misca...ma muta cu totul.

ANA MARIA 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Oana de unde zicoi ca e sotul tau? Ca ardelean e si al meu... Or fi rude si noi nu stim... Adevarul e ca avem niste scumpi de copii....

Irina si Vladut (26.08.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Nadina asa ma intrebam si eu la un moment dat, referitor la Ioana... CUm face de are timp sa fie asa activa pe forum. Am reusit si eu. Cand doarme bb si chiar cateodata scriu cu el in brate. Cu cititul e usor ca il plimb prin casa si vin si citesc cu scrisul cu o mana e mai greu (asta pana il mai pot tine intr-o mana)...
Si da eu ii dau debridat (e medicament care chiar asa se numeste). E sub forma de granule pe care il faci acasa sirop. Are gust de portocale si ii dau de 3 ori pe zi cate 2 ml.

S-a trezit, va pup, pa...

Irina si Vladut (26.08.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy77 spune:

Simodina,de unde ai luat scutece de unica folosinta?si cele din finet le-ai cumparat sau le-ai facut?
mersi

Maddy & 39+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/buburuza_77/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Poze noi de aseara
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mary_florin/album?.dir=2ef9&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
*Florin sotul lui Mary

Mergi la inceput