Mamici de ianuarie-februarie 2006 (40)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ioana, bebelushul tau a sughitat dimineata? Fix asta am patit si eu cu bebelusha dimieata. Ca un tresarit ritmic si foarte usor care a durat ceva vreme! Dupa care a inceput sa dea cu piciorul! Dar fix la asta m-am gandit si eu, ca sughite!Plus ca eu o simt ca pe un peshtisor cand se intoarce in burtica! Si sughitzul (daca aia era), l-am simtzit foarte jos, in dreapta (pe unde era apendicele inainte). Baby Expo, pe ploaia asta? Maine da, cu sigurantza, mai ales ca stau aproape.

IN legatura cu indemnizatia, am si eu ceva de zis, asa ca nu dati cu pietre!. Normal era sa fie 85% din salariul mamei (sau al tatalui, dupa caz). Si spun asta desi fac parte din categoria pe care nu m-ar avantaja asha ceva (deh, inceput de cariera, bani putini si munca multa,bla, bla). DAr shtiu multe femei care muncesc pe brinci sa-si faca un rost, se hotarasc sa faca un copil cand deja au un salariu buuuuun si pac, 8 milioane! Nu e corect pentru ele! EU am o prietena cu 19 milioane salariu, sta in chirie cu sotul, el castiga considerabil mai putin, iar ea e acum insarcinata. Pai cu ce-a gresit? Hai stabilesti o suma minima pe care o dai la toti, dar cele care ar merita mai mult de ce sa nu primeasca? Parerea mea!Nu saritzi!
Eu una am noroc cu sotzul. La mine salariul sau indemnizatia sunt totuna, dar el e cu sustzinerea materiala puternica.

Mai voiam sa zic ceva, dar nu ma mai ajuta neuronii!

Bee 25+
si Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Deea eu cred ca trebuie sa avem putina rabdare sa vedem daca trece proiectul (am inteles ca este in discutie pana la 30 septembrie)iar daca trece sa nu ne facem atatea griji, sunt convinsa ca se vor face actualizari (probabil tot prin ordonanta de urgenta) iar daca vom intra in UE (eu sincer am mari semne de intrebare) va fi si mai rau, intreaba fetele de afara si o sa iti spuna cat de scurt este CIC-ul sau ce banuti primesc ele (comparativ cu preturile si veniturile din tarile lor)....asa ca nu ramane decat sa speram....mie mi-ar fi placut sa se dea acel stimulent de 3.000.000 si in 2007 ca ar fi incurajat multe mamici sa se intoarca la serviciu dupa un an sau un an jumate de CIC....chiar si pe mine, dar pt un milion care mi-l da statul daca merg la munca, mai bine stau acasa....

Ioana si 26+
Pozicile mele
Samburelul

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Monica ce sunt aia souvlaki?

Sa nu mai pomenim de indemnizatie ca iar ma enervez.
Eu nu iau nimic, nimic. Doar ultimele luni am lucrat la negru si cum licenta am dat-o in iunie, nu mai sunt nici studenta.
deci.... bani.....
Noroc cu sotul ca are un salar super pt. Romania si mai face si unele proiecte pe langa.

poze
gio si bb Marco 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

MI-am amintit.
Ursoaica, ce pisica ai tu de papa banane? Ale mele se mai spurca la ciocolata, dar la banane.......nu! Ce simpatice animale!

Ioana, eu concediul l-am rezolvat mai mult cu ginecologul decat cu medicul de familie. In privintza concediului recunosc ca m-a ajutat medicul meu! Ma sfatuise sa stau oricum mai mult acasa si mi-a dat concediu compensat 100%: amenintare de avort.

Fetelor voi santeti sigure ca ecografiile prea dese nu dauneaza bebeilor? Eu una am facut la 8, 15, 20 saptamani. Si doctorul vrea la 36! DAr eu la 28 ma duc la un doctor sa ma vada ca nu mai am rabdare!

Bee 25+
si Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Aici din cate stiu eu se sta 16 saptamani acasa deci nici vorba de un an sau 2. Iar in ceea ce priveste alocatia pt copii este de 162 de euro pe luna insa nu cred ca beneficiaza toata lumea de ea ci cred ca se ia in functie de veniturile parintilor. Oricum nu stiu exact pentru ca nu m-a interesat cert este ca nu se sta asa mult acasa.
Irina 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Bee eu asa ma gandesc, ca acele tresariri ritmice si regulate nu pot fi decat de la sughit, asa scrie in carte. Despre cei 85% sa stii ca intr-un fel iti dau dreptate (nici pe mine nu ma avantajeaza 85% la salariul meu), este foarte bine venit pentru mamicile cu salarii mari dar cred ca intr-o situatie de genul asta cele cu venituri mai modeste ar evita sa ramana insarcinate. Plus de asta, cele cu salarii babane ocupa in general posturi cheie (manager, sef de birou etc) si oricum nu vor sta acasa 2 ani cu bebe (iar varianta ideala este sa stai cat mai mult cu beitul si sa te ocupi de el/ea) si atunci nu le afecteaza foarte mult daca iau 8.000.000 lei. Acum zic si eu ca tine, parerea mea! dar stiu un caz concret, o prietena care a stat doar 6 luni cu bebe pe motiv ca nu ii convin 7.800.000 lei fata de vrei 35 cat ar lua la serviciu, si-a angajat bona si toata lumea e multumita, iar ea a fost avansata si are acum un salariu si mai mare!

Ioana si 26+
Pozicile mele
Samburelul

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Irina imi plac toate 3 numele, Melissa in greaca inseamna albina
Luna Noua cum sa nu te primimNoi vrem sa fie activitate mai multa insa unele fete nu au net acasa iar cele care au sant mai mult cu treburi in WE
Am pus si eu perdelele la muiat, urmeaza sa sterg geamurile insa nu sant decisa daca fac astazi sau maine

23fix

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Bee, mare dreptate ai. Pe mine m-ar abantaja foarte mult varianta de care zici tu, in situatia actuala nu cred ca stau acasa mai mult de 4 luni si o sa merg 6 ore la munca, deh rate alea alea si se cunoaste mult.
Dana, mi-a placut la nebunie poveste ta... cum de ai putut sa fii atat de rationala? Eu din cate stiu, nici la exctrauterina nici la operatia de chisturi nu mi-a taiat uterul si medicul mi-a spus ca pot naste normal.. dar eu vreau neaparat cu epidurala pentru ca mi-e frica de mor. Stand acum doua seri pe holul maternitatii sa intru la eco(era medicul de garda si am fost f tarziu) si vazand gravidutele care abia se miscau si asteptau sa nasca m-a cuprins o panica asa cum nu as fi crezut. Chiar i-am zis medicului si el mi-a spus ca e oarecum normal si sa merg la Scoala Mamei pentru ca imi vor disparea o parte din temeri.
Maraki, si eu sunt nonostop online, doar ca atunci cand ma doare burta as sta numai in pat si nu prea imi vine sa scriu, doar va citesc.
Deea, te-ai hotarat la ce medic mergi? Bafta si sa vii cu multe detalii, ai sa vezi ce minunat este sa iti vezi puiutul(a).
Ursoaica, numele alese de tine sunt super. Pe nepotica mea o cheama Teodora si i se spune Tea, mie imi place foarte mult, iar Raluca....
Pupici pe burtici.

Ralu 24+
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos

Varsta bebelina: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20060108/dt/8/k/c159/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Giova souvlaki este ca un fel de saorma dar are alt gust.Sant bucatele de carne facute pe gratar,bagate in lipie cum ar veni( dar lipia are un gust specific bucatariei grecesti )cu cartofi prajiti, rosii,sos de iaurt,castravete verde...Dar sant bune rauCred ca 1 costa 1.50 euro nu mai mult.
Ursulico si mie imi plac numele care le-ai ales pt. fataTeodora vine din greaca care inseamna darul lui Dumnezeu, Tea inseamna zeita
Bebelinul meu nu a fost prea activ astazi.

23fix

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Vreau si eu shaorma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu stiu dc fac turcii astia pe aici bine ca mi-ai zis sa ma apuc sa intreb poate iar se uita la mine ca la masini straine.
Irina 26+

Mergi la inceput