Mamici de ianuarie-februarie 2006 (35)
Raspunsuri - Pagina 8
maraki spune:
Pisoi este mai bine sa nasti natural pt. ca dupa ce iese bebe nu mai ai aproape nici o problema. In cazul in care te coase cred ca o sa fie mai greu dar oricum nu se compara cu cezariana!!! Eu am avut dilatatie maxima si am scapat in ambele cazuri de cutit si nici nu m-am rupt.Eu prefer sa nasc natural cu epidurala![]()
21+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
alina80 spune:
Mama, MARAKI, ce norocoasa ai fost la cele doua nasteri! Ai scapat de taietura? Pai cred ca 1 la suta scapa netaiate! Misto!
IOANA, ce naspa ce s-a intamplat! Chiar ca a fost ghinion sa nimereasca acelasi operator! Imi pare rau!
Fetelor, si eu ma gandesc sa nasc natural, dar cu epidurala. Nu stiu daca e mai bine pentru bebe, o sa ma interesez, eu zic totusi ca cel mai bine pentru el e cezariana, sa nu-l mai strangem pe acolo atatea ore. Dar mie mi-e teama de recuperarea de dupa cezariana, nu vreau sa zac la pat cand Ayan are atata nevoie de o mamica strong. Deci, daca se va putea, nasc normal.
23+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos
T_Ioana spune:
Fetelor ce-i cu linistea asta? Chiar nimeni nu mai e pe aici?
Sper ca sunteti bine, nu aveti contracti si dureri! Va tzuc dulce, ma duc sa culc Samburelul
Ioana
si
25+
Pozicile mele
Samburelul
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
miraklucker spune:
Aseara incepusem sa citesc capitolul trecut acum sunteti aproape cu inca unul gata!! Da, vorbarete mai sunteti.
Eu cu ai mei copilasi abia apuc sa mai fac si altceva. Azi am umblat mai mult cu masina, m-a cam durut burta cand mergeam asa ca am lasat caruciorul unde trebuie sa-i imping deobicei pe amandoi plus bagaje si m-am facut comoda.
Pisoi, eu am doua cezariene si ma mai asteapta una. As fi dat orice sa pot naste normal, dar nu s-a putut, si nu pot spune ca m-am refacut greu, chiar a fost destul de usor, fara dureri, a doau zi eram in picioare. Dar cu toate asta mi-e groaza cand ma gandesc ca ma mai asteapta una! Daca nu sunt probleme incearca natural cu epidurala. eu una asa as fi ales. Pentru ca totusi e operatie, scapi de durerile de la nastere dar refacerea e mai lunga.
Vorbiti de soacre!! hai sa va spun si eu de a mea. E femeie de treba sta la vreo 150 km de noi, dar nimic mai mult, mergem in vizita in cate un weekend, ne da cadouri la toti de zilele noastre, si nu-si baga nasul in treburile noastre. Dar nici ajutor de la ea nu am. Abia a venit 2 zile sa stea cu David cand am nascut-o pe Daria. Fiindca s-a intamplat mai repede decat era planificat nu a avut cine ramane cu el. noroc sa sotul isi lua-se luni si vineri liber, a reusit si marti dar 2 zile era descoperit. Pana la urma a venit dar dupa cele 2 zile promise a plecat. Planul era sa vina ai mei din Romania!! Adica mama de la 1300km vine si ea de la o aruncatura de bat nu! Cateodata ma inerveaza si pe mine cu ideeile ei. De exeplu saptamana trecuta am vrut sa mergem la ei. Socrii mei au o cabana pe munte si vroiam sa ramanem acolo, dar cica o sa fim prea multi pentru ca duminica la pranz vine familia lui fiica-sa cu 3 copii si fratele sotului cu inca un copil si la socru nu-i place multa lume!! Parca nu ar fi copii lor?? De ce au facut atunci 4? Asa ca ne-am dus seara la cabana am dormit acolo si dimineata inaite de pranz strange repede bagajele si pleaca, ne-am dus la bunici sotului care sunt tare draguti! Cel mai rau mi-a parut de David care abia astepta sa-i vina verisorii sa se joace!
