Mamici de septembrie-octombrie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 3
country girl spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Codruta,
cum e la epiziotomie. Teoretic cunosc dar practic ce simti?
Serios, mi-e teama dar am curaj si tupeu.
Cum iti face operatiunea aia...cu ce incep? care e ordinea?
Vero
36
http://community.webshots.com/user/hildegard122
Iti raspund eu cum e cu epiziotomia,ca am amintirile mai proaspete in minte
De simtit nu simti nimic, sau n-ar trebui sa simti daca esti anesteziata (fie epidurala, fie anestezie locala strict numai pentru epiziotomie).
Doctorul decide necesitatea si momentul inciziei in timpul travaliului, mai exact in perioada de expulzie in functie de angajarea bebelusului si de cat de usor vede ca poate iesi sau nu.
Cel putin doctorul meu mi-a povestit in detaliu tot ce avea de gand sa faca in perioada de expulzie, ca sa-mi distraga atentia si sa putem coordona impinsul cu miscarile bebelusei. Asa tin minte ca mi-a spus exact pozitia bebelusei, cam pe unde a ajuns si ca ma ajuta cu o mica incizie ca sa iasa mai usor.
N-am simtit nimic nici in timpul, nici dupa nastere. Dar chiar nimic. Nici cea mai mica jena. Incep sa ma intreb daca chiar mi-a facut-o?
country girl spune:
quote:
Originally posted by cge
Fetele, suntem acasa !!
Nici nu pot sa va spun ce fericiti suntem cu printesa acasa.
Ne bucuram ca suntem sanatoase si ne-au dat voie acasa.
Ancuta doarme de cateva ore, azi am chinuit-o cu vaccinul, nu stiu ce test cu luatul sangelui din calcai si gauritul urechilor.
Va multumesc din suflet pentru mesaje si pentru vizita.
Cand ma mai adun, va povestesc mai detaliat sau intrebati-ma voi ce vreti sa stiti.
Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai Victoria 16.09.2005
Bine ai venit Cristina!

b_irina_c spune:
Cristina bine ai revenit!!! Asteptam poze si detalii
...
Vero La multi ani!!! Si la mai mare!!!
Lidia felicitari pt printesa!! Sa iti traiasaca! Te asteptam cu detalii...
Marlena eu cu salariul ala inca sper (cu toate ca lucrez la firma privata si patronii fac cam ce vor ei)... Ma voi lamuri maine sau poimaine. Va zic daca reusesc ceva... Si Vladut mai urla asa ca sa-si antreneze vocea cred, sau sa-mi incerce mie rabdarea. Tace daca il plimb in brate.
Codruta sper sa mearga cu Sab. Daca nu papa de la tzitzi poate nu se satura si din cauza asta sa papa des. La mine asa a fost... Sper sa-i treaca repede. La mine functioneaza Sab-ul... Succes!
Irina si
Vladut
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos
kristinutza spune:
bine ai revenit, cristina!!!
felicitari, lidia!
maaaaiii, io nusht de ce salariu vorbiti voi, marlena si irina...
eu am auzit ca poate primi de la firma (mama sau tatal nou-nascutului) un ajutor cat un salariu mediu. am gasit in contractul colectiv de munca articolele respective. oricum nu sunt lamurita daca o sa primesc sau nu, pun o intrebare la serviciu. despre asta vbiti si voi? daca da sau nu, poate ma lamuriti oricum.
primeste cineva dintre voi un ajutor financiar de la firma angajatoare pentru ca ati nascut? jadi si mihaela_e cred ca m-ar lamuri pe mine. macar sa stiu daca-mi iau gandul de la bani in plus...
cristina 38
poze
codruta_grg spune:
Irina, si eu am crezut ca nu se satura, dar am lapte destul si nu adoarme, pur si simplu se uita pe pereti sau rade. Mai incerc sa ii dau tzitzi si peste 15 -30 minute dupa ce a supt si nu mai vrea.
Colicii astia se pot manifesta cand ajunge laptele in stomac? Si de asta sa nu poate papa, din cauza durerilor?
