Mamici de noiembrie - decembrie 2005(45)
Raspunsuri - Pagina 12
anda77 spune:
n-aveau cum s-o coasa de tot, chiar daca ala era Ciomu, ce naiba! probabil au facut-o prea stramta...hi,hi,hi
sa stiti ca nu e prima oara cand vad ca se fac asocieri intre infectia urinara si acidul folic. cica deficitul de acid folic favorizeaza infectiile urinare, dar nu stiu daca administrarea lui chiar poate vindeca infectia deja instalata... n-ar mai lua nimeni antibiotice, nu?
ce ziceai, leea?
http://community.webshots.com/user/anda1977
leea_cv spune:
Stai ca poate nu am inteles eu nimic.Deci, sint 126 de zile si le pot imparti cum vreau, dar sa ramina cel putin 42 dupa nastere.Eu stiam ca indemnizatia pt creserea copilului vine dupa concediul post natal.(poate nu stiam bine).Asa ca, daca fac dex 26 de zile inainte si imi ramin 100 dupa,indemnizatia vine dupa cele 100? sau dupa 42?
E posibil sa nu exprim corect ce gindesc.
leea
Ina869 spune:
Noki Lara arati bine in toate pozele, ti se citeste multumirea pe fata.
Poftele alimentare vad ca mi-au trecut in schimb cele chimicale nu, imi lasa “gura apa” numai cind ma gindesc la ele…
Anamari hai ca mai ai putin cu mutarea, si pe urma stai si tu mai linstita…
Tania ref. la dr. iti inteleg frustrarea, si mie mi se intimpla la fel de cite ori ma duc la am meu…si toata vizita dureaza in jur de 5 minute ( cel mult!!) dupa ce stai la usa ore intregi..
Am vazut ca vorbiti despre alaptare, pe noi la curs ne-au invatat ca nu trebuie sa doara, deci daca simtitm orice fel de durere sa tragem copilul de la san si sa-l punem din nou. In momentul cind il pozitionam la san trebuie sa-l tachinam putin cu sanul ca el sa-si deschida toata guritza, nu sa prinda numai sfarcul ( atunci cica este dureros) ci tot sanul.Cind il luam de la san nu i-l smulgem din guritza ( asta provoaca rani) ci ne strecuram degetul aratator in partea superioara a buzei si ii indepartam gingiutza.
Sint lucruri marunte care fac o mare diferentza.
Ina si Rachelutza-panselutza 29+
Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png
Ina869 spune:
Aseara, inainte de a ma culca m-am mai uitat la link-urile acelea "de groaza" ( de, eu una sint sadica, vreau sa ma uit la ele pina nu voi mai simti nici o emotie psihica... si sa ma obisnuiesc cu ideea ca voi trece prin una din fazele de pe-acolo...)si toata noaptea am visat numai placente curgind in jurul meu
Ina
anda77 spune:
leea, indemnizatia de maternitate (pre si post natal) este in cuantum de 85% din media veniturilor tale brute, medie calculata pentru ultimele 6 luni de munca (inainte de prima zi de conced. de maternitate). Termenul de venit aici se refera la suma "pe hartie" pentru care ai platit lunar procentul reprezentand contributia la asigurarile de sanatate. Aceasta indemnizatie se calculeaza in prima luna cand ti-ai inceput conced de maternitate si ti se acorda de 4 ori (4 luni), in cazul ideal in care incepi concediul la data de 1 a lunii, asa cum se calculeaza salariile. Sau, mai clar, media respectiva se calculeaza per zi si se inmulteste cu nr. de zile lucratoare din luna respectiva. De exemplu luna nov. are 22 zile lucratoare, oct. are 21 zile lucratoare...etc. Sunt ca niste salarii, nu se plateste tot concediul la sfarsitul lui.
Indemnizatia fixa aferenta concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani, pe care ti-l poti lua in continuarea celui de maternitate de 126 zile (calendaristice) se plateste tot lunar, nu la sfarsit. e ok?
cristinamh spune:
ina, pai nu doare... as putea zice ca devine chiar placut cand incepe bebe sa suga cum trebuie, da' prefer sa nu detaliez
ata ca la inceput simteam ce inseamna sa traga...
leea, daca nu se modifica legea actuala, atunci regula e in felul urmator: ai 126 de zile concediu de maternitate, din care se iau obligatoriu 1 inainte de nastere si 42 dupa nastere. daca te avantajeaza financiar, ti le iei toate 126, daca nu, in a 43-a zi de la nastere faci cerere pt CIC. nu te obliga nimeni sa-ti iei toate cele 126 de zile, ci doar cele 42. inainte de nastere poti lua maxim 84 de zile, minim 1. dupa nastere, minim 42, maxim... cate iti raman neluate, daca vrei sa le iei.
sper ca am explicat destul de bine...
anda, si eu zic ca totusi, chiar de tot nu se poate... doar in mare masura
Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
anda77 spune:
aaa, gata, m-am prins ce intrebai tu, de fapt, daca esti obligata sa termini tot conced de maternitate pana sa-l poti lipi pe cel pentru cresterea copilului pana la 2 ani... Din ce stiu eu, nu esti obligata, dupa 42 de zile post-natal, chiar daca ai mai avea "de consumat" si alte zile de postnatal, poti sa faci cerere sa intri in conced de ingrijirea cop. pana la 2 ani. cerea se face la angajatorul tau (resurse umane) sau chiar la casa de sanatate daca esti liber profesionist. sunt doar cam 80% sigura de ultimele afirmatii, asa ca mai intreaba un jurist sau avocat.
anda77 spune:
leea, uite cristina zice la fel, deci se acopera celelalte 20 % din incertitudinea mea...si, dupa ora mesajelor, Cristina s-a prins si inaintea mea cu 20 de secunde:) scuze, n-am inteles de la inceput sensul intrebarii:)
lordra spune:
Leea, cred ca am inteles eu ce vreau sa intrebi (si pe mine ma intereseaza aceeashi problema). Vrei sa stii daca dupa nastere potzi intra in CIC la scurgerea celor 42 de zile obligatorii, chiar daca tu nu ai parcurs intregul de 126 zile libere. Nu-i asha? Daca e asha, cica se poate. Cel putzin asha mi s-a spus la legislative.
Desi la inceput am facut scandal ca nu-mi dadea medicul de familie prenatalul max. (de 84 de zile) am aflat ulterior ca nu mai am nevoie de el ba, mai mult, nu mai sunt interesata de nici un prenatal. Ma intereseaza doar ca, la 42 de zile dupa nashtere sa-mi pot face cerere pt. CIC chiar daca nu am parcurs tot prenatalul. Cica se poate.
Dienutza, ti s-a facut antibiograma pt. infectia urinara? Daca da si ai si augmentinul ca sensibil pe acolo, potzi sa-l iei linistita. Mie mi l-a prescris Tutunaru cate 1/8 ore, timp de 5 zile (adica 15 pastile). Daca nu ai antibiograma, sfatul meu e sa ti-o faci. Altfel risti sa iei degeaba cine stie ce antibiotic care se poate dovedi rezistent la infectie.
Sorry ca-ti spun, da' medicul de famile (ca mai totzi ceilaltzi, de altfel) e total pe dinafara. Nu ai cum sa tratezi o infectie cu acid folic. Nu ai timp nici macar de experimente acum. O fi valabil efectul placebo in anumite cazuri, insa nici in halul asta. Ia un antibiotic sau fa un tratament homeopatic tzintit, insa las-o p-aia cu acidul folic, ca e prea de tot.
Apropo de medicii de familie. Daca mai insista unii (cum s-a intamplat in cazul Taniei) sa va faca vaccinul antitetanos, da-ti-i cu bâsti, sau macar un cot in gura. Gravidele nu sunt obligate sa faca vaccinul, chiar daca li se baga sub nas nu stiu ce hartii ale unor programe nationale. Rahat! Semnati ca nu vreti sa faceti vaccinul si cu asta basta. Ce tupeu inimaginabil au unii, dom'le. Parca suntem in Kafka: absurdul pluteshte in jurul nostru.
Hai va pup
leea_cv spune:
SARU'MINA
In sfirsit m-am luminat.Adica m-ati luminat.Intr-adevar asta intrebam doar ca mintiuca mea nu dibuia cuvintele potrivite pentru a se exprima.Daca ajung 42 de zile dupa nastere ca sa intru in CIC,sau trebuie efectuate toate.
Multumeeeeescu-va la fiecare.
leea