Miresele anului 2006 (20)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

CALENDARUL PREGATIRII PENTRU NUNTA

8-12 luni inaintea casatoriei
Se stabilesc:
- Data nuntii, tinand cont de calendarul religios
- Tema nuntii
- Restaurantul - la alegerea localului trebuie sa tineti cont de numarul persoanelor invitate (nunta mica 40-80 de persoane, nunta medie 80-200 de persoane, nunta mare peste 200 de invitati) si de bugetul disponibil pentru meniu.
- Se stabileste bugetul pentru nunta

6-8 luni inaintea casatoriei
- Se face rezervarea la biserica
- Se alege rochia de mireasa (se face rezervarea in cazul in care o inchiriezi sau se contacteaza o casa de moda, se aleg materialele si modelul in cazul in care se face de la zero)
- Se alege costumului pentru mire si celelalte accesorii
- Se comanda verighetele
- Se stabileste lista de invitati

3-6 luni inaintea casatoriei
- Se organizeaza serviciile necesare desfasurarii nuntii: muzica - DJ sau formatie, filmari, fotografii, baloane, aranjamente florale, artificii etc.
- Comandati invitatiile pentru nunta, cardurile si cartile de meniu, cu o rezerva de 5-10 bucati
- Se cumpara/realizeaza rochia pentru petrecerea de dupa nunta, precum si rochiile domnisoarelor de onoare asortate cu rochia de mireaza si tema nuntii
- Se comanda verighetele
- Se stabilesc furnizorii de servicii si platiti avansurile necesare

2-3 luni inaintea casatoriei
- Se stabileste meniul la restaurant
- Se trimit invitatiile

1-2 luni inaintea casatoriei
- Se programeaza cununia civila
- Se comanda tortul miresei si buchetele de flori (mireasa, nasa, domnisoare de onoare)
- Se organizeaza petrecerea dinaintea nuntii si cea de dupa nunta
- Se planifica vizita pentru analize
- Se verifica rezervarile - biserica, retaurant, foto, etc.
- Se fac programarile la coafor, machiaj
- Se comanda lumanarile de nunta
- Se repeta pasii pentru vals
- Se fac rezervarile pentru luna de miere

2 saptamani inaintea casatoriei
- Se fac analizele pentru certificatul prenuptial
- Se depun actele la oficiul starii civile valabil 24 de ore din momentul emiterii, datat cu 10-14 zile inainte de cununie
- Se fac confirmarile cu furnizorii

1 saptamana inaintea casatoriei
- Se fac ultimele verificari
- Se contacteaza persoanele care nu au raspuns ferm invitatiei
- Se stabileste si se comunica restaurantului numarul exact de meniuri
- Se stabilesc sarcinile fiecaruia si programul pentru ziua nuntii
- Se fac confirmarile pentru luna de miere

-------------------------------------------

Eu am listat toate acestea si li le voi da si finilor mei. Le vor fi de ajutor.

Daniela (18+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ucucuca spune:

cum fac sa ma inscriu la miresici de 2006?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

ucucuca, bine ai venit la

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

quote:
Originally posted by ucucuca

cum fac sa ma inscriu la miresici de 2006?

Dai un pusi la fete zici data (daca te-ai hotarat) si restaurantul (daca ti l-ai ales) si gata, te scrie fata pe listutza!
Simplu, nu?
Bine ai venit!

Krelia...viitoare printzesita
Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

dana, super informatii auzi, da' am neshte nelamuriri, sper sa nute supi pe mine (ca-s mai dusa, nu de alta ), da' vin si io si intreb...
....copiile, simple sau legalizate???
...ce presupune, de fapt, contractul asta prenuptial? E acelasi lucru cu chestia aia ca daca unul dintre soti are bani celalalt dk da divort renunta la toata averea......sau ce e...sau m-am uitat la prea multe filme?

Apoi...
buchetele, lumanarile, tortul chiar se comanda cu 1-2 luni inainte???
programarea la coafor, tot asa...???

26 august 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCICA2006 spune:

quote:
Originally posted by ooana

Adyris...daca ai 2 perechi de nasi, de ce nu?!

Fetelor, va cer si eu sfatul...ca am ajuns intr-o situatie in care nu mai stiu incotro sa o iau!

La servici mi s-a propus o "avansare" in sensul ca voi fi trimisa la un curs intensiv de germana de aprox 2 luni dupa care voi continua cursul in Germania, unde voi sta 2 ani de zile, unde ma voi specializa in meseria mea! Ma voi intoarce in Roamania dupa acesti 2 ani de zile, probabil pe un alt "level" in ierarhia conducerii.

In cei 2 ani de zile, voi veni in Romania la sarbatori, in concediu si la mai multe sedinte si atunci cand voi avea cursurile la masterat....deci voi veni cam o data la 2 luni!

Ce sa fac? Am asteptat de mult ca cineva sa dea o sansa tineretul pentru ca m-am saturat de expresiile "ea nu stie, ca e tanara!".

Uite acum vine si sansa, evident cu o marire de salar aferenta, cu bilete de avion platite, cu o experienta care nu se iveste in fiecare zi...si eu nu stiu ce sa fac!

Cele 2 variante ar fi:

- accept, ramane iuby acasa, pastram legatura cum putem si amanam nunta, o sa am un salar mai mare, o pozitie importanta in firma si o experienta extraordinara! sau...

- nu accept, raman pe aceeasi pozitie si aceeasi bani si facem nunta.

Ce sa fac, ce sa aleg? Cum o fi mai bine?

M-am consultat cu iuby si ce credeti ca mi-a zis: "- Alege ce crezi ca e mai bine pentru tine, eu sunt de acord cu hotararea pe care o vei lua indiferent care va fi ea!"

.....si eu?? ce sa zic? ce sa fac? Dati-mi un sfat fetelor, ca nu mai stiu incotro sa o apuc!

Oana & Marius
Wedding Day

DRAGA OANA,este o sansa pe care nu o poti rata,asa cum spun si fetele.s-ar putea ca mai tarziu sa regreti ca nu ai mers si intr-un final sa dai vina pe el ca din cauza lui nu ai plecat si de aici mai multe lucruri neplacute.
dupa cate am inteles ai sa vii mai des in tara si o sa va vedeti mai des,apoi in vacante ii poti face tu o chemare lui si sa stati acolo impreuna si tot asa.casatoria poti sa o faci oricand,inainte sa pleci poti sa faci cununia civila si poate cand te intorci odata sa faceti nunta si la biserica,sau puteti astepta pana termini tu stagiul.el daca te iubeste cu adevarat si te merita te va astepta.o iubire adevarata nu o poate rupe nimeni si nimic,nici chiar distantele mari.e adevarat si vorba"ochii care nu se vad se uita",dar daca iubirea voastra e puternica veti trece peste.nu conteaza ca tu vei aduce mai multi bani ca el (poate) conteaza ca ei vin in CASA si ca puteti sa va rezolvati problemele.deci,vorbeste sigur cu el inainte si stabiliti ce veti face.dar nu rata sansa vietii tale.e vorba de viitorul tau si de aici direct legat de viitorul si siguranta familiei tale.
domnul fie cu voi si sa va lumineze mintile
parerea mea
pt toate miresicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-Cristina spune:

Buna , fetelor ! Scuze ca n-am mai stat cu voi ! Am avut treaba la facultate....Stiti cum e cu licenta....Sper sa nu va suparati pe mine ...
Eu pe 6 octombrie o sa ma duc sa vad biserica si restaurantul.Sper sa pot face rezervarea tot atunci.

Cristina&Adi forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Krelia, copiile actelor de identitate nu trebuie legalizate. Dar certificatele de nastere eu le-as legaliza. Tipurile astea noi din cate stiu nu se mai legalizeaza, dar cele format vechi mai bine le legalizati. (parerea mea)

Contract prenuptial ? Nu... Certificatul medical prenuptial (parca !) este un formular tip, asa se numste.
Se obtine de la policlinica, se ia sange, si exista undeva un cabinet in policlinici un cabinet care elibereaza astfel de certificate. Parca sunt necesare si niste timbre... nu mai tin bine minte.
La momentul respectiv trebuie mers acolo si intrebat ce si cum.
Sau va spun fetele care au trecut de curand prin cununia civila.

Informatiile astea le-am gasit si eu pe net si mi s-au parut utile.
Chiar daca fiecare le adapteaza, in functie de cum considera ca-i este mai bine, tot e utila o organizare a tuturor activitatilor, nu ?

Daniela (18+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Krelia...contractul prenuptial in Romania inca nu este reglementat, asa incat chiar daca inchei un asemenea act el este lovit de nulitate...dar o data cu integrarea europeana probabil acest contract isi va gasi si in Romania conditiile de reglementare si de punere in aplicare! Insa ai dreptate, acest contract reflecta starea materiala a celor doi soti de dinainte de casatorie si contine clauze clare in privinta unei eventuale separari din punct de vedere al partajului. Si nu-i adevarat "Banu' ii ochiu' dracului"!

Lucica, iti multumesc tare mult de incurajare, la aceasta concluzie am ajuns si eu...acum vom vedea in final cine va fi selectat!
Tu probabil ca esti cea mai in masura sa imi spui cum e viata acolo si cum as putea eventual sa gasesc un loc de munca si sa reusesc sa il duc acolo si pe prietenul meu! Daca ma poti lamurii te rog scrie-mi un PM, sa nu incurcam miresicile mele dreagi care sunt in verva organizarii nuntii! Merci tare tare mult!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

pardon...am vrut sa zic certificat prenuptial, nu contract....nu stiiam ce presupune certefecatu' asta...ca despre contract, am avut ceva idee, ai vazut oana
dana, ai dreptate, certificatele d enastere, veki..mai bine legalizate

26 august 2006

Mergi la inceput