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze
karmenutza spune:
Codruta, dupa o luna copilul nu mai doarme asa, non-stop. Incpe incet, incet sa se obisnuiasca cu ziua, starea de trezie, noaptea etc. Mai are cateva ore pe zi cand sta treaz. Bine ca nu plange. Colicii incep de obicei la vreo jumate de ora dupa ce a papat. Dupa ce ragaie, dupa ce il pui la culcare. Cam cand incepe digestia.
Cristina, bine ai venit acasa, vrem detalii si poze cu Ancuta. Impresii de la Victoras? Ce zice? Cum se poarta cu ea?
Felicitari, Lidia!Sa-ti traiasa bebelusha!
Meme1 spune:
Fetelor,
am si eu o intrebare. Cat de grele sunt primele saptamani dupa nastere? Va intreb pt ca eu aici o sa ma bazez in principal pe sprijinul sotului si a catorva prietene, dar nu va fi totusi ca atunci cand o ai pe mama aproape. Ceea ce m-ar interesa sa aflu ar fi daca v-ati descurcat sau ati fi reusit sa va descurcati numai in doi, adica voi si sotul eventual, si cat de greu v-a fost?
Eu nu stiu ce sa mai cred, sunt fff calma desi mai am un pic pana la marea zi, parca nu vrea sa ma apuce frica deloc, probabil sunt prea optimista..... sper sa nu fie probleme.
Va pupic pe toate,
Meme
37s+2zile
cge spune:
Multumim din suflet pentru urari.
Victor in momentul asta da petrecere pentru surioara lui.![]()
Are un casetofon de jucarie dar care canta si i-a pus sora-sii "Hi-Q".
In harmalaia asta cu petrecerea (anunta la microfon:"Azi este petrecerea pentru sosirea Ancutei acasa"), Ancuta doarme.![]()
Cand a vazut-o prima data m-a intrebat ca daca am avut o burta asa mare de ce am facut un bebe asa mic!!
Si eu ca in burta am avut si casuta bebelushei si el ma intreaba "Cate camere are casuta ?"
Am si eu epiziotomie, pe Sofia am sunat-o cand eram pe masa de nasteri la cusut![]()
Cand mi s-au fisurat membranele, nu pot zice ca am facut un efort deosebit.
Ege, stai linistita, eu nasc copii mai devreme si pe Victor l-am nascut in sapt 38
Tu poate esti construita altfel.
E bine sa se declanseze nasterea natural, am vazut atatea fete ajunse in sapt 40-41 cu declansare si care se chinuiau groaznic.
Mi-a zis o asistenta ca asta e curentul acum cu copiii atomici: ori ies prematuri ori se lasa asteptati dupa termen.
Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai Victoria 16.09.2005
Tonnia spune:
Bine ai venit acasa, cge!!! 

De-abia astept sa ne povestesti! Sa te refaci repede si sa ai laptic bun pentru printesuca!
Lidia, felicitari! Sa fie sanatoasa si frumoasa fetita ta!
Nu am luat scaun de masina, mi-am ales prost ziua! dar am mai luat cate ceva pt bagajul de spital: vata, tampoane, capot, papuci, haine bb, maruntisuri din astea! Din ce-am vazut cele mai frumoase scaune sunt de la Inglesina, sunt "cele mai orizontale" si cele mai usoare au 2,5 Kg fata de 3,5 cat au majoritatea. la baze nu m-am mai uitat, poate as lua doar daca s-ar potrivi si la urmatorul scaun dar nu prea cred.
Karmenutza, eu am luat carucior fara scaun.
Scaunele de la Graco sunt cele mai scoicite, nu mi-au placut, desi caruciorul de la ei il am...
Am dat o gramada de bani azi pe nimic aproape.
Hilde, la multi ani!!! Uita-te la "Nasterea pe glob" sunt mai multe discutii despre epiziotomie.
Fetelor, daca eu stau in Cic, poate sotul sa ia salariul asta suplimentar?
Alea, alea, cum adica mai sunt 10 zile? Vorbesti de AMR? Tu esti in 36+, te-ai programat mai repede?