Elocom in loc de Bephantene

Am inteles ca din iulie nu se mai elibereaza Bephantene pe reteta gratuita. Noua ne-a recomandat pediatrul Elocom in schimb. Ce parere aveti, ati mai folosit asa ceva? E la fel de bun?
Multumim pt. raspunsuri!!!!
Ionela si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
Raspunsuri

Natasa spune:
Eu am un tub de Bephantene de un an de zile si il folosesc doar cind e iritat (ceea ce s-a intimplat de 2 ori in 10 luni). Altfel, crema de galbenele si Nivea pentru fundulet au fost perfecte pentru pielicica lui fina. Tu la ce-l folosesti? Ma gindesc ca e bine sa ai un tub in casa, dar nu-ti trebuie unul pe luna.

ionella3003 spune:
Si eu la fel folosesc Bephantene doar in caz de iritatii. Si acum mi s-a terminat si i-am cerut dr. sa-mi prescrie din nou. In rest, tot crema de galbenele am folosit. Vroiam doar sa stiu daca elocom e la fel de bun ca bephantene, daca a mai folosit cineva...
Ionela si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

liviab spune:
E bun, am folosit eu, dar nu pentru iritatii la fundulet, e adevarat. Dar si-a facut treaba, repede si bine. Pentru iritatii la fundulet si eu folosesc Bepanthen. Mai exista si Bactroban si Baneocin (asta-i cu antibiotic, pentru bubite suprainfectate). Sanatate la bebei.
"Copiii tai nu sunt de fapt copiii tai. Ei sunt fiii si fiicele vietii insasi. Ei vin prin tine, dar nu de la tine. Si, desi sunt cu tine, nu-ti apartin. Le poti oferi dragostea ta, dar nu si gandurile tale, caci le au pe ale lor. Le poti gazdui trupurile, dar nu si sufletele. Caci sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care tu nu o poti vizita, nici macar in vis."
Kahlil Gibran

Anny spune:
Elocomul e pe baza de cortizon!!!!!!
In nici un caz nu cred ca e recomandat ptr funduletul iritat al bb-ului decat poate in cazuri mai grave.
Ionela, Bepanthenul nu costa o avere, chiar nu ti-l poti permite? Totusi, un tub tine destul de mult.

Amaya spune:
Eu folosesc f.f. rar Bepanthene...mai mult folosesc Triderm (mi l-au recomandat in maternitate) si sunt foarte multumita
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Ioana77 spune:
Intr-adevar! ELOCOM este pe baza de cortizon ! In nici un caz nu poate fi folosit ca si bepanthenul !
Noua ni l-a recomandat pediatrul la un moment dat pentru o anumita iritatie pe piept. L-am folosit in cantitati f f moderate mai ales ca m-am speriat f tare dupa ce am citit prospectul !
Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

anacami spune:
Panthenol spray (produs de Baisch &Lomb) o fi similar cu Bepanthene (Bayer)?; nu am folosit,dar am vazut acum o reclama... Voi ati folosit?
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Salina spune:
Noi am avut o experienta neplacuta cu Elocomul. L-am folosit cu prudenta, fiind prima oara si necunoscand reactiile adverse, pt. o iritatie pe ceafa si putin pe spate. Urmarea? I s-a descuamat pielea si locul arata ca o arsura. Groaznic. L-am aruncat urgent si mi-am zis ca exista o multime de alte creme pe piata.
In ceea ce ma priveste, ma declar multumita de Bepanthene (pt. iritatiile la fundulet).
ALINA
"Adevarul nu e intotdeauna acelasi lucru cu propria-ti parere." -H.Sienkiewicz

andreaig spune:
Baietelul meu la 6-7 luni a avut dermatita atopica.I-au aprut pe fata multe bubite rosii una langa alta. L-am dat cu Elocom si cu Atoderm.cel mai bine i-a facut Atodermul. Dar pt fundic eu am folosit Cutaden.E super. Daca seara pui la fundic, dimineata nu mai e rosu deloc.Nu stiu daca in Bucuresti se gaseste.
Sanatate

printze spune:
Si noi am folosit bepanthenul de la nastere. E drept ca nu am prea avut probleme cu eritemul. Acum insa am descoperit si o crema cu ulei de catina pentru combaterea iritatiilor de scutec la cei mici. Este foarte buna si intra bine in piele. V-o recomand. Nu stiu firma dar revin maine daca va intereseaza.
pupici
printze