Mamici de noiembrie - decembrie 2005(43)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Joy, unele exercitzii le-am inventat eu, altele le-am luat de prin reviste. Ia uite aciia:

http://www.eva.ro/sanatate/articol284-2.html
http://www.eva.ro/sanatate/articol284-3.html

Pe unele le-am gasit in cartea Oanei Cuzino (adica acele flotari de care vorbeam). P-astea va trebui sa le scanez, ca nu-s pe net. Desi, daca ma stradui putin, cred ca le pot descrie (se sta in fund, cu picioarele flexate pe langa corp, pe stanga sau pe dreapta. Dupa asta dai drumul la flotari, astfel incat partea inferioara a corpului sa nu lucreze absolut deloc. Doar mainile sunt cele care lucreaza). Tot pt. bratze si umeri sunt foarte bune exercitiile de ridicare a bratelor la 90 de grade: intinzi bratele si le ridici la 90 de grade fatza de sol, dupa care le cobori....tot asha, pana simtzi ca te dor. Eu fac de obicei runde de cate 50 (cam 2-3 astfel de runde pe zi). Mai eficace sunt daca o iei de sus in jos, adica cele 90 de grade sa fie intre pozitzia sus (pe langa cap) si cea mediana. Le potzi face si combinate.

Exercitiile pt. fese pe care le fac de foarte mult timp(fundu' meu inca se mentzine tare) sunt de genul urmator: stau intinsa complet la orizontala, cu fundul lipit de podea. Incordez ambele fese si le mentzin asha vreo 4-5 secunde dupa care le relaxez. Si tot asha, vreo suta de incordari d-astea, in reprize de cate 50 (asha le fac eu...daca oboseshti, faci mai putzine pt. inceput). Ai sa vezi ca in timp chiar dau rezultate.

Ma mai gandesc la ce exercitzii mai fac si-ti mai scriu. Oricum, ideea e sa-ti lucrezi doar segmentele care nu includ zona pelviana. Asta nu trebuie fortzata in nici un fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

joy, nu stiu daca mult sau putin, cica "4%". dr. meu zice ca e "nimic". asta se intampla acum 1 luna. este pericolul ca, in loc sa recupereze, sa se adanceasca diferenta intre varsta lui si dimensiuni. voi vedea. in ultima luna am controlat mai bine contractiile, in cazul in care asta a fost cauza, asa ca poate-poate e mai bine acum.
nu beau suficienta apa si asta mai este o problema ca am auzit ca exista o legatura intre cantitatea de apa si cantitatea de lichid amniotic.
si mai e o posibila problema: am fumat f.f. mult inainte de sarcina, chiar si acum mai recidivez la cafeaua de dimineata. Sa nu dati cu pietre in mine ca nu d-aia v-am spus. Ma straduiesc sa le sar si pe alea, dar imi e foarte greu dimineata.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Daca va intereseaza "Simptome in sarcina care nu ar trebui sa fie ignorate":

http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/1622.html?scid=momspreg:20050912:2375:15547:6258

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Seara buna fetelor,

N-am prea intrat in ultima saptamana nu pt ca nu as fi avut vreme doar sunt in CO dar nu prea m-am simtit nici eu in apele mele asa cum vad ca nici tu Dordia. Imi vine sa dorm toata ziua, nu prea am chef de nimic (nu am chef nici sa ies din casa dar ma fortez sa o fac). In plus ma omoara contractiile astea pe care le am.Nu sunt durerozse dar sunt destul de dese, de ex. am si cate 5-5 in decurs de o ora (cateodata ma trezesc si noaptea, mai ales ca acum iarasi merg destul de des la baie, si imi simt burta ca un pietroi).Apoi ma lasa pt cateva ore si apoi iarasi incepe dansul. Cel mai tare ma enerveaza cand ies in oras si ma apuca contractiile, atunci am senzatia ca nu ma pot tine dreapta si trebuie sa merg f. f incet pana ce dispare senzatia de "piatra" in burta.

Si uite asa, ma indispun toate, nu mai am chef de nimic, nici macar sa citesc.Mai trebaluiesc prin casa sa treaca timpul dar am