Mamici de noiembrie - decembrie 2005(45)
Raspunsuri - Pagina 6
anda77 spune:
nu va mai spun ca am gasit si un link la o nastere la 23 sapt., fetita a murit dupa 2 zile si sadicii astia de americanii cica aveau si poze de la funeralii. brrr. Eu n-am deschis linkul ala ca nu mai dorm pana nasc si nu vi l-am pus nici voua.
http://community.webshots.com/user/anda1977
xandra28 spune:
PAI ANDA, NICI SA NU LE PUI, TE ROOOOG.
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
felicia74 spune:
dienutza eu am fost sambata la standul respectiv si preturile erau cam asa:
- 1.300 pentru fotoliu auto ptr bebei pana in 13 kg (gen cos).
- 2.300 sau parca 2.500 pentru bebei peste 6 luni.
eu i-am luat pentru inceput un cos textil - de transport - 500.
felicia + Ilinca Teodora
mandyksch spune:
N-am mai intrat de cateva zile si uite acum cand intru...Anda, m-ai terminat.Chiar aseara ma intreba maica-mea daca nu cumva as avea nevoie de un psiholog care sa ma pregateasca pt. nastere , pentru ca pragul meu de durere este f jos (chiar daca o sa am cezariana tot trebuie sa fiu pregatita sa suport durere, nu?).
Eu am avut la 3 ani meningita si am luat f multe injectii in coloana, probabil am suferit atunci atat de mult (imi amintesc si acum f clar cum a fost atunci in spital) incat mi s-a imprimat in subconstient si mi-e frica f tare de durere, de sange, de tot ce e legat de medici si de spitale....In orice caz eu daca-l pun pe barbatu' meu sa se uite la linkurile tale Anda cred ca trebuie sa-i pregatesc si sticluta cu otet ca nu cred ca o sa reziste. Si inca ceva eu sunt ferm convinsa ca daca barbatii ar trebui sa duca cele 9 luni de sarcina si ar trebui sa nasca nu ar fi planeta suprapopulata
Mandy, 33+
Ina869 spune:
Buna fetelor,
Nu am mai intrat de vreo citeva zile fiindca am fost ocupata…vineri la servici, apoi dupa-amiaza am avut musafiri care au stat pina tarziu, simbata toata ziua am fost la cursul prenatal …
Referitor la curs, de data asta a fost mult mai bine si mai distractiv, profa i-a pus pe viitori tatici sa exerseze cum vor hrani, imbaia, infasa, schimba pampersul unui bebe si am ramas impresionata cit de bine s-au descurcat toti .
Ne-a aratat si profa cum trebuie tinut copilul cind il imbaiezi – nici vorba de caditza, aici ii spala in niste lighenase mititele de tot, si am ramas surprinsa cind a inceput cu caputzul ( eu stiam ca se spala ultimul) si cind am vazut ca nici urma de limpezit ( am intrebat pe forum mamicile cu experienta cum procedeaza cu imbaierea, dar nimeni nu a raspuns, din pacate). Am intrebat-o consternata pe profa “ bine, dar nu limpezim copilul? “ la care ea mi-a raspuns ca nu trebuie, vom folosi foarte putin sampon ca prea mult ii usuca pielea si facem “atita cit putem” …printre altele ne-a spus ca aparatorile ptr. patutz nu le recomanda fiindca nu lasa aerul sa circule.
Eu una le-am pus dar partea din fatza patutului o voi lasa fara, sa poata circula aerul si sa-o pot vedea pe bebelina de la usa, fara sa ma duc la patutz.
La sfarsit am facut un tur al spitalului, ni s-au aratat camerele de travaliu+nasteri+saloanele private in care stai doar tu cu bebele si ai baie personala, jacuzzi ,televizor, etc. mi-a placut ca peste tot era foarte curat, iar ferestrele dau spre un parc cu flori, bine, iarna totul va fi acoperit cu zapada dar casutele din jur sint frumusele si in timpul travaliului poti avea o priveliste linistitoare.
Dupa ce am venit de la curs tati a montat caruselul, am montat caditza si ne-am decis ca o sa o spal(am) pe bebelina deasupra chiuvetei de la baia noastra fiindca este inde-ajuns de lunga si lata si nu trebuie sa ma aplec.
Duminica m-am uitat pe forum si am vrut sa va scriu dar dupa ce am vazut pozele lui Noki Lara- arati superb!(cele de la restaurant) mi s-a facut pofta de o salata greceasca de m-au apucat durerile de burta. M-am asezat in pat si dupa ce m-am linistit mi-am spus ca a fost doar o coincidentza…am dat drumul la televizor si am nimerit pe un canal unde unul pregatea o lasagna…cind am vazut-o aburinda pe farfurie m-au apucat dureri cumplite si am oprit televizorul. Pina acum in sarcina nu am avut decit pofte razlete, pe care daca nu mi le satisfaceam nu era o problema, imi treceau de la sine, insa ieri s-a ingrosat treaba.Nu m-am mai putut da jos din pat citva timp, burtica ma durea din ce in ce mai tare si in fatza ochilor aveam doar mincare ( si doar ce avusesem un mic dejun consistent, deci nu imi era foame propriu-zis).
Mi-am dat seama ca durerile erau asociate cu poftele intense ( auzisem despre asa ceva, femei care au intrat in travaliu fiindca au poftit la nu stiu ce) si am incercat sa-mi mut gindul de la mincare, mi-am recapatat energia si direct la restaurant ne-am dus unde mi-am facut pofta cu lasagna si salata greceasca. A fost o zi ciudata, fiindca mai tarziu am poftit la seminte de dovleac si floarea-soarelui si am rontait la ele pina seara tarziu…sper sa fi terminat cu poftele sau cel putin sa nu aiba aceeasi intensitate, sa-mi dea emotii…
Vineri l-am anuntat oficial pe director ca de la 1 noiembrie intru in prenatal, acum va trebui sa gaseasca pe altcineva caruia sa-i predau, deci mai am 43 de zile dintre care 10 sint simbete si duminici deci 33 de zile ( si in ziua aceea pleaca si soacra, deci impusc doi iepuri dintr-o lovitura!). Directorul a fost mai mult decit binevoitor, mi-a spus sa fac cum consider de cuviinta, cum imi este mai bine ( initial vroiam sa intru de pe 15 noiembrie dar m-am gindit ca o sa fie prea urit afara ) dar pot spune ca am avut un gust dulce-amar, ma gindeam cu groaza ca, daca voi naste in decembrie, luna noiembrie o sa mi se para atit de lungaaaaaa si m-a cuprins tristetea.
Pai ce o sa vad, pomii dezgolitzi de frunze, ploaie si frig, etc…imi place la nebunie toamna, dar nu cind ploua si este frig.
Eh, o sa-mi gasesc preocupari, stiu asta, dar imi place sa am o activitate programata,daca ies din program s-ar putea sa ma las pe tanjeala si nu vreau.
Aici majoritatea canadiencelor stau la servici pina aproape de ziua nasterii, am ramas uimita…sint multe cazuri ale unor femei care dupa servici s-au dus direct la spital sa nasca...
Mirela la multi ani ptr. ziua lui Cosmin, sa fie sanatos,sa creasca voinic, sa va aduca bucurii!
Iris ti-am trimis un pm.
Va pupicesc pe toate si va doresc un inceput de saptamina bun si linistit!
Ina
Ina869 spune:
Andafoarte interesante link-urile, sa stim si noi la ce sa ne asteptam, fetelor!
Recunosc, daca nu as fi vazut cam aceleasi secvente video la cursurile prenatale, probabil ca mi s-ar fi facut rau,am o mare sensibilitate la sange, cind il vad ma albesc..
Ina
felicia74 spune:
o sa ziceti ca am innebunit, dar pozele andei chiar m-au emotionat pana la lacrimi.
acum chiar nu-mi mai este frica. oricum abia astept sa nasc.
felicia + Ilinca Teodora
Ina869 spune:
Si uite, ca sa avem parte si de ceva frumos; prietena unei colege a nascut o frumusete de fetitza (4,300 kg.).
Am pus pozele mai jos la albumul "baby girl"
http://community.webshots.com/user/ina869
Ina
cristinamh spune:
ma anda, io de cand ai pus likurile stau si ma holbez...
nu mai zic, la noi...slabe sanse de aparatura, confort... parca am un gust amar...
ce vad insa... nu se naste pe masa, ca la noi, ci in pat... si nici nu sunt rase ca-n palma!! nici macar cele la care le face epiziotomie!
Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
anda77 spune:
ina, ce pufoasa e...la 4,300 ho-ho. ce inaltime si greutate are - cu aproximatie bineinteles - prietena ta? mi-a intrat in cap ca femeile inalte fac copii grasuti si vreau sa fac un sondaj. eu nu-s inalta, sunt medie.
aha, deci si voua va e frica! vroiam sa vad daca sunt singura fricoasa.... cel putin partea cu foarfeca...mi s-au taiat genunchii, desi am auzit ca restul te doare asa rau ca nu mai simti foarfeca...
acum foarte serios: mamicile de nr. 2 care ati facut epiziotomie la nr. 1, cum arata taietura aia dupa ce se vindeca? se mai vede cicatrice? daca da, cat de tare? se "simte" vreo diferenta? poate sunt cam indecente intrebarile, dar eu chiar as vrea sa stiu...please
http://community.webshots.com/user/anda1977