Credeti in vrajitoare?
Raspunsuri - Pagina 3
Alina Maria spune:
Teodora
, nu ti-am luat-o in nume de rau eram curioasa ce crezi si tu , atata tot de aceea am spus ca mesajul nu e negativ . Si nu cred ca ai mintea sramta , sunt convinsa ca fiecare dintre noi concepe aceste lucruri diferit , si nu deloc
.
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 7 luni si jumatate
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Ramba spune:
Eu nu cred ca voi merge vreodata la vrajitoare, ghicitoare. Nici nu cred in chestii din astea. Mi se pare pierdere de timp si bani si in plus poti sa iti mai faci si rau singura, daca iti spune individa aia cate in luna si in stele... sa ai la ce te gandi.
spic de grau spune:
Draga Angelina, ce anume ti se pare penibil in ceea ce am spus eu? Taina spovedaniei cu toate consecintele ei, sau faptul ca Biblia confirma existenta vrajitoarelor?![]()
Ce ma mira e faptul ca dupa ce apeleaza la Diavol, ca practic asta fac vrajitoarele, oamenii se mira de ce li se intampla numai rele (si dau tot pe Dumnezeu vina).
Si ca sa raspund unei alte prietene virtuale: Biblia e una pe toti crestinii, indiferent ca suntem ortodocsi, catolici, protestanti.
Si in toate e scrisa porunca lui Dumnezeu de a nu merge la vrajitoare. Imi pare rau dar asta e.
Cred ca mult mai bine ne-am simti daca in loc sa mergem la ghicit am aloca acel timp lui Dumnezeu
.. Parerea mea.
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Alina Maria
Buna ziua , imi vine f. greu sa raspund la aceasta intrebare deoarece implica f.f.f. multe subiecte . Exista asa de multe tipuri de ghicitoare , vrajitoare si magii astfel incat ar trebui sa ma intind la paginiintregi luandu-le pe fiecare in parte .
Nu stiu daca ati observat insa " magia " exista inca de la inceputuri , se pare ca puterile divine au fost impartite , astfel incat au existat mai multi Dumnezei ,cu diferite denumiri si chiar cu diferite puteri . De-asemenea exista si in lumea vrajitoriei astfel de puteri unele ale naturii si altele mai putin naturale .
Nu pot sa ma exprim f. bine si nu va pot spune tot ce as vrea insa am sa incerc pe cat posibil sa va explic putin din ceea ce stiu si cred .
In primul rand exista intradevar o putere deasupra noastra care este luata de fiecare asa cum o concepe . Religia si biserica a castigat f.f.f. mult pe parcursul timpurileor avand motivele ei , crede si nu cerceta , simplu nu ? pe cand magia are nevoie de mult studiu propiu si tudiu al naturii . Vrajitoarele din timpurile indepartate nu au fost altceva decat cele care indrazneu sa vidence sau din contra sa imblonaveasca . Pt. a videca era nevoie de stiinta a naturii astfel incat plantele , deveneau uleiuri , creme , etc . care aveau o anumita putere , ceea ce numim astazi medicina .
Exista vrajitoare adevarate care practica corect aceasta stiinta a naturii si a fizicii , cele care sunt nu spun aproape la nimeni si nici nu fac bani din asta .
De ce nu se spune , pai e simplu daca eu as zice ca sunt vrajitoare o sa-mi spuneti ca sunt urata si ma intrebati daca zbor pe matura sau mai stiu ceu ce ma intrebati .
O vrajitoare se naste vrajitoare si sigur are in sange acest simtamant pe care nu il poate nega si are alegerea de a se folosi de el sau nu .
Viitorul poate fii ghicit ( chiar si cuvantul ne spune ca nu e neaparat sa fie asa ) deoarece poate fii schimbat , iti este scris in frunte un patron insa acest patron are si denivelarile lui , omul are de ales .
Daca eu am omarat pe cineva si atunci cand mor D-zeu ma pedepseste si spune tu vei arde in iad pt. ceea ce ai facut eu ii voi spune , pai bine dar de ce , asa mi-a fost destinat asta am facut , cine mi-a facut destinul , tu , de sa sa platesc pt. ceva ce nu am avut de ales ?
Deci avem de ales , nu ne-a fost scris decat un patron alegerile sunt ale noastre , de exemplu mi-a fost dat sa il intalnesc pe sotul meu insa alegerea este a mea daca il pastrez sau nu .
