Ati fost "cerute" de la parinti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana-Cristina spune:

Rallu , macar socrii tai stiu cand e ziua ta ! Soacra-mea mereu se face ca ploua , d'apoi sa mai imi spuna "La multi ani"....N-a fost in stare sa sune nici macar o data .... da sii , fate e cu buca si o suna mereu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

quote:
Originally posted by dyadya

acuma ca ati aprofundat subiectul, revin: pe mine nu m-a cerut nici de la mine!!!!!O sa faca si asta, dar el zice ca este deja doar o formalitate, atata timp cat noi facem pregatiri pentru nunta si toata lumea stie ca ne vom casatori la anul. Si atunci a zis ca tb sa gaseasca o modalitate...interesanta de a ma cere...ca sa nu fie formalitatea chiar formalitate...sa aiba ceva farmec...chiar daca la mom respectiv vom avea deja juma de nunta pregatita!Eu tot astept momentul deosebit...si nu mai vine. I-am zis ca daca nu ma cere pana in ziua nuntii s-ar putea sa-mi iasa un porumbel la cununia civila. Bine, il cred in stare sa ma ceara in seara dinainte de nunta sau chiar dimineata cand ne pregatim sa mergem la cununie

Dyadya si eu sunt in aceeasi situatie cu tine. Adica nunta e planificata, restaurantul inchiriat, meniul stabilit, darrrrrrr... nici al meu nu m-a cerut "de la mine". I-am tot reprosat asta, si el la fel zice ca asteapta momentul special. Intr-un fel ma enerveaza, pt ca ma gandesc ce misto ar fi fost sa o faca inainte de a stabili noi toate astea, pt ca ar fi fost o surpri misto, acum deja nu mai are nici un farmec... In alt fel ma distreaza pt ca-mi zice cum are el de gand sa faca toata treaba cu cerutul si cu inelul - deci iara strica surpri, e ca un copil d-ala mic care nu poate tine un secret.

In ceea ce priveste cerutul de la parinti... mie mi se pare cam penibila toata treaba si as vrea sa o evit, dar vad ca n-am cu cine ma-ntelege. Mama nu-i cunoaste pe ai lui (adica nu s-au vazut niciodata, au vb doar la tel), dar are pretentia ca prima oara cand se vad, astia sa vina cu flori in dinti si cu cerutul pe buze... aberant...

Plus ca ai lui au propus o intalnire la un restaurant sau la ei acasa, maica-mea nici nu vrea sa auda "trebuie sa vina ei aici, nu ma deplasez eu, pt ca asa trebuie!" ABERAAAANNNNNNTTTT, jenant chiar! Plus ca viitorii socrii n-au chef sa vina la mine, deci... EU CUM O SCOT LA CAPAT? Sa impac si capra si varza??? Am de a face numai cu caposi!

Sunt prinsa la mijloc si ma enerveaza nespus de mult chestia asta...

Nane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Nane, la tine chiar ca e aiurea daca oamenii nu s-au vazut niciodata. Ai nostri se cunosc de 3 ani, plus ca ne-am amestecat familiile(la propriu): l-am adus pe bunicul lui(ramas singur) la mine la tara care-i mai aproape de Bucuresti si asa am devenit toti a big happy family!
Tu ai putea sa-ti domolesti mama spunandu-i ca ar fi frumos ca mai intai sa se cunosca( eventual profitati de o ocaziae in care ati putea sa-i puneti fata in fata) si abia dupa ce stabilesc o oarecare relatie sa faca si pasul cu cerutul. Spune-i ca daca totul debuteaza cu o intalnire formalizata si pompoasa, cu cereri si alte cadouri, asa or sa fie toata viata, si tu ti-ai dori ca ei sa se inteleaga bine, nu sa-si vb cu Dvs. toata viata(ale noastre mame se tutuiesc). In felul asta ii intorci un pic mana si ii spui: "uite eu iti fac hatarul cu cerutul care se intampla o data in viata, dar fa-mi si tu hatarul sa aveti o relatie normala pt toata viata. Si daca debutati prost, slabe sanse sa va reveniti!" Este doar o sugestie, eu nu cunosc situatia voastra si poate sugestia mea nu se potriveste, dar sunt plina de intentii bune:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

La noi a fost ceva mai ciudat...Ne-am cunoscut cu aproape jumatate de an inainte ca tatal meu sa moara...In prima noapte de priveghi, mi-am surprins prietenul, intr-un moment in care el se credea singur langa sicriu, promitandu-i tatei ca o sa aiba grija de mine toata viata...A fost un moment in care am simtit ca ma prabusesc! Ne cunosteam de cateva luni, realizasem deja ca EL este acela, dar in perioada aia chiar nu ma puteam gandi la mine! In fine, trecuse o luna de la moartea tatei, era primul Craciun facut impreuna la mine acasa, noi doi si sora'sa (mama era la sora'mea), ora 12:00 noaptea, eu picoteam, il vad ca ingenuncheaza langa fotoliul meu si scoate o cutiutza...M-a bushit plansul, in timpul asta el formula "cererea", n-am auzit decat cuvantul "sotia" si hohoteam....Am spus un "da" printre sughituri (eram intr-o perioada in care eram sub tratament, facusem un soc puternic, nu puteam realiza ca tata nu mai e) si-am continuat sa plang innabusit in bratele lui... Mi-am revenit dupa vreo doua zile! Cam la jumatate de an dupa asta, timp in care hotarasem data cununiei civile si ne-apucasem sa strangem bani, am mers la mama cu un buchet de flori, iar el i-a zis asa: "Stiti, noi o sa facem cununia civila pe 11 septembrie... Nu-i asa ca mi-o dati pe Ioana?!" La care, mama, putin shocata de formulare, ii spune: "Da' ce, asta-i fata s-o dau eu?? Asta se duce singura daca vrea!" Si uite asa, am fost ceruta, parintii lui au cunoscut-o pe mama la primarie, cu 10 minute inainte de cununie, si au mai revazut-o la aproape un an dupa aia, la nunta! Ai lui n-au fost niciodata la mama acasa (sunt 100 km, dar nu asta e motivul ), pe tata nu l-au cunoscut... Dupa parerea mea, e perfect asa, pentru ca nu inteleg ce legatura au parintii...

Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Ziua cea mare
17 Iulie 2005 - Cununia religioasa
17 Iulie 2005 - Nunta noastra

Luna de miere

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmariejeane spune:

Eu am fost ceruta de nevasta ca in povesti...inel..sampanie, cina romantica...tot tacamul.
Parintii nostrii s-au intalnit prima oara la ziua lui tata, de sf. Stefan.
Apoi am mai facut o intalnire pt "cerere"....a fost mai mult o intalnire pt un gratar. Oricum a fost frumos, soacara mea mi-a daruit "ceva vechi", o bratara fff finuta din aur.

http://community.webshots.com/user/vmariejeane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Mai, fetelor, se pare ca unii barbati nu prea le au cu procedurile astea de cerut ... Si la mine a fost la fel. Am inceput pregatirile de nunta, inainte cu un an, dar eu inca nu eram ceruta de el. Si apoi ... de ziua mea am primit inelul (asta bineinteles pa langa cadoul de ziua mea).
Iar cu cerutul de la parinti, a fost foarte simplu. Dupa sarbatorile de iarna, am stabilit sa ne intalnim toti la ai mei acasa, sa se cunoasca si parintii nostri (ca nu se cunosteau). Au venit socrii si ne-au adus cate un buchet de flori, mie si la mama, iar la tata o sticla de sampanie. Dar nu m-au cerut asa ca pe vremuri, ci socrul meu a spus: "Motivul pentru care am venit noi aici este sa ne cunoastem ... copii vad ca se inteleg ... nunta si-o organizeaza singuri, ca ei stiu cum le place, noi nu bagam ... mai bine sa vorbim daca ii putem ajuta cu ceva la pregatiri" Atat.

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmariejeane spune:

Mi s-a facut pielea gainii si parca mai mai mi-au dat si lacrimile. Super!!!! Pot spune draga Olguzza ca tb sa te consideri o femeie fericita. Emotionant tare momentul acela cand ii marturisea tatalui tau ca o sa aibe grija de tine... :((

quote:
Originally posted by dyadya

Nane, la tine chiar ca e aiurea daca oamenii nu s-au vazut niciodata. Ai nostri se cunosc de 3 ani, plus ca ne-am amestecat familiile(la propriu): l-am adus pe bunicul lui(ramas singur) la mine la tara care-i mai aproape de Bucuresti si asa am devenit toti a big happy family!
Tu ai putea sa-ti domolesti mama spunandu-i ca ar fi frumos ca mai intai sa se cunosca( eventual profitati de o ocaziae in care ati putea sa-i puneti fata in fata) si abia dupa ce stabilesc o oarecare relatie sa faca si pasul cu cerutul. Spune-i ca daca totul debuteaza cu o intalnire formalizata si pompoasa, cu cereri si alte cadouri, asa or sa fie toata viata, si tu ti-ai dori ca ei sa se inteleaga bine, nu sa-si vb cu Dvs. toata viata(ale noastre mame se tutuiesc). In felul asta ii intorci un pic mana si ii spui: "uite eu iti fac hatarul cu cerutul care se intampla o data in viata, dar fa-mi si tu hatarul sa aveti o relatie normala pt toata viata. Si daca debutati prost, slabe sanse sa va reveniti!" Este doar o sugestie, eu nu cunosc situatia voastra si poate sugestia mea nu se potriveste, dar sunt plina de intentii bune:))

http://community.webshots.com/user/vmariejeane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by vmariejeane

Mi s-a facut pielea gainii si parca mai mai mi-au dat si lacrimile. Super!!!! Pot spune draga Olguzza ca tb sa te consideri o femeie fericita. Emotionant tare momentul acela cand ii marturisea tatalui tau ca o sa aibe grija de tine... :((

Chiar sunt o femeie fericita!! Sunt convinsa ca nici un alt barbat pe lumea asta n-ar fi facut tot ce-a facut el pentru familia mea si pentru mine in perioada aia!! Si-i sunt recunoscatoare pentru asta! N-as mai fi fost eu de mult daca nu era EL!!

Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Ziua cea mare
17 Iulie 2005 - Cununia religioasa
17 Iulie 2005 - Nunta noastra

Luna de miere

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Nuuu, m-a cerut pe mine, eram amandoi in Londra si pe urma am sunat-o pe mama si am vorbit amandoi cu ea, mama a inceput sa planga si s-a bucurat

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Prima data am fost intrebata eu daca vreau sa ma marit cu el. Apoi am fixat noi data logodnei, atunci cand au venit parintii lui sa "ma ceara". Au intrebat oarecum in gluma daca ma dau parintii mei, oricum se stia ca noi suntem hotarati. Parintii se cunosteau cat de cat, am invitat neamuri si prieteni si a iesit o petrecere foarte frumoasa. A fost o faza frumoasa pe care mi-o voi aminti toata viata: bunica mea ne-a chemat pe amandoi si l-a pus pe Sorin sa-mi cante un cantec de logodna in timp ce imi punea inelul pe deget. Apoi tatal-meu i-a pus pe fiecare invitat sa ne ureze cate ceva, am filmat si acum cand ne uitam la caseta ne amintim cu placere de acea zii. Parintii mei s-au ocupat cu organizarea petrecerii (cica parintii fetei fac logodna), iar de la invitati am primit foarte multe cadouri pentru casa. A fost foarte frumos, dar nu am fost impinsi de parinti sa procedam asa, pur si simplu asa am simtit ca trebuie sa facem, asa ca fiecare sa faca asa cum simte.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput