Bebelusi de nov-dec 2004 (80)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Felis drum bun, sa va intoarceti sanatosi.

Amina e mai bine, aseara a mai facut putina febra dar care a scazut imediat la normal dupa de i-am pus un supozitor si i-am dat 3 ml de nurofren. Azi am fost cu ea dinnou la dr. si ne-a dat in continuare amoxicilina din 8 in 8 ore, of, of.

Onitzo si Amina doarme 14h din 24, noaptea de la 22 - 8, apoi 10-12, 15-17, cu conditia sa fie liniste. Dar nu iti face probleme, Maria dormea noaptea intr-adevar, dar peste zi 1/2 ora, atat, parca avea un ceas intern, o data am cronometrat, cum se implinea juma de ora se trezea

Try io si acu imi aduc aminte ce groaznica era apa aia cu sare in nas.

Sa fim fericite

Bobita, Maria (15 mai 2000), Amina (1 ianuarie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Andreea sa-ti spun cam ce-am incercat eu cu lapticul Anei. In primul rand, eu i-am introdus cerealele, i le dadeam cu biberonul, cereale cu lapte de la Nestle. Chiuia de bucurie cand vedea biberonul! Asta a fost de la 6 luni la 9 luni, cand a papat din ce in ce mai putin, adica de la 200 ml a ajuns la 50 ml sau deloc. Asa ca am inceput sa-i fac gris cu lapte, pentru masa respectiva, dar ce crezi ca vrea. Am observat ca se intindea la paine pe masa, aliment interzis pentru ea. Dar am profitat, si cand ea deschidea guritza sa bage coaja de paine, eu ii mai dadeam o linguritza de gris cu lapte, si asa a papat un castronas. A doua seara, am pacalit-o cu putin gem pe linguritza, umpleam lingurita dupa care o bagam putin in gem si am reusit sa-i dau si asa. Alaltaieri seara, ca prin minune a papat 200 ml de lapte si m-am bucurat ca nu sunt adepta grisului cu lapte, pentru ca ea deja are 10 kg si nu vreau s-o umflu si mai mult. Aseara a baut 120 ml de lapte si o jumatate de banana si a dormit binisor, adica s-a trezit la 4. Mancare pofteste orice, doar cu laptele praf am probleme, nu-i place si gata. De schimbat i l-am schimbat de 3 ori in 2 luni de cand am inceput sa-i dau si praf. Nu stiu cat lapte mai fabric eu noaptea, ca sigur 100-150 ml pe zi nu sunt suficienti. Mi-e si teama sa ma mulg, ca dupa aceea nu vrea sa-l suga din biberon si ce-i dau noaptea sa suga. In ultima vreme, ii fac mai mult piure de morcov, telina, cartof si acolo ii pun o cupa de lapte praf + 50 ml de lapte, adica cel cu care o tot stresez de pe la ora 11 sa-l pape. Am vorbit si cu pediatra, mi-a spus ca daca vrea pot sa-i dau iaurt chiar si dimineata, dar face kk moale. Anei ii place mult iaurtul sau branzica asa ca seara daca nu reusesc nici cu gris, nici cu lapte scot iaurtul la atac, adica o linguritza gris una iaurt si tot asa.
Sper ca nu te-am ametit cu atata vorbaraie.Imi dau seama cum te afecteaza pe tine, eu sunt fericita ca primele 4 mese la devoreaza nu alta, doar cea de seara a devenit o problema mai ales ca analizele de calciu nu i-au iesit prea bine si de 3 zile iar am inceput sa-i dau calciu Pharco, 5 ml pe zi.

Si am mai observat ca de cateva zile nu-i mai dau piersici seara si doarme mai bine, vad ca banana este mai buna dar are mai multe calorii.
Dati-mi si mie un sfat, ce sa-i dau seara sa-i tina de foame si sa nu ingrase?

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Andreeap, da schimba laptele. Asa am patit cu Maria, ii dadeam NAN si intr-o seara nu a mai vrut, asa ca i-am dat Milumil, sa fi vazut cum il bea.

Am si eu o intrebare, Amina nu vrea sa bea lapte din asta praf, am incercat NAN, Bebelac, Milumil, iar tzitzi suge doar noaptea/dimineata pe la 4:30-5, apoi seara, dar mi se pare ca nu suge suficient. Ce sa fac? Am incercat si cu lapte Brenac, dar degeaba.

Sa fim fericite

Bobita, Maria (15 mai 2000), Amina (1 ianuarie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Ca mi-am amintit iar de Dr Otker asta zaluda a mea: dupa ce se extaziaza de cat de bine doarme Maria ma intreaba: la ce ora are legumele? Si ii raspund ca legumele, ca si toate celelalte mese, depind de somnul de dimineata, si penduleaza intre 15 si 16.30, adica ea de regula se trezeste pe la 8 dar are si dimineti in care se trezeste la 9.30 si atunci in ziua aia se decaleaza un pic mesele. Ea: pai treziti-o doamna!! POFTIM?! Sa ii pun eventual ceasul sa sune?! Din moment ce copilul nu si-a facut tot somnul si oricum cand se trrezeste ii bag biberonul sub nas, cum adica sa o trezesc?

Adevarul e ca maimutica asta cu cat se culca mai devreme cu atat se trezeste mai tarziu , e fantastica, asa a facut si azi, cand avem de plecat la Brasov la ora fixa , ca am zis sa ii schimbam aerul putin dupa atatia muci si atata gat beteag . Insa am pacalit-o si i-am dat fructele mai devreme, nu s-a prins, asa ca e la program cat de cat .

Ca a venit vorba de muci... Eu n-am stiut ce e aia la Maria pana azi noapte, cand saraca sforaia mai tare ca ta-su din cauza nasului . Asa ca mi-am facut si eu debutul la desfundat nasuri cu dracia aia pe care o aveam in casa din greseala, o luasem isterica fiind sa am de toate, inainte sa nasc . Oricum, la cat e de mare si cat era Maria de mica, o aspiram cu totul pe vremea aia ...
In orice caz, compatimesc mamele care se lupta cu asta si le invidiez pe alea care au abilitati in domeniu ... Groaznica manevra, frate, aveam impresia ca ii smulg creierii pe nas ...

POZELE MAMARUTZEI!!!
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput

Andreea, eu am patit-o asa cu Maria si tarziu m-am prins ca se saturase de cereale. Din nefericire le-am schimbat cu tapioca, a fost un esec total, mai aveam un pic si o declaram muritoare de foame cand de fapt ei pur si simplu nu-i placea gustul .
De atunci i le tot schimb, am in permanenta doua feluri diferite si e f multumita asa. Poate i-ai dat prea mult timp acelasi fel de cereale si s-a plictisit.
Sau - vorbeste cu pediatra - si laptele trebuie schimbat. Aici nu ma bag. Sustin ideea cu cerealele ca la noi asta a functionat .

POZELE MAMARUTZEI!!!
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Bobita, suntem in aceeasi situatie. Fetele noastre s-au invatat cu tzitzi care le place la nebunie, numai ce ele cresc si productia scade. Nici nu mai simt ca se umfla si dau pe afara, doar o aud ca suge si inghite, ce cantitate habar nu am. Ai citit ce i-am scris Andreei?
Deci cateva cupe de lapte praf in piure, Ana nici nu le simte, mult iaurt (eu i-am facut chiar si cerealele cu iaurt), branzica si sigur de la un an ii dau lapte de vaca. Eu ma gandeam sa-i dau Dorna, dar mai sunt 3 luni pana atunci, mai vedem. In afara de masa de la ora 5-6 de iaurt cu branzica, mai se poate da branzica si cu fructe dimineata!
Monica, eu scriam ca merg cu ea si la baie, pai ce credeati ca glumesc. Aseara am inchis usa, 5 minute a urlat la usa sa-i dau si ei drumul. Si soacra-mea imi spune ca eu sunt de vina ca n-o las in patut, de parca acolo sta fara sa planga. Prin casa, mai descopera cate ceva, mai alearga dupa mine, oboseste si adoarme si tot asa. Cel mai nasol este cand trebuie sa gatesc, mai fura cate un morcov murdar, o ceapa, ma trage de pantaloni nu mai zic ca avem gresie in bucatarie. Are o placere deosebita sa descopere gunoiul sau sa deschida usa de la aragaz.
la copilasi!

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Hai sa mai vorbim si despre noi!!!! mamicile, femeile din noi!!!!! Incep eu: azi l aora 16.00 trebuia sa ma duc la un intreviu, dar am renuntat ca se lucreaza si in wee!!! in ideea in care gasesc un job, care mi se potriveste, l-as duce pe Paul la mama , la Moreni si l-as vizita in wee..asadar, nici nu m-am gandit sa accept!! asta e, am ridicat capul sus, de fapt, nici nu l-am plecat ca nu aveam de ce....viata merge inainte!!!!! Veste buna este ca MIHAI ARE LUNI INTERVIU CU ANGAJATORII DIN IRLANDA!!!!! TELEFONIC!!!!! Sper sa iasa bine totul, deja a anuntat astazi ca are de gand sa vina cu mine, in cazul in care il angajeaza si se pare ca au spus: ok!!!!! Doamne ajuta!!!!! as vrea sa ii multumesc pe aceasta cale OTILIEI SI PRIETENULUI EI MIRCEA, care a fost omul nostru de incredere si care l-a ajutat pe MIhai foarte mult!!!!! VA MULTUMIM FRUMOS DRAGII NOSTRI!!!!

Sunt foarte obosita, azi-noapte nu am dormit, azi Paul a dormit o jumate de ora si nu il mai vad sa vrea sa doarma in continuare!!!! ca s anu mai spun ca azi mergem in CORA!!!!!!! Dar sunt linistita ca am facut ce trebuia, ca sunt inca langa puiul meu, ca am prietene pe voi, cu care nu mi-e rusine sa vorbesc cand am un necaz, stiu ca imi vreti binele intotdeauna si ca ma iubiti!!!! nu-i asa ca ma iubiti??????

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Ma retrag de la calc. ca ma dor ochii si nici nu mai dispun de lacrimile alea artificiale!!! intru mai tz..pupici

pozele noastre

Mergi la inceput

Onitza, te iubeste toata lumea, stai calma, dar important e ca te iubeste Paulicafarafrica si ca simte ca stai cu el...

In Cora am fost noi aseara si i-am luat Mariei salopete de plus, d-alea cu manute si botosei, cu 100.000. Nu erau la second hand, au 70% bumbac (nici nu sunt cu 100%) si sunt romanesti, eu am apreciat hainutele de bebe made in RO. Nefericirea e ca nu aveau decat 3 culori dintre care una e roz pal si una e roz ciclamen . Maria a apreciat, oricum...

POZELE MAMARUTZEI!!!
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Multumesc tuturor ptr.raspunsunsuri!O s aincerc sa schimb lapticul..poate tine.
Va doresc tuturor WE placut
Ne auzim luni

POZE
POZE DE LA MARE
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput