COSMARUL...GRADINITA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Draga Delia, in primul rand iti sugerez sa citesti si raspunsul pe care l-am dat la subiectul Timiditatea unde am mai vorbit despre atasament un pic.
Mersul la gradinita face parte din conduita exploratorie a copilului, adica din distantarea de parinta pentru a cerceta, a afla ce se intampla in jurul lui si a se juca. Pe masura ce creste, in cazul unui atasament securizat, este de asteptat ca sa i se acorde tot mai mult timp acestei conduite si copilul sa poate tolera separarea de figura de atasament pentru o perioada rezonabila, sa ii faca placere contactul cu copiii si cu un mediu nou.
In cazul atasamentului insecurizant, de tip dependent copilul nu tolereaza despartirea de figura de atasamentul pentru ca mediul inconjurator este pentru el prea inspaimantator. Asa si-a format el reprezentarea prin mesajele pe care le-a primit. Cred ca nici tie nu ti-este foarte confortabil sa te desparti de el si el reflecta aceasta dificultate a ta. Deci rezolvarea sta tot in centrul relatiei.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput