Mamici martie-aprilie 2006(14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

fetelor, in asteptarea propriei ecografii, cautam poze pe net si am gasit aceasta poza a unei sarcini in 9 saptamini, facuta la ecograf 3D (4D?)
nu cunosc persoana careia i s-a facut ecografia, dar ma gindeam ca poate unele dintre voi ati fi vrut sa vedeti cum arata bebe la 9 saptamini :)

www.irlc.org/images/4d-ultrasound.jpg" target="_blank">si aici un 4D, cu prim plan pe mutrisoara unui bebe (nu stiu ce virsta are), plus www.mattwalsh.com/twiki/pub/Main/AbbysUltrasound/Ultrasound-Sept_17-2.jpg" target="_blank">o ecografie normala a unui bebe mai maricel, care-si suge degetul

iar aici, o gramada de poze de la eco 4D

m-as uita toata ziua la ecografii de-astea

Se mareste clanul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

gata, am aflat si ce inseamna ecografie 4D, adica de ce ii zice asa: deeeeci... ecografia 4D este o ecografie 4D in timp real (a 4-a dimensiune este timpul).

iar www.quinlanfaris.com/archives/cat_family.html" target="_blank">aici puteti citi (in engleza) cum povesteste sotul unei japoneze despre sarcina sotiei si nasterea fiului lor. povestea incepe jos de tot in pagina.

Se mareste clanul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Dananita, spune-mi si mie unde anume este 3D in Ploiesti si cum se numeste dr. Spre rusinea mea, nu m-am interesat pana acum de 3D pentru ca am considerat ca este foarte scumpa, dar daca costa doar 1,5 mil poate imi fac si eu.
Eu am fost la Dr. Juncu la Spitalul CFR din Ploiesti. Nu stiu daca era ecograf 2D sau 3D, dar dr. este cel mai bun din Ploiesti si mai renumit. Nu mi-a dat poza si eu nu mi-am dat seama sa-i cer. Am fost multumita ca bebe e OK.
Jane, bine ai revenit!
Am citit in Libertatea de saptamana trecuta, nu stiu exact ziua, ca ar trebui sa fie gratuite vaccinurile pentru gravidute, copii si batrani, dar in Romania nu se recomanda vaccin la gravidute si la copii sub 2 ani. Eu nu mi-am mai facut de cativa ani si nu o sa-mi fac nici acum. Nu vreau sa risc.
Iar in legatura cu OG96/2003. Acolo scrie multe chestii frumoase, dar lucrez la un patron care de-abia ma lasa sa-mi iau concediul de odihna, dar sa-i mai arat si legea asta si sa-i cer liber 2 ore pe zi. Si eu de cate ori mi-am facut analizele mi-am luat o zi din concediul de odihna. Sigur nu mi-ar fi dat liber si sa-mi si plateasca ziua.

BB mic a lui GEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

'Neata burticoasele!
Eu ma pregatesc de plecare la , sper sa decurga totul bine si fara peripetii ca data trecuta.

Catrinel17 ai dreptate, si mie mi se par prea multe controale si mi-e cam teama de atatea eco doppler, dar sper sa fie bine, sa treaca riscul si sa ma linistesc si eu ca deja nu mai pot, cedez nervos. Plus ca mi-e f f.f greu sa fac mereu drumul la München din cauza piticei care n-are cu cine sa stea, e la gradi pana la pranz si apoi tb sa-si ia sotul liber de la servici si sa stea acasa ca n-avem pe nimeni pe aici. Azi pica tare nasol pt el ca lucreaza la un proiect unde tre sa faca pair programming si o sa-si lase colegul cu ochii in soare.
A, uitam, nu stiu nimic de Osccilococcinum, si pe mine m-ar interesa ca am pe acasa. Cu vaccinul antigripal cum e pana la urma, se face si la gravide?

Adar, ai reusit cu pozele? Eu am pe webshots, nu e f complicat de facut. Iti faci cont, apoi Create New Album si Upload picture.

Pispirica , ti-am admirat pozele!

Fetele va pup la gramada pe toate si am fugit.
Revin cand revin .

Pozele noastre

Piscotel mititel

Catrinel 17+ si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Buna dimineata la burtici!

Serj, ma bucur ca ai aflat ca e fetita, mai ales ca asa iti si doreai. Abia astept sa aflu si eu, iar daca e fetita o sa si cumpar (un pic mai incolo) niste hainute, ca am vazut tare frumoase. Pentru baietel am o gramada.

Catrinel, sa stii ca si eu as mai pleca o data in concediu. Mai ales ca s-au dus nenorocitele alea de greturi si ma pot bucura din plin. Am vazut pozele tale la targul de carte de la Frankfurt...in fiecare an vroiam sa ajung, dar spre rusinea mea nu am reusit niciodata. Dar bine ca faci fata fizic!
Si uite ca nu auzisem de ovulele de care ai scris tu, dar sigur o sa mi le procur si eu, sa le am la nevoie.(Döderlein parca ai zis ca se numesc, nu?)

