Mamici de noiembrie - decembrie 2005(48)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Simina ai idee cum se numesc in lb. engleza, m-ar interesa sa mi le cumpar...nu de alta, dar eu nici macar nu stiu cum arata, daca ar fi sa le caut...

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ina, si eu o sa imi iau ambele ceaiuri din Ro, mi le va aduce mama, dar dc vrei si tu spune-mi si no pr, mama vine ep 12 ian, dc aflu pina atunci de altcienva sa vian sau cums e nuemsc in engleza, te anuntz.

Denisa
23+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Ina, tare frumoasa epistola pe care ne-ai aratat-o.
In engleza nu stiu cum le zice la ceaiuri, dar poate niste latina te-ar ajuta: le cheama Anisi Fructus si Carvi Fructus.

Eu pana la urma mi-am luat liber pentru astazi pentru testarea hiv de care va ziceam (sa vedem ce mare minune de testare e de se face la cabinet si nu la laborator), si se pare ca intru in concediu anticipat, sa vad cum rezolv cu actele. Pana acum eram nearabdatoare sa intru in concediu, acum deja mi se face dor de colegii de munca si de o activitate organizata. De naveta sigur n-o sa-mi fie dor.

29s

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

quote:
alina, la urma-urmei, daca va fi sa se nasca Scorpion, vezi partea buna a lucrurilor: sunt ambitiosi, siguri pe ei, ajung marinari, sefi de stat...

ha-ha-ha... Cu asta ma consolez eu...Tocmai ii scriam unei prietene ca sper sa nasc mai devreme ca sa o fac Balanta. Dar deja am exagerat rau cu chestia asta. Incerc sa ma impac cu ideea ca fii-mea o sa fie mai... ciudata. Ce ma sperie pe mine cel mai tare la Scorpioni este ca sint cam ascunsi, iar pe mine, care-s ca o carte deschisa, ma cam frustreaza atitudinea asta. Altfel, una dintre prienele mele cele mai bune e Scorpioanca si mai am si alte prietene cu ac care-mi sint dragi.
Eu nu mi-am inchiptui in veci sa o sa ramin insarcinata din prima, asa ca am inceput tragerile speciale din timp. Si na ca s-a prins! Acum ce sa fac?

Noki si io-s pe dos, frate, la mincare. Ma invidiez pe mine insami si-mi tot spun ca mi-as dori sa am lipsa asta de apetit pe care am avut-o in sarcina si cind nu sint . Da' de unde? Atunci imi vine sa maninc tot timpul. Sa vedeti cine se face cit casa dupa ce naste....

Dar faptul ca nu m-am obezat prea tare are si partile ei bune. O sa-mi mai faca doctorita mea cea precauta inca o ecografie!!! Peste 3 saptamini. Ca i-am spus ca sint ingrijorata ca din august nu am mai pus un gram pe mine si spunea sa facem o eco sa vedem cum a mai crescut bebelusul meu drag.

Kile nu adun eu prea multe, dar burta-mi creste. Nu ma pot plinge de pozitii de dormit, ca dorm in toate pozitiile. Pina si un pic pe burta, ma rog, adica pe o parte si un pic inclinata pe burta. Dar, ca si voi, am sommul prost, ma scol pe la 6 dimineata si in timpul zilei sint frinta. Am inceput sa am palpitatii si obosesc numa' cind ma ridic de pe scaun. Dar am fost azi la piscina, am facut vreo 12 bazine dus-intors si taare bine m-am simtit. Dar apoi acasa iar nu puteam sa rasuflu cind ma deplasam de pe un scaun pe altul. Grrrrrr.

Alcool Daca va spun ca eu am mai baut din cind in cind o sa ma trageti de urechi. Chiar acum o saptamina, ca sa sarbatorim mutarea intr-un cartier minunat, am fost la circiuma locala unde am baut jumate de pahar de bere, ca dupa aia mi s-a facut frica si m-am gindit ca n-are nici un rost sa beau daca nici macar nu-mi face placere.

Miscare BB Vad ca cele cu placentele plasate posterior primiti suturi din plin. Eu, cu placenta plasata anterior, am fost mai protejata. Dar acum ma distreaza ca se simte cum se cocolosheste burta intr-o parte. Ma distreaza teribil sa simt cum scurma in partea din stinga sus si cum se face burta tare si rotunda. Sper sa fie popoul, ca doctorita mi-a spus ca e intoarsa. dienuta, tu cum iti dai seama ca e capul sau popoul?

Mirela, numai bine! Iti tinem pumnii!

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Tania si Ripley multi ani fericiti alaturi de sotiorii vostri si sa va iubiti intotdeauna cel putin la fel de mult ca si acum!

Mirela-Anca Doamne ajuta! sa fie totul bine, ai grija de tine si de puiut. Eu iti pot da nr de tel pe PM.

Lavi bineinteles ca si eu am emotii cum va fi in 4, cu familiuta marita: probabil saltul e cam ca si de la 2, la 3: mai multe probleme si griji, dar infinit mai multa bucurie si o gramada de momente frumoase.

Noki, de acord cu Lavi nu exista mamica (in afara de cele adolescente sau Doamne fereste bolnave rau, fizic sau psihic) care sa nu se descurce sa-si creasca copilul! Si asa e cu sfaturile: primesti multe, unele sunt foarte utile dar unele pot fi chiar daunatoare. Important e sa ai un medic la copil in care sa ai incredere si sa ai o carte-doua-trei, cat mai noi (sa le verifici si pe alea intre ele si din carte sa mai verifici si medicul uneori ). Indemanarea de a-l manevra pe bb o castigi foarte repede daca incerci sa "furi meserie" de la asistentele din maternitate: copilasii de fapt nu sunt chiar asa fragili precum par!

catuta si eu sunt 100% antialcoolica la si mamici care alapteaza si mi se pare o idee gresita cea cu berea si lactatia. Daca chiar vrei, poti bea cate o bere fara alcool din cand in cand. Prin toate cartile scrie ca berea e interzisa cand alaptezi dar se pastreaza "credinta populara" contrara si am vazut mamici cu educatie si cu pretentii care beau o bere/zi cand alaptau!

Lavi02 33+ bucuroasa ca azi merg la medic si mai aflu si eu ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neatza!
Azi dimineatza am fost si eu sa-mi ridic analizele,care in mare sunt bune..cu calciul stau destul de bine in sensul ca nu a mai scazut fatza de trim I,iar hemoglobina e la limita inferioara..bine ca nu-i sub.
Maine merg si eu la control la ginecolog,n-o sa-mi faca eco doar control..nu-mi place deloc dar nu prea am de ales.
Ieri am facut zacusca(doar o portie)..azi continui impreuna cu mami restul...si cu asta cam gata..le cam aduc si eu la finish...saptamana viiotare o sa fiu in concediu o saptamana, o sa-mi fie greu fara internet dar trece repede.
Pupici!

Varsta bebelica
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

quote:
Simina ai idee cum se numesc in lb. engleza, m-ar interesa sa mi le cumpar...nu de alta, dar eu nici macar nu stiu cum arata, daca ar fi sa le caut...

Uite ce am gasit eu cautind sa vad daca pot bea un ceai care contine skullcap (???) si valeriana:
Ce te intereseaza pe tine este fennel-ul si anisseed. Feniculul cred ca este fennel; trebuie sa fi vazut si pe la voi prin magazine. Este radacina aia care seamana cu o andiva alba din care ies tulpini cu frunze marunte ca de marar. Are un gust interesant. Seamana cu anason-ul, pe care eu il urasc, dar daca stii cu ce sa-l combini e f. bun.

Some herbs that may be helpful during pregnacy include:

For Morning Sickness try Chamomile, Peppermint, Meadowsweet, Black Horehound and Irish Moss.

During Labor try Raspberry Leaves and Squaw Vine

To Increase Milk Production try Aniseed, Blessed Thistle, Fennel, Goat's Rue and Vervain.

Pe mine m-a luat durerea-n git. Sa fie de la piscina???

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu va scriu pe masura ce va citesc si mai dau cate un send ca sa nu risc sa pierd un mesaj lung.

Vine Virgil aseara in dormitor: "M-a facut puslamaua!" Nu stiam de cine era vorba - Silviuc of course. Dialog intre Silvia si tasu':
-Silvia, nu pune scaunelul pe pat pentru ca a fost pe jos si murdaresti patul!
-Tati, dar jucariile am voie sa le pun pe pat?
-Da.
-Si pe pat si pe jos?

Dupa cum la facut si pe bunicul ei (nu mai stiu daca nu cumva v-am povestit. Daca da, scuze). Eram la masa cu tatal meu si cu Silvia, Silvia trebuia sa bea un ceai de musetel foarte concentrat, cam rau la gust. Tata:
-Mmmm ce bun e ceaiul tau, Silvia!
-De unde stii ca-i bun? L-ai gustat?

Silvia e un copil de regula linistit, din care nu erupe desteptaciunea la fiecare pas. Dar uneori te lasa masca. Probabil asa sunt toti copiii dar al meu e tare dulce pt ca e al meu

Felicia si Alina, cu intarziere la multi ani si voua! Sa va impliniti toate visele si sa fiti fericiti multi, multi ani!

catuta singurul alcool pe care l-am baut in sarcina asta a fost jumatate de pahar de sampanie de ziua mea, pe 23 iulie. Mi-a facut placere, am savurat-o, era pe stomacul plin (deci s-a digerat lent, nu s-a dus direct in sange si deci la bb) asa ca n-am mustrari. Cu Silvia am baut de doua ori cate jumatate de bere. Pepsi si cola mai beau ocazional, dar raaaar.

Corap nu stiu cum ai rezistat 4 ore la BRD!

La Carrefour , sambata, mersesem numai pt diverse 0 nu macare, asa ca aveam doar un cos mic, plin ce-i drept. Ma duc eu la casa prioritara pt gravide, ma bag spre in fata, le zic celor din coada ca e casa de gravida, la care 2 nesimtiti: da, dar nu e casa de cosuri mici!

Dupa cum ma streseaza tinereii care nu imi ofera locul in metrou, tot femeile, de multe ori cu varsta catre dublu fata de a mea! Imi zic in gandul meu: lasa ca va insurati si voi si o sa va convina ca la nevestele voastre sa nu le dea nimeni locul?

La alte cozi eu nu ma prea bag in fata, mi-e cam jena.

Noki la multi ani sotului tau! Multe, multe toamne!

Cand sa protestez si eu ca daca pisica nu-i acasa (recte eu si recte pe forum) soriceii (adica voi) jucati pe masa (adica nu mai ziceti nimicuta de intalnire!) zice totusi Noki ca accepta Pizza hut!

Bun. Eu propun Pizza hut Romana ca e cel mai in centru si cea mai mare Ora? Ramane 17.30?????

Ina cu mancarea constat ceva ingrijorator la mine: de vreo saptamana - doua nu mai am nici un chef sa ma abtin de la fainoase, dulciuri, grasimi (vegetale, normal ca nu mananc acuma untura). Bag la ghiozdan ce-mi face cu ochiul.

Se pare ca azi e zi de pentru multe din noi! Sa speram ca o sa fie bine!

Lavi02 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Noki, la multi ani pentru sotior si sa aveti grija , unul de altul mereu!
Lavita, bafta multa la doctor si sa fie numai vesti de nota 10!Si cu grijile, le facem noi fata, daca facem fata fetelor varsator unor bb scorpion , cred ca ne vom descurca usor! SPER!
Coralia, dar esti campiona la conserve, zacusca, si mici delicatese, spune-ne si noua o reteta doua de conservat legume, tare as vrea sa dau o raita prin camara ta!
BIC, da cu miere si cu lapte caldut si mai fa-ti un ceai fierbinte de musatel!

Cit despre laptele matern, daca bb suge corect din ambii sani la fiecare masa, ei se golesc mai repede si se umplu la fel de repede,merge si cu ceai de anasan si chimen, dar o sa vedeti ca bb-ii stimuleaa lactatia!
33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Lavi...va dau cu mare placere retete de conservat numai sa-mi spuneti ce anume exact..uite de exemplu eu ca sa nu folosesc vegeta pun pentru iarna un amestec din gogosar,morcov,ardei,frunze patrunjel,frunze telina si (optional ceapa,dar e mai gustos fara) pe care le dau prin masina de tocat apoi se pune sare(220gr la kg de compozitie).Este superbuna la ciorbe,tocanuri si orice alta mancare si nu se mai pune sare deloc in mancare daca pui din asta.Asta e vegeta noastra de casa.Daca vreti si altele(muraturi etc) imi spuneti si vi le dau.

Varsta bebelica
Poze cu burtica

Mergi la inceput