Mamici martie-aprilie 2006(14)
Raspunsuri - Pagina 9
ileana_marius spune:
Am pus-o pe sora mea sa il intrebe pe dr. Tununaru despre crema de epilat si a spus ca nu e nici o problema, nici cu vopsitul parului doar ca nu o sa prinda. Chiar a inceput sa rada, a spus ca sunt prostii. Spune ca cineva a intrebat in luna a 6-a daca se poate spala pe dinti, auzise ea ca nu e bine si nu se spalase pana atunci...
Catrinel am gasit si eu niste date despre pielonefrita si am vazut despre ce e vorba. Multumesc mult pt. ajutor, acum macar am o idee. In timpul tratamentului cu clostilbegyt am facut o infectie urinara, probabil de la tratament, dar nu stiu sigur. Am mai avut si o cistita in trecut (cativa ani). M-am uitat si la simptomele bolii si ma incadrez in majoritatea. Sper doar sa nu il afecteze pe BB.
ille77 locuiesti in Norvegia? Poti sa imi dai pe PM niste date despre spitatele de acolo, medici...ce consideri important. Urmeaza sa plec si eu acolo si va trebui sa imi caut un dr. pentru supravegherea sarcinii si eventual nastere. Multumesc mult.
Ileana
11+
DPN
Laura Ioana spune:
Jaaaneeee bine ai revenit! Nu ne mai speria asa, mai intra din cand in cand sa ne dai cate un semn de viata!
Acum esti mai bine? De ce nu ramai in concediu medical?
Cat ce bine ca ne dai mereu vestea asta buna! Ai vazut ca pana la urma si bebe lupta pentru el/ea? Ai grija cu racelile! Sanatate multa!
Fetelor si eu vreau fetita, dar visez mereu baietel. Chiar si azi noapte am visat ca il tineam in brate si facea pipi pe mine
, asa ca i-am vazut clar outzele
.
Tina cum e acum ca stai in alta tara? Te-ai obisnuit ca va fi noua ta casa? Nunta o faceti acolo? Ma bucur ca nu mai ai probleme cu sanatatea. Dar ti-am spus: stai linistita si nu mai fa excese de nici un fel ca daca nu 
Laura
15+
Puiutul meu
Lady_Hawk spune:
quote:
Originally posted by dananita
Am citit ca putem face vaccin antigripal. Eu nu o sa-mi fac, oricum vreau sa stau acasa din decembrie si pana atunci sa ma folosesc de art13 din og96/2003 modificata si sa-mi reduc programul de lucru cu 2 ore.
OUG 96/2003 modificata
.......................................
sa acorde salariatelor care alapteaza pauze de alaptare de cite o ora fiecare, in timpul programului de lucru fie sa reduca durata timpului de lucru cu 2 ore zilnic, fara diminuarea drepturilor salariale.
.................................................
Altceva n-am gasit...poate ne dai un paragraf tu...pliz!
Io si bebu_mic
corinag spune:
Buna,
Ieri, dupa slalomul un tramvai si doua metrouri ca sa ajung la 8.30 la o sedinta, m-a durut burta cam toata ziua.Nu am avut nici o pastila la mine de No-spa asa ca pe la 3 am plecat de la servici si dupa o ora de somnic si o pastila, mi-au trecut durerile.Totusi, ce folos, ca am avut seara nervi si am tot tipat si la fi-mea si la taica su. Ma gandesc cu groaza cum ma voi comporta cand pe langa un obosit (barbatul meu) si o nazuroasa (Ilinca 2.5 ani) voi mai avea si unul mic si oracait!!!!
Sunt intr-o pasa proasta si cred ca m-am cam pripit cand am mai vrut un copil. Am mustrari ca nu am mereu rabdare cu Ilinca, parca acum cand a crescut si face prostioare din ce in ce mai des imi ies din fire.
Cam amarata azi,
Corina ,bb Ilinca 01.03.2003 si bb din burtica 10sapt
Ilinca mea
Catrinel_17 spune:
Ile, si io-s constipata, dar mi-a dat dr magneziu forte sa iau, 3 tab/zi, si ma ajuta. Si mai iau si o lingurita de miere cu apa calduta dimineata pe stomacul gol. Sa maninci multe fibre, cereale, etc. Si cu dormitul… ma trezesc pe la 5 dimineata si ma duc la wc, apoi ma mai invirtesc in pat si adorm pe la 6.30, inainte sa sune ceasul. Ce-as mai dormi eu dup-aia pina pe la 10! Si cu vremea asta ploioasa, mi.e un somn acuma…
Eu am sa-mi fac suvitze in 2 saptamini. O s-o rog sa foloseasca punga din aia clasica.
Tina, deci asa cu ridicatul, din cauza asta m-a durut spatele. Pai nu mai pun mina!!!! …ce era in oala ta? ![]()
Jane, bine ai venit inapoi!!! Multa sanatate si sa nu mai auzim de contractii decit la timpul potrivit!!!
Vaccin antigripal nu as face, am inteles ca nu e bine sa faci vaccinuri in sarcina. Mi.e si mie tare frica de gripa, mai ales ca am doi colegi in birou care se imbolnavesc frecvent!!
Pispirica – misto album!!! 
Ileana – daca nu ai febra, cred ca e ok…. Am mai gasit asa:
How will the UTI (urinary tract infection) affect my baby?
If you have a UTI and it isn't treated, it may lead to a kidney infection. Kidney infections may cause early labor. Fortunately, asymptomatic bacteriuria and bladder infections can usually be found and treated before the kidneys become infected. If your doctor treats a urinary tract infection early and properly, it won't hurt your baby.
Si mai scria ca trebuie sa bei multa apa, ca sa ajuti sa elimini.
C+ bb mik
dananita spune:
Lady Hawk citez din Act sintetic la data de 15.09.05 pentru OUG96/2003:
"Art13: In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale."
Mie mi se pare asta mai avantajos ca un concediu medical pentru ca nu ti se mai scade din vechime si mai si iesi din casa
. Daca primesc recomandarea asta inseamna ca o sa lucrez zilnic de la 8-14. program de gravida, nu gluma!![]()
Danutza
dutza
Malaika
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fourrure%20de%20luxe.htm" target="_blank">Si ele au dreptul la viata!
dananita spune:
Interesant este si articolul 15 din actul mentionat mai sus, conform caruia avem dreptul la 2 zile libere pe luna, platite, pentru consultatii medicale:
"Art15. Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale in limita a maximum 16 ore pe luna, in conditiile prevazute la art.2lit f), in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in timpul programului de lucru, fara diminuarea drepturilor salariale."
Danutza
dutza
Malaika
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fourrure%20de%20luxe.htm" target="_blank">Si ele au dreptul la viata!
ileana_marius spune:
Catrinel febra nu fac, nu imi amintesc sa fi facut vreodata nici cand eram racita (gripa). De obicei beau multa apa in prima parte a zilei, cat sunt la birou. Acasa mai putina apa, mai mult sucuri.
Multumesc si pentru articol, sper sa imi dea tratament si sa nu fie nici o problema cu BB.
Ileana
11+
DPN
Pispirica spune:
Corinag te inteleg perfect
si eu am aceeasi stare si parca nu mai reusesc sa-mi revin. la servici sunt plina de nervi. in fiecare zi de marti si joi am sedinta la birou si ajung numa pe la 9, 9 jumate acasa si m-am cam saturat. aseara la sedinta m-am enervat si am plecat la 8 si 20 ca n-am mai suportat si tot la 9 am ajuns acasa. parca nu mai am timp de nimik iar cheful s-a dus pe apa sambetei. de dimineata m-a enervat sotul, asa ca am inceput ziua perfect. imi vine sa ma dau cu capu de masa.

foarte proasta zi!
Anamaria 13+ si bamboocel cel voinicel
Pispirica's album
dianad spune:
Lucrez in invatamant si cu toate acestea medicul de familie mi-a spus ca nu e bine sa fac vaccinul antigripal. El contine fragmente vii de virusi care ar putea afecta fatul, mai ales in prima parte a sarcinii. Preventiv iau ceai cu multa lamaie si miere ecologica (cea obisnuita poate sa provina de la albine care au fost tratate cu antibiotice).Miere ecologica se gaseste la Mega-Image , costa mai mult 110.000/borcanul de 400ml, dar nu vreau sa risc nimic pentru 30.000 in plus.