Bebelusi de martie - aprilie 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna mamicilor,

Am reusit sa intru si eu azi ca ieri a stat tati toata ziua pe computer (ne-a promis ca va sta o zi intreaga cu noi si a stat acasa dar a lucrat mai toata ziua-oricum din octombrie i se va mai normaliza programul pentru ca m-am cam saturat sa vina numai dupa 11 noaptea acasa). Dar mai e putin... Problema este ca Victor a venit cu o viroza de la gradi (care s-a inundat) si ne-a dat-o si noua. Eu sunt racita cobza si binenteles ca a luat si Ev. Deocamdata ii curge nasucul (apa) si o enerveaza ca nu poate respira pe nas. Asa ca adoarme si se trezeste plangand sau respirand greu, eu ma simt tare ciudat, noroc cu mama (care si ea e racita, dar parca o forma mai usoara). Ce picaturi sa-i pun pentru secretia asta apoasa?/blue]. Peditrul mi-a zis de Sterimar (l-am cumparat dar pe prospect scrie ca umidifica mucoasa si la ea nu e cazul). [blue]Oare Colargolul o fi bun?Pediatrul mi-a spus sa-i dau doar vitamina C si ceiut cald si sa-i tin nasul curat. Dar ea cand ma vede cu pompita tipa si chiar daca scot ceva,in secunda urmatoare, datorita plasului,se face la fel. Asa ca sunt cu nervii intinsi la maxim... Noroc ca Victor se simte mai bine.

Mamacita, la multi ani pentru Alexut, sa creasca mare, sanatos si norocos si voi sa va bucurati toata viata voastra de el!
Spune-mi si mie, te rog cat Romergan ti-a recomandat tie pediatrul cand era Alex ragusit? Eu am o obsesie cu laringita si sper sa nu ma trezesc cu Eva ragusita la noapte. Fiind obosita si racita, mintea mea face tot felul de scenarii, asa ca as vrea sa stiu in caz ca Doamne fereste, la noapte va respira mai greu.

Rrox, multa sanatate Ioanei! Adevarul este ca vremea asta e tare ciudata, ma gandesc ce epidemii o sa fie dupa inundatiile astea. Si noi care avem copilasii mai mari in colectivitate, trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare. Chiar vroiam sa va intreb daca pot sa-i dau suc de portocale si mi-ai raspuns la intrebare! Ti-a spus dr. sa-l diluezi cu apa?

Ellinia, la multi ani copilasului, sa fie sanatos si norocos!

Va pup ca o aud pe Eva comentand,

Ana, Victor (2.01.2000) si Eva (13.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

mai fetelor vad ca voi la dati Romergam pentru raguseala, mie mi l-a dat doctora de la urgente pentru eczema lui Alex.
dar problemna este ca am citit prospectul si zice ca nu se da la copii sub 1 an...

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira mai insista cu branzica. Poate o sa o vrea pana la urma. Nu cred ca trebuie sa amesteci cereale cu lapte cu alt lapte. Daca contin acelasi lapte, e in regula, dar amesteca intai cu apa cat ar trebui si apoi adauga laptele in plus ca sa fie curgatoare. De ce ii dai cerealele cu biberonul?

Adriana scuze, sunt mai nevricoasa de cand stau in casa toata ziua doar cu fetele. Fireste ca fiecare isi cumpara dupa nevoi. Poti sa-i dai lui Cezar cerealele cu orez, scrie pe ele dupa 6 luni fiindca asa recomanda Nestle, sa se inceapa diversificarea la 6 luni. Dar tu deja ii introduci carnita, ce mai astepti cu orezul? Ioana a mancat de la 4 luni si jumatate si inca nu papa carnita, desi o sa incepem curand.

Ninocikap Imi pare rau de complicatia asta. Sper sa treaca repede. Multa sanatate!

Ana71 Multa sanatate si voua, tuturor! Sper sa va treaca repede. Eu nu i-as pune decat picaturi gen apa de mare sau ser fiziologic. Cu pompita cunosc situatia, asa facea si Mariuca. Incearca sa iei ser fiziologic in pompita si sa-i sufli pe o nara. Ar trebui sa iasa pe cealalta cu muci cu tot. Dupa o iei si o impaci repede. E mai putin suparator pentru ea daca sufli, decat sa tot tragi. Sucul il diluez fiindca asa am citit ca-i bine in cartea mea si fiindca doar asa mai bea si Ioana putina apa. E si acid si diluat e mai bland cu stomacul si mai bland si cu dintisorii (cand vor apare) fiindca e dulce si provoaca carii.

Fugim si noi putin afara, a venit mama si pot sa cobor caruciorul.
tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

http://community.webshots.com/user/rrox3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ana 71,multumesc si tie si lui raluk pentru urari.
Imi pare rau ca sunteti toti rapusi de raceala,pana si cel mai mic membru al familiei.De romergan nu prea te-as sfatui,exact pentru ce spunea si ninocikap.din pacate,eu i-am taiat vorba dr.cand a vrut sa-mi spuna doza,caci nu sunt de acord cu nimc ce provoaca somnolenta in conditii de hipersecretie nazala,crescand riscul tusei,asfixiei,aspiratiei.Nu-i gaseam oricum utilitatea intr-o laringita virala,dar aici parerile sunt impartite in lumea medicala.pediatrii recomanda des Romergan si am si colegi anestezisti care-l folosesc des,si nu e incorect.Hai ca te-am zapacit.concluzia este ca daca apare o insuficienta respiratorie de origine alergica,prefer cortizonul romerganului.Eu zic sa nu te gandesti la ce-i mai rau,dar daca au mai fost situatii de insuficienta respiratorie in atari situatii la voi in familie,cere sfatul pediatrului sa fii inarmata.
La ninocikap mi se pare mai adecvata recomandarea,caci exantemul viral are si o componenta alergica.
Asta este parerea mea,eu nu sunt pediatru,noi avem alte metode de tratament,mai in forta.
Sucul asa stiam si eu,ca se da diluat,initial 1:3,apoi parti egale.
suflatul cu pompita e riscant,prezinta risc de otita,nu te-as sfatui.
rrox,speram sa se intoarca sotul cat mai repede,sa va mai relaxati si voi.Se vede ca esti cu nervii intinsi.Eu daca intarzie o ora si deja ma apuca toate cele,darmite sa plece cu zilele/saptamanile.De-asta nu ma vedeam niciodata maritata cu un navigator,desi aici e"epidemie"

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

rrox,mi-am mai amintit ceva:imi zicea nasa lui Alex ca articole"coccodrillo"gaseste la TCM-uri.alex are si au calitate foarte buna si sunt tare dragute.Prima data nasii i-au facut cadou,apoi am cautat si eu.N-am gasit la TCM aici,ci la un alt magazin de copii.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Rrox si Mamacita, multumesc pentru sfaturi si urari. Eva a facut un pic de febra (38), dar probabil si pentru ca i-am luat-o intr-un moment cand era maraita si obosita (dupa aia a adormit imediat in timp ce-si bea lapticul). Oricum i-am dat 5 ml Panadol.
Mamacita nici eu nu sunt adepta Romerganului ( o singura data i-am dat lui Victor la o laringita si la sfatul pediatrului). Insuficiente respiratorii nu au mai fost in familia mea (Victor a facut vreo 3 sau 4 laringite, dar nu cu sufocare- Doamne fereste, dar ma exaspera de fiecare data cand facea). Nasul nostru de casatorie a murit (la 30 ani)) din cauza unei laringite acute (cel putin asa au crezut unii medici) . Asa ca sunt stresata din cauza acestei boli. Si mai ales ca si eu sunt picnita bine (raceala asta nenorocita) si dupa o noapte nedormita mintea imi umbla razna. Oricum lui Victor la laringita i-am dat de cele mai multe ori Claritine (dar pe prospect scrie ca nu se da la copiii mai mici de 1 an). Si pediatrul lui Victor (in care am mare incredere) are mobilul inchis.

Ninocikap, sanatate multa si nu te autoinvinui. Sunt etape si etape in cresterea unui copil. Tin minte ca Victor intre 1 an si jumatate si 2 ani trecea dintr-o raceala in alta, mai completa cu enterocolite si tot felul de bube de ajunsesem la exasperare. Dar a trecut perioada aia. Dar intr-adevar cand e copilul bolnav te gandesti la toate chestiile (si eu m-am autoinvinuit de n-ori).

Sanatate multa!

Ana, Victor (2.01.2000) si Eva (13.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Da ce ati fost azi!!!! Ce mult ati scris!

Noi am profitat de timpul superb si de la amiaza am iesit pe afara, si abia acum ne-am intors.Spre seara, cand s-a facut mai racoare, am fost in vizita pe la parintii nostri (la socrii si la ai mei)

Mamacita te rog sa ma scuzi ca nu i-am spus mai repede LA MULTI ANI! lui Alexandru...Dar iis punem acum...si stii cum se spune, cei din urma vor fi cei dintai Multitizului nostru!Sa creasca mare, sanatos, frumos si destept!

Adriana nu am incercat inca sa fac branzica, am cumparat tabletele de calciu, dar cum am fost toata ziua plecati...nu am apucat...poate maine...ca nu i-am dat pana acum si cum am avut probleme cu mancatul in ultima vrreme...Multumesc oricum de reteta, o sa va spun cum a reactionat Alexandra la noul aliment

Ana71 imi pare rau sa aud ca sunteti bolnaviori.Aveti grija de voi!

Ninocikap si ce ti-au zis sa mergi maine la un alt control?

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adici_l/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

quote:
Originally posted by mamacita
...Deschizi lactobarul si gata,clientul se serveste si are sigur tot ce este necesar.
[

mamacita, ai fost tare haioasa! LA multi ani lui Alex! Sa creasca mare, frumos, sanatos si norocos!

andira, cerealele care contin deja lapte tre' preparate cu apa sau suc de fructe, daca le prepari cu lapte...ies fff dulci! pofta mare!

mai fetelor, m-ati facut sa ma uit pe etichetele costumaselor lui RaresAvem foarte multe costumase pentru afara, dar na, ca nu-s de firma cateva sunt Nannette, restul no name, bine ca nu pun astia eticheta pe fata hainelor sincera sa fiu, mai mult de 500 mii pe un costumas eu n-am dat. am vazut in mall tricouri 0-3 luni cu 690 mii...totusi... intelegeti voi

oanamc, frumoasa foc Leti! pacat ca e cam departesi eu sunt maniaca cu spalatul hainelor. nu-l schimb de 3 ori pe zi, dar nu imbraca nimic si pt a doua oara fara sa treaca prin masina de spalat. asa m-am obisnuit de cand era nou nascut!

ieri seara am iesit afara si ne-am plimbat cu masina prin Bucuresti pe ploaie, cu geamul putin deschis Rares a dormit dus toata plimbarea care a durat cam 2 ore. astazi am fost in parc de la 12 la 14, super, chiar mi-a facut bine si mie. se pare ca gata cu ploile, de maine se incalzeste!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Era sa uit!Oanamc am vazut si noi pozele voastre cele noi.E superba partenera noastra din trio Sa va creasca mare, frumoasa si sanatoasa!. Iar rochita aceea de blugi e superfaina!Letitiei!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adici_l/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Adriana, Raluk, multumim si voua de complimente si pupici lui Cezar si Nicolei.Si ca sa ne pastram intaietatea (ma grabesc putin)eu si Letitia uram pentru maine:

LA MULTI ANI, NICOLA!
Sa cresti mare si frumoasa, sa fii cuminte si sa ii bucuri pe parintii tai!

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput