Fibrom uterin (9)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Iepurila
Am 33, tot fibrom pe peretele extern (subseros) tot langa ovarul drept (de unde stie ea ca a afectat ovarul, cum vine asta?) si de 4/5 cm. Se poate opera laparoscopic, dar trebuie gasit medicul care sa se "bage" sa faca asta.I ti recomnd dr Tutunaru. E posibil sa-i prescrie un tratament pre-operator 1-3 luni, in principiu Diphereline, f. scump, dar care reduce marimea fibromului la jumatate, si vascularizatia acestuia, nemaifiind pericol de hemoragie. Numai pe baza unei eco performate si eventual Doppler poate sa-ti spuna medicul daca se opereaza laparoscopic cu sau fara trat.pre-operator.E considerat "mediu" la 4/6 cm, nu f mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Tia,

eu stiu ca la menopauza nu se opereaza, doar daca da simtome neplacute (dureri samd); e un medic f. bun, Dr. Peltecu de la Filantropia, are si cabinet particular in Floreasca, la el am fost si eu tot pentru asta.

Mai sunt medici f. buni si la Spitalul Militar, am fost si la ei, mi-au spus cam aceleasi lucruri, niciunul nu s-a grabit sa-mi propuna operatia, dar mi-au zis ca daca se accentueaza simptomele mele (de obicei cu virsta simptomele se diminueaza iar la menopauza fibroamele se atrofiaza) ma paste operatia. Scrie-mi daca vrei detalii, acum nu mai am timp sa continui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Buna!
Mey, fetelor, multe mai sunteti inca pe aici. Eu, fiindca mi-am acceptat fibromul, am cam tras chiulul. Nu promit ca revin zilnic, dar vroiam sa va salut.
Ups, va mai amintiti de mine?

POZICI:
Happy birthday, Albert!

Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Omuletul_meu_drag_3

BABY_LAND

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by adel_ivan

Carmen,
IR artera uterina inseamna indice de rezistenta al arterei uterine.
exista 2 artere uterine care alimenteaza placenta (dreapta si stanga)
si tre sa aiba anumite valori in functie de nr de saptamani de sarcina
In informatica Iasiul este mult superior fata de Bucuresti (cel putin la ce se preda in facultati)
Medicina nu este la acelasi nivel cu informatica?

Multumesc pentru informatii... Trebuie sa ajung la Bucuresti, e sigur, sa aflu noutati despre cum evolueaza fibromul meu... Sa se retraga apele (!!!) si am sa ajung...

Celelalte doua fibroame nu mai apar la ecografiile facute in Iasi.

Adel, nu stiu ce sa spun despre calitatea medicilor ginecologi... cand am ajuns la Bucuresti sa fac embolizarea nu m-au crezut, pana nu au vazut biletul cu iesirea din spital de dupa cezariana, ca am nascut un BB sanatos si am avut asa un fibrom... Insa sigur ce dotari au doctorii din Bucuresti nu au cei din Iasi... Cum eu am patimit cu doctorii pediatri ieseni, pot insa sa spun sigur ca, cu exceptia dr. Iordache, la Iasi pediatrii sunt mai putin buni - ai observat ca folosesc un limbaj politicos si civilizat - decat cei din Bucuresti.

O zi buna si numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

MadaS multumesc mult pentru raspunsul tau. Eu nu am facut decat sa va povestesc ce i-a spus Dr verisoarei mele. Nu stiu de ce a zis ca ar fi deja afectat ovarul dr.

Dragele mele, daca mai aveti pareri, informatii (referitoare la Dr Suciu si costuri de operatie) va implor spuneti-mi si mie.

Va pup pe toate

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Salutare fetelor,

In primul rand va spun ca am nascut un baietel de 400 gr,53 cm ,Apgar 9.
Multumesc lui Carmen care m-a indrumat catre un medic exceptional si am reusit sa duc sarcina pana la capat datorita lui.
Iar acum sa va minunez si eu cu o veste:NU AM FIBROM.Asta s-a descoperit la operatia cezariana si cred ca se vede mult mai bine atunci cand te deschide.
Iar peripetiile mele cu fibromul au fost multe, la cati medici am fost atatea dimensiuni a avut.Sa va reamintesc putin:
1-control Suceava-fibrom cat o mandarina
2-eco transvaginala Iasi la o renumita profesoara-fibrom 5 cm,propunere de operatie imediat,va incerca sa-mi salveze uterul,nici o sansa sa raman insarcinata(in aceeasi luna am ramas).
3-eco Suceava ,eram deja insarcinata ,nu am nici un fibrom
4-eco tot Suceava fibrom 2.5 cm
Ajung la Iasi insarcinata in 6 saptamani se vede ceva la eco de 2.5 cm, apoi toata sarcina nu s-a mai vazut nimic,ceea ce a ridicat unele semne de intrebare.
Operatie cezariana cica nici urma de fibrom ,ceea ce se vedea erau aderente de la prima op cezariana.
Eu nu mai inteleg nimic, daca medicina e o chestiune atat de relativa......
Multa sanatate tuturor.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Margot
Nu putem sa-ti spunem decat felicitari de doua ori!!!O data pt baietelul sanatos si frumos, a doua oara pt ca ai scapat de ...virtualul fibrom, care nici nu a axistat.
Inca o data, se confirma ceea ce va spuneam cu luni in urma: multi medici face ecografii, putini vad ce trebuie. Este o arta si asta, iar ca in orice arta, putini sunt talentati cu adevarat.
Sa-ti traiasca baiatelul, sa fiti sanatosi amandoi, si ...poate treci pe la doctorii aia priceputi sa le arati bebelusul si rezultatul "fara fibrom" de la cezariana. Asta asa, pentru emotiile pe care ti le-au dat in ultimele luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Rici,

...te tinem minte,cum sa nu, cele care suntem mai vechi si mai intram pe aici...m-am delectat aseara cu pozele lui Albert, tare frumos mai este si simpatic, o minune !

Margot,

...felicitari pentru baietzel !!! Si pentru vestea buna ca nu ai fibrom!
Are dreptate Mada, ar trebui sa treci pe la medicii care ti-au spus ca ai fibrom- si inca mare, poate isi pun si ei un semn de intrebare...Dar de ce ai fost in pericol cu sarcina, spuneai ca te-a ajutat medicul s-o duci pana la capat...din cauza asa-zisului fibrom? Oricum probabil ca o sa-ti spuna ca ai fost un caz fericit si fibromul s-a retras in timpul sarcinii...la atatea cazuri in care s-a ramas insarcinata cu fibrom si s-a dus sarcina la bun sfarsit, ar trebui sa-si mai reconsidere si ei parerea despre fibrom...dar dupa cum stim, se reped la taiat...de ce oare? Mecanism...? Materialism? Cine stie...
Oricum m-a impresionat povestea ta,bine ca in sfarsit ai asa vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Salutari la toate fetele!

Bine ai revenit, Rici, tu ai fost deschizatoarea de drumuri pe aici pe la fibrom si te primim oricand cu drag printre noi. Mai hai si descreteste fruntile pe aici cand doarme ala micu'.

Felicitari Margot! Asa da vesti bune. Sa-ti creasca baietelul sanatos si norocos ca tine. Mai spune-ne cum a decurs sarcina, nasterea...

Eu sunt bine, azi la medic i-am auzit inimioara lui bb din burtica si iar am prins aripi... Peste 4 zile trec in semestrul 2 (cand scad riscurile de avort spontan), poate scap si de greturi. Intre timp m-am ales cu o raceala, si pe deasupra cu o durere de... nas, de parca mi l-as fi rupt (culmea e ca nu-mi dau seama cand m-am lovit la nas, ma doare osul), si am uitat sa-i spun la dr. (adevarul ca nu prea avea legatura cu obstetrica-ginecologia), poate ar tb sa-mi fac o radiografie. Peste 2 sapt. merg sa fac translucenta nucala (ii masoara la bb ceafa ca sa ne linistim ca n-are sindromul Down, sindromul Edwards si nici anomalii de tub neural.

Pupici

KIM & my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by Margot

Salutare fetelor,

In primul rand va spun ca am nascut un baietel de 400 gr,53 cm ,Apgar 9.
Margot

Bravo Margot, ma bubur enorm ca ai reusit! Si ma bucu rca NU AI FIBROM. Nici sa nu mai auzi de asa ceva! Imi pare bine ca dr. te-a ajutat. Ai nascut la Iasi sau la Suceava?
Inca o data felicitari si sa iti traiasca copilasii si sa va bucurati de ei!

Richi,
ti-am admirat copilasul, in aprilie am intrebat-o pe Margot despre tine si de la ea am aflat despre puiut. E un puiut superb si va sta bine impreuna.

Kim sanatate si iti tinem pumnii. Din pacate concediul meu se sfarseste duminica asa ca pe DC cine stie cand am sa mai ajung... Dar sper sa ne bucuram impreuna si cand ai sa faci 9 luni si ne vei povesti despre BB si despre gangurici si ai sa uiti cum erau greturile - CIH ca aiurea trebuie sa fie! Sanatate si BAFTA!

Va salut si numai bine.

Mergi la inceput