Mamici de septembrie-octombrie 2005 (80)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Fetelor, ca veni vorba de crese si bone.

Sa va povestesc un pic cum e aici. Concediul de maternitate legal este de 18 saptamani, din care 2 obligatoriu inainte de DPN. Asa ca mai raman 16 saptamani adica pana face bebelul 3-4 luni. Apoi, mama trebuie sa se intoarca la serviciu. Iar bebelul merge la cresa sau la childminder. Cresa este de multe ori o casa normala in care pot fi pana la 20 copii care sunt supravegheati de 4-5 bone. Sunt si crese amenajate in cladiri construite special, unde sunt pana la 80-100 copii, cresa are 6-7 camere, de exemplu, camera pt bebelusi, apoi pt copii mici, pt cei care merg de-a busilea, pt cei care merg deja in picioare, etc, plus sala de mese, etc etc. Costa undeva la 150 euro pe saptamana, iar alocatia pt bebel e undeva in jur de 140 pe luna.
Childminder adica bona are grija de bebel la ea in casa, are voie legal pana la 4 copii (tot din motive de asigurare) si cere undeva la 25 euro pe zi.

Oricum sistemul merge pt ca mamele sunt la serviciu de cand are bebelusul 3 luni iar bebelusi aici sunt la greu, cred ca media e de 2-3 copii per familie, iar cei de varsta noastra (aprox. 25-30 ani) provin din familii numeroase, avand in medie 4-5 frati/surori.

Pupici

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Meme, mersic din nou. Mie nu mi-a trecut prin cap sa intreb un doctor daca am voie pe avion cu bebe. Am zis ca daca Tarom-ul mi-a vindut beletu' inseamna ca e OK.
mihaela_specht, nastere usoara! Vine el si bebe, nu te lasa sa astepti mult. Te asteptam cu vesti!

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Da, Meme, dar sunt sisteme atat de diferite. Mi-e una mi-ar fi placut sistemul din Irlanda. Si nici nu mi se pare mari preturile practicate acolo, avand in vedere media salariului in Irlanda.

Karmenutza, tocmai am observat ca noi doua avem DNP foarte apropiate si mai avem si acelasi spital. Ar fi super sa ne nimerim in acelasi timp.

Mihaela 35s fara 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Felicitari Locca, succes Cori, Norina... Va tinem pumnii.

EU sunt scoasa din minti, raceala se agraveaza pe zi ce trece si tusesc pana nu mai vad nimic in fata ochilor. Dr a zis sa iau Paxeladine si un scopantil ca sa nu ma apuce contractiile, da mie tare imi e frica sa nu ii fac rau copilului. Ce e mai rau e ca tre sa stau la birou sa astept sa imi dea adeverinte si salariul restant de nu stiu cata vreme si jur ca am ajuns sa ma uit stramb de la raceala asta...

Sofia

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sofia_misicu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

MARY SI MIHAELA_SPECHT, VA APROPIATI PUTERNICCCCC!!!
BAFTA MULTA!!!
Ioana, mersic!
Cred ca Bonaparte si Kid au fugit din tara ca sa nasca in conditii mai bune!!! Unde sunteti?

Mihaela 37++

Mergi la inceput

Sofia, sanatate!!! Sa te faci repede bine!

Mihaela 37++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Da, Mihaela, asa este. DPN-ul meu real este 19-20 oct. Doctorita vrea sa ma opereze mai devreme cuu 2 saptamani de DPN. Asta inseamnna 6,7,8. Depinde cum ma programeaza, dar cam pe acolo. Sunt foarte aproape de tine. Poate ne intalnim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

oana ce mai faci??cumva bebe andrew nu-i cuminte??

ege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Of, SOfia.... incearca sa te tratezi cu multe ceaiuri cu lamaie si miere. Separat, intr-un borcan taie 2-3 lamai si pune niste miere de-asupra. Amesteca bine borcanul si mananca-l intr-o zi.

Ia seara, inainte de culcare niste Fervex si cauta la plafar sau la farmacie sirop de tuse STODAL, este facut din plante si nu este contraindicat in sarcina. Incearca si o frectie...nu cred ca dauneaza.

Insanatosire grabnica

Mihaela 35 s fara1 zi

Mergi la inceput

Sofia, sanatate!!! Sa te faci repede bine!

Mihaela 37++

Mergi la inceput