Mamici de mai-iunie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

megbeng
Ma bucur pt tine! Acum cel putin stii ca totul merge inainte:-))

july_g
Sper sa treaca repede raceala asta…si la mine a inceput sa vina, dimineata e mai nasol, peste zi nu e asa de rau. Si eu mananc multe fructe, kiwi, portocale, struguri..cu toate ca nu totdeauna imi pica bine. In ceea ce priveste cilinicile private am inteles din raspunsuri ca majoritatea sant la Bucuresti si una la Cluj….Nu stiu cum voi face pt ca intervine transportul…ori ma duc cu avionul in Olanda ori cu masina la Cluj sau cu avionul la Bucuresti…oricum e trambaleala. L((((…mai ales ca eu as vrea sa nasc prin cezariana..mi-e o frica de mor de taieturi si cusaturi….acolo….

Zuzi
mersi pt raspuns, oricum Clujul e ceva mai aproape…ciudat ca in Timisoara nu exista asa ceva…un oras care infloreste asa de bine……eu stiu ce se vorbeste despre cilinica Bega...mi-e groaza numai cand ma gadesc…cred ca e un focar de infectie. Si despre personalul de acolo..sa nu mai vorbim. L

Bogdanai
ma bucur ca poti din cand sa cand sa mananci ceva mai bine. Citeodata mai am ceva simptome de greata dar sant mici ca intensitate si dureaza putin…de obicei daca mamanc ceva ce nu-mi place si daca mi-e foame rau. In schimb ragai mult.. J Cu oboseala nici eu nu o duc mai bine…daca simt ca am ceva energie si incep sa fac ceva…nu dureaza mult si ma simt terminata. Hmmm..1200 euro e rezonabil…si pe deasupra cezariana…suna bine..pacat ca e Bucuresti.

CamiM
Daca tu socotesti 7 saptamani si 5 zile vorbim de acelasi lucru de fapt.. :-) eu consider asta saptamana a-8a deci ai trecut deja de saptamana a-7a. Eu de duminica voi trece in saptamana a-9a pe care poti sa o numesti si 8+ ai dreptate…E chestie psihologica mai mult…de abia astept sa ajung la a-12a ca sa stiu ca « zona periculoasa » s-a terminat..cu toate ca stiu ca oricand se pot intampla necazuri. Am citit ieri pe Internet despre femei care au pierdut sarcina in saptamana a-12a…stiu, fac rau ca citesc astfel de lucruri….
Si in Olanda poti sa-ti iei tot familionul la spital (sau acasa) care sa asiste la nastere. Aici este ceva standard ca taticul sa fie de fata. Poti sa-ti iei si prietena cea mai buna daca vrei. Ei considera nasterea o experienta spirituala si vor s-o impartaseasca cu oamenii dragi. Nici nu ma gadesc sa nasc fara tatic langa mine!!!!! Nici taticul nu ar accepta asa ceva…Mai ceva, mamele care mai au copii tin copiii in incapere ca sa asiste la nasterea fratiorului/surorii….de obicei se naste acasa aici. Si de la spital si aici te trimit astia a doua zi acasa. Ceea ce este aici este ajutor de lauza pe care-l primesti in functie de asigurarea pe care o ai. Aia vine acasa si calca, spala, face mancare, te ajuta si te invata ce sa faci cu copilul. In general dureaza o saptamana dar daca platesi mai mult..se prelungeste. Mi se pare totusi o chestie formidabila…
Si mai ceva, aici dupa nastere nu-ti ia copilul imediat sa-l duca la spalat ci ti-l pune asa cum iese el cu sange si toate alea pe burta ta. Ei considera ca primul contact intre mama si copil imediat dupa nastere este foarte important. Mamicile in culmea bucuriei nu mai tin cont de murdarie… J

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Megbeng, ce bucurie!!! Eu iti spun sincer ca eram sigura ca va fi bine si ca organismul tau va sti sa lupte pentru puiutul vostru atat de dorit!
Ma bucur ca ai revenit atat de increzatoare si fericita, mai ales ca ne obisnuisem cu tine sa ne scrii des!

Fetelor, eu abia resimt sarcina, nu-mi este rau, nu mi-e somn... ma dor insa sanii rau de tot si am ceva probleme cu spatele. Oare este motiv de ingrijorare faptul ca nu-mi este rau?
Mie nu-mi place sa merg la medic si tot aman, dar saptamana viitoare o sa ma mobilizez sa ajung si eu la o vizita medicala... nici macar rh-ul nu-l stiu, caci analiza de sange am facut-o doar pentru beta hcg.

Va pup si abia astept sa citesc mai multe despre voi!

Simona 5 +

http://community.webshots.com/user/simonarotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Dragelor, am ajuns si eu la medic... Ieri ginecologul mi-a spus ca e totul OK, dar ca el nu e adeptul ecografiilor la varsta de sarcina asha de mica si m-a programat peste 3 saptamani. In schimb doctorita mea de familie - unde am fost ca sa ma ia in evidenta ca gravidutza m-a programat la ecografie azi de dimineatza... Si nu prea e OK, zice medicul care mi-a facut ecografia , in sensul ca pana acum totul e dezvoltat normal, dar "corpul galben are risc de transformare chistica" Ecografista mi-a explicat senina ca asta inseamna ca sarcina se poate opri din evolutie, ba mi-a mai si povestit de o tanti care facuse nu stiu ce complicatiuni din cauza asta!

Deci, am trecut si eu pe Utrogestan de urgenta si ma rog la corpul meu galben - pe care nu am fost niciodata atat de constienta ca il am sa isi faca treaba si bb sa creasca in grafic...

Megbeng, m-am bucurat enorm pt tine!!
Papadie, m-a impresionat mult povestea ta. Iti tin pumnii stransi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Simona , eu am cea mai avansata sarcina de aici si pot sa-ti spun ca pina in prezent, imi ajung degetele de la mina sa zic de cite ori am avut greturi. si nu am vomat vreodata. sunt foarte somnoroasa insa, si-mi cade parul rau de tot.

tocmai m-am intors de la doctor. am o durere surda in spate jos, stinga, si doctorul de familie m-a dezbracat m-a pus sa ma misc pe acolo , mi-a
miscat el picioarele , si mi-a zis ca niste articulatii de la pelvis se rearanjeaza , si ca am pelvisul asimetric :((( si ma trimite la
fizio-terapeut ca zicea ca poate fi mai nasol mai departe.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Buna, fetelor!
Liris, tie ti-a recomandat fizio-terapie? Ca eu am avut o entorsa urata acum vreo 2 luni si inca ma resimt. Dar imi era teama de fizi-terapie. Ma gandeam ca ii poate dauna puiului. I acelasi timp, mama mi-a spus ca o sa-mi fie super solicitate picioarele in ultima perioada si ma gandeam sa fac ceva in privinta asta.
Fetelor eu in ce saptamana sunt? Ca m-am cam bulversat cu datele astea. Pe net sunt intr-a 8-a, pe sit-ul despre copii a 6-a, etc
Va pup!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

da...cica e o tipa care lucreaza cu femei gravide care au astfel de probleme. a ramas sa ma sune, n-am nici un detaliu, astia-s zgirciti pe aici pina si la asta.
eu initial m-am temut de ceva la rinichi, desi nu tu dureri/usturimi la pisu ci doar aceasta durere constanta si surda in spate, stinga.. dar e mai jos decit mi-a aratat doctorul pe corpul meu ca sunt rinichii...

july eu dupa cum inteleg copilasul e in sapt 6 la tine. asta de ce ?! pai sapt x se calclueaza de la ultima menstruatie. apoi dc observati, virsta fatului e automat calculata cu -2 sapt, ptr ca la 14 zile se intimpla de obicei ovulatia, deci atunci e data probabila a conceptiei.
acum la mine ramine nelamurirea : 40 de sapt de la conceptie sau de la menstruatie ... pe forum am vazut ca de fapt sunt 40 de sapt de la conceptie ...adica chiar asa cum citeam recent (intr-o carte primita cadou de la o prietena de-a mea de pe forum, din Ro, v-o recomand: Humanitas, Cel mai simpatic ghid de sarcina, de Vicki Iovine) noi suntem de fapt insarcinate vreo 10 luni ... is it right what I am saying?

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

Buna ziua la toate fetele.Am revenit cu vesti noi.Aseara am facut eco tv si ....."ala mic" are 4 sapt,are 4 mm(cat o boaba de mazare) si ii bate inimioara,are activ cardiaca prezenta si vezicula ombilicala de 3mm.Suntem super fericiti ca totul a decurs pana acum bine,fara dureri,greturi,doar mult somn.Va pupic si un weekend placut

http://community.webshots.com/user/puiudana2004 DANA sapt 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Liris, sunt si mai in ceata acum! Deci, dupa grila aia care apare la semnatura mea am 8+, dupa sit-ul nostru(care tine seama si de durata ciclului) as avea6+. Vazusem la fetele care au DNP 13.05.2006(eu o am pe 9.05) ca sunt in sapt. 7-8 si n-am mai inteles nimic!
Mie mai corect mi s-ar parea sa calculam de la data conceptiei, deci cred ca ma iau dupa site-ul nostru.
Va pup.6+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

magda, repeta eco, eventual in alta parte..daca vrei o recomandare, in bucuresti, mergi la medsana, pt ca au un ecograf nou si f f bun..eu ammai vazut ecografii si ecografe si iti spun sincer ca imaginile de acolo sunt f clare si la rezolutie excelenta! uite eu prin ce cosmar am trecut....hai, ca te iau de mana si cu mult noroc si curaj, trecem peste emotiile astea de inceput..daca nu sunt indiscreta, un de ai facut eco de azi?

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput

azi doctorul m-a intrebat in ce sapt sunt..am stat si m-am gindit .. i-am zis sunt in sapt 9 de la ultimul ciclu, si saptamina 7 de la ovulatie (ovulatie care are loc 14 zile dupa ciclu). deci site-ul nostru exact asta-mi spune ca copilul ar trebui sa fie in saptamina 7.
io zic ca asta ar fi virsta sarcinii mele, 7 saptamini +5 zile.

grumpy

Mergi la inceput