Bebelusi de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inesuca spune:

Astazi a venit dr s-o vada pe Rebecca. Avand in vedere ca are ttot timpul mainile si piciorusele umede si reci, ne-a dat sa luam Fier si Multivitamine (Infant Formula de la California Fitness). Asta si pt ca in ultimele saptamani nu a pus f mult pe ea si nu are pofta de mancare. Am inteles ca de la vitamine o sa-i vina iar pofta de mancare. In continuare, nu avem voie ceai/apa- numai lapte de mami ca sa crestem mari. In plus, mi-a zis o chestie pe care n-o stiam. Ea atunci cand sta pe spate, sta cracanata ca o broscutza (atinge cu genunchii saltelutza). Tocmai de aceea si pentru ca pe viitor sa nu fie cracanata, mi-a interzis sa o pun pe burta (pozitie in care se cracaneaza la maxim). In plus, acum, in timpul zilei, cand suntem acasa, ii pun doi ursuleti de plus pe laterale si un pic sub picioruse, ca sa-i tina piciorusele apropiate si sa nu le mai cracaneze.
Pana acum nu sesizasem asta, atentie si voua, intrebati doctorii sau uitati-va daca si la voi puiutzii stau cracanati la maxim cu picioarele

Ines si Rebecca (7 iunie 2005)

http://spaces.msn.com/members/inesuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ioanailincam bine ai venit printre noi impreuna cu Ana...Sa fiti sanatoase si mancacioase...

ChrisDun daca ar fi dupa cartea alora Delia ar trebui sa aiba 5,600 nu 7,000 cate are acum ,si zic eu cam putin...Intotdeauna mi-au placut bebelusii dolofani,a nu se intelege obezi...Cand mergeam cu Bianca la dispensar imi spuneau ca la trei luni trebuie sa-si dubleze greutatea...Oricum si ea avea peste...Seamana amandoua picatura cu ta-su care ,bebelus fiind,era buflei rau de tot...

Ma simt naspa rau de tot de la raceala asta...am de gand cand merg la controlul de 5 luni sa intreb pediatra daca se pot vaccina bebelusii antigripal...Stiam ca de la 6 luni,insa poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp...Oricum multe nu mai sunt la fel ca acum 9 ani...Cateodata ma intreb la ce mi-a folosit experienta Biancai...
Vad ca de la un timp iar intru in galeata cu melanconie...Asa patesc in fiecare an in preajma zilei mele de nastere...Nu-mi vine sa ma bucur deloc...Imi plac zilele altora de nastere,sa fac cadouri,sa petrec,insa cand vine ziua mea ma apuca depresiile,nu din cauza varstei,asa fara explicatie...
imi iau jucariile si plec pana nu ma apuca si bocitul...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Merci de avertizare cu cititul mesajelor de moderator, dar nu-mi faceam probleme ca am primit mesaj in acest sens (totusi nu stiam ca primele 10 mesaje sunt “cenzurate“). Oricum, va linistesc de pe acum, nu am de gand sa scriu prostii.
Dar daca tot s-a dat liber la injurat firma BABY CARE, permiteti-mi sa ma alatur pentru a defaima carutul. Noi l-am luat ca aia care nu au copii si nu am observat ca nu are pozitia culcat perfect la orizontala. Drept pentru care Ana a stat din primele zile pe punctul de a cadea. Iar acum trebuie sa am grija ca mereu e cu picioarele pe dinafara – inca nu m-am hotarat sa-i pun “chingile“ – macar de-astea are. Ce ne-a entuziasmat atunci a fost scaunelul de masina – pe care vi l-am laudat ce-i drept. In rest, ce ma dispera la fel de mult este modul lui de a strange si chinul de a-l baga in masina (pe bancheta din fata ca avand Matiz nu incape in porbagaj). Alte produse de-ale lor nu cunosc dar cu siguranta le voi ocoli.
Pai bine, frate, mie doctorita mi-a zis ca tocmai faptul ca poate sta cracanata e semn ca nu are probleme cu piciorusele – si mereu eram mandra de cat de cracita sta... Nu mai inteleg nimic. Iar in ceea ce priveste ceaiul/apa nici eu nu-i dau (desi doctorita mi-a dat voie sa-i dau ceai BABY DRINK – cu asta nu sunt eu de acord ca atunci cand am vazut cate calorii are mi s-a facut parul maciuca). I-am dat cand a fost canicula din vara ceai de fenicul Milutee, dar mi-l varsa cu mare drag asa ca am renuntat. Totusi ma framanta un lucru: doctorita mi-a zis sa-i dau ceai/apa cand are fontanela deprimata – semn de deshidratare. Iar ea o are destul de des (mai ales dupa baita). Totusi merg pe mana prietenelor mele (mamici de noiembrie si respectiv ianuarie) si nu-i voi da nimic pana la diversificare. Pe care planuiesc sa o incep pe la 6 luni pentru ca atunci din pacate ma voi reintoarce si eu la munca. Apropo de sefi meschini, sefa mea e in latura cealalta. Dat fiind ca mai am o colega care a nascut la o luna dupa mine, iar amantul ei (sefei adica) are si el o angajata cu 2 progenituri s-a gandit sefa ca ce bine-ar fi sa ne faca noua cresa la birou. De cate ori trec pe acolo aduce vorba, iar eu imi spun ca e din ce in ce mai hotarata. Dar are ea si un interes: pai daca ai copilul acolo la ce trebuie sa te mai duci acasa? Ca la noi se munceste 10-12 ore, iar cand pleci la 18.30-19 e sarbatoare. Pana la urma n-ar fi rau, mai ales ca din noiembrie trebuie sa incep sa caut bona si ma ia groaza...
Fetelor care folositi suzeta, ai vostri se trezesc noaptea dupa ea? Ca eu, considerandu-ma foarte desteapta, i-am dat suzeta din cand in cand (din ce in ce mai des) sa adoarma. E drept ca i-o scoteam dupa ce adormea cu speranta sa nu devina dependenta, dar constat ca aseara s-a foit de nenumarate ori si daca nu i-o dadeam in cioc se trezea de-a binelea. Singura consolare e ca inca mai adoarme si fara suzeta, mai ales daca suntem cu masina sau suntem la plimbare. Ma gandesc ca incet incet sa o fac sa renunte, dar este atat de comod ca o adoarme repede.
Cu greutatea si noi avem o problemuta (cred ca mai mult eu, ca ea e vesela si fericita). Dupa ce in prima luna a luat 1 Kg, iar in doua 1 kg 250, luna asta cam subtire: doar vreo 450 g si mai e doar o saptamana pana face 3 luni. In schimb e foarte lunga. Eu parca stiam ca pana la 3 luni isi dubleaza greutatea si eram stresata ca era exclus sa faca 6 kg 600 pana pe 22 septembrie. Dar daca e pana la 5 luni atunci suntem in grafic. Oare sa aiba legatura faptul ca de vreo 10 zile a trecut de la 6 mese la 5? Astept cu interes sa vad ce zice pediatra...
Inca una si ma duc: ai vostri vorbesc in somn? Ca a mea pe langa sunetele de satisfactie pe care le scoate din cand in cand mai baga si cate un “ng“ de-mi vine sa rad singura.
Noapte buna va doresc, ma duc sa ma spal pe cap... Mie nu prea-mi cade parul (ar fi si culmea, la cat il am de rar si subtire...) sau nu mai mult decat de obicei. Pe de alta parte, de-a lungul sarcinii nu a fost nici mai lucios, nici mai matasos.
Loreen, multumesc de urare – sa fim mancacioase (la ce credeti ca am poftit eu azi si mi-am facut in seara asta? Fidea cu lapte – m-am tampit). Mancacioase suntem, slava Domnului, avem ceva probleme doar cu retinutul in stomacel... Acu chiar ma duc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Ioanailincam si Ana bine ati venit in grupul nostru. Sa fiti sanatoase, Ana sa creasca mare si sa fie in continuare cat mai cumintica.

Nelia, ma bucur mult ca problema Tudorei a fost din cauza dintilor. De abia am asteptat sa citesc mesajul tau sa ma asigur ca asta a fost problema. Saracuta de ea. Ma cam pune pe ganduri ce o sa ma astepte si pe mine, dar asta este, trebuie sa le facem fata. Intr-adevar masajul nu e doar o poveste sau un moft, mi-am dat seama ca ajuta mult de tot si il linisteste pe bebelus.

Loreen, ce-i cu criza asta de melancolie? Acum Delia e bine, nu mai vomita atata, ca vine ziua ta trebuie sa fie un prilej de bucurie. Priveste si tu partea plina a paharului - o zi pe an in care ar trebui sa faci numai ceea ce vrei, cadouri, toata lumea iti acorda atentie, etc. Si daca continui cu starea asta odata punem de un chef virtual si sa vezi cum iti trece.

Gabitzam,imi pare rau ca nu te pot ajuta cu nici un sfat in ce priveste decalotarea chiar daca am baietel, caci asa cum am mai spus noi i-am facut lui Patrick circumcizie a doua zi de la nastere si am scapat de toate problemele.

Nelia, OlgaTraziu, vedeti ca la Toysrus sunt reduceri foarte bune pana in 23 septembrie. De exemplu eu i-am luat lui Patrick termometru de ureche Braun, ultimul model cu $25 off deci un deal f.f.f bun. Pachetul vine si cu o maimutica in plus. Uite aici link-ul: http://www.toysrus.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&catalogId=10052&langId=-1&productId=52604
sper sa mearga link-ul, daca nu mergeti pe site-ul lor.

Azi am trecut pe la mine pe la serviciu cu Patrick si acum doarme dus, ca il obosesc tantile de acolo (si sunt vre-o 60 in total). Atata il giugiulesc de cade terminat dupa o ora. Il iau in brate, il cocolosesc, iar el merge de la una la alta, le zambeste si e super incantat ca e luat in brate. Cat va tine pana se va duce la oricine asa fara probleme, who knows? dar e tare bine.

NewMami & Patrick Ryan

http://community.webshots.com/user/newmami2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Subscriu si eu la produsele babycare.Am cumparat un carucior cei drept din ala mai ieftin dar e atat de prost cdrul deja s-a indoit si nu mai pot sa -l ridic pe trotuat si il iau in rate cad am de trecut o bordura si in plus nici nu coteste calumea. Si eu de abia astept sa scap d el si sa-mi iau unul sport.

Am auzit ca ar fi bine cam de la 5 luni sa stea in carut la urmatoarea treapta(parerea vanzatoarei)

Gabitza si noua ne-a spus sa facem decalotarea dar nu ne iese deloc adica doar prima pielicia a preputului am reusit sa o decalotam si de atunci nimic. Chiar sa ne spui si noua cum a facut pediatra ta de a reusit mai mult

As veni si eu la intalnire dar Herastraul e cam departe cel putin pentru noi care nu avem masina. Asa ca nu va suparati ca nu va onoram cu prezenta si kilogramele.

Laura desi eu sunt foarte atenta cu curatenia as spune chiar obsedata tot am reusit sa ma infectez cu ceva caci am varsat si am avut si 10 scaune pe zi. Am intrrupt alaptatul , m-am muls si am aruncat laptele (avea si o culoare verzuie)si am luat Ampicilina 3 zile, imosium si smecta.Am facut si o coprocultura dupa cura de 3 zile si a iesit bine. Intre timp am dat bebelui lapte praf de la care s-a constipat si era plangacios si am cam luptat putin pana sa ia sanul din nou mai ales ca productia scazuse .Il minteam ba cu biberonul cateva inghitituri apoi iar san.

Poze cu Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Ioanailincam - bine ai venit!
Gabitzam - noi "ne ocupam" cu decalotarea de cand a implinit o luna. Sotul meu era nerabdator, a tot intrebat-o pe dr si cand a venit "momentul" mi-a zis ca el nu poate sa faca asa ceva, ca daca il doare?! Asa ca mi-a ramas tot mie ca sarcina. Si ne descurcam bine, zic eu.
Am fost si noi azi in Pavilionul H si ne-am usurat de aproape 2 milioane. I-am luat si salteluta clovn de la Chicco (care a costat si ea de ne-a cocosat) - nu-mi ramane decat sa sper ca se va juca cu ea, caci eu am insistat sa i-o luam.. Iar daca nu se joaca, m-a amenintat ta-su ca ma pune pe mine sa ma joc.

Cam atat de la noi ca mi-e somnic.. Ma duc sa ma cuuuuulc.

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Loreen- si mie imi plac zilele altora. Deci cand ziceai ca e a ta? Io cred ca nodulii aia de crestere sunt echivalenti cu aia de calcifiere de la mine din eco Deci si la noi abia acum se vede ca ar incepe calcifierea si lu' nenea dr. i se parea ok- la voi poate de aia nu se vedea la radiografie si de aia o fi zis sa luati si calciu. Zic si eu... Si eu vreau sa-i fac vaccin antigripal- sper sa nu semene cu mine, ca eu dupa fiecare vaccin ma aleg cu o mini-gripa- da' nici nu se mai lipeste alta de mine toata iarna. Stiu ca se poate da si oscilococcin- asta e homeopat- si merge si la bb. Daca afli ceva mai sigur de vaccin, zi-mi si mie te rog.
Alina, Andreea- am auzit ca de la 6 luni poate merge in carutul sport, daca sta bine in fundulet...Si eu vreau sa-l schimb pe al meu, e bun si sunt multumita de el- da' e greu al naibii
Inesuca- cum ii dai Infant formula ca o sa luam si noi de la 5 luni- inca nu le-am luat, sunt mari pastilutele? la dizolvi?
Chris- am citit si eu in Capraru, da' dr. mi-a zis ca bb nascut cu greutate mica pe la 4 luni isi dubleaza greutatea, aia mai grasuti -chiar mai repede...Ea zicea ca nu prea conteaza- totul e sa creasca bine de la o luna la alta- ceea ce nici la noi nu prea s-a intamplat.Acu' nu vreau sa te bag la idei....A mea a crescut 250gr. in luna 3.i-am facut gramada analizele si par ok- teoria mea e ca a fost foarte cald (iulie)si de aia manca prost ...precizez ca atunci chiar manca foarte putin, acu' haleste zdravan si pare ca a si inceput sa puna pe ea.
Corni- si mie mi-a zis dr. de Klorane ca ar fi cele mai bune acum pe piata. Eu cumparasem Sanosan inainte sa se nasca si l-a tolerat bine, acu' o tin tot asa. Am dat-o cu lot. antisolara de la bubchen si s-a iritat...
Succes la cereale, noi mancam fulgi de orez de la milupa acum, am incercat si orez cu roscove de la nestle -da' a fost cah. O sa incerc si cu alea de la humana cu mar. Da' cu porumb de ce sa nu-i dai ,ca si ala e tot fara gluten? Eu chiar vreau sa-i fac maine o "mamaliga"- am luat de la bebelac porumb simplu. Stiu ca nu sunt cele mai bune, da' cu porumb nu am gasit altele. Cu porumb stiu ca nu se dau la cei cu tendinta la diaree- da' Iepu' e bine, face o data pe zi in jur de ora 10- sper sa nu-i faca rau.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_bb spune:

Buna seara !
Azi a fost prima zi in care a venit bona.Vreau sa va spun ca imi e tare greu, dar sper sa fiu tare si sa ma obisnuiesc cu ideea.
Tudor se uita numai la mine, si daca nu sunt in preajma ma cauta cu privirea.Cind il iau in brate se lipeste de mine tot si e foarte fericit.Am incercat sa-l las mai mult cu bona pentru a se obisnui.Femeia pare in regula, dar m-a inebunit cu indoielile ei: ca daca o sa renunt la ea dupa un timp,daca renunt la servici,daca nu o sa-mi mai pemit financiar,etc.Am incercat sa-i explic ca cea care ar trebui sa aiba indoieli sunt eu pentru ca ii las un copil pe miini.Chiar ma gindeam, Tudor e viata mea, deci intr-un fel viata mea e in miinile ei.
In fine sper sa se calmeze.
Apropo de antireclama la produsele pt copii.Eu am fost f nemultumita de Miniblu.Am cumparat de la ei un patut care dupa 2 sapt se curbase la mijloc.Statea copilul ca in groapa.I-am sunat si au trmis pe cineva sa constate.Au considerat ca e de la saltea, pe care mi-au schimbat-o.Mi-au spus ca nu au mai avut plingeri desi nu cred pentru sistemul e foarte prost (nu am observat cind am cumparat), in sensul ca salteaua e sustinuta doar la capetele patului de 2 tije, deci evident ca se curbeaza la mijloc.Dupa citeva zile de la schimbarea saltelei, s-a cubat iar.Noroc ca-s inginera (ha,ha) si am gasit solutia.Am taiat o bucata de placaj si am bagat-o sub saltea.Acu sta baiatul ca boierul.
In ceea ce priveste kk, si Tudor face verde si nu m-am gindit ca e ceva in neregula.Luni ne ducem la controlul de 4 luni si o sa intreb.Aaaaa, si miroase ca la un om mare.Eu chiar fac mistho de el si il intreb íar ai mincat mami fasole ?
Corni, spune-mi te rog ce calciu si vit c ii dai, pentru ca si mie mi-a recomandat doc sa-i dau, si i-am luat fiole de la sicomed, dar nu le accepta.Asha ca nu l-am mai fortat.
NU stiu ce sa zic si cu calciu asta, am o prietena care i-a dat copilului si a constatat ca aproape i se inchisese fontanela. Voi ce stiti ?
Ines, fier luam si noi 10 pic pe zi.Sa ai grija ca poate sa constipe sau din contra.Si se schimba kk si la culoare, de atunci Tudor face verde.Nu m-am alarmat ca si in sarcina cind am luat fier la fel s-a intimplat cu mine. Tu ai inceput diversificarea ? Ai un pediatru bun ?
Da-mi o adresa de mail sa-ti trimit poze.
Pisik, multumesc pt incurajari, sunt binevenite.
Loreen, cind chefuim ?
Hai ca ieri nu v-am scris, dar am recuperat azi.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen-Emiliana spune:

Buna ziua, mamici!
Vreau sa ma inscriu si eu in clubul mamicilor cu Stefan - David, care s-a nascut pe 16.05.2005, 4.300 kg, 53 cm - cezariana la spitalul CFR2.
Luni mergem la controlul de 4 luni (si vaccin) si va spunem atunci cum ne mai prezentam...
deocamdata suntem cumintei...papam san (si cateodata siceai de musetel)si dormim...sunt o fericita: copilul acesta a dormit de la bun inceput toata noaptea...intreaga (7 ore).
Va las cu bine acum....ne mai laudam si luni!
Va pupam
Carmen si David (16.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Am scapat in sfarsit de temperatura, de ieri n-a mai facut.
Si eu ii dau Infant formula (pentru alta problema, nu pentru pofta de mancare) este un sirop si are o pipeta cu gradatie, se da 1 ml/zi, are un gust naspa, acrisor si pute urat, contine vitaminele B si nu mai stiu ce. Vigantolul tot direct in gura i-l dau, calciu 10 zile pe luna il pun in ceai.
Nu stiu ce sa fac cu decalotarea, dr. pediatru ne-a zis sa nu-i facem nimic, dar tot citesc ca trebuie facuta, ce s-o intampla daca nu-i fac nimic nu se face singura?
Carmen bine ai venit, in sfarsit o mamica cu copil mare la nastere (tot David) cate kg are el acum , ca eu sunt cam stresata ca al meu are prea multe kg. Esti o fericita ca nu se scoala noaptea, al meu se scoala de 2 ori.

Mari si DAVID

Mergi la inceput