Miresele anului 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 12
a.cicel spune:
Buna fetelor,
Si eu sunt mireasa in 2006, mai exact pe 25 februarie, in miercurea ciuc. Vad ca deocamdata sunt prima care se marita in 2006 din lista de aici. Si...mai sunt doar 5 luni si nu am reusit sa cumparam decat rochia de mireasa, cocardele, verighetele si sa facem un meniu provizoriu.
Mult succes
krelia spune:
quote:
Originally posted by Rallu
Fetelor va invidiez.
Eu sunt ingrozita de partea cu biserica. Inca mai caut solutii cum sa trec de ea cu brio.
Sa va spun de ce.
E drept ca nu am fost la prea multe nunti (mai exact vreo 3) dar la toate situatia s-a repetat.
Poate mi se pare mie, nu zic nu, dar...parerea mea e ca slujba de cununie a bisericii ortodoxe este una dintre cele mai misogine pe care le-am auzit in viata mea.
Nu mi-a venit sa cred cand am auzit-o prima data. Am zis ca e intamplare (mai ales ca in mod clar preotul ala n-o inghitea pe mireasa si la predica ne-a inebunit cu mirele...ca el face si drege si e baiat bun dar n-a scos un sunet despre ea).
Problema e ca si la a doua a fost la fel (slujba...ca predica de la sfarsit a fost ok).
Cred in Dumnezeu, ma rog, dau de pomana etc...dar ce sa fac daca tot nu-mi place slujba?
Tot ce-mi rasuna in urechi era "Sa fi ascultatoare, si supusa, sa-i faci prunci buni, sa-l slujesti, etc." Eu sunt o tipa destul de zapacita si foarte independenta. Asa ca...spre disperarea prietenului meu am inceput sa stramb din nas din primele minute.
Mirelui ii spune "sa-ti fie cap bun (sau intelept, nu mai stiu) si sa te conduca". Acum sa fim seriosi ca in cel putin 50% din familii situatia e exact pe dos.
Offf...singurul lucru pe care mi-l doresc e sa scap de acolo cat mai repede.
Eu mi-am ales o bisericuta din cartier unde stiu preotii (si viceversa) si ma duc intotdeauna cu placere. Din pacate nu si acum.
Tare mi-ar place sa fiu si eu incantata de faza cu biserica.
Rallu, nu esti singura care are reticente in privinta slujbei...care, in orice biserica ar fi tinuta, la fel este...mireasa tre' sa se veseleasca ca rebeca si sa se imnulteasca ca Sara (de aprc-am fi oi, nu oameni)..si s-asculte/respecte pe barbatu ei..si barbatu tre sa fie capul familiei, sa iubeasca femeia si mai stiu io ce....toate sunt la fel, asta e slujba ortodoxa..
Acum, sa-ti spun si de ce sunt eu asa incantata cu biserica asta....
1. scap de faza aia cu impartasitu & spoveditu (deja e a nshpea mia oara cand o spun...cred ca o ma creada lumea ateee, sau ca am ceva cu biserica ...da' efectiv n-o suport!)(cica, aici nu-ti cere nici un preot asa ceva)
2. imprumut putin din obiceiul catolic (covorul rosu, mireasa la bratul tatalui, aranjament de flori de-o parte si de alta, miresucul ma asteapta la altar )
3. are cor
4. are si o gradina frumusica in parcul bisericii, unde vom putea (sper) face cateva pozuci
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
emilyjeuly spune:
bun venit a.cicel!!!!!!!!
Emily
Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste
http://photos.yahoo.com/emilyjeuly
http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1
tigrutz spune:
Krelia, merci pentru aprecierea pt ideea mea cu mirii in miniatura. E vorba de nepotica mea si nepotelul lui, amandoi vor avea atunci 4 anisori. Vrem sa-i imbracam la fel ca noi, de-asta am sa ma si grabesc un pic cu rochita mea, sa avem timp sa-i facem si ei una la fel. M-am gandit ca ar arata tare dragut
krelia spune:
Io am alta problema existentiala.....ce ma fac io 40 de minute cat tine slujba???
Asa...ca te mai misti de colo colo, mai un dans, mai o pupatura, mai o sarma, mai o casa de piatra...hai mai merge...da', daca ma pui sa stau atata timp in picioare...si pe tocuri...deja dupa 10 minute ma inteapa coloana...asa am patit la ultima cun. relig la care am fost...pe langa plictiseala...ma intepa de-alungul coloanei...mama-mama...
eh...spuneti voi, nu-i mai bine la catolici...pe pernute...sau chiar si pe scaunele..pe cuvantu' meu!..dar, dk asta ne e religia....
(taci, ca duminica ne ducem la o nunta...numai la cununia religioasa..in 40 de minute am scapat
v-am pupalit, week-end placut si ne reintalnim luni!!
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
Rallu spune:
quote:
Originally posted by krelia
Acum, sa-ti spun si de ce sunt eu asa incantata cu biserica asta....
3. are cor
Hai ca m-ai facut sa rad cu...corul.
Asta era alt vis al meu...pana anul trecut :))))))))).
Acum nu-l mai am, mi-a trecut DEFINITIV.
In octombrie anul trecut am participat la o casatorie la o biserica undeva pe Calea Grivitei...am uitat cum ii spune,
Mireasa, buna prietena de-a mea, m-a inebunit cu, corul ei (pardon de cu..co) vreo 2 luni.
De abia asteptam sa aud.
Si am auzit :))))))))
Una la mana - au ratat intrarea mirilor. Trebuia sa cante nu stiu ce cand intrau mirii in biserica. N-am inteles care a fost problema, au intrat prea devreme sau prea tarziu, habar n-am, dar in biserica era tacere mormantala.
Ma rog...asta nu era mare lucru.
A doua - corul respectiv avea in componenta si o soprana...si de aici a inceput balciul.
E adevarat ca se canta tare frumos..preot, cor... ma rog deosebit...asta pana se baga respectiva soprana.
La inceput nu intelegeam ce se intampla.
Canta corul frumos, armonios vreo cateva minute dupa care, pe fondul corului, incepeau sa se auda niste vaieto-ragete foarte puternice (era atat de zeloasa ca-l acoperea si pe preot). La primele "triluri" toata lumea s-a intors (ei erau undeva la balcon, nu se vedeau) uimita sa vada cine behaie in halul ala.
Dupa ce ne-am prins cat de cat...au urmat zambetele pe furis, rasetele mai discrete ... apoi rasete pe fata.
Mustaceau si mirii in fata altarului uitandu-se cu coada ochiului.
Prin urmare tatal miresei ne-a dat pe toti afara din biserica (deja lumea lesinase de atata ras...dar soprana se tinea tare pe pozitii)..inauntru ramanand mirii, nasii, parintii si cateva babe.
Pentru noi a fost super distractiv...baietii ziceau sa mearga s-o angajeze pe tipa in caz ca au nevoie sa sperie pe cineva :))))
Dar cred ca o omoram daca behaia asa la nunta mea.
Mireasa (sau cineva de-al lor, nu mai stiu) desi mai ascultase corul ala inainte, nu stiau de behaitoare.
Surprize, surprize...:)))))
Asa ca eu, cu voia dumneavoastra, zic pas la cor. Momentele comice de la nunta mea vreau sa le regizez dinainte nu sa apara in mijlocul bisericii behaind de zor :))))))))
Andita spune:
Of, fetele, mi s-a luat o mare piatra de pe inima.....Am trecut prin niste emotii mari, mari, la serviciu, deja ma vedeam stand la coada pentru somaj, dar pana la urma, a iesit destul de bine, si eu am cazut in picioare, cel putin pentr moment. Plus ca am si juma' de sansa sa ajung unde vreau..... Sa speram ca o sa fie si mai bine, ca sa merite noaptea nedormita de ieri!
In legatura, cu biserica, imi place tare mult ideea cu corul (apropo, la ce biserica faci tu, Krelia, ca am uitat ), dar trebuie sa marturisesc ca nu am asistat nicodata la o slujba d enunta cu cor.... Cred ca e superb, intr-adevar. Cat despre slujba propriu-zisa, intr-adevar, la nunta celei mai bune prietene a mea, care sper sa-mi fie si nasa, m-a cam iritat asa putin ce zicea taica preotu', das' ce poti sa faci, asa-i traditia, si nu putem noi sa schimbam asta, doar ca avem idei mai inovatoare si o farama de feminism prin vine. El zice, el aude.... Doar nu om face cum ne zice el.....
Nunta noastra
Rallu spune:
Am uitat sa adaug ca in biserica a ramas si soprana care si-a continuat nestigherita trilurile pana la sfarsitul slujbei (se auzea si de afara asa ca noi am continuat cu amuzamentul tot pana atunci).
tigrutz spune:
Andita, si eu si Krelia vrem sa facem la Gradina Icoanei.
Da' ce probleme ai avut iubita la servici de nu te-au lasat sa dormi si care se puteau lasa cu cozi la somaj?