Mamici de ianuarie-februarie 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Da, da, Giova, lasa ca sunt bune si camasile alea.
Stiu ca sunt oribile, dar sunt utile si asta-i important.
Si papuci trebuie neaparat, si halat, desigur.

Eu o sa-mi mai iau vreo 3 perechi de sosete, mai multe de chiloti (mari, pentru cele care vor avea cezariana), multe pachete de vata...

Daniela (20+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Ana mi-ai trimis un pm pe care nu pot intra nu vrea sa il deschida. dc poti mai trimite o data dc ai salvat. eu nu am fost azi la maternitate sa ma inscriu cred ca merg maine ( tare imi e lene). si mie imi e frica ca nasc pe drum dar nu cred ca am vreo sansa ca e aproape tare maternitatea. ai vazut la noiembrie-decembrie lista lui bbalinus?
Giova de ce spui ca dupa 28 sapt se poate naste oricand?
Irina 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Neatza burtici,
Am venit la munci, am o groaza si parca uneori nu prea se leaga lucruriel cand depinzi de altii, si acasa, aseara m-am pus in pat la ora 10.45 dupa ce am tras o tura de calcat si de mutat haienin sifonier ca vien si pe aici toamna, desi in weekend vom avea 24C..Eu seara am mereu contractzii Hicks, cred ca biaat Emma simte ca is stresata, dar ea tot imi da semne si am ciocaneste ca e bine, cand sa ma culc aseara al 11.15 avea chef de joaca
Irina nu etmai speria cu nascutul pe drum ca la primul bebe nu iese asa in 2h, cel putin eu asa stiu.
Cata -multa sanatate!
Monica -ai grija cu arsuriel si evzi dc nu cumav si vineteel alea iti produc asa ceva, eu saptamian ast ao tin pe fasoel si psanac, cel din urma ne palce f. mult.
EU m-am apucat de 2 saptamini sa beau cate o cescuta de cafea cu lapte, 100 ml ca sa ma ajute si la toaleta, de..
Fug la munci, ca altfel iar stau peste program, o zi buna!

Denisa
23+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

intr-o zi sufar si eu de logoree puternica si se pierd toate mesajele.......o sa scriu alt pm(rezumatul celui de ieri)

am citit acum lista.din cate stiu eu difera de la maternitate la maternitate.Prietenei mele sigur nu i-au cerut termometru si i-au dat atatea consumabile pentru bebe ca i-au ajuns si acasa o saptamana dupa nastere

mi-am mai adus aminte de ceva.......ai completat formularul pentru valijoara roz ce se da la nastere? daca nu, iti spun eu unde sa-l completezi si iti vine acasa.e plina de cadouase pentru bebe si iti mai trimit valize si la 4luni si nu mai stiu cand..........sunt vreo 4 in total.

Mergi la inceput

Pai eu de ce spun ca o sa ansc pe strada ca eu merg bin emerci la doctor care are cabinetul in maternitate dar nu m-am gandit ca trebuie sa ma si inscriu la maternitate deci nu m-am inscris pana acum. Nu stiam ca trebuie ma gandeam ca dc nasti te duci la maternitate si gata se ocupa ei . Asa ca nu am completat nimic ma duc maine. Daca stii mai multe poti sa imi zici ca eu sunt depasita complet de ideile astora.
Irina 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Am uitat ce e mai important: multa sanatate Catalinei!!!
Alina spune-i ca suntem alaturi de ea, si ca o rugam sa nu faca efort.

Dana eu mai caut inca, poate voi gasi ceva mai dragut.
Imi zicea cineva, referitor la vata, ca e mai bine sa o invelesc in tifon, si asta ar trebui sa fac eu cat voi sta acasa, ca pe urma sotul sa-mi aduca la spital gata facute.
Si ca vom avea nevoie de foarte multe pansamente din astea.

Irina, asa se spune ca dupa 28 sapt/luna 7, dr. trebuie sa faca orice efort sa salveze bebele, ca nu se mai considera avort.
Si sunt multe care au nascut la 7 luni, 8 luni, dar noi vom duce toate sarcina la termen, nu?

poze
gio si bb Marco 25 fix

Mergi la inceput

Banuiam ca la asta te refereai insa asa e acum cu noua aparatura am vazut ca si in Romania traiesc si bebelusi nascuti la 6 luni la 600-800 de grame ceea ce cred ca acum cativa ani nici nu se punea problema. Oricum sper sa ajungem toate la termen si sa nu avem deloc probleme. Mama l-a nascut pe fratele meu la 7 luni . Uite ca nu mi-a dat niciodata prin cap sa o intreb dc a avut probleme sau la cate saptamani m-a nascut pe mine. Bine ca mi-am adus aminte.
Irina 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Fetele, nu va mai ganditzi la prostiaore c anastem la 7 sau 8 luni, vom ajunge la 37 weeks cand e normal sa nasti si e beb complet in regula.
Aici se salevaza copii incepian dcu 24-25 sapt si is normali si e totul bine, dar nu ast aconetaza.
Irina, eu stiu ca medicul tau iti d ao hartie cu care mergi la spitalul unde el deliver babies si te inscrii acolo, iti fac ei un tur al spitalului, iti dau info, etc, si asta dupa 30 saptamini, asa e aici.
Giova, aiic exist ansiet tampoane mari si late si lungi si cam dubel de grosiem, speciale pt nastere, ca si cele obisnuite, nu trebeui sa te complci cu vata si tifon,c auat al sueprmarketuri, trebeui sa fii adus si acolo, can dam timp o sa caut pe net poza sa-ti trimit.
Numai bine !

Denisa
23+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Irina,
stai, ca nu vreau sa te sperii aiurea .........eu iti spun ce stiu si eu, daca tu ai zis ca mergi la un dr putea sa fie un ginecolog care putea sa fie privat sau in mai stiu eu ce legatura cu maternitatea,darnucineva "din interiorul"maternitatii .In jurul Parisului e nebunie mare cu maternitatile si atunci toata lumea se buluceste sa se inscrie. Am avut o prietena care a dat tel disperata prin luna a treia si toate erau ocupate.In sf s-a gasit o maternitate care sa o accepte, dar nu o chemau sa o vada cineva decat un luna a8-a.pana atunci nu avea decat sa se descurce cu medicul de familie.ori, cat ar fi de bun un generalist, parca nu-ti vine sa te gandesti ca aproape toata sarcina o sa te vada numai el;intr-un final a gasit o clinica privata cu tarife "pariziene", iar depasirile de tarif, daca nu ai aigurare suplimentara buna(mutuele) e cam nasol sa le platesti din buzunar.
Poate ca nenea dr tau avand cabinet in maternitate ti-a completat de la inceput hartiile pentru maternitatea respectiva,dar n-a mai pierdut omul timp cu explicatiile.si atunci, scuze,daca ti-am dat aiurea emotii.......mi-e mi-a luat o groaza de timp sa completez formulare si alte prostii cand m-am dus prima data la spital.semnaturi pe tot felul de hartii.la final m-au bagatin calc lor si de fiecare data cand ma duc acolo imi fac toate analizele, acolo e moasa care ma urmareste , n-am platit nimic niciodata, etc..........poate tu ai deja toate hartiile facute , dar dr nu s-a mai obosit sa-ti mai explice. de ce nu dai un tel la cabinetul dr si te lamureste secretara imediat?

cu valijoarele.......alea sunt niste prostioare ......o valiza lila ar fi trebuit sa ti-o dea cand te-ai dus la dr si ti-a dat hartiute ca esti gravida, iar pentru urmatoarele tr sa trimiti tu o scrisorica sau sa te inscrii pe net (iti dau eu toate detaliile, daca nu ai facut-o sau nu stii despre ce e vb)si iti vin acasa......sunt plinede carticele cu sfaturi,cadouase pentru bebe, bonuri de reducere, etc

daca vrei poti sa-mi trimiti pe pm nr tau de fix si pot sa te sun cande esti si tu libera si mai povestim(pemine nu macostanimicsasun-e totul inclus in pretul ab la net)

scuze, fetelor, pentru bucataria asta "frantuzeasca" , dar dupa cum spunea un f bun prieten de familie:"a trebuit sa ajung in franta ca sa inteleg de unde vine birocratia din romania "

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Denisa aici la noi nu sunt tampoane speciale pt. proaspetele mamici, si cu cele obisnuite nu te lasa cei din spital.
Nu stiu de ce, dar numai vata le convine.
Asa ca ma pun din noiembrie pe facut tampoane.

poze
gio si bb Marco 25 fix

Mergi la inceput