Ce gatim azi??? (16)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
mona si eu fac praji asta dar fara lapte praf numai cu gris+zahar+faina si mere foarte zemoase.este foarte buna si rapida.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
azi am afcut piept de pui cu ciuperci si usturoiu +cartofi piure si castraveti acrii
-la desert prajitura cu visine.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by crista-s
Jocelyn orezul de risotto aici se numeste Carnaroli- special pt risotto alla milanese, apoi Vialone Nano,Roma, Arborio pt risotto mai uscat- bobul lui creste la coacere. Acum depinde ce gasesti la magazin.
Sper ca nu te superi daca iti dau si ceva indicatii cum se face risotto in modul cel mai clasic:
Important e sa-l calesti un pic (1-3 minute )in ulei sau unt impreuna cu ceapa pe care nu trebuie sa o tai marunt daca nu iti place ceapa in mincare ci poti sa o pui jumatate sa o amesteci acolo si la sfirsit o scoti si o arunci , se "uda" cu 1/4 pahar de vin alb sec ( daca scrie in reteta ),cind s-a evaporat alcoolul din vin se adauga supa fierbinte in timp ce se amesteca, se fierbe intre 14-17 min .. depinde de felul de orez folosit. Cind e gata se da deoparte de pe foc si dupa ce il lasi sa se odihneasca putin adaugi o lingurita de unt sau ceva brinza ( grana ) . Cantitati : orez 60-100 gr pt o portie si lichide de doua ori si jumatate decit cantitatea de orez.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Multumesc, esti f draguta. O sa vad ce se gaseste prin Bucuresti ca pana acum nu m-a interesat ce orez cumpar... Nu o sa fac cu vin, am o alta reteta si o sa iau ce e mai bun si din a ta si din cealalta. 10x
![](floare.gif)
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Jocelyn spune:
A, si inca ceva. Unii spun ca e bine cu bob rotund, altii zic de bob lung si ca iese mai gustos cu parmezan. Pana la urma care e diferenta intre "boabe"?
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Jocelyn .. uite o pagina aici pe net ( in engleza ) unde daca dai click pe fiecare tip de orez iti povesteste cite ceva despre el... Din cite stiam eu si am mai citit acum nu conteza numai lungimea, latimea , forma, finetea cit si continutul de "amylum starch" ?!?!? o fii ceva amidon ...nu stiu sa il traduc .
http://www.sigla.com/grandiriso/rice.asp
uite si din Formula As ceva :
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=583&&culoarebgr=CE5F06&&numecapp=Cosul%20cu%20t%C3%A2rguieli&&codcapp=111
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Jocelyn spune:
Da, amidon. Din ce-am citit, reiese ca Arborio e ideal pentru risotto. Ma duc la piata azi si sper sa gasesc. Grazie
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
osna iubita sa-ti spun cum fac mancarea mea preferata , cartofi cu praz si carne tocata in sos de curry la cuptor:
Fierb cartofii in coaja, apoi ii las sa se raceasca putin.
Carne tocata o prajesc bine condimentata in ulei si cand e asa destul de facuta adaug 2 bucati de praz mari cu tot cu partea verde(deci cat mai proaspat) taiat rondele si las impreuna cu carnea tocata pana se moaie bine.
Apoi pun intr-un vas de cuptor un strat de cartofi taiati rondele ca pt cartofi frantuzesti, un strat de carne tocata cu praz si ultimul strat de cartofi.
Apoi in vreo 300 ml de apa amestec un concentrat de la maggie(este si in germania, am mancayt io acu vreo 2 luni cand am fost in germania) de curry (se poate si face cu vegeta si mult curry si sare si un ou toate batute impreuna) si cu un 1, si torn deasupra.Le dau la cuptor vreo 20 de minute, servesc cu puree de mere si ketchup. Asa bun e ca nu ma mai pot opri din mancat.
Azi : pui prajit cu puree si salata verde si puree de mere.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
atunci duminica stiu ce fac de mancare.multumesc slakje!
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
MirelaV spune:
supa crema de legume cu crutoane. MirelaV
pupicei pe burticei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56528" target="_blank">Racusori
pozici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)