Nu vreau sa ma intind prea mult , ar fii f. multe de spus , cel mai importat este ca religia se leaga foarte mult cu magia sunt reguli de baza pe care amandoua le respecta si se foloseste de ele , diferenta este ca religia arata cu degetul si pedepseste magia pe cand magia respecta religia , din cauza religiilor au fost intotdeauna razboie si nu invers .
Gata ma duc ca nu ma mai opresc , pa v-am pupat !
te rog sa nu te superi, dar mi se pare aberanta alaturarea dintre Biserica/religie si ghicitori, vrajitori, cititori in palma, stele, sau buric, sau ce-o mai fi;
angelina spune:
Draga Spic de grau, imi pare rau daca am deschis o polemica, nu am vrut sa te jignesc.
Taina spovedaniei, precum si admiterea vrajitoriei de catre Biblie sunt ok.
Ceea ce m-a amuzat pe mine pe moment, a fost sfatul tau catre Arisa de a se duce la biserica "de urgenta".
Stiu ca sfatul tau este dat din toata inima, dar, odata ce ai "comis-o".....mai conteaza cum te grabesti catre preot?!?
Stiu...vei spune ca Dumnezeu e bun si iarta totusi.
Dar cred ca toata lumea stie dinainte ca nu e voie la vrajitoare......
Si la urma urmei....nici asa pacat mare nu cred ca este...parerea mea!
Oricum, inca odata scuze daca am avut o atitudine obraznica, nu asta mi-a fost intentia.
O seara placuta tuturor si ... tineti-va departe de vrajitoare!
adusca spune:
Credeti in vrajitoare?
si suntem in anul de gratie 2005, evul mediu e undeva in spate, prafuit, iar noi inca ne mai punem intrebari de genul acesta.
nu de mult un calugar de la o manastire din judetul Vaslui a crezut ca o calugarita ar fi posedata de diavol.......ce s-a intamplat stim cu totii.
majoritatea suntem oameni educati, avem acces la informatie mai mult ca niciodata, navigam pe internet .... si totusi apar intrebari din astea, cred ca e un paradox.
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Alina Maria spune:
Buna dimineata ,
Draga Ana Stroe nu am inteles de ce este aberanta asezarea religiei , D-zeu , vrajitoriei , etc una langa alta .
Ei bine totul tine de o putere , daca tu nu crezi in puterea magiei sunt si atei care nu cred in puterea lui D-zeu , am intalit atei mai "buni " decat multi crestini si totusi crestinii in pisia o pauzasc pe atei . Am intalnit si stiu o vrajitoare care intradevar stie ce inseamna si are 4 copii si estre o febeie cu inima de aur . Nu stiu ce sa-ti spun insa daca tu crezi in puterea dumnezeiasca este f. bine si eu cred insa ceea ce eu nu inteleg este de ce sunt vazute toate vrajitoarele la fel , eu le urasc pe cele false si cele care iau bai si v-as sfatuii sa nu mergeti la ele poate au intradevar cunoastere insa datorita luarii de bani nu le merge bine si s-ar putea sa iasa rau si gresit ceea cespune si faptul ca ati mers la ea este gresit .
Asta nu inseamna ca nu mai aveti scapare , dupa cum am spus probabil ea a vazut o particica din patron insa acesta poate fii schimbat deoarece aveti alegeri de facut in viata .
Astept cu nerabdare argumentele tale , de ce nu pot sa altur aceste puteri ?

numeioana spune:
Ce subiect! Am fost si eu in urma cu vreo 4 ani la ghicitoare si, chiar daca nu cred atat de mult, m-a facut sa ma gandesc de doua ori inainte sa zic asta. Precizez ca nu avea cum sa ma cunoasca si mai ales ce se vorbeste in familia mea si mi-a spus exact care erau problemele pe care le aveam in momentul respectiv. M-a lasat masca! Mi-a spus lucruri adevarate pe care nu avea de unde sa le stie. Mi-a ghicit in cafea, mie si prietenei mele si ne-a luat doar 15.000. Mie mi-a spus ce mi se va intampla (in mare parte asa a fost), iar prietenei mele i-a zis numai lucruri urate. Nu mi-a spus nici pana in ziua de azi totul. Dar stiu ca i-a zis ca o sa se desparta de prieten (el a parasit-o si s-a insurat cu alta) si ea nu a vrut sa creada. Iar dupa vreo 2 ani si parintii ei au divortat. Ma gandesc mereu s-o intreb daca i-a prezis ghicitoarea lucrul asta, dar nu vreau sa reactioneze urat, ca e o persoana dificila.
Ma rog la Dumnezeu sa-mi ierte pacatele si nu mai vreau sa stiu ce se va intampla in viitor. Prefer sa traiesc!
Ioana
Anculina spune:
M-a dus o data o prietena - aici, in Bucuresti - la o prietena de-a ei care ghicea in carti. Fata tanara, maxim 30 de ani, cu copil mic, apartament absolut normal, romanca, curata, ingrijita...
Ne-a ghicit mie si sotului meu.
Ne-am dus la ea sceptici si luand in ras chestia cu ghicitul.
Ne-am intors convinsi ca, da, exista persoane care pot vedea viitorul si trecutul unui om in ceva: carti, cafea, etc...
Ne-a spus in egala masura lucruri despre trecutul nostru - adevarate - si apoi despre viitorul apropiat si apoi cel mai indepartat.
Absolut tot s-a implinit ce-a zis in leg cu viitorul apropiat, a dat si termen exact cand o sa se intample ceva si asa a fost, si din viitorul indepartat, dar atunci nu ne interesa f. mult cel indepartat, n-am insistat sa intrebam sau sa ascultam prea multe...desi mi-aduc aminte exact tot ce a spus...totul s-a implinit...ar mai fi o singura chestie : n-aveam nici un copil atunci, nici macar in plan in viitorul apropiat...mi-a zis ca noi 2 vom avea 2 copii: o fata si un baiat. Fata va fi mai mare. Acum avem o fetita.Dar chestia e ca noi nu vrem decat un singur copil. Nu vrem 2. Asa ca asta ramane singurul lucru care a ramas zis si e indoielnic ca se va implini...Sau...cine stie ???
Stiu ca e pacat sa mergi.Dar cate pacate nu facem noi chiar si doar cu gandul intr-o singura zi...
A ! Si nici n-a fost scump ! 100.000 lei vechi de persoana. In 2002.
Sincer m-as mai duce !Dar nu mai sunt prietena cu tipa care ne-a dus atunci la ea...
Sotului meu i-a creat un adevarat sentiment de disconfort cand a vazut ca totul incepe sa se implineasca...punct cu punct...
Asta e.
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
Taty spune:
quote:
Buna ziua , imi vine f. greu sa raspund la aceasta intrebare deoarece implica f.f.f. multe subiecte . Exista asa de multe tipuri de ghicitoare , vrajitoare si magii astfel incat ar trebui sa ma intind la paginiintregi luandu-le pe fiecare in parte .
Nu stiu daca ati observat insa " magia " exista inca de la inceputuri , se pare ca puterile divine au fost impartite , astfel incat au existat mai multi Dumnezei ,cu diferite denumiri si chiar cu diferite puteri . De-asemenea exista si in lumea vrajitoriei astfel de puteri unele ale naturii si altele mai putin naturale
Chestia asta cu mai multi dumnezei e de parca am fi in mitologia greaca, eu cred ca DUMNEZEU este unul singur.
quote:
Viitorul poate fii ghicit ( chiar si cuvantul ne spune ca nu e neaparat sa fie asa ) deoarece poate fii schimbat , iti este scris in frunte un patron insa acest patron are si denivelarile lui , omul are de ales Daca eu am omarat pe cineva si atunci cand mor D-zeu ma pedepseste si spune tu vei arde in iad pt. ceea ce ai facut eu ii voi spune , pai bine dar de ce , asa mi-a fost destinat asta am facut , cine mi-a facut destinul , tu , de sa sa platesc pt. ceva ce nu am avut de ales Deci avem de ales , nu ne-a fost scris decat un patron alegerile sunt ale noastre , de exemplu mi-a fost dat sa il intalnesc pe sotul meu insa alegerea este a mea daca il pastrez sau nu
Eu imi explic astfel lucrurile: exista liberul arbitru, caci daca nu ar exista, Dumnezeu ar face in asa fel incit noi sa facem obligat voia lui, am fi ca niste marionete oarecum, am trai doar in poruncile lui, dar atunci unde ar mai fi meritul nostru? De asta avem liber arbitru.
Da, viitorul poate fi ghicit cu ajutorul diavolului sau al lui Dumnezeu, sunt parinti cu har care pot vedea viitorul, dar asta numai cu voia Celui de Sus si acest har nu poate fi folosit oricum si
cred ca NOI putem alege de partea cui suntem.