COSMARUL...GRADINITA

COSMARUL...GRADINITA | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

De ceva timp am vrut sa postez subiectul insa am tot sperat sa-i treaca...
Nu stiu cum sa mai reactionez in ceea ce-l priveste pe baietelul meu care este foarte speriat cand mergem dimineata la gradinita.Chiar daca nu plange la plecare, cand ajungem acolo are o stare de panica, ii bate tare inimioara, plange si uneori vomita cand ajungem la gradinita.
Am incercat sa fiu ferma, calma, ii explic in fiecare zica "toti copii merg la gradinita" dar totusi nu imi place ca vomita sau este asa panicat cand ajungem.
L-am intrebat daca ii este frica de ceva, a zis nu, imi repeta sa nu plec, sa-l astept pe banca.
O alta problema este mancarea, eu nereusind sa-i mai dau sa manance dimineata, ajunge sa manace la pranz din cauza faptului ca vomita.
Imi cer scuze daca nu sunt foarte explicita dar vreau sa stiu daca este in limitele "normale" ale acomodarii sau nu si ce pot face sa-l ajut sa treaca mai usor peste acest pas.
va multumesc mult!

Delia, Codrin si Iris

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

Draga Delia, baietelul meu a inceput gradinita la 1 septembrie, grupa mijlocie. Daca ai sa cauti raspunsurile postate de mine, ai sa vezi ca si eu si baietelul meu ne-am confruntat cu o problema asemanatoare. Am incercat si anul trecut...dar nu a mers. Cati anisori are prichindelul tau? Te rog, citesteraspunsurile fetelor. Eu i-am zis ca si eu plangeam, ca la inceput nu mi-a placut, dar apoi nu mai vroiam sa plec de acolo, i-am povestit cum si fratele meu plangea si i-a placut tare mult cum ma strambam, ca sa ii distrag atentia de la suferinta lui...
Insa, cand era sa il las, trebuia sa il alerg pe coridor, sa il pasez educatoarelor si sa fug. Bine-nteles ca am fost si sunt atenta cu dansele, si nu ma deranjeaza deloc lucrul acesta, fac tot ce e mai bine pentru el...Acum, dupa o luna, nu mai plange, multumesc lui D-zeu. Cred ca micutul vomita pentru ca se forteaza atata cu plansul, de la agitatia pe care o are. Ce sa zic? Eu ii mai las cate o bombonica, i-o dau atunci cand intra in clasa, cand il iau ii duc cate ceva, insa marele merit este al doamnelor, ca atunci cand plangea, cand il lasam la ele, il luau sa se joace cu el, mergeau ori la jucarii, ori la baie sa puna prosopelul, ori...vedeau ele cum il impacau, dar acum ii place, am depasit faza aceea cand si eu plecam plangand de acolo...
Si legat de mancatul acasa, eu ii dau in fiecare dimineata o mare cana cu lapte, nimic altceva, sa manance ce i se da acolo.
Dar la voi probabil ca bine e sa depaseasca faza cu vomatul si abia cand o sa inceapa sa nu mai planga sa poti sa ii dai ceva de mancare acasa.
Fii draguta, ca sa zic asa, si cu doamna care ii ajuta sa manance, ingrijitoare, pt ca fiecare grupa are o ingrijitoare care ii ajuta sa manance, sa se imbrace, etc...
Va doresc numai bine si succes...

Cristina si Mihnea Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Of ca adevarat graiesti, Cristina. Si al meu plange in fiecare zi cand ajungem la gradi si tare mult as vrea sa il vad si eu ca nu mai plange. L-am dus din 12 septebrie, apoi am stat de marti pana luni acasa si ieri l-am dus iar. Nu am avut incotro, a avut rosu in gat si a trebuit sa il tin acasa. Al meu nu vomita, insa plange ceva ceva cand plec si apoi se linisteste in max 10 minute. Insa ma intreaba mereu daca o sa fiu langa usa cand se trezeste el si eu ii promit asta si vin devreme ca sa ma gaseasca acolo.Iar faza cu a fi draguta cu ingrijitoarele si educatoarele nu pot sa imi iau inima in dinti. Efectiv nu indraznesc si nu stiu sa gasesc momentul potrivit si nici nu prea stiu cum sa procedez.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Dupa parerea mea cred ca va fi doar o perioada care va trece de la sine....
Eu prima data l-am dus la gradinita inainte de vacanta de vara....in 2 luni a mers la gradinita doar 4 saptamani adunate.A tot fost racit si a stat acasa.Prima saptamana eram tare mandra de el,mergea si intra direct in clasa la copii,dupa aceea a inceput o alta saptamana de plans,"nu vreau la gada" ......va suna cunoscut?
L-am convins spunandu-i ca e baietel mare si va creste si mai mare daca merge la gradinita.El este la Waldorf si sunt doar 15 in grupa la 2 educatoare si 3 ingrijitoare,care au foarte bine grija de copii.
A trecut cum a trecut perioada aceea....acum cand a inceput gradinita fericire mare,am mers la gradinita fara plans sau scandal pt. ca trebuie sa aiba grija de copii.Fiind clasa speciala Waldorf toti copii sunt in aceeasi clasa,nu sunt pe grupe.Au venit inca 4 copilasi mai mici ca el dintre care o fetita - nepotica bonei lui (cu ea a stat toata vara si se jucau),asa ca trebuie sa mearga la gada sa aiba grija de prietena lui care nu mananca si nu doarme daca el nu e acolo.
E tare mandru de postura lui de copil mare care are grija de copii mai mici.
Poti eventual sa-l intrebi daca are vreun prieten la gradinita si sa-i spui ca se va supara daca el nu merge la gradinita.
La mine a functionat si vad ca e tare incantat de gradinita,are parte de toata atentia educatoarelor si ingrijitoarelor si se vede.
La ingrijitoare si educatoare poti sa le dai eventual cate o ciocolata sau cafea..tu stii mai bine.De asemenea se mai dau atentii de sarbatori.

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonel spune:

Dragi mamici,
Si eu am patit-o asa anul trecut, cam 6 luni ne-am chinuit dar nu am renuntat. Asta este marea problema, parintii renunta pentru ca le este mila. Noua ne-a spus pediatrul sa nu renuntam, plingeam si eu la gradi, plingea si copilu'. Dar am reusit. Daca parintii renunta, copilul va face ca trenul in gara mult si bine. Laura nostra era bine merci la gradi, dar in momentul cind iesea de acolo incepea scandalul ca nu mai vrea sa mearga si sa nu o mai ducem. O tinea asa pina a doua zi la gradi, dupa ce intra, educatoarea o calma cu lugu lugu si teatrul se termina pina veneam s-o luam. Slabise, era isterica, ....dar a trecut. In vacanta de vara ne tot intreba cind incepe gradi?
Acum cind a inceput grupa mijlocie a facut figuri doar primele 2 zile, dar apoi s-a potolit repede.

Va doresc succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Subiect la moda toamna. Calmati-va, toti trecem prin asata. Cititi si subiectele care discuta deja frica de gradinita. Nu o sa gasiti rezolvarea, dar o sa mai prindeti curaj. Bafta!

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

noi avem alta problema.sofia nu vorbeste la gradi.deloc.nici cand e intrebata.nu vrea sa deseneze.nu vrea nimic.in schimb se uita la ceilalti copii.

doar d-na directoare a vorbit, cred ca timida rau poznasa mea:))

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Buna Delia,

Bazandu-ma pe experienta mea, ti-as spune ca eu cred ca baietelul tau e mai emotiv, asa e firea lui si asa va reactiona in toate momentele importante din viata. Poate sa se educe frica asta cu timpul; cand va fi mai maricel si-o va autoeduca constient, dar gandeste-te ca asa e el si nu te speria de simptome.

Vreau sa-ti spun ca si eu am vomitat pe fond nervos, la fel ca si puiul tau: in prima zi de gradinita si in multe zile dupa aceea, chiar si cand eram in grupa mijlocie si se presupunea ca deja m-am obisnuit; in primele zile de scoala in clasele 1-4, in prima zi de liceu, dar si la examenul de admitere in liceu.

Pana la bac deja ma "dresasem" si am putut sa merg cu ghemul in stomac fara sa ma dau in spectacol. Dar am in continuare aceleasi simptome, de contractie a stomacului si "stomac mic mic mic" in momentele de mare teama sau emotie.

Ca sa stai mai linistita, vorbeste si cu medicul si asigura-te ca n-are probleme de sanatate - nu cred sa aiba ceva.

La mine mama se invatase si-n prima zi de scoala nu-mi dadea nimic de mancare :-)) Oricum n-as fi putut sa mananc. Incet incet o sa se acomodeze.

Pupici

Smilla

Come to the dark side: we have cookies!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Sabina

noi avem alta problema.sofia nu vorbeste la gradi.deloc.nici cand e intrebata.nu vrea sa deseneze.nu vrea nimic.in schimb se uita la ceilalti copii.

doar d-na directoare a vorbit, cred ca timida rau poznasa mea:))

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Hei,Sabina,vezi ca am postat un mesaj asemanator la subiectul cu copii timizi!
Nici fiica-mea nu se omoara cu vorbitul la gradinita insa mi-a zis educatoarea ca face progrese in fiecare zi,astazi cica a si spus una din poeziile invatate ieri.A fost a 8-a zi.
A mea vorbeste cind e intrebata si face ce fac alti copii.Acasa,in schimb,compenseaza din plin.Stie tot ce face la gradi,cintecele,poezii si le repeta cu energie .

Vreo 3 zile am fost si eu tare speriata dar noroc ca m-au mai linistit cei din jurul meu.Cica dureaza cam 2-3 luni pina se va simti la gradinita ca acasa...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Va multumesc mult tuturor, m-ati mai linistit!
Desi m-am pregatit sufleteste ca va plange, ca pentru ei impactul cu gradinita nu este placut la inceput sunt pusa la grea incercare cand il vad in fiecare dimneata cum incearca sa se eschiveze!
Smilla, tind sa-ti dau mare dreptate cu emotivitatea pentru ca intr-adevar el este emotiv din fire si in mod cert acesta ar fi motivul pentru care vomita.
Va rog mult fetelor, daca aveti cumva un link catre subiecte asemanatoare va sunt recunoscatoare!
Multi pupicei!

Delia, Codrin si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

...Codrin are 3 ani si as putea spune ca el este necoooperant ca atitudine la gradinita, nu face mai nimic din ce i se spune si nu mananca deloc .
Pupici!

Delia, Codrin si Iris

Mergi la inceput