Cat, ce bine ca bebe e bine!!!!! Si iti doresc sa nu trebuiasca saptamanal sa astepti atata pentru control. Imi aduc aminte in perioada mea cand eram des la controale la clinica universitara, exact asta era ce ma enerva cel mai mult: pierdeam toata ziua pe acolo, desi eram programata dimineata. Apoi invatasem, luam mancare si de baut cu mine.
Cat despte concediu a fost super. Am facut un drum mai lungut cu masina, ca am fost in Franta, dar puiul meu deja e obisnuit cu aventuri de genul asta. Si noi si circulam mult noaptea cand el doarme. Am avut soare, plaja, apa calda, si o mancare mama-mama ce buna, nu degeaba am pus niste kile pe mine. Si de greturi am scapat de tot (gata, am trecut la ciocolata), si pe bebe mic din burtica il simt de parca danseaza. Banuiesc ca si tu simti bine miscarile, nu?
Acum nu m-am intors inca in Romania, ca acel control de 20 saptamani vreau sa-l fac in Germania. Si o sa profit si sa ajung cat mai des la inot.

Cat despre nastere, ca am vazut ca s-a abordat tema, eu sunt pentru nastere naturala, cezariana numai la nevoie. Asa am nascut si prima data si m-am refacut foarte repede.
Si mai am o intrebare: stie cineva sa-mi spuna cum se numeste pe romaneste taietura aceea care se face cateodata la nastere (Dammschnitt pe germana)?

Va pupic si o zi super fara greturi, dureri de cap sau altele de genul asta,
Ariadna, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Ariadna e vorba de epiziotomie (sper ca-mi amintesc corect).

Pozele noastre

Piscotel mititel

Catrinel 17+ si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Neata burticilor!

Cat succes la doctor! Sa vii cu aceleasi vesti bune si poate afli si sexul lui bebe!

Tweety daca te duci la 3D sa-i ceri sa-ti dea CD sau caseta video cu inregistrarea lui bebe! E super sa poti sa te uiti cand vrei la bebe si-i poti arata si lui cand creste. Cand suni sa te programezi sa intrebi daca trebuie sa aduci tu caseta sau CD!

Diana sanatate celui mic si ai grija si de tine! Pana acum ma gandeam sa nasc natural (pana sa fiu insarcinata), acum mi-a cam intrat morcovul in , mai ales ca ginecologul meu (e o ea) a zis ca ea e adepta nasterii naturale, dar daca e vorba de rude, prieteni (cazul meu) le recomanda cezariana. Asa ca nush ce-o sa ma fac, dar sigur pana la nastere ma gandesc si ma razgandesc de o mie de ori.

Serj, Corina si toate care mai aveti cate un copilas, sunteti demne de toata admiratia! Sigur ca nervii va joaca feste acum, dar este normal. Eu abia fac fata fara sa mai am un copil, asa ca sunteti de inteles

Catrinel am vazut ca Zuzi de la mai-iunie recomanda homeopatul asta, poate iti da mai multe detalii.

Laura 15+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Mamaariadna ma bucur ca ti-au trecut greturile si te poti bucura de sarcina in liniste. Felicitari pentru miscarile lui bebe Cand l-ai simtit prima data? De fapt mai bine mi-ai spune la prima sarcina cand ai simtit prima data miscarile? Taietura se numeste episiotomie si de asta mi-e mai frica decat de orice

Laura 15+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Cat si Laura Ioana, multumesc de raspunsuri. Chiar asa Cat, tu de fapt ce ti-ai dori mai mult, fetita sau baiat? Si iti doresc sa afli curand ce este!!
Laura Ioana, si mie mi-e frica de taietura asta ca de nu stiu ce. Din fericire in Germania s-a cam renuntat la taietura asta, nu se face in mod standard ci numai in caz de absoluta necesitate. La prima nastere nu m-au taiat si au preferat sa lase sa se rupa putin, dupa care au cusut. Ei zic ca asa se reface mai repede si urmarile negative sunt mai putine. Cat despre miscari si la prima sarcina le-am simtit cam la 17 saptamani de sarcina. Dar depinde mult de pozita lui bebe si de pozitia placentei.
Pupici,
Ariadna, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle27 spune:

buna dimineata fetelor,vad ca de ieri dimineata s-a povestit ceva nu gluma.
CAT,te asteptam cu vesti bune.
Nu stiu cum e cu raceala asta,caci eu stau mai mult acasa si tot ma racesc,posibil ca s-a schimbat brusc temperatura.Fetelor,ce mi-as dori si eu sa lucrez,asa poate ar trece timpul mai repede,dar cu legile de aici stau acasa ca o sedentara si nu imi place.Unele vor sa stea acasa,eu la lucru,nici cum nu-i lumea multumita.
Va pupacesc cu drag pe toate burticile.
M 18+

Mergi la inceput