Paine de casa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

niculae merci mult pt toate sfaturile,mi-au prins foarte bine,este foarte amabil din partea ta sa imi spui toate 'secretele tale' invatate de-a lungul timpului.Sotului i-a placut foarte mult painea
Am facut painica,o puteti vedea :aici




iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sabina, frumoasa painica! Sa traiesti Niculae!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculae spune:

e chiar mai frumoasa decat a mea! si pentru curajul de care ai dat dovada, sa-ti dau retea de
PAINE DE SECARA(RAR)
-1 kg faina de secara
-50 gr drojdie proaspata
-1 lingura de chimen pisat pudra
-1 lingurita rasa de sare
-apa calda

-drojdia se desface in apa calda cu o jumatate de lingurita de zahar
-in mijlocul fainii se face o groapa, se pun zeama de drojdie, sare, chimionul si se framanta adaugandu-se apa calda pana se face un aluat potrivit de moale.
-se lasa sa creasca 1 ora la cald, acoperit cu un stergar
-se formeaza painici, alungite, care se tavalesc prin faina de secara si se pun in tava presarata cu din belsug cu faina
-banuiesc (reteta nu spune) ca se lasa din nou la dospit in aceasta etapa
-se pun la cuptor preincalzit la foc potrivit, se lasa o jumatate de ora, se scot, se cresteaza si se ung cu apa sau ou si se pun la loc pana se rumeneste bine coaja
** painea se lasa sa se raceasca incet, la cald, altfel devine cleioasa.

RECLAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinax spune:

Erica daca tie ti se pare painea din Romania ca e nasoala...desi e foarte gustoasa atunci inseamna ca daca ai fi in Canada nu ai putea sa mananci deloc...zici ca mananci hartie

acolo chiar merita sa-ti iei aparat de facut paine...si mai e si mirosul ala de paine proaspata in casa

...poate nu sti tu ce paine sa cumperi aici in Bucuresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by Alinax

Erica daca tie ti se pare painea din Romania ca e nasoala...desi e foarte gustoasa atunci inseamna ca daca ai fi in Canada nu ai putea sa mananci deloc...zici ca mananci hartie

acolo chiar merita sa-ti iei aparat de facut paine...si mai e si mirosul ala de paine proaspata in casa

...poate nu sti tu ce paine sa cumperi aici in Bucuresti



Pai da-mi tu o idee, Andreea! Ti-as ramane vesnic recunoscatoare. Dar sa fie aproape de casa mea (Vitan), ca nu ma duc zilnic la mama naibii sa iau paine, sa fie din faina integrala si fara conservanti, aditivi etc. Simpla! Merci!

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinax spune:

eu stau in ghencea de cand m-am casatorit...si nu sunt din Buc asa ca imi pare rau dar nu prea stiu pe aici locurile ca sa te pot ajuta

eu cumpar din spatele blocului de la un magazin....dar nu e unul important...o sa intreb de la ce firma aduc ei paine si o sa-ti spun, doar asa te pot ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Vreau sa va scriu si eu o reteta de paine ultra hranitoare si (cred) sanatoasa:)

E in 2 variante: pentru tava din cuptor sau pentru masina de paine.

Pentru cuptor normal:

1 kg faina 650(asta are mai mult gluten)
4 pahare apa calduta
1 cana tarate
1 pahar fulgi de cereale (cei mai simpli, de la plafar)
1 pahar germeni de grau
drojdie- un cubulet si jumatate
sare
Se poate combina faina alba cu faina integrala, dupa proportiile date de niculae.

Se face maiaua dintr-un pahar de apa, drojdie si faina. Se lasa la crescut 15 minute, apoi se amesteca ccc cu restul ingredientelor.
Veti vedea ca aluatul iese mai moale si nu trebuie framantat mai mult de 5-7 minute.
Se pune in tavi, unde se lasa la crescut cam o jumatate de ora.
Eu o coc la foc mic spre potrivit, aprox. o ora.
Este delicioasa!!!! Va asigur!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

denis


Stiu ca a mai fost subiectul asta... dar nu am reusit sa obtin o reteta buna, pt painea de casa facuita la cuptor.... Retetele care erau la acel sub se refereau la masinile de facut paine..
Eu vreau o reteta pt painea facuta clasic, framantata si bagata la cuptor.
Am incercat aseara prima data in viata mea, a iesit ceva ..ok///dar departe de painea pe care o facea bunica ...
Cam tare, prea crocanta
Va rog reteta cu cantitati exacte (pt vreo 2-3 paini), timpi de coacere la cuptor ok..
Reteta completa, ca pt un incepator..
Va multumesc mult


Denisa

lgireada


Si eu astept o reteta buna, ca vreau sa coc painica saptamana asta, imi place atat de mult mirosul de paine calda aburinda din cuptor .... yamiiiiiiiiii

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos


crista-s


Fetelor sunt 2 piini care mi.au placut cum au iesit, una e cu cartofi si face o coaja groasa, crocanta si buna ... miroase minunat in casa si ramine frageda mai multe zile ( asta daca nu e nimeni in casa sa o manince ca e greu sa rezisti tentatiei) si cealalta e o piine cu lapte care insa imi aminteste mai mult la gust de bagheta frantuzeasca sau mai bine zis de piinea "BuCURESTI " din copilaria mea . Eu nu am masina de piine si le-am facut pe amindoua fara probleme, insa framintatul de mina daca nu il faci de placere s-ar putea sa dea probleme . Aluatul tb framintat pina se dezlipeste de pe miini ( nu uitati ).
retetele :
piinea cu cartofi
si
piinea floare( cu lapte )


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."




lgireada


Crista-s multumim de linkuri

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos


denis


Multumim pentru retete.
Painea cu cartofi voi incerca sa i-o fac sotului. Este din Ardeal si mereu imi spune ca ar manca o paine cu cartofi cum facea bunica lui..
Din pacate eu nu o pot coace pe vatra.

As dori insa o reteta de paine clasica, cu apa si drojdie, care sa fie de post...ca doar suntem in post..
Ma ajutati?


denizel


denis, iti dau si eu o reteta de paine f.consistenta, hranitoare si mai ales, sanatoasa. E chiar recomandata pentru post:)

-faina:1 kg
-drojdie: un cubulet si jumatate
-tarate: o cana
-germeni de grau (ii gasesti la plafar): un pahar
-fulgi cereale( cei mai simpli, aia din pungi cu amestec de fulgi de secara, grau, orz, ovaz): un pahar
-apa: 4 pahare

Se prepara maiaua dintr-un pahar cu apa calduta, un pahar faina si drojdia. Se omogenizeaza bine si se lasa la crescut aprox. 15 minute.

Se adauga apoi restul ingredientelor si se amesteca bine.
Ai sa vezi ca aluatul e mai moale si nu trebuie framantat mai mult de 5 minute.

Se torna acest aluat in tavile de paine sau cozonac, dupa ungerea acestora cu putin ulei.

In tavi, se lasa sa creasca aprox. 30 minute.

Se coc la foc potrivit cam o ora.

Painica asta e delicioasa si, mai ales foarte, foarte usor de preparat.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.


denis

Denizel, multumesc mult.

Suna f bine si fff. sanatos. Am sa o fac zilele astea, eventual si cu faina integrala.
Pana atunci va spun ca am facut paine aseara...A 2-a experienta si mi-a iesit mult, mult mai bine. Am mai primit ceva sfaturi de la bona baietelului meu si....am constat ca se poate face paine buna si...repede.
Mi-a spus (va spun si voua, poate va foloseste) ca dupa ce scoatem painea din cuptor, ca sa nu se intareasca coaja, invelim painea intr-un prosop de bucatarie umed si o tinem asa cam 1 minut si ceva.


adrienne12


colega mea frantuzoiaca mi-a spus ca intr-o piine intra 4 ingrediente: taic (levature, cum ii zicea ea), apa, sare si faina.
Am facut si eu duminica dar am mai adaugat putin ulei de masline si a iesit super buna. Daca nu iese ca la bunica ta poata ca din cauza cuptorului...






Freia si Alexa

Mergi la inceput