Aspirante optimiste (156)
Raspunsuri - Pagina 6
GeorgianaI spune:
Dyana, stai mama linistita, a doua luna de incercari! Sigur ca nu ai probleme, pentru ca incei sa te intrebi daca ceva e in neregula, abia dupa un an de zile de incercari. Io iti doresc sa fie si ultima luna de incercari, adica sa fie Bb luna asta si sa treci repejor la gravidutze.
Hai ca va salut! Revin.
dyana spune:
Ba poti sa ai probleme din start cand stii ca ai chisturi sau uter retrovers sau infantil sau rh negativ, sau testul papa nicolau iese nasol sau diabet sau... si asa mai departe. sa mai spun?
am fugit si eu la treaba , sa auzim de bine
marrina spune:
valentinag Cum sa nu iei tu pana acum Maca? Vezi ca la subiectul cu retetele naturiste pentru tratarea infertilitatii gasesti detalii despre acest produs. In farmacii gasesti Maca de la Innovatics (mai scumpa)1cpsx3/zi tot timpul sau de la Lab. Medica 2 cps x 2/zi 20 de zile pe luna. E bun pentru
si
. Te bagi?
Anina_n spune:
Buna, fetelor ! 
Precum stiti, unele dintre voi, Cristina are diabet zaharat insulino-dependent(sub 30 de ani numai in aceasta forma exista, din pacate) facut....nu stim cum ?! Este o boala auto-imuna in care sistemul imunitar(in urma unei boli virale) ataca proprile celulele producatoare de insulina din pancreas si acesta nu mai poate fabrica suficienta insulina. Boala virala...Cristina nu a avut decat oreion la 16 luni. In rest 4 rinite si rinofaringite, o anghina acuta, iar acum o data cu debutul diabetului, anghina acuta foliculara. Plus ca a fost alaptata pana la 15 luni.
Totul a inceput cu 2 zile inainte de a veni acasa de la Toplita(19 august). Dureri de burtica, apoi de gat(deoarece avea puroi in gat), febra, nu manca, bea multe lichide, urina des si voma(orice manca sau bea, chiar), gurita foarte uscata cu crapaturi la colturi, si pierderea brusca de ~ 2,5 kg. Mai apoi am observat si pielita de pe degetelele manutelor cum se cojea si o piele uscata pe tot corpul. Toate semnele de debut ale diabetului in doar 2-3 zile. Am citit mai apoi ca la copiii mici, asa este debutul bolii, brusc. Ce ne-a derutat a fost puroiul din gat, pt. care a facut 3 zile injectii cu penicilina de 3ori/zi. Netrecandu-i si simtindu-se mai rau decat inainte de injectii, doctorita ne-a trimis la spital pt. investigatii si schimbarea antibioticului. Acolo a iesit in analiza sangelui si a urinei o glicemie prea mare....diabet zaharat. :-(
Ne-a dat toata viata peste cap aceasta boala, dar traim cu speranta ca intr-un viitor cat mai apropiat se va gasi o cale de vindecare totala.
Deocamdata invatam sa traim cu aceasta boala. Cristina, desi ea este cea bolnavioara, suporta cel mai usor totul. Pur si simplu accepta realitatea, ca are prea mult zahar in sange, ca nu mai produce insulina pancreasul din burtica ei si trebuie sa-i introducem noi insulina in corp, fara de care n-ar putea trai. Intelege ca nu are voie sa manance orice si mai ales fara dulce si ca trebuie sa manance dupa program si tot cei se da. Ca trebuie sa-i testam glicemia(sa o intepam in degetel din cand in cand), sa stim cum sta cu zaharul in sange.
Avem mare noroc...este o fetita atat de intelegatoare si matura pt. varsta ei ! Probabil ca, daca ar fi fost ceva mai mare, ar fi fost revoltata de ceea ce i se intampla si ar fi acceptat mai greu realitatea.
Mai avem noroc si cu mama mea, caci ea se ocupa de Cristina, cat timp eu sunt la serviciu. Dimineata ii pregatesc mesele, mama numai sa i le dea la timp si in cantitatile corecte. De 1 sapt. Cristina merge la gradi cu program scurt, ceea ce ne permite controlarea meselor. Insulina face numai 6 u HumulinN, dimineata si 4 u HumulinN, seara.
In schimb, ne-am luat gandul de la bb nr. 2.
Oricat de mult mi-l doresc, Cristi vrea sa ne concentram numai asupra Cristinei. Si ii dau dreptate, pe o parte. Suntem inca bulversati, speriati, caci este ceva necunoscut pt. noi. Suntem abia la inceput, nu avem experienta si ne este teama sa nu se intample ceva rau, daca lasam garda jos.
Niciodata n-am crezut ca ni s-ar putea intampla asa ceva si noua. Dintotdeauna am avut un gand bun, o vorba buna sau chiar un banut pt. cei aflati in suferinta....iar acum suntem si noi de partea cealalata a baricadei. Bine ca, totusi, diabetul este o boala care te lasa sa traiesti frumos, daca respecti programul insulinic, alimentar si fizic. Iar Cristina este o luptatoare foarte curajoasa, care ne intareste si ne impulsioneaza pt. fiecare noua zi. Ea este cea care ne insufla energia si puterea de a o lua de la capat in fiecare dimineata. Greu imi este pt. ca nu cunosc pe nimeni care sa imi impartaseasca din experienta de parinte cu un copilas diabetic. Tot ce stiu este dintr-o carte despre diabetul la copii si adolescenti. Sper sa gasesc parinti cu aceleasi preocupari, macar pe net.
Va multumesc celor care v-ati gandit la noi, pt. mesajele de incurajare si pt. gandurile bune !
Va doresc numai bine, sanatate si teste pozitive de sarcina, cat mai curand posibil, pt. fiecare in parte !
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54099" target="_blank">bb Sabina - intre viata si moarte
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55238" target="_blank">Copilasi din 2002
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
tumpi spune:
buna dimineata lume
sa aveti o zi buna si un we excelent.
dyana, mama cine te-a suparat pe tine zi la baba ca am eu ac de cojocul celor care te-au suparat![]()
Mai stiu ca ati avut spor la scris.Io nu am inteles prea bine ce si cum.dyanacare sunt cauzele la tine pt care
nu vine?
fetele fara deosebire si uite cate o
la toata lumea ca si azi sunt fericita si vreau sa impart
ca sa ma simit si mai bine.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
GeorgianaI spune:
Anina n, sa va intareasca Dumnezeu sa treceti peste acest hop si cand va fi, veti face si un fratior pentru Cristina.
Sa va ajute Dumnezeu si sa va dea putere sa luptati si sa invingeti!
simonette spune:
Salutare la toata lumea! Sa aveti o zi frumoasa ca vremea de afara!!!
Fetelor... La mine ziua 12 DPO, temp. 37.2 [mai mare cu 0 unitate ca ieri], simt o combinatie de mancarime-usturime a sfarcurilor, nervoasa cat cuprinde [dar poate fi de-atatea ganduri], un pic greturi [dar pot fi induse asa ca le ignor]... sanii s-au mai umflat dar nu ma dor!
Voi ce parere aveti![]()
![]()
Eu mai astept 2-3 zile si bag un test!
Va
pe toate si va rog... nu ma mai ocoliti atata! Scrie-ti-mi si mie macar cate un rand
In cazul in care nu cer prea mult!
Anina! Sunt sincer intristata de povestea voastra! As vrea sa ajut cumva, dar nu prea vad cum? Nu pot decat sa va vreau tot binele din lume si sa va felicit ca a-ti adus pe lume o fetita atat de inteleapta si cuminte! Curaj... sunt sigura ca va fi bine pana la urma!!!
tumpi spune:
anina_n, ma bucur ca se simte mai bine Cristina, multa sanatate in continuare.
simonette de ce iti faci tu atatea ganduri cu tempeatura asta , mai bine mergi la monitorizari decat sa-ti iei temp.
fetele si mai vb
PS: ca mi-am adus aminte.gajicute cand punem de intalneala aia de sambata?

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
simonette spune:
![]()
![]()
De ce va luati de mine? Nu am facut altceva decat sa etalez bruma de simptome pe care consideram eu ca nu le am in fiecare luna, asa cum am vazut ca face toata lumea!
Monitorizari![]()
![]()
Ce monitorizari sa mai fac
Am facut pana am avut ovulatia... acum astept sa vad ce se intampla! Eram si eu cu nervii intinsi la maxim... credeam ca voi o sa ma mai incurajati si cand colo!!! Eu nu sunt suparata pe nimeni, numai ca eu de cum ma trezesc, deschid calculatorul si ma grabesc sa va regasesc, sa ma dumiresc si eu de cate ceva, sa va salut... si constat ca sunt luata la rost!!! Daca e banal ce scriu, o sa incerc sa ma abtin, dar de citit tot o sa citesc...Nu vreau sa credeti ca sunt figuranta [chiar nu sunt] dar ma simt un pic pe din-afara...
daca gresesc!