Bebelusi de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Carmen, bine ai revenit printre noi! Ai mai fost pe listuta cind eram dincolo la "Odiseea sarcinii...", dar n-ai mai scris deloc. Sa-ti traiasca feciorul si sa nu-l deochi ce cuminte este.

Andrei s-a trezit de doua ori azi-noapte, ceea ce n-a mai facut de mult. Prima oara a papat si a adormit imediat la loc, a doua oara il apucase vorbele si rontaitul mainilor. S-ar putea sa-l fi si usturat putin putza, ca ne-a zis doctorita ca un pic o sa-l usture cind face pipi. Acum de dimineata n-a mai avut nimic, a fost super vesel si activ si a "vorbit" cu noi intr-una.

Alina_a, tu parca ma intrebai cum a facut doctorita decalotarea. Brusc. Ca mi-a sarit inima din loc cind am vazut, ca nu mi-a zis ce o sa faca. Credeam ca doar il controleaza, cind deodata, pac, a dat in jos pielicica aia pina s-a vazut de tot capusorul. A si plesnit putin pielea acolo, cred ca de fapt asta era si scopul. I-a pus imediat un tampon udat in abundenta cu rivanol, si acasa se vedea o urma de singe cit un virf de ac, deci aproape ca n-a singerat. Acasa i-am pus eu in permanenta in continuare tampoane cu rivanol de la frigider, schimbate din sfert in sfert de ora.
Eu n-as fi facut in veci asa ceva. De vreo trei saptamani ma pusese sa-l pregatesc, inainte cu o ora de baie sa-i dau cu putin unguent oftalmic, iar la baie cind e deja pielicica moale, sa trag eu acolo cit se poate. Iar dupa mine se putea destul de putin, iti dai seama ca nu ma lasa inima sa trag prea mult.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Loreen, eu dupa control am intrat direct la Sensiblue sa cumpar tot ce imi spusese doctorita insa am gasit fulgii de orez doar de la Bebelac,nu mi-a iesit compozitia cleioasa dar nici nu am pus mult doar o lingurita in lapte si la fel si in pulpa de piersica(apropo de pulpa de piersica , ieri i-am dat si efectiv gemea de placere cand papa dar cantitativ nu a mancat mult, mi-a iesit si mie tehnica descrisa de Beatrice cu introdusul linguritei sub limba este mult mai bine decat deasupra) dar ne-am mozolit peste tot pentru ca in timp ce manca imi mai dadea peste lingurita cu manuta sau se juca cu buzele si a reusit sa ma si stropeasca, fiind pentru prima data ne-am distrat amandoua, sa vedem ulterior.Imi mai spusese doctorita de un produs tot pe baza de fulgi de orez(fara lapte) cu aroma de vanilie , nu am retinut ce marca dar nu am vazut.

Fran,si eu m-am uitat dupa fulgi de orez de la Milupa dar nu am gasit.Mi-a spus sa incepem doar cu orez pentru ca este micutza si sa nu o fortam.

andra bb, Calciul este intradevar de la Sicomed si anume gluconat de calciu si eu il pun in lapte ca altfel este foarte sarat si nu mi-l ia simplu si laptele nu se branzeste cum am mai citit pe forum.Cate 5 ml/zi timp de zece zile.Fontanela ei este acum 3 cm/2,5cm.Iar vitamina C natural ii dau cate 8 picaturi/zi, eu ii pun cate 2 pic pe suzeta , o las sa o suga bine si tot asa, daca ii dau in lingurita nu reuseste sa le inghita, am incercat si cu 3 pic pe suzeta dar se ineaca ,probabil gustul acrisor o face sa saliveze abundent. Iar Fe, ii dau Ferrum Hausmann cate 10 pic/zi la fel pe suzeta. Stiu ca nu este bine sa ii dai medicamente pe suzeta dar asta este metoda care ne avantajeaza pe noi, dupa care fierb imediat suzeta.Ea adora suzeta si cand ma apropii cu ea de gurita deja incepe sa zambeasca si deschide gurita singura.Deasemeni Fe pot sa il pun in sucul de fructe dar nu il bea intotdeauna pe tot si ar insemna sa ratez administrarea,la fel si cu Calciul in lapte, ii prepar laptele in doua biberoane adica o cantitate mica amestecata cu calciul pe care i-o dau la inceput ca sa fiu sigura ca il bea pe tot si apoi trecem la urmatorul biberon cu diferenta de lapte.
Calciul il dau seara pentru ca stiu ca o calmeaza in schimb fierul il dau in prima parte a zilei dar dupa ce ma asigur ca a facut caca ca altfel se cam chinuie cu kaka.Intradevar de la fier face verde inchis,i-am intrerupt pentru 3 zile ferul si kaka si-a revenit la culoarea normala dar totusi a fost o perioada si inainte de administrarea fierului cand facea kaka verde dar nu asa inchis, explicatia doctoritei de atunci a fost ca nu se alimenteaza suficient. Si al doilea scaun pe zi il face maroniu-roscat inchis ,cred ca de la fructe si consistenta este mai tare. Hai ca v-am descris toata paleta de culori.Eu ii trec in agenda si de cate ori face kaka /zi si ce culoare si ce consistenta, sotul imi spune ca daca asi putea asi nota si de cate ori face pisu si de cate ori stranuta

corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Bun venit preintre noi Ioana si Carmen. Felicitari pt ca ati devenit mamici si sedere placuta pe DC.

Si eu ii picur direct vigantol in gurita. Deja stie si deschide gurita. La fel fac si cu lamaia la care de mult nu se mai stramba. Ce fel de vigantol le dati voi de se stramba bebelusii, ca asta al meu n-are absolut nici un gust...

Hai sa v-arat niste poze simpatice. LA TRANTA CU URSULETUL: http://community.webshots.com/photo/433745647/451832679RkRMhZ

Ramane sa ne vedem duminica in HERASTRAU. Cine mai vine in afara de Gabitzam si Androix?

Adina

Poze cu Ema mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inesuca spune:

Ioanailincam- mai bine ca te iei dupa fete, nici eu nu-i dau ceai/apa si dr mi-a zis sa continui asa. Si a mea de 3 saptamani mi-a luat numai cate 50 g/ saptamana, tocmai de aceea ne-a dat multivitamine de luat si fier (apropo si de palmute si picioruse reci si umede)

Fran- inca n-am inceput sa-i dau Infant Formula, astazi ma duc sa-l cumpar. Oricum mi-a zis sa iau solutie. Probabil o sa i-l dau o data cu lapticul meu

Andra bb- N-am inceput diversificarea, ii dau inca lapticul meu. Am inteles ca dupa 4 luni juma' o sa incepem. Am doi pediatri- o doctorita care vine acasa, fff buna, Scheiner o cheama si a doua este de la policlinica Elias de care apartin. Asa am doua pereri si o aleg pe cea care mi se pare cea mai buna. Oricum, in 99,9% din cazuri, parerile lor coincid. Adresa mea este: ines.nastasoiu@gmail.com sau poti sa-mi trimiti direct pe adresa de pro, ca o vad de acasa. Sa stii ca eu i-am dat calciu la 2 luni (Calciu gluconic, fiole)- ii bagam cu seringa in guritza, nu-i placea, dar inghitea. Nu s-a intamplat nimic cu fontanelele, nu s-au inchis.

Mstroe- de unde ai cumparat tu Infant Formula?

Ines si Rebecca (7 iunie 2005)

http://spaces.msn.com/members/inesuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Pai cred ca vin si eu, daca nu intervine o plecare din Bucuresti la care tot visam. Dar daca se intampla ca pana acum - slabe sperante de asa ceva.. In concluzie, ca sa ne petrecem ziua cat mai placut posibil, venim la intalnire!!
Iar apropos de Miniblu - si eu am patutul de la ei, si scaunul de masina si sunt multumita de ele. O fi fost un model cu defect, andra_bb? Zic si eu.. Si body-uri mai iau de la ei si sunt super ok. Imi place materialul.
Am zis sa-mi dau si eu cu parerea, nu vreau sa te contrazic.

V-am pupat! Din nou!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neatza...

Carmen bine ati venit printre noi si La multi ani pentru ursulet ca tot este ziua lui...

La multi ani si pentru Eric Andrei(Andreea.a) si Ben Stefan(Pengunica)...Sa fiti cuminti,sa cresteti frumos si sanatos...

Azi e ziua baieteilor...

Mai fete eu v-as ajuta cu decalotarea,da' habar n-am ...DIn cauza nu-mi doream baiat ca mi-era frica sa umblu pe-acolo( cand sunt mari e altceva)...Stiu de la prietena mea ca ii facea decalotarea in fiecare seara la baita ca sa evite fimoza...MAi multe habar n-am...

Corni eu am gasit cereale de la Milupa cu orez,porumb si nu mai stiu ce naiba la Selgros...da' ti-am zis Delia nu este fanul lor...In frcute ii pun biscuiti,iar mai rar cereale...Ma mir ca ti-a zis sa iei de-astea,ca mie mi-a zis doar cereale de care or fi...Delia este putin mai grasuta,ce-i drept si a luat baban in greutate pana acum...Poate din cauza asta...Celelalte cereale se numesc Kingslac ca si mie mi-a zis de ele...am intrebat la farmacii de ele si au adus de proba sa vada cum se vand si nu se stie daca au in mod curent...Multe tipuri de cereale gasesti la Mega Image...

Fran,NewMami nu sunt multi anii,doar 31 pe 23,insa asa mi se pune pata de ceva ani incoace...Adevarul e ca de la 20 in fiecare an se intampla ceva care sa ma faca sa nu-mi mai doresc sa fie ziua mea...Doar anul trecut excat de ziua mea,cand am schimbat si prefixul am avut o bucurie imensa...mi-a zis la echo ca bate inima lui bebe...

Andra_bb cu femeia la copil si eu ma gandesc cu groaza,desi cu Bianca a stat de la 6 luni...Pe bianca o mai pasasem si la ei mei pana atunci,insa de Delia nu m-am dezlipit pana acum...si mititica exact ca Tudor,cand este in brate la altcineva ma cauta disperata...In fiecare zi imi fac curaj sa chem femeia sa mai stea cu ea sa se obinuiasca una cu alta,dar pana la telefon imi trece cheful...Intr-o zi insa va trebui sa fac si asta...

Fata mea draga de ea vad ca se face om de gasca,adica mai nou vrea sa doarma la pranz...manca-oar mama ca si eu tare as vrea...Azi dimineata la 5 aveam serenade la stele,la propriu ca are la carusel stelute proiectate,pana pe la 6 cand zic ca dorm si eu...La 6,30 ii suna ceasul lui Paul si cum n-aude m-am trezit tot eu si uite asa s-a dus naibii somnul meu...Ma gandeam ca voi recupera la pensie din greu noptile pierdute acum...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

buna dimineata spre prinz,

imi pocneste capul de nervi! sa le luam pe rind:
ieri am chemat doctorul sa-l consulte pe copil, ca il chem odata pe luna.sa-mi dea si trimitere la analize si sa-mi spuna de vaccin ce si cum. si pe linga astea sa-l intreb de putzulica, ca a constat maica-mea si soacra-mea ca ceva nu e in regula, adica, nu stiu cum naiba sa va explic, da incerc, in virf are un punctulet alb, adica poate sa faca pisu, da linga, in fine sper sa intelegeti, si m-au innebunit sa chem doctorul, in special maica-mea, nu exista zi sa nu imi spuna de 3-4 ori pe zi. chestia asta o are de mai de mult, si doctorul o mai vazuse, dar daca nu a zis nimic, am zis ca e ok.BON!!! vine doctorul, il consulta, si pe fata si pe spate, il pune pe burta, ma "cearta" ca nu il tin si pe burta, ca e lenes, ca facem hemograma ptr. fier si la final vine maica-mea diperata si il roaga sa se uite la putzulica, disperata!!! de zicea ca acu pica cerul. doctorul ii desface pampersul se uita, il decaloteaza cred! adica da in jos, asa ca nu stiu sa va explic, destul de mult, ca noi la baie facem mai usor si mai incet, si spune e ok, trebuie facut mai des de citeva ori pe saptamina la baie! eeeeeeeeee, nu!!!! maica-mea insista dar totusi domnul doctor de ce o are, se retrage, cind, da daca nu, da daca,.....puii mei, cade drobul de sare, eu eram deja in spume, mi-era jena sa ii fac observatie de fatza cu doctorul si ala ca sa o convinga ii mai face odata un pic mai mult si copilu a inceput sa plinga! i-a explicat a doua oara ca se face si de la pisu, dar se retrage singura nu-i bai. deci imi pleznea capul, copilu urla, ea a 3 oara era nemultumita de explicatie, in fine nu mai lungim il iau pe doctor de acolo. imi da trimitere la analize, imi spune sa-i dau numai piersica pulpa deocamdata, pina cind? pina se termina sezonul de piersici!!!! e bine, ca astea nu au sezon ca sunt aduse de afara!
totusi mi-a spus o chestie foarte buna! pentru mamicile care fac la bebei vaccin cumparat! luna 4 facem numai Infanrix, in luna 6 ar trebui Infanrix si Engerix, dar mi-a zis ca de o luna a aparut unul nou care le combina pe astea 2, cu 6 valente si il inteapa numai odata!!!!!intrebati si voi doctorii! este produs tot de Glaxo!
dupa ce a plecat doctorul copilu a adormit 15 min dupa care s-a pus pe un plins, a se citi urlat, si nu mai puteam sa-l pototlesc. nu era ora de masa, de-abea il schimbasem, urit de tot, nu se calma neam! ma intrebam de la ce? si mi-am adus aminte de decalotare sau ce i-a facut, il durea saracutu! da rau, ca l-am dezbracat, si cind incercam sa pun mina plingea, numai in brate a stat! si pe dupa amiza s-a mai calmat!!! asa ca GAbitzam si noi am trecut prin chestia asta! ca m-am luat si de taticul lui seara, in loc sa-i faca regulat, el.....daca il doare, daca plinge, daca.....si uite acu ce s-a intimplat!
de dimineata am fost la Emilia Irza la spital ptr. analize!!! am jurat ca nu ma mai duc cu copilu acolo veci!!!!!!!!!!!! in primul rind am ajuns la 8 si doamna a sosit la 9 fara un sfert, lumea buluc, dupa ce m-am enervat ca intrau care cum vroia, iese nervoasa la mine si imi spune, candida "DAca sunteti nervoasa de dimineata, eu ce sa va fac?" am explodat!!! dupa ce ca stau cu copil pina in 4 luni, intr-un hol plin de curent ca este la intrare, claie peste gramade copii mici mari, gravide triplu test, viitori tatici, bunici cu copii marisori, bolnavi!!!! vine sa-mi vorbeasca pe tonul asta!!!!!!!!!!!stau cu copilu o ora, adormise saracu, ii era foame, deci nu mai calc pe acolo! asistenta care ESTE PLATITA DIN BANII MEI SI AI ALTORA a stat juma de ora la cafea! o nesimtire vecina cu indolenta si rea vointa, un bon de ordine macar! dar tipat si eu la ea! toata lumea in jur cred ca m-a facut nebuna! da, serios, macar un bon de ordine! si sa-ti vorbeasca civilizat. da chiar toata lumea sa ne calce in picioare, stam la cheremul tuturor, am ajuns sa cersim actul medical, si in 20 de ani de cotizare nu am facut macar niste analize! si vreau sa va spun ca dupa scandal, pentru ca eram hotarita sa stau de vorba cu directorul spitalului, se hotarasc sa mai cheme pe cineva care sa i-a de la noi trimiterile si sa strige in ordine!!!!!!nu am cerut nimic in plus , am stat la coada ca toti ceilalti,nu am cerut nici un fel de favor, cind peste tot in lumea asta civilizata sugarii NU STAU la doctor alaturi de ceilalti!, da in puii mei daca esti de vina, stai in banca ta!

hai ca am scris, si scuze, voi nu aveti nici o vina, ca am io creierul pe bigudiuri azi!

Bun venit la mamicile noi!

Incerc sa ajungem si noi in parc, daca vedeti un copil in scoica peste carucior si o mamica tirindu-si picioarele, opriti-ne!!!! noi suntem!si taticul aferent evident!

Andeeraatan sunt alaturi de tine, fa scrisoare, te sprijin, nu stiu cum e baby care da odata si odata trebuie sa fie si atentionati!!!

in alta ordine de idei m-am hotarit sa fac investitii masive!!!!(sa nu ziceti ca nu v-am spus) asa ca rog fetele din Bucuresti, spuneti-mi si mie unde gasesc razatoare de sticla!!!!!!!! si chestia aia lunga ca o sulita, mixer ... nu stiu cum, care paseaza, e bun de ceva???? ce marca sa iau?? ca eu am robot de bucatarie, si spal la el ptr. 3 lingurite de imi vine rau! oricum ptr. fi-miu cred ca sunt investitor strategic!!!! la citi bani am dat pe haine! si tot nu am ce imi trebuie!!!!!! aaaaaaaa, si daca ne intilnim in parc spune-ti si voi ca luati haine!!! multe multe!!!!

am mai pus poze de la botez!

gataaaaaaa!!!!! scuze, va pup, ma duc sa vizionez bone, va povestesc in week-end si experienta asta!

Matei 21.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

mi-e rau cit am putut sa scriu!!!!
acum am vazut!!!!!!!!!!

Matei 21.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi.

Bun venit noilor mamici, Ioana si Carmen.
Ioana, si fetita mea e nascuta in aceasi zi cu Ana, pana acum eram printre cei mai mici bebici (daca nu chiar cei mai mici care si postau...mai rar, dar oricum), si la propriu si la figurat. Acum am ramas doar la propriu, desi n-am fost inca la controlul de 3 luni cu ea, nu cred sa aiba prea mult peste 5kg (avea 4600 luna trecuta). oricum eu nu ma agit, o face mama fotomodel si gata. Si apoi destul ca-mi rupe sora-sa bratele (ca are peste 11kg), nu-i nevoie sa ma cocoseze si ea. Desi la cat de cumintica e, prea mult n-am plimbat-o in brate pana acum.

Si cum scrieti intr-un ritm infernal, si mi-e aproape imposibil sa va urmaresc, o sa va mai povestesc cate ceva despre noi. In continuare papam doar tzitzi, nici macar ceai sau apa nu i-am dat, si nu avem nici un gand de diversificare momentan. Cel putin 2 luni mai vreau s-o tin doar cu laptic, si abia dupa mai vedem. Am rezistat eroic tentatiei de-a o lua in brate cand era mica si scancea, asa ca ea nu prea stie de luat brate. Adoarme singurica si pana saptamana asta (cand malina a facut show noaptea din ora-n ora, ii ies vreo 4 masele plus 2 incisivi si mai are si vreo cateva bubite - afte- pe limbuta) dormea si 5-6 ore neintrerupt. Abia astept sa se linisteasca si Malina, sa revenim la programul de somn obisnuit, ca acum se trezeste mititica de fiecare data cand plange sora-sa.
Mai nou avem pe frunte semne de amor de la surioara mai mare (adica vreo 3 zgarieturi mici ). De fapt chiar daca malina in general e o surioara iubareata (cand i se pune pata pe ea o pupa de-o albeste), Daria e destul de speriata cand o vede. Ba chiar se pune pe plans fara sa-i faca malina nimic, si sincer nu prea stiu de ce, pentru ca in majoritatea timpului malina e nesperat de atenta cu ea, desi mai are si ea momente de iubareala excesiva (o mai zgarie sau o mai trage de par).
gata...s-a trezit daria...am fugit sa-i dau sa suga...pupici si-o zi buna!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Lucas desi nu vin la intalnire,iti spun eu ca am haine nu multe ci foarte multe si cumpar in draci,parca ar fi Delia in curul gol...Pur si simplu nu ma pot abtine...iar fraza "asta si gata" ar trebui sa mi-o tatuez pe retina poata oi intelege odata ca ajunge...

Razatoare de sticla gasesti la Selgros-100.000 lei...Iar blender tot acolo sau la voi in Bucuresti mai peste tot...Eu am unul de la Braun si sunt tare descurcareata cu el...Are cutit pentru tocat marunt,marunt si blender...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput