Copilasi de aug-sept 2003 (63)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Noi am terminat injectiile cu Gentamicina ieri dimineata, Raduc nu a mai facut febra de la a doua injectie. Nu mai are nici muci, nici nu mai tuseste! Mai avem cam 6 zile de Ospen pe gura si sper sa fie asta finalul virozei nenorocite. Cred ca ma imbat in curand cand va fi din nou ok! Dupa ce se face bine o sa incep tratamentul de imunizare cu ce ne-a dat pediatra, Lantigen B, si i-am cumparat si eu un produs pe baza de catina si rontzaie zilnic cate o pastilutza. Altfel, e binedispus, plin de energie - care se transpune in jucarele aruncate peste tot, devalizari de dulapuri, sertare, cd-uri, etc - ca deh, trece sluga si le stringe pe urma, caci el nu pune minaaaaaa nici sa-l pisti cu ceara!
Acum l-a piscat un tzantzar (cred, sper sa fi fost doar asta!) si are 3 piscaturi pe fatza si doua pe manutza. Insa una de pe fatza e chiar pe o pleoapa si are azi o moaca de Leonard Doroftei dupa un meci nasol, i se vede juma' de ochi inchis, fiindca s-a scarpinat si i s-a umflat si mai si. Asa ca scapam de una, dam de alta!
Basca eu am comentarii de la servici ca "abia a venit din CIC si si-a luat medical" ce lume frate!!!! Si culmea, femeile zic de-astea! Care au copii si au trecut prin toate fazele!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Danat, ma bucur ca Raduc e mai bine. Sanatate multa, multa pe mai departe .

Sasha, nazdravanul mic, auzi la el, l-a inlocuit pe tati in pat .

Eu sunt multumita, Oana mea e topita dupa PUPUI (copii). Abia asteapta sa mearga dimineata la gradi.
Azi am primit si laude: cica e vesela, comunicativa, papa tot. Ura ! Draga mamii draga !

Daniela (21+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

SASHA........nu stiu ce sa zic ptr ca si Sergiu e la fel. Seara de seara avem un circ ingrozitor. Eu nu mai rezist mult. Imi vine sa il bat dar ma abtin ptr ca stiu ca nu rezolv nimic.
Deci, sa va povestesc!
Se face ora de culcare: 22.30 cand ii propun sa il schimb in pijama. Ne alergam prin casa vreo 15 minute ptr ca el evident ca nu vrea sa stea cuminte. In cele din urma il imobilizez si reusesc sa il imbrac.
Dupa cum probabil va amintiti va spuneam ca nu mai doarme la el in patut (decat la pranz, cand e cu bona )
Ei bine, incepem sa "negociem" locul de dormit: in patul mare (cu mami+tati) sau in sufragerie (am o canapea extensibila) numai cu mami.
Daca nu se hotaraste omu` hotarasc io: in sugraferie. STam 5 minute dupa care incepe sa caraie ca vrea la tati. Mergem la tati si cand ajungem acolo zice "dinca" (adica dincolo) adica in sufragerie. Ne intoarcem si zic hai ca poate se linisteste. Dupa cateva minute iar ma anunta ca vrea la tati......si o tinem tot asa vreo juma de ora cu mutatul dintr-o camera intr-alta pana .....se culca .
L-am amenintat cu diverse chestii (nici nu mai stiu ce sa inventez), l-am lasat sa urle (cat naiba sa il las sa urle ca mi-e jena de vecini si in plus transpira asa de rau ca trebuie pe urma sa-i usuc parul ca e ud fleasca) l-am mai si troznit........
Chiar nu stiu ce sa mai fac cu culcatul seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

danat Ma bucur enorm ca in sfarsit vii cu vesti mai bune. Cat despre tantzari, cred ca e invazie, ca si Andra e piscata toata, acum cand credeam ca ar trebui sa renuntzam sa mai dam cu Autan.

sasha.p Cred ca toti copilashii trec prin crizele varstei de 2 ani!! Si noi urlam, mai mult fara motiv, si ne trantim pe jos si daca o iau in brate imi spune ca vrea jos, daca o las jos imi spune ca vrea in brate, daca o iau iar vrea jos...si tot asa...Dar o las in pace, incerc sa o calmez cat de cat si sa o mai iau cu povesti. Cea mai frumoasa poveste la noi e aia despre frunze bolnave si galbene de pe la flori (ca saracele nu mai primesc toata atentia mea) sau despre copacul uscat de vis-a vis de blocul nostru.
(cum s-a uscat, ce face, cand vine taietorul de lemne, etc...ca uneori nu mai stiu ce raspunsuri sa-i dau sa si priceapa ceva sau poate ea pricepe dar vrea sa vada cat rezist)

Ne laudam ca nu putem face absolut nimic fara "ajutorul" copilului. Spal vase? Spala si andra! Si se uda pana la piele!!
fac mancare? da si andra morcov pe razatoare!! si la sfarsit trebuie sa iau toata casa la aspirat
fac o prajitura?? intinde si andra!
intind rufe? Mi le aduce andra! tarate pe jos bineinteles...
sterg oglinda?? Sterge si andra!! dar la sfarsit o "pupa"...
si tot asa...
eiii si sa ma fereasca sfantul sa nu o las!!! Ca ma stie tot blocul!

dar...ma consolez cu gandul ca este dragalasa si n-o sa ma mai intalnesc niciodata cu Andra asta caraghioasa de 2 ani!

Ceea ce ma nemultumeste acum e ca se...stramba!! In sensul ca poceste cuvintele. Adica eu in loc de mami sunt uneori babi, alteori dadi...inlocuieste unele litere din cuvinte cu buna stiinta!!
Si mi-e ciuda, ca as vrea sa o aud asa peltica, dar oarecum sa semene cuvintele cu ceea ce vrea sa zica! Nu stiu daca sunt coerenta, dar ma lamentez si io ca o baba ramolita...

hai ca va ca m-am intiiiiins, ohoho!

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Flori, dar ce curajoasa ai fost, pe mine m-au aucat furnicaturi numai cat am citit cele scrise de tine. Eu as fi lesinat acolo.

Andreea a terminat injectiile duminica (a facut 10 gentamicina), inca mai tuseste si are mucisori dar doctora a zis ca ajung atatea medicamente (2 saptamani de antibiotice). Ii mai dau doar bromhexin pentru tuse, doctora a zis ca poate sa mai tina tusea si 2 saptamani. Sper sa se faca bine.
Injectiile i le-a facut o vecina care e asistenta. Am vrut sa-i dau bani dar mi-a zis ca la copii nu ia bani asa ca vreau sa-i cumpar un cadou ceva si nu stiu ce, poate aveti vre-o idee. Stiti cumva cat se ia de injectie?
I-am serbat sambata ziua de nastere, am avut invitati, au fost 4 copii, cu parintii bineinteles. S-au distrat foarte bine, n-am avut certuri sau batai, a fost frumos.

Am pus si poze, daca vreti sa vedeti.
http://community.webshots.com/user/iuliana76
Albumul "Andreea la 2 ani"

Multa sanatate bolnaviorilor, sa se faca bine ca e rau cu gripa asta.

Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Iaca si noi... dupa ceva timp. Azi am reusit si sa citesc din urma.
DanaT - sper ca este considerabil mai bine Raduc. Nici nu mai stiu cand am vorbit noi ultima data, dar inca nu era vorba de injectii... Mititelul! Sa se faca sanatos complet cat mai repede
Iuliana76 - la fel ca mai sus.... Vad ca ati ajuns la gentamicina... Noi macar am scapat de injectii.
Insa in spital era o fetita care avea branula, si primea gentamicina direct in vena. Era cu un an mai mare ca ai nostri.
Flori - sa iti traiasca pepenasii! Chiar ca sunt maricei! Ma bucur ca sunt mancaciosi! Imi amintesc din urma, si imi dau seama ca nici Eliza nu se satura, dar eram asa de aiurita, ca nu imi dadea prin cap sa ii dau supliment, iar medicii... nici unul nu mi-a spus!
Dana _Ene - e chiar tare fain la voi la gradinita. Si ma bucur ca deja Oana face pasi mari cu acomodarea.
Asteptam si de la Sasha - Anca, sa stii ca Eliza plangea mai mult seara... cred ca victimiza, vroias avedem noi ce suferinta mare are ea!
Cristina - nu zice de doua ori cu lista... acusi acusi auzi ca mai apare un surior peste 9 luni.... De la mine nu, las pe altii inainte... Mai tusiti? Ce bine ca poti sa tricotezi! Ce imi mai placea si mie! Bucuria mare, la hainute mici de copii, ca le termini repede! Nu tre' sa dai din andrele o luna, ca la un plover!

A doua viroza pe care a avut-o Eliza, si care a fost complet independenta de prima faza, cand a avut laringita, cred ca fiind organismul deja slabit, sistemul imunitar afectat,.... a avut toate conditiile. Am terminat cu asta, a inceput caca moale. Probabil de la atatea siropele si antibiotic....
Acum e ok, de vreo 3 zile e chiar foarte vioaie, si culmea, la gradinita mi se spune ca e cel mai cuminte copil!!!
Acasa are faze. Azi e ziua de COPIL CUMINTE, maine sigur va fi ziua de COPIL MIORLAIT. Uneori ziua de copil miorlait tine mai mult de 24 de ore....
Nu se tavaleste pe jos, dar zbiara uneori...; bietii vecini, cred ca ii plang de mila, s-or gandi ca o traumatizam. Imi vine sa tip la ea. Mai tip uneori.
Vrea desene animate. Nu o data. Nici de doua ori. De trEi si patru ori la rand, acelasi film. Am trecut de Lion King. Acum suntem la BAMBI! Daca vreti sa stiti unde este tati lui Bambi? Unde este? In padure, de capul lui? Mama lui Bambi il creste si tati umbla brambura? NOOOO, tati lui Bambi este la servici. In padure este la serviciul lui.
Elefantul... Elefantul este alt personaj indragit. Din Ice Age. Ne si povesteste filmul. Elefantul a gasit un bebe. Si il duce pe bebe la mami lui si la tati lui. Unde e mami lui? Mami lui inoata, Eliza. Poti sa spui copilului ca mami lui a murit?
In rest, citim. Regina. Asta este Alba ca Zapada. Uimitor, Eliza o indrageste pe regina. Poate pentru ca nu ajungem des la sfarsitul povestii, ca e cam lunga. Mai citim Pinocchio. In carte, e pasajul unde Pinocchio e inghitit de balena. Se contrazice cu o fetita care nu stie povestea. Ce e in poza? Fetita: un peste. Eliza: nu e un petze. E o balena, mai! Mai avem Scufita Rosie, Betisorul Nazdravan, samd. Nu i-am citit inca Capra cu Trei iezi. Mi se pare o poevste urata.
Insa ii place la nebunie Punguta cu doi bani. Asculta si caseta. cocosul nu mai face CUCURIGU. Face Cucurigu Boieri mari, dati punguta cu doi bani
Refuza insa poeziile.
Eu:
Ursu Letz si.... (astept continuarea)
NU USU FLETZ (de fapt, poezia e fara NU)
Eu:
Vor....
NU SA PINDA PETZE-N LAC
Dar de ce plangi.....
NU USU FLTEZ
Eu n-am prins decat....
NU UN (R)AC!!!
Asta e o zi de NU
Nici mie nu imi placeau poeziile cand eram mica. Se pare ca ea ma mosteneste, pentru ca inventeaza. Nu mai spune "eu n-am prins decat un rac" inlocuieste cuvintele si spune "N-am gasit decat un rac" Noroc ca rima se pastreaza.
Azi dimineata mi-a zis corect, desi dupa cum incepuse ziua, as fi zis ca e tot una de NU.
Si tot asa si cu "pisicel iarta-ma te rog", samd
Foloseste foarte des PLIZ, THANK YOU, IA(R)TA-MA, PA(R)DON CUZATI-MA... Este sensibila cand ne suparam, pe ea, sau unul pe altul. Intreaba: "Mami, etzi tupaata pe tati? Tati, mami e tupaata"
Daca esti suparat pe ea, promite "NU MAI FAAAC" dar uita in acelasi minut.
Fuge la lift. Zice ca cheama liftul "Liftuleee!" Liftul uneori vine. E incantata. Vine din alte motive, dar vine!
Daca ma mai ia si pe mine sotul meu in brate, tipa de pe oala: TATI MEU E A MEAAAAA,si se bate cu sarg pe piept, in semn de posesie! Daca vede ca n-are succes, incepe sa se miorlaie IUBETZE-MA SI PE MINEEEE
Astea sunt fazele cu DA si ne bucuram de ele.
La fel de multe sunt fazele cu NU de care incepem sa ne saturam! Sambata am ajuns la limita rabdarii. N-am mai putut, si m-a pocnit un plans tampit. Sotul meu se dusese la o cununie, una din multele obligatii de nunta/botez de toamna asta. Eu, singura cu fata, intr-o zi de NU. Am zis ca turbez, ca imi pierd rabdarile, la un moment dat am zis "Nu mai pot!" Aceleasi manifestari. Sa dam jos pijamaua, nu. Si da-i plans. Sosete? NU, le dam jos. Nu numai ca le dam jos, stam pe gresie! Pipi? NU. Asta chiar m-a scos din sarite, ca altfel mereu cere olita. Atunci a fost NU. Tranteste scaunele. Ma tem sa nu ii cada vreunul pe picior. Se suie in picioare pe scaune atunci cand nu le tranteste. Se suie pe masa. Vrea cereale. Dimineata la pranz si seara. Nu orice cereale. Numai bobite si numai cu ciocolata. Eu zic NU. Incepe concertul. Mi se zbarleste parul in cap. NU mai vrea lapte. DELOC NICIODATA! Doar de la vaca mare de la mamaia. Stie ca nu vom ajunge curand la mamaia. vrea ciocolata. Vrea GUMA mai nou. Am ajuns sa imi convina sa ii dau guma. Altfel vrea BOMBOANE! I-am luat guma la metru. Vrea sa mestece tot metrul! Noroc ca nu stie precis cat inseamna un metru.
Vrea plastelina. Daca spune PLATELINA si tu nu rectionezi, incepe si in engleza - vrea DOU PLAY DOUGH.
Ii place Jungle BOOK. In consecinta, in masina se asculta numai BEAR NECESSITIES. Nu o data. Nici de doua, ci de vreo 15 ori la rand! de vreo doua zile am scapat de Jungle Book. Vrea DANONINO. Noi credem ca iaurt. O amanam, suntem in masina, iaurtul e acasa. NU, ea vrea Danonino, discul cu Danonino, cutiuta muzicala. Vrea ceai. Imi dau seama ca nu e facut. Pun repede pe foc. Ea ma invata: Am ceai la mine in sac. Si asa este!
Bine ca a trecut boala!
Asa ca, cu fite multe sau putine, sanatosi sa fie!
Va pupam pe toti si multumim ca ne-ati purtat ganduri bune cat am fost bolnavi!
M-am lungit ingrozitor... V-am mai spus eu, scriu rar, dar cand scriu nu ma incurc!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Revin, ca tocmai am rasfoit pozele de la ziua Andreei si n-am putut sa ma abtin sa nu admir ce frumos s-a machiat fata! :)) Si am mai rasfoit si celelalte albume. Tare frumoase. Si pozele de la nasterea Emmei. Noi nu prea avem din perioada aia, si cam regret... Iuli, sa iti traiasca fetele si sa va faca fericiti! Mi-au mai placut doua poze, cea in care Andreea doarme intinsa si desfasurata ca un X mare cat patul, si cea in care o tine bine pe Emma de gat, in albumul doua surori Pupici

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Dana-ene am vazut si eu pozele (ce moaca somnoroasa are Oana ) si mi-a placut mult la gradi a voastra. Se vede ca-i curata si ingrijita!

Sasha.p ce sa iti zic...nervi de otel si sa dea Domnul sa-si revizuiasca Sasha atitudinea cat mai curand!
Cand va aud si pe tine, si pe Anny, cum rezistati "talentelor" pe care le fac astia mici chiar imi vine a va intreba: "si mai vreti sa faceti inca unul?! "

Iuliana76 subscriu si eu ca admir machiajul Andreei! POate ne da si noua niste lectii. Imi pare rau ca nu i-a trecut de tot raceala, insa stiu ca tusea e si din cauza mucisorilor. Inafara de Gentamicina mai ia si alt antibiotic pe gura? Eu i-am dat in ultima vreme lui Raduc sirop de brad cu apa si il bea cu o placere (bineinteles ca trebuia sa i-l fac mai dulce altfel nici nu se uita la el!).

Ankalaura hai ca m-am distrat cu descrierea "repertoriului" Elizei! Cand citesc de la alti parinti parca imi vine a zice "lasa ma, suportati orice ca e asa frumoasa varsta si vor trece toate prostioarele astea" insa cand sunt si eu supusa "crizelor" parca imi vine a-l trosni uneori

Am vorbit cu pediatra si merg din nou vineri cu Raduc sa-l vada cum a reactionat dupa tratament si mi-a spus ca pt muscaturile de pe fatza sa-i dau (la cele care sunt f. umflate) cu rivanol rece si apoi fenistil si sa-i dau Claritine ziua si Ketof seara. Chiar ma speriasem ca o fi alergic la asa ceva, ca prea e umflata pleoapa aia intepata de tzantzaroi. Imi vine si-a rade de moaca pe care o are dar si mi-e mila...
Oricum am o mare admiratie pt cum se comporta copilasii astia cand au vreo suferintza! Ei sunt veseli, binevoitori, nu ca noi adultii care daca suferim de ceva suntem intorsi pe dos! Minca-i-ar mama pe ei de dulci si scumpi

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Danateu, imi pare tare bine ca sinteti mai bine acum....la fel si de Andreea Iulianei. Apropos, am admirat si eu "machiajul" Andreei...ihihi, eu nu as avea curaj s ao las pe Emma la creioanele mele ca am vazut deja ce mi-a facut:).

Am intrat si eu sa mai spun vreo 2 vorbulite despre Emma care a intrat iar intr-o perioada de indragosteala de mine. Ta-su saracu' are concert la dublu de fiecare data cind ma duc la scoala si atsa de 2 ori pesaptamina. Azi m-a sunat special sa aud cum plimgeau amindoua. Mai, si la Emma nu mai merge cu pacalitul. Daca ma vede imvbracata sau ma vede ca umblu la geanta mea de scoala, isi da seama imediat ca vreau sa macar de acasa fara ea si incepe scandalul. Ta-su a avut febra in ultimele 2 zile si a dormit separat si sa vedeti ce suparare pe el (mai ales ca acuma face figuri si scandal cind o atinge el, mai ales noaptea) ca fi-sa nici nu a remarcat sau protestat ca el nu mai doarme cu noi in pat. Se vede clar pe fata lui cit sufera...aoleuuu...si cica asta e om care implineste 45 de ani peste in 2 saptamini:)))).

Pentru gradinita astia m-au cerut sa ii aduc pull-ups si eu i-am luat din aia care se trag direct pe picioare (nu au scai) cu Elmo. Buuun ,fata mea multumita ca arata astia mai bine decit aia normalii. Ei, mi-au spus ca sa nu aduc din aia ci din aia cu scai sau, eventual, daca nu am sau nu vreau, sa aduc diapers normali. Baiul acuma vine ca a schimbat-o intr-o zi cu pull-ups care au pe fata pe Bell, Ariel si Frumoasa adormita. Nu va zic ce incintare pe Emma. Si asa ca m-am dus si i-am cumparat si noi ieri din astia cu mindrele astea 3 si inca o geanta de voiaj cu roti tot cu mindrele astea 3 pe capac. Dom'le, mi-am facut de lucru. Nu a vrut sa lase din mina nimic, nici geanta si nici diaperii toata seara pret de vreo 3 ore. Dimineata cind s-a trezit, direct la diaperi. I-am zis ca sa faca intii pipi la olita. Unde inainte imi dadea chilotii singura jos ca nu ii vroia, acuma vine cu ei (astia noii) sa i-i pun. Asa ca, pentru o prioada pina s-o satura de ei sau nu o sa mai fie o noutate, aminam olita. Cu valijoara, ta-su aseara a ascuns-o dupa un perete imtr-un fel de dulap unde ne tinem noi incaltarile, special ca stia ca fi-sa nu are cum sa o gaseasca azi. Eu impatuream niste rufe si mi se pare mie ca tare e liniste si cind e liniste, e clar ca Emma coace ceva. Cind colo, fata statea pe pat linistita la TV cu valiza linga ea, multumita si satisfacuta si zimbitoare. Apoi mi-a cerut sa ii aduc si diaperii (deh, probabil ca sa se asorteze geanta cu chilotii:)) pe care si i-a pus in geanta direct. Acum la culcare nu a vrut sa doarma fara pachetul de chiloti linga ea. Ce ma fac eu?????

La gradinita o las cu geanta in mina si o gasesc cu ea tot in mina (pe brat). Vineri chiar am pindit-o cind minca si minca mazare cu mina dreapta pe care avea atirnata si geanta. Ma vucur macar ca nu ii zice nimic educatoarea. Oricum, fetite nu prea sint in grupa ei ci numai 4-5 baieti, Emma si citeodata o fetita indianca. Cica baieteii o iubesc si o imbratiseaza. Unul o imbratisase si au cazut amindoi 9asa mi-a zis educatoarea) si Emma mi-a si zis ca "buoi" (boy) cind am intrebat-o cu cine s-a jucat. Cica nu a mai plins de fiecare datat cind vedea ca se deschide usa. O sa mai vedem cum decurge si operatiunea asta. Vineri ma duc la control cu Diana si o sa intreb si de vaccinul antigripal, mai ales ca acum merge in comunitate de 5 ori pe saptamina.

La balet, ca simbata a fost prima doata sem. asta, a fost sefa. Dom'le, se vede clar ca e evoluat creierasul fata de acum citvea luni. Urmeaza instructiunile, ba chiar a mers si pe virfuri. Pur si simplu a fost incintata...nici nu vroia sa plece de acolo. Aoleu, erau niste fetite asa micute acolo care, bineinteles ca exact cum facea si Emma la virsta lor, nu cooperau deloc si ma intrebam, dom'le, cum de am rezistat nervos. Pai, nu stiu citg de mult am rezistat ca ultimele 2 luni nici nu o mai dusesem ca era pierdere de timp si bani si umplere de nervi.

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Multumesc Cristaina pentru urarea de ziua fetitelor. Cu mare intirziere, e adevarat, dar nu am avut timp de loc.
Le-am facut ziua la maimutele, la servici e un iad, iar in timpul asta varuim la noua casa, cumparam mobila, umblam dupa tot felul de acte si alte chestii... Si nici nu am ajuns la faza efectiva de mutat, la care mi-e si frica sa ma gindesc.
Asa ca pe mai incolo...

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput