Mamici de noiembrie - decembrie 2005(44)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Noki, ma bucur ca ti-ai reparat calculatorul.
Iti trimisesem un mail, am un antivirus mititel, dar foarte bun, pe care il puteai folosi. Dar sper ca acum totul e ok.
Cat despre biberoane/tetine: eu la Emi nu am avut lapte mai deloc, nu stiu la asta cum va fi. M-am chinuit, dar nu a fost sa fie.
Lui Emi i-au placut mult biberoanele Baby Team de la Dalin, cele din policarbonat, cu tetina de cauciuc. Nu accepta deloc tetinele sau suzetele din silicon. Si suzete am avut numai din alea cu cap rotund, nu a vrut ortodontice neam.
Cat despre lapte, i-am dat NAN1 de la Nestle si ne-am impacat excelent cu el. Nu contine zahar, cum am auzit de alte marci, si e foarte bine "echilibrat" din punct de vedere al compozitiei.
Dar bine ar fi sa ai tu lapte, e cel mai bun pentru bb.
Biberoane anticolici: nu sunt mare filosofie, daca bb e sa aiba colici, are si cu ele si fara ele. Trebuie sa ai grija sa ragaie bine dupa fiecare masa, chiar daca trebuie sa stai dupa el cate 10-15 min. Eu i-am dat de la inceput Sab-Simplex, preventiv. Nu am asteptat sa apara colicii, care nu se instaleaza imediat, ci dupa 7-10 zile de la nastere. Si nu au aparut! Acuma nu stiu daca de la Sab Simplex (10-12 picaturi de 3 sau 4 ori pe zi) sau asa a fost ea, dar eu cred ca a functionat Sab-ul.
Noi am fost f multumiti de scutecele Pampers. Si acum tot din astea folosim. Absorb f bine si Emi nu se irita de la ele.
Dar asta poti stabili tu prin incercari, in functie de particularitatile bebelusului tau.

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Noki, pls, daca stii numarul standului din niro scrie-l aici. inca oscilez, dar s-ar putea tot de la ei sa iau patutul. insa... eu ma descurc sa ajung singura, dupa memoria vizuala si simtul de orientare. de data asta s-ar putea insa sa-l trimit doar pe tati, care habar n-are despre ce stand vorbesc. cu numarul insa trebuie sa-l gaseasca.

lapte praf -noi am iesit din maternitate cu NAN, si i-a mers f. bine. pana a venit la noi lapticul a mai durat, asa ca am depins de el la inceput. normal ca nu aveam cumparat nimic, am zis ca laptaria intra automat in functiune... dar am primit un cadou nesperat, 6 biberoane mici de la AVENT. au fost bestiale, mi-au prins f. bine. dar daca era sa=mi cumpar singura, garantat nu dadeam atatia bani pe ele.
cand am fost nevoita sa trec la bibe mari, de 250 (cam in 3 luni), am luat sticlute de la "primii pasi", si in prima faza tetine de la nuk. apoi, cand n-am mai alaptat (4 luni jumate) - tetine ortodontice tot de la "primii pasi", de silicon. nu mi-a mai pasat cat de mare e gaura sau alte chestii, ca nu mai conta din moment ce nu-i mai dadeam la san. si era si copilul destul de mare ca sa nu-mi mai pun problema de colici.
acum... depinde de tine. nu stiu daca merita sa dai 20 de lei pe o sticla, cand poti sa dai banii numai pe o tetina mai speciala. in fond, aia conteaza. dar decat sa investesti de-acum, mai bine astepti un piuc sa vezi ce preferinte are bebe.

andrei accepta insa si alte tetine, nu numai ortodontice de silicon. si alea normale, clasice, si cele de cauciuc. de ex, cand am inceput sa-i pun cereale in bibe de la 10 seara, si iesea ca o pasta groasa, i-am bagat tetine de cauciuc, ca pe-alea puteam sa le gauresc cu ac incins sa fac un ditai gauroi prin care sa treaca pasta. alea de silicon nu le-am putut largi. bine, m-am prins tarziu ca le puteam taia in forma de cruce, si obtineam chiar efect mai bun.

pentru colici noi am luat bonnisan. si asta o sa-i dau si lu' iris. mie mi-a placut ca era numai din plante, plus ca crestea apetitul. nu pot sa zic ca n-am avut colici, am avut vreo 3 nopti pe care o sa mi le amintesc toata viata, dar nici nu-mi urla toata ziua.

intre pampers si libero... libero mi-au placut ca aveau jartea la spate, si parca stateau mai bine. apoi am preferat pampers, ca erau avantajoase la pret in pachetul mare... pe la 7 luni am trecut la happy, tot din cauza pretului... iar acum folosesc unele no-name luate dintr-un depozit de langa noul mall. la jumatate de pret fata de restul din comert. o sa le testez si pe iris, si daca nu le respinge, pe astea o sa mearga si ea.

cu baby expo sunt inca in mare impas... tare as vrea sa ajung.. dar nu ma simt prea bine la mers pe jos ma doare spatele, ma dor oasele bazinului, ligamentele de la picioare... da' cred ca joi stau cuminte... si tot fac un efort vineri dimineata.

Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Fetelor, am o mare rugaminte.
Am nevoie de un fotoliu / sezlong cu spatarul inclinat sau ajustabil. Eu voi fi obligata sa nasc prin cezariana (prima nastere a fost prin cezariana) si, la fel ca Ripley (avem si aceeasi meserie...) nu voi putea sa intrerup lucrul decat 2-3 zile.
Am nevoie de un fotoliu in care sa pot sta confortabil multe ore, cu burta mea taiata in sus, la calculator...
Unde gasesc asa ceva? Nu se pune problema de bani (atata timp cat nu costa 500 de euro).
E destul de urgent, pentru ca mai am cam o luna si trebuie sa vina bb.
Multumesc anticipat!

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cristinamh, mierea e buna ca laxativ, daca nu ai o constipatie din aia batuta in cuie de zeci de ani. Si daca o poti suporta pe stomacelul gol (eu nu poci, ma arde).
Iris, poate la altii a mers, dar pe cuvint la mine imi provoaca arsuri f. rele, inclusiv cu reflux gastro-esofagian, cartofii, varza (nici nu pot sa ma uit la ea, ca simt ca ma arde). Poate morcovii sama "taie" din aciditatea celorlalte. La mine gastrita e avansata, cu modificari de mucoasa si f.f. hiperacida (daca pot sa spun asa). Asta e...

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Incepem saptamana la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57771" target="_blank">subiect nou.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput