Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 62

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Eu stiu ca la trompe infundate doare, eu le-am avut permeabile si nu m-a durut, Cami tu ai avut mare "noroc" ca nu te-a durut, desi trompele tale zici ca n-au fost permeabile...sau poate au fost partial, daca totusi n-ai simtit durere...
Neli, eu zic sa le iei pe rand... mai intai fa tratamentul pentru anexita, fa HSG (desi eu ti-as recomanda mai degraba laparo...) si daca totul e bine, fa 3 luni stimulare si vezi ce rezultate ai, efecte adverse am inteles ca sunt, dar nu la toate fetele si nu in aceeasi masura, cred ca depinde de medicatia folosita...asta va decide medicul tau!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

marrina eu nu cred ca vb prostii. Si mie mi se pare aiurea sa te apuci sa bagi medicamente in tine fara sa stii daca trompele functioneaza. La ce bun?
Eu cred ca mai intai ar trebui sa verifice trompele, mai ales daca are anexita, anexita poate cauza inflamarea ovarului si obstructia trompelor ( vb prostii?.
Stii tu.. e ca si cum ti-ai cumpara antena dar fara sa ai televizor.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nely_ K spune:

Asa e, nu am facut alte investigatii si tocmai de asta am fost cam mirata cand mi-a zis de stimulare. Probabil dupa ce termin tratamentul pt. anexita chistica va incepe monitorizarea ecografica si voi face si analizele necesare. Iar despre HSG nu stiu ce sa zic, tind sa cred ca e utila inainte de stimulare pentru a vedea care e starea trompelor... daca se merita sa ma chinui cu stimularea. Daca totusi va fi necesara si o voi face, ce riscuri sunt? Nu vreau sa ma arunc asa fara sa stiu despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna dimineata fetitele,
Cami regula e exact invers...tu esti o exceptie: atunci cand trompele sunt infundate doare crancen la HSG, cand sunt permeabile, nu doare deloc. E adevarat ca cu HSG nu se poate verifica functionalitatea trompelor ci doar permeabilitatea si se mai poate vedea forma lor, cam atat. Neli bine ai venit !si eu sunt de aceeasi parere cu Amely: faci mai intai tratament pentru anexita, ideal ar fi dupa, sa faci o laparoscopie - ocazie cu care se poate si remedia vreun eventual defect- pentru ca la HSG cum am spus, mare lucru nu reiese...adica pot fi foarte bine trompele permeabile si nefunctionale si daca-s nefunctionale atunci mai bine sa fie infundate pentru ca altfel risti o extrauterina. Cat despre stimulare ovariana, nu stiu, pana acolo ar trebui niste monitorizari ecografice transvaginale si analize hormonale (FSH, LH, PROLACTINA, ESTRADIOL, PROGESTERON), analize care se fac unele in ziua a 3-a de ciclu, altele in a 14-a si in a 21-a. Nu e normal sa ti se propuna stimulare fara aceste investigatii. A... si conditia este ca trompele sa fie permeabile si functionale si sa nu ai chistulete pe ovare.

Cred ca o sa mai beau o cafea, ca sa ma pot exprima si eu mai concis...ca tocmai vad ca am scris un mesaj de 1 kilometru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nely_ K spune:

Va multumesc din suflet pt. sfaturi. Asa voi face, le voi lua pe rand. Sunt la inceput cu tratamentele si investigatiile ( dupa 8 luni de incercari fara rezultat), m-am lovit de aceste probleme si nici cu psihicul nu stau foarte bine momentan (stiti cum e) . Va pup pe toate si va daruiesc o .

Mergi la inceput

Lachione nu stiu cum e cu regulile astea la HSG, dar eu am fost la o clinica prvata la Cluj. Eram paralizata de frica dupa ce citisem postarile voastre aici vizavi de durere. Si chiar i-am spus doctorului radiolog despre forum si despre experientele voastre Si mi-a zis ca e o mare tampenie si ca daca analiza e facuta asa cum trebuie durerea e suportabila, adica usor ca la menstruatie. Si pe mine m-a durut usor ( nu pot zice durere, mai mult au fost figurile mele), fix atunci cand s-a introdus lichidul. Operatiunea nu a durat mai mult de 5 minute si mi s-au facut 2 filme. In plus, acolo mai erau cateva femei si din cate am observat nici una nu dadea semne vizibile de durere. Probabil depinde si de organism. La mine se vede clar pe film ca am ovarul drept f inflamat la fel ca si trompa dreapta.
Nu stiu cum e in spital dar unde am facut-o eu a fost super. MI-au facut inainte de HSG o injectie care practic m-a drogat. Eram euforica si vag ametzita asa ca mai mult am ras decat am plans...

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Aaaaaa...pai asta e secretul mai Cami, injectia aia euforica dinainte de HSG! si la mine au fost conditii super bune, medic super bun, mie mi-a bagat lichidul de contrast ginecologul, radiologul a facut doar filmele...au fost 3 filme la mine...fara injectie "euforica" si cu dureri ingrozitoare, ce mai, atmosfera de "curetaj fara anestezie". Dar la mine o trompa era cusuta (ce a mai ramas din ea dupa extrauterina) si una infundata bine de tot in capatul dinspre ovar...deci practic tot lichidul a ramas acolo. si mie mi-a zis dr. ca vor fi dureri ca la menstruatie...si in timp ce-mi facea l-am intrebat " sunteti sigur ca nu ati vrut sa spuneti ca la nastere"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna fetitele,

Pai...cf celor spuse de voi, daca HSG nu e chiar relevanta, atunci de instilatii ce sa mai spunem? Ca acolo nu vede nici forma, nici nimic, se bazeaza numai pe cat de repede trag tromitzele substanta injectata si pe ceea ce simti tu.

Mi-am facut si ieri, z14 test de ovulatie si era slaaaaab pozitiv. Asa ca am si ieri. Azi sper sa se pozitiveze, si sa mai fac ...a inceput sa-mi placa si mai mult :)))
Nu depun armele, speranta moare ultima...

Megbeng, este bine ca ai luat decizia sa mai consulti un medic, bafta multa si stai linistita!
Catty, imi pare tare rau...stii ca barbatii au si ei perioade ff proaste...desi este greu sa-i intelegem si sa trecem peste, trebuie sa fim tot noi reconciliante. De ce nu discutati si nu incercati sa ajungeti la a va respecta mai mult unul pe celalalt? este tare important sa realizezi ca si cel de langa tine este obosit si stresat si nu are chef de ceva la un anumit mom (acum ma refer la faptul ca el ar trebui sa realizeze chestia asta...).
Oana, cu toata "perfectiunea"interioara, o sa vezi ca nu ne lasa pe noi berzele sa trecem in anul urmator fara sa fim gravi!
Bun venit fetelor noi si ... fugiti rpd la gravi!
Mishu, Cami, Lucky, Amely, Marrina, Ionica, Virgi

Pupicei Ingeras

Mergi la inceput

Lachione probabil ca injectia isi are rolul ei. Eu ma apucasem de bancuri cu prietena mea pe culoar inainte sa intru, si aproape deliram, razand cu gura pana la urechi in timp ce ii povesteam tot felul de faze porcoase prietenei care nu mai stia cum sama fac sa tac, pt ca era destula lume in jur. Cand i-am intrat i-am spus radiologului ca ma simt de parca as fi fumat marijuana si el mi-a raspuns, pai de unde stii? Obisnuiesti sa fumezi? In fine, de asta am si preferat clinica privata si banii aia dati, pentru ca eram speriata de experientele durereoase de pe DC. Asa ca, daca asta o fi secretul si vreti totusi sa faceti HSG-ul va recomand INterservisan din CLUj
Ingerasha uite si parerea mea ( sau a doctorului meu ) despre instilatii

Cat despre instilatii parerile sunt impartite. Prefer sa merg pe mana dr T care mi-a spus ca analize de genul HSG sau instilatii hidrotubare sunt niste proceduri barbare, care pot genera infectii si care nu respecta deloc ciclul natural al organismului. Mai pe romaneste lichidul se introduce exact invers fatza de drumul natural al ovulului si ca poate cu adevarat verifica permeabilitatea trompei dar nu si functionalitatea ei. Bun. O sa intrebati atunci de ce atatia medici recomanda HSG si instilatii. PEntru ca nu toti gincologii fac laparoscopia diagnostica, care este la ora actuala singura interventie chirurgicala, minim invaziva care poate verifica si trata ovare, trompe si poate da diagnosticul de endometrioza.
Cat despre HSG si eu am facut-o inainte insa sa dau peste dr Tutunaru, nu m-a durut deloc dar nici nu mi-a spus lucruri bune: trompe infundate. Deci tot la cutzit am ajuns. Mai bine scuteam de la inceput banii de HSG si consultam si alti medici. Cand am ajuns la T m-am infuriat groaznic ca nu a vrut sa se uite pe filmele de la HSG, dar dupa ce m-am informat, am ajuns la concluzia ca are dreptate

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Cami, este posibil sa fie asa, nu te contrazic. Din fericire, la mine rezultatul a fost ok, adica se pare ca trompele sunt permeabile. Ce mi-a spus dr meu? "mai rar am vazut sa atraga atat de repede substanta, piticul este pe creierul tau..."cu ton de gluma ultima parte, evident. Si dupa ce a intrat fata cu al 10-lea avort la activ si pe mine m-a apucat plansul, m-a pupat pe obraz si mi-a spus ca "vine bb, stai linistita". O prietena de-a mea a nascut al 2-lea bb (la 24 ani) cu el, natural,ff usor (in cca 10 min) si i-a spus dr : "invat-o si pe Andreea sa faca copii, ca vad ca tu stii :))". E haios si ma bucura ca ma stie, nu ma intreaba de fiecare data ce am, ce analize mi-a facut etc etc.
Pt a preveni orice fel de infectie, din z 1 CM pana in z 12 CM am luat antibiotic si inca niste medicamente.

Asa ca...cu D-zeu inainte.

Nu pot decat sa sper ca barzoiul si barzutul se intorc rpd si vin la mine :))

Ingeras

Mergi la inceput