Medicii de pe site

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina6 spune:

dragi medici ....ce parere naveti de nasterea in apa!?????

Marina6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

draga ioana, in primul rand vreau sa-ti urez nastere usoara si bebe frumos si papacios.
eu am trecut prin ceea ce treci tu acum...spaime, groaza ca bebe ar avea ceva...ghici cand?exact in perioada de sarcina in care esti tu acum.vreau s ate linistesc spundu-ti ca nu ai motive sa te ingrijorezi...este o eroare a echografului.dr meu mi-a zis ca echograful poate avea eroare de 4 saptamani!!! si ca ea apare exact in aceasta perioada de sarcina. nu l-am crezut si am continuat sa ma agit si sa ma indop ca sa creasca bebe:))). am nascut o fetitza perfecta, de 3.300 kg, 49 cm lungime , apgar 10!!! nu faci decat sa te agiti inutil si sa-l agiti si pe bebe. eu zic sa ii faci cat mai frumoase ultimile zile de stat in burtica.tu ce zici?

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selinakisss spune:

BINE TE-AM GASIT CRISTINA!EU SUNT ANDREEA.PLS,CHACK YOUR MAIL.ITI UREZ O ZI FRUMOASA!Ma gasesti pe adresa"selinakisss@yahoo.com"

quote:
Originally posted by Cristina36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Dragi doctorite si doctorei,
Sunt o graviduta de 19 saptamani. Am si eu doua intrebari care ma macina si sper din tot sufletul sa-mi raspundeti:
- bb-ul meu inca nu misca - sau poate nu il simt eu? Este deja tarziu, trebuie sa-mi sun doctorita sa-i spun, nu voi parea ridicola?
- inca din luna a 2 a de sarcina eu fac tratament cu alilestrenol 4 pastile / zi si scobutil 2 pastile / zi. Eu sunt economista si nu am cunoastinte foarte vaste in domeniul medicinii, si desi pe prospectul de alilestrenol scrie ca nu are contraindicatii, am totusi temeri - ma gandesc, oare ii face rau lui bb? La fel ma gandesc si la scobutil(motivul pentru care mi-a fost administrat tratamentul il reprezinta uterul meu care este retrovers si cica rigid, nu-i da voie lui bb sa se dezvolte). Eu de altfel ma simt foarte bine, burtica e dezvoltat foarte bine, unii spun ca chiar mare pentru varsta lui bb, si totusi.. gandurile astea de femeie insarcinata - of!
As fi foarte bucuroasa daca ne-ati raspunde si noua.
Va multumesc.
Carmena si bb-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

Dragi doctori si doctorite,
Intrucat la subiectul cu cabinetul gineco nu mai raspunde nimeni de o buna bucata de timp am copiat si aici intrebarea mea ,poate se indura cineva sa ma lumineze si pe mine!
Mentionez ca nu mai alaptez,sunt fumatoare,am tensiunea relativ mica-9cu 5 - inainte sa raman insarcinata si pe parcursul sarcinii am avut o lipsa de progesteron cam mare,in rest toate analizele sunt bune.Dra mea nu vrea sa-mi dea anticonceptionale ca sa mai slabesc-am 1,60m si 65 kg-si in plus nu crede ca raman insarcinata deaoarece inainte de sarcina am facut ceva tratament cu Duphaston ,insa eu sunt foarte stresata sa nu mi se intample.
Inainte de a ma gandi ca vreau un copil am luat vreo 5 ani Microgynon si nu am avut nici o problema,numai ca acum am 29 ani si cu fumatul... mi-e cam frica.Oare sunt mai bune pilulele monohormonale gen Exluton?Sau nu?Ce-as putea sa iau cu cat mai putine efecte secundare?
Va multumesc anticipat!
http://community.webshots.com/user/corinutza111

http://community.webshots.com/user/corinutza111

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Salut! O intrebare pentru oricine se pricepe. Sunt disperata!
Acum o luna si ceva am ramas insarcinata, dar am considerat noi ca nu e momentul sa facem un copil, ca nu avem toate conditiile necesare. Asa ca pe 24 iulie am facut un avort, la maternitate, la o doctorita recomandata de o prietena. Dupa intrerupere am avut niste probleme, in sensul ca nu se elimina ce trebuia sa se elimine si am facut tratament injectabil 5 zile cu Ampicilina si Gentamicina, dupa ce luasem si oral 2 zile ampicilina. La 5 zile a inceput sa se elimine si a tinut o saptamana, cate putin. DAR doctorita nu-mi spusese cate zile nu e voie de contact sexual, asa ca, vazand ca ma simt bine, pe 3 august, la o saptamana si trei zile... am comis-o, dar cu prezervativ. Peste cateva zile, la fix doua saptamani de la intrerupere, am fost la control si la echo a fost totul bine, dar nu s-a uitat si intern si mi-a zis, pe un ton disperat, ca spera ca nu am avut contact, ca nu e voie o luna, ca pot sa raman iar insarcinata. Si cica imi zisese. Si asa "mi-a aruncat pisica in curte". Eu sunt genul putin obsesiv, asa ca am inceput sa o iau razna. Bineinteles, ca eu, cand am vazut-o cat de disperata imi zicea sa nu trebuie, n-am recunoscut ca o facusem lata, desi m-a intrebat de mai multe ori. Si acum am tot felul de idei. Ma cam dor sanii si sunt mai tari, desi nu sunt sigura, dar PARCA la vreo 10 zile de la chiuretajul se mai inmuiasera. Apoi, abia pe 10 august, adica la o saptamana de la acest contavt (unic de altfel) si la 2 sapt. de la avort, am avut, cred, ovulatie, adica vreo 2 zile am avut acea secretie specifica ovutaiei, transparenta si mai apoasa. Dar tot atunci au inceput si greturi, aproape toata ziua imi este rau. Si mai am si o anexita care tot recidiveaza si acum ma cam doare si se simte si ceva mai tare in zona trompei drepte... sau a uterului... Dar doctora nu s-a uitat decat la ecograf si nu a vazut nimic in uter (normal, cred, la o saptamana), iar la trompe a zis ca se uita dupa o luna de la chiuretaj, sa fie curat. Si tot ea a zis ca nu crede sa fiu insarcinata, atata vreme cat am folosit prezervativ. Iata ce as vrea sa stiu: la cat timp de la intrerupere apare ovulatia?, cand dispar toate semnele legate de sarcina anterioara, inclusiv cand nu se mai produce hormonul ala la care sunt sensibile testele de sarcina (asta ca, in cazul in care fac un test de sarcina, sa-mi dea un raspuns corect si actual).
Rezumat: am avut un contact sexual protejat, cu prezervativ, la o saptamana si trei zile de la intreruperea de sarcina. E posibil sa fiu iar insarcinata?
Multumesc mult celui care imi va raspunde si sper cat mai curand posibil, ca o iau razna. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claus spune:

Am si eu cam aceiasi problema ca si Ioana.
Am fost la eco in 15.07. si mi-au spus ca am 28 saptamani sa revin peste 6 saptamani pt.ca sa vedem daca bebe este pozitionat ok.
Azi 18.08 dupa calculele altui medic ( fara eco) as avea abia acum 28 de saptamani si nici astea implinite.
Ma puteti ajuta cu un calcul?
Data ultimei menstruatii 27.01.2003
data primei miscari a bebeului 18.05
Cate luni am? Cam pe cand nasc? cand am 7 luni?
Apropo, in saptamanile astea ma tot incurc ma ajutati si aici?
Saptamana 30 inseamna 7 luni ?
Mersy mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Draga Claus,
eu am invatat in Ro ca pina la 20 de saptamini se calculeaza 5 saptamini pt o luna, dup aceea 4 (sau e invers??? ups, e cam mult de atunci).
in jur de 18 octombrie termenul e ok? Se zice ca mai sint 5 luni de cind a inceput bebe sa miste. Mie asa mi-a spus mama si asa a fost. Degeaba mi-a facut calculul doctorul, cu ecograf, cu masuratori cu tot dichisul. Termenul era pt 23 iunie si eu am nascut pe 7 iunie.
Aaa, absolventa de Medicina Timisoara, promotia 98. Anul 5 la medicina in Belgia (ca bineinteles ca nu se recunoaste diploma din Ro aici!)

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Tratamente dupa LAPAROSCOPIE?
Am 35 ani si îmi doresc foarte mult un .
Sunt casatorita de 3 ani. Sotul meu are analizele foarte bune, deci problema sunt eu.
Am început cu tratamentele de cca. 3 ani:
2000- 6luni anticonceptionale Diane35, pentru reglarea menstruatiei care venea la 2-3 luni,
2001- 3luni tratament cu clostibergyt –2/zi zilele 5-9, si daca nu a venit menstruatia dupa mai mult de 50 zile 6fiole de progesteron 2/zi (tratament recomandat de medicul ginecolog fara sa fi facut vreo analiza înainte , doar consultatie ), apoi pauza de 6 luni pentru ”odihna ovarelor” (?),
2002-investigatii la un cabinet din Iasi: -ecografie, analize hormonale, tratament pentru o micoza (si eu si sotul), 3 luni tratament cu clostibergyt 1/zi, (per.3-7), urmat de tratament cu duphaston 10 zile( per.15-25),
2003-feb. ecograf, analize, colposcopie, biopsie col uterin >leziune pe col> cauterizare, diagnostic >ovare polichistice, cu învelis gros, trompe înfundate?
2003-mai HSG – foarte dureros, rezultat >trompa stanga înfundata si cu infectie, trompa dreapta greu permeabila ( doar un firicel)
2003-mai daytest –fara rezultat, camera de luat vederi nu a patruns prin trompa dreapta,
2003-mai LAPAROSCOPIE rezultatul: ovare polichistice, decorticarea ovarelor, uter foarte mic ” cat o nuca” trompe foarte subtiri .
Alta problema – COLESTEROLUL.
Am colesterol cca 300-310, cel mai putin a fost 280, dupa mai multe investigatii si analiza concluzia a fost ca este genetic.
Problema colesterolului nu o pot rezolva pentru ca îmi doresc un bb, si tratamentele pentru asa ceva, potrivit medicului duc la sterilitate in proportie de 80%.
In urma LAPAROSCOPIEI, au rezultat cele trei cicatrici, din care cea din dreapta a avut 4 copci si sa vindecat abia acum dupa aproape 3 luni.
2003-iun. – monitorizare ovare, > doar 1 folicul amarat si foarte mic
Recomandare – 3 luni anticonceptionale (RIGEVIDON) ”dupa care mai vedem noi”

Nu am luat anticonceptionalele pentru ca sunt clar contraindicate celor care au probleme cu colesterolul, am o prietena ca a luat si cu toate ca era sanatoasa, era ca o leguma toata ziua ( greata, stari de voma, febra).

Am urmat 2 luni ( iul.-aug.)un tratament naturist – branca ursului, marar, telina, zmeur, ulei de catina, lemn dulce, propolis, vitamine, toate la ora fixa, rezultatul >2 luni menstruatia la 20 zile.

Sunt disperata ,nu stiu ce sa mai fac?

LICUTA1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claus spune:

GabiG ,
Iti multumesc de interventie si de lamurire.
Asa stiu si eu de cand misca bebe mai sunt 5 luni insa cu saptamanile astea ma innebunesc medicii tot timpul.
Acum ramane de vazut pe cand ... Eu ma voi pregati sufleteste de pe la mijlocul lui octombrie iar daca o tine pana in noiembrie cum zic ei atunci sper sa nu-mi pierd rabdarea
Ce a fost greu a cam trecut numai de ar trece si caldurile astea ca noi ne cam sufocam. Voi?
Toate cele bune

Mergi la inceput