Sa va spun cum calculez eu lunile! Eu am termenul pe 20 feb deci atunci sunt 9 luni, deci in fiecare 20 s-a mai terminat o luna. Acum in 20 sept am 4 luni si intru in luna 5 sau am 4 luni si o sapt, si 2... si tot asa. Am 4 luni dar nu 16 sapt ci 17 pentru ca 4 sapt nu fac o luna incheiata!. Cam asta e socoteala mea. Dar parca conteaza, pana la urma bebele tot vine cand vrea el!
Fetelor voi aveti varice?? Mie mi-au aparut la sarcina trecuta pe ambele picioare sub genunchi, ca niste pete, parca erau niste vanatai. doar ca acum mi-au crescut enorm, plus ca ma dor de numa picioarele mai ales dimineata cand ma ridic din pat locul respectiv parca ma inteapa, probabil pana incepe sa circule mai bine sangele! Luni o sa-l rog pe doctor macar niste ciorapi din aia medicinali sa-mi dea, daca ii cumpar eu costa o groaza de bani! abia astept sa-l vad pe bebe! E inca cumintel abia il simt si doar cand stau linistita, parca pe astialalti doi i-am simtit mai bine la 17 sapt!! Incep deja sa studiez
, si sa-mi fac griji! sper doar sa fie doar mai puturos!
Na, cred ca am scris pentru 2 capitole!
Dana am vazut saitul. E tare fain!! Duminica am facut si eu o poza dar burta tot nu se vede cine stie ce! Am vazut ca nu aveti toate datele la mine, UM 23 mai (doar ca nu se prea pune, am ramas gravida inaite de UM!!!) , sotul meu e HEINZ,a si unde nasc, Dr. Schönenberger, Clinica Stephanshorn, St Gallen, Elvetia. Pentru mine nu e asa important dar daca vreti sa completati puteti!
Va pup pe toate, si aveti grija de burtici!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
Bee spune:
Buna fetele.
EU matinala azi, ca de obicei, dar de data asta fara sotz si la mama (cu net).
Ioana vad ca aseara te-ai culcat devreme, daca tot nu aveai cu cine sa vb pe net.Eu una ma culc pe la 12 si ma trezesc la 7, dar dorm ingrozitor din cauza spatelui.
Mira, ai asha o familie minunata!NU ma mir ca nu mai apuci sa intri pe net, la cum trag de tine cei mici.SI mai vine unul!Mama eroina, cu 3 copii mici.
Eu una sunt tare suparata, fiindca realizez ca toate planurile noastre de a aranja cat de cat casa inainte sa vina bebe, se duc pe valea sambetei.Asta daca nu cumva ma apuc eu sa iau problema in mana!Astept si eu sa ma lase spatele, sa pot sa plec sa caut mobila de bucatarie si faiantza.Nici nu vreau mult! Termopan la copil in camera si la bucatarie, faianta, gresie si mobila in bucatarie. SI sotzul imi promite ca in Decembrie o sa fie mai liber! Liber sa ce? Sa vada ca n-o sa ma pot mishca sau dormi?LIber sa stam sa ashteptam sa nasc? Ca acum cat sunt "viabila" nici nu-l mai vad!
.Dragutz e ca nici nu am cum sa ma supar pe el ca e baiat bun! SI nici n-ash avea cand sa-i fac scandal, ca nu ne vedem! Sorry ca ma descarc shi eu aici.
Fetitza mea loveshte uneori de ma sperie! E foarte foarte agitata! Si ce ma ingrijoreaza e ca uneori loveshte foarte jos si in spate si ma doare de nu mai pot! Dupa inchipuirile mele (ca la doctor nu prea apuc sa intreb nimic), banuiesc ca loveshte si-n placenta care e jos si posterior si de aceea doare! Fetele, voi atzi mai avut dureri jos de tot, ca nishte intzepaturi, cum era in prima parte a sarcinii? CA eu de 2 zile le incerc din nou!
, ca azi suntem pe pozitzii si scriem!
Bee
24+
si Fetitza
utocatalina spune:
Neata
....iaca ca si eu sunt matinala..
Ieri am avut parte de o seara fantastica
...A venit Dan, m-a luat de la serviciu si m-a dus la un restaurant super cu atmosfera romantica
si iz spaniol(noi in luna de miere am fost in Spania, asa ca a vrut sa ne reamintim de acel moment). Servire ireprosabila, mincare buna rau si atmosfera nu mai zic
...am ris cu asa pofta cind i-am zis cum e cu toaleta si i-am zis asa "cind mi se rupe apa trebuie sa te razi ca la apendicita"...si el speriat " de ce sa ma rad eu?" Daca asa m-am exprimat, el a crezut ca trebuie sa se rada el si nu intelegea ce vina are
...Am ris sa ma tavalesc pe jos...nu mai puteam...mi-au dat lacrimile...am baut si 2 guri de Sangria si deja mi se inmuiasera picioarele...seara am plecat de acolo si ne-am oprit la un supermarket unde ne-am invirtit jumate de ora pe linga un patut tarc, care ne-a placut la nebunie...galben cu verde...super...la 2.500.000 lei cu tot cu masuta de infasat...am oscilat atit de mult pina sa ajungem la concluzia sa mai vedem si alte oferte, dar sincer, cred ca la amindoi ne-a ramas nitel gindul la el
...Dimineata cind m-am trezit era iar burtica ghem, m-am mingaiat si s-a destins...vad ca totusi in fiecare zi iau cam 3 No-Spa...asa ca ce sa mai zic...Bee junghiuri inca nu am, dar eu simt ca imi plezneste pielea pe burta asa este de intinsa..ma ung seara cu creme la greu, ca sa nu ma trezesc cu vergeturi...Pupici fetelor si o zi faina, chiar daca aici ploua cu spume...asa a fost si acum 2 ani cind mi-am facut nunta!
Apropo..am trecut de 11 kg luate!
![]()
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta
21+
Sa nu depunem armele si vom reusi!
marchplayer spune:
Eu ma ingrozesc numai cand ma gandesc ca va veni si ziua in care va trebui sa nasc...cred ca voi face cezariana desi nu-mi surade deloc ideea unei anestezii, dar se pare ca in ceea ce ma priveste cezariana este impusa deoarece am o rana pe cervicala destul de urata. Nici o nastere normala nu m-ar speria mai putin, am o prietena care s-a chinuit 12 ore sa nasca, tot atat a chinuit si bebelusul(care are ceva problemute din aceasta cauza), plus ca a facut o epidurala care ia prins doar pe o jumatate a corpului. Stiu ca sunt cazuri si cazuri dar daca exista posibilitatea sa am numai eu de suferit pe asta am sa o aleg!
daniela 19 fix
dana_ene spune:
In cazul meu nu am avut si nici nu am de ales. La mine va fi cezariana.
Nu pot spune ca ma sperie in vreun fel.
Si eu am 2 taieturi (o extrauterina + cezariana de la Oana).
De recuperat m-am recuperat foarte repede (in special la cezariana). A doua zi eu m-am dat jos din pat fara mari probleme. In plus am o vointa puternica si sunt si foarte rezistenta la durere. Astea sunt atuurile mele.
Ca in orice situatie, exista si avantaje si dezavantaje, fie ca este nastere naturala, fie ca este vorba de cezariana.
Cum spunea si Alina, si la nasterea naturala tot te taie. Cumnata mea s-a chinuit mult din cauza taieturii jos, mai mult decat m-am chinuit eu din cauza teiaturii de la cezariana.
Si stiti care a fost culmea ? Ca au taiat-o de la inceput, fara sa vada daca e cazul.
Pentru ca n-ar fi fost cazul, ea a nascut fetitza la 1,500 kg. O pisicutza mica-mica, care ar fi iesit usor si fara taietura.
Catalina, felicitari pentru asa o seara frumoasa.
Ioana, m-a distrat incercarea ta. Vai, dar ce baftoasa esti !
Daniela
(18+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
utocatalina spune:
Si eu oscilez intre cezariana si natural...dar daca ma hotarasc pentru cezariana cu cit timp inainte trebuie sa-mi anunt doctorul? Imi pot alege ziua sau depinde exclusiv de doctor?
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta
21+
Sa nu depunem armele si vom reusi!
marchplayer spune:
Cata, cred ca depinde exclusiv de doctor, el te va programa si te poti hotara oricand, mai putin pe masa de nastere cu apa rupta si cu dilatatie 10
daniela 19 fix