Mamici de noiembrie - decembrie 2005(45)
Raspunsuri - Pagina 13
anda77 spune:
cum pot sa pun un filmulet video pe care-l am in propriul calculator, pe forum, aici, sa-l vedeti si voi?
http://community.webshots.com/user/anda1977
lordra spune:
Ando, mistoace poze. Numa' bune de zbârlit páru-n cap si nu numai (mai ales la tatici). Adevaru-i ca nu m-au ingrozit prea tare, ca am asteptam ca nashterea sa fie o chestie super nashpa si ultra sangeroasa si taioasa. Ata ete! Cum au supravietzuit atatea gravide, o sa facem si noi fatza, ce naiba. Nu mi-e teama pt. mine (gradul meu de suportare a durerii e ridicat), ci mi-e teama pt. micutza din mine. Ea vreau sa fie cea protejata de orice shoc, ca e taaaaaaare pishpirica si neajutorata.
Oricum, instructive poze. Macar sa stii ce ti se intampla, sa nu te inunde surprizele p-acolo, pe la maternitate.
anda77 spune:
mai, daca nu vedeti filmuletul, ati pierdut juma' din viata... deci spuneti-mi cum pot sa-l pun ca ma pricep neam! nu e horror filmul, nu va speriati
cristinamh spune:
anda, nu poti pune film pe site la DC.
in functie de cat e de mare, il poti trimite atasamnent pe mail. sau il poti fragmente cu rar.exe sa se faca mai multe si mititele, mai usor de trimis.
daca ai undeva un spatiu de depozitare... gen geocities sau site personal, si iti incape, il pui acolo si ne dai link la el.
>> pana una alta, cat e de mare???
Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
anda77 spune:
da, mai lordra, si eu ma asteptam la oase, carne, sange, dar faza cu foarfeca imi da cosmaruri. de fapt cosmarul este ca toata lumea zice ca nici nu simti cand te taie din cauza durerilor din tot bazinul (de la contractii). Cum mama ma-sii sa te doara asa tare..!!! Asta ma sperie cel mai rau. Adica e o durere care intrece urmatoarea durere provocata de TAIEREA PE VIU, FARA ANESTEZIE, A UNUI MUSCHI! si nu-ti taie degetul, taie acolo unde te doare numai daca te gandesti, intre vagin si anus...asa e ca nu suntem primele, dar pragul meu de durere este fooooarte mic, nene...
Sa va povestesc de ce sunt speriata: pe la 19-20 ani am facut operatia de apendicita. in regim de urgenta, la 11 noaptea..toate bune, operatia a decurs bine anestezia a fost rahi), ma duce direct in salon (nu reanimare), maica-mea si prietenul meu stateau cu mine...bla-bla.. dupa 2 ore vine o asistenta de 200kg (nu ca ar fi contat asta, dar asistenta asta e personajul principal in continuare, aceeasi asistenta care, pe drumul dintre sala de operatii si salon mi-a prins labele picioarelor-care ieseau de pe aria patului mobil- intre usile de la lift!!! noroc ca nu le simteam; ai mei intepenisera de consternare) si-mi zice ca-mi pune o plosca sub fund sa ma straduiesc sa fac un pishu ca e obligatoriu dupa operatie, altfel imi baga furtunas din-ala pe canal(am uitat cum se cheama procedura, dar e monstruoasa). Bine, doamna, lasati pe mine, ca n-o sa fie nevoie de nici un furtunas...
Si numai ce apuca plosca cu o mana si, in intentia de a mi-o introduce sub fund, imi baga cealalta mana (supermana) sub shale si ma arcuieste in pozitia "podul lui apolodor". In acest minunat moment mi s-a deschis operatia, intr-un urlet de-al meu. Respectiv mi s-a sfasiat carnea de pe langa firele puse de 2 ore. Ma rog, in continuare a venit doctorul si mi-a mai facut o sutura sau nu stiu ce naiba (pe viu, tot in urletele mele), abia p-orma mi-au pus calmante in perfuzie si am plans cu sughituri si am gemut tot restul noptii de durere. cu tot cu calmante. De ce v-am povestit? Eu imi amintesc durerea aia si acum. Ma gandesc ca mai ramasese putin din anestezia rahi (nu simteam inca picioarele 100%), nu mi-a bagat nimeni nici o foarfeca nicaieri si tot am crezut ca lesin si ma trezesc de durere. Cum este posibil ca la nastere sa fie durerea asa mare, adica cat de mare, frate, sa nu mai simti taierea pe viu a muschiului, sau sa simti ca o gadilatura fata de contractii. Cu alte cuvinte deschiderea operatiei mele, de acum 9 ani a fost o gadilatura fata de nastere, nu? E uite asta nu-mi da pace
cristinamh spune:
mai anda mai, da' unde ai vazut tu ca epiziotomia se face pe viu??? eu pe unde am citit, daca nu ai deja epidurala, ca sa nu mai simti nimic, iti face anestezie locala!!! ceva xilina macar... e drept ca nu prinde cine stie ce, si tot simti...(din experienta altora), dar clar nu te taie pe viu!!
Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
mandyksch spune:
Doua mari probleme pe ziua de azi.
Epilat in zona cu pricina ca maine am programare la doftor-nu stiu ce am reusit sa fac ca nu ma mai vad deloc si cred ca am facut la fel ca Dienuta cu catva timp in urma, asa ca il asteptam pe tati sa faca CTC).
A doua problema sunt hainele de toamna, rezultatule este deporabil. N-am mai iesit de duminica seara si atunci mai puteam purta haine de vara, dar de ieri ploua si e frig si urat si eu nu prea am ce sa mai imbrac.Nu mai am decat o singura pereche de blugi cu burtica iar bluzele si puloverele pe care le am arata jenant pe mine...asa ca m-am mutat in dulapul lui tati, si probabil o sa-i port bluzele si puloverele ca sa nu mai cumpar pt. mine altele noi. Noroc cu pantofii...imi sunt buni ca daca nu imi erau nu stiu ce draq faceam.Mi-e buna inca si haina de toamna.
Leea voiam sa te intreb daca Magnerotul isi face cu adevarat efectul, adica daca ti-a rarit contractiile, si mie mi-a recomandat asistenta medicului de familie dar pt. ca medicul meu ginecolog nu mi-a confirmat inca daca sa iau sau nu n-am cumparat inca.Apropo la ce pret este?
Si apropo de prenatal, Lordra tu crezi ca o sa rezisti la servici pana la nastere? Esti o eroina daca reusesti.
Mandy, 33+
anda77 spune:
cristina, nu ma pricep sa fragmentez si nici sa le pun dupa-aia... In film este vorba despre o tanara mama (draguta, de altfel) care nu are maini. Deloc, de la umar, si arata cum isi ingrijeste cu picioarele copilul nou-nascut! Dupa ce vezi filmuletul nu-ti mai vine sa te plangi de nimic. Si tipa face treaba super buna! Este absolut spectaculos cu cata rapiditate schimba pampersul, ii curata urechile etc, dar filmuletul este mare, nu-ti incape pe adresa de yahoo, de exemplu.
anda77 spune:
asa am inteles, mai cristina, ca nu pe toate mamele le-a intepat cu ceva inainte de epiziotomia asta.
anda77 spune:
mandy, iti impartasesc in intregime problema cu hainele groase.
cu epilatul eu nu vreau sa apelez inca la lama sau crema, la cosmeticiana nu ma mai duc de cand sunt insarcinata de frica sa nu contactez ceva pe-acolo, burta a crescut si nu mai am vizibilitate in zona, in consecinta a mai ramas metoda "ina", respectiv epilatul cu ceara deasupra unei mari oglinzi puse pe podea sau asa ceva. o sa incerc la sfarsitul lunii