Mamici de septembrie-octombrie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 4
Meme1 spune:
Fetelor, ce mancati voi de faceti bebei atat de mari? Ca mie saptamana asta mi-a zis moasa la control (extern, bineinteles) adica la palpare ca bebe-ul ar avea undeva la 2.5 kg la 36 saptamani.
Voi cum reusiti la 37-38 saptamani sa aveti bebei de peste 3 kg? Vreau si eu sa stiu ce mancati si cat...... ca eu 'bobinez' non-stop, mai ales fructe dar cu conditia sa fie fff tari ( a se vedea piersici, prune, combinatii intre prune si corcoduse=plums) dar tari tari. daca sunt un pic moi (adica mai bine coapte) nu-mi mai fac deloc cu ochiul....
Pupici mii
Meme 36s+2
b_irina_c spune:
kristinutza drep sa spun nici eu nu stiu exact despre ce salariu vb
. Am citit ca se da un salariu conform CCM (in link-ul pus de Ioana in capitolul trecut parca). Nu stiu exact daca mediu sau salariul mamicii... Maine se intereseaza sotul la serviciu.... Te in la curent cum aflu mai exact despre ce e vorba...
Meme nu te impacienta cu mancatul. Eu cred ca tine de fiecare mamaica si bb in parte. Eu am amncat in fiecare zi cel putin un fruct si un iaurt (mic). In rest normal, fara sa mananc noaptea si rezultatul a fost 4.100, dar sunt sigura ca nu la toate mamicile e la fel.
Eu sunt singura cu sotul cu copilul. Fara mame ajutatoare. Au fost pe aici cand am nascut dar au plecat la 2 zile dupa ce am venit acasa, deci nu se pune... Sotul merge la serviciu si ziua sunt doar eu cu Vladut. Sotul a stat acasa o saptamana dupa ce am venit de la spital. Nu zic ca e usor, dar ne descurcam... Perioada critica de colici (cand au inceput) a fost mai dura, dar acum s-au calmat lucrurile...
Daca zici ca esti calma, eu zic ca te vei descurca... E greu, dar frumos... Cand il vad cum doarme linistit, nu ma mai satur sa ma uit la el si uit toate urletele si de nesomn....
Ma duc la baita... Succes!!
Irina si
Vladut
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos
Racaru spune:
Buna fetelor,
Am si eu o problema, se pare ca nu am lapte suficient...
Am baut ceaiuri de chimen si anason, Galactogil, un ceai rusesc pt stimularea lactatiei, lapte mult... am baut chiar si bere(fara alcool).
Oare se mai poate face ceva? Imi doresc foarte mult sa-l alaptez pe bebe.
Acum il alaptez la sin ziua iar noaptea ii dau Milumil.
Voi ce faceti?
b_irina_c spune:
Valeria cea mai buna solutie e sa-l pui la san cat mai des. Nimic nu stimuleaza lactatia ca suptul lui bb, chiar daca vine numai putin si apoi ii dai Milumil. Rabdare multa, va veni si laptic suficient. Succes!
Irina si
Vladut
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos
Ioana75 spune:
Valeia, da-i lapte praf doar la sfatul medicului; altfel, pune-l la sin de fiecare data! Cum il cheama pe bebelusul tau?![]()
Ioana &
Miruna
mary ilie spune:
buna fetele!
acum am ajuns si eu de la botez, plina de nervi ca barbatul meu nu se mai satura de stat pe acolo si eu nu mai puteam sa rezist, va dati seama de la ora 13.00, cat am rezistat, eroic! si eu imbracata subtire si in papucei, ca alte toale nu mai am, m-a cam luat frigul! mi-am pregatit o cada cu apa calda si spuma si acum m-am mai linistit si incalzit!va mai zic maine de botez....
CRISTINA bine ai revenit acasa si printre noi!
mary 39 AMR 7zile
miflore spune:
Cristina, bine-ai venit!!! sa fiti sanatoase si mancacioase!!!
Cred ca de-acum Victoras o sa scoata si mai multe perle, e asa de simpatic!!! Sa ne mai spui si noua ce zice ca mie tare-mi place sa citesc ce scrii! Intrebare: am inteles ca i-ai facut gauri in urechiuse; a zis ceva? cu ce i le-a facut, cu pistolul? i-au pus cercei sterili de-ai lor urmand ca tu sa-i schimbi dupa cateva saptamani cu ai tai sau i-au pus direct cercelusii tai? Mersic!
Vero, felicitari!!!
Sa va iubiti la fel si la nunta de aur!
Ege, multa sanatate! Ai grija, sper sa-ti treaca cat mai repede! EU vad ca n-am nimik, cu toate ca sotul cam dadea niste semne de raceala...dar i-am dat din start pastile ca sa nu se declanseze!
Lidia, felicitari!!!
Te asteptam sa ne mai scrii!!!
Mihaela 38+
miflore spune:
Flavia, strang din nou pumnii!!! Sa ne dai de veste cat poti de repede!!! Bafta multa, mai ai asa de putin!!!

Tonnia, daca stiam c-o sa intri azi-noapte mai stateam un pic si eu! Trageam si noi o barfa!
Legat de salariul acela, eu stiu ca in general se da doar mamei, nu si tatalui; adica tatal poate merge la tine la firma sa-l ridice, nu trebuie sa mergi tu personal (dar nu il da lui, de unde lucreaza); oricum, depinde de servici, poate ca la voi sunt alte reguli; noi acum nu suntem in CIC, suntem in concediu de maternitate, prenatal; CIC e concediu pt. cresterea si ingrijirea copilului, ala de se tot cearta alesii nostri dragi; cel mai bine ar fi sa te interesezi la firma la tine si sa vezi ce reguli sunt!

Mihaela 38+
RalucaCostiurin spune:
...partea trista la CCM este ca el e obligatoriu a fi semnat de firmele cu peste 20 (sau 21, nu mai stiu) de angajati. Adica daca a firma mica, ciuciu prima da nastere - doar daca nu te iubeste sefu' sau contabila in mod special - si nu e cazul
! Bine ar fi prins banutii astia....
Eu m-am pus serios pe studiu, citesc cartea lui Capraru - si atipesc, si iar citesc, si iar atipesc. Dar cu vremea asta, nu ma mir; si bebeul a dormit mai mult, mai ca intrasem la idei - dar am primit ceva calcaie si m-am calmat. Maine poate da Cel de Sus sa fac totusi controlul ala, sper ca s-au terminat conferintele.
Cristina, atat e de haios baiatul tau! Te incuie cu asa intrebari!
Mary, ai grija sa nu racesti taman acum, la spartul targului!
Meme, eu am avut la un moment dat un retard in crestere de vreo saptamana. De atunci, am mancat in fiecare zi un ditai gratarul de vita. Mi s-a acrit, eu nu sunt carnivora, dar bebeul e cum trebuie. Pe langa asta, fructe cu nemiluita. Si branzeturi, dar alea nu-mi lipseau nici inainte. Clar, diferenta a facut-o friptura.
Am tot zis ca fac statistica, de cate ori merg la buda/24h. Minim 15 drumuri pe zi, cred.
Ce mai sughite, copilasul meu! ma zgaltaie cu totul...
noapte buna!
Raluca, mama Radului
ege spune:
miflore multumesc
fetelor si la voi se agita bebe mult? nu stiu ce a avut in seara asta de a fost asa agitata!oare se pregateste?oare coboara??din cauza asta??
timp de 1 1/2 s-a miscat de imi facea burta......
noapte buna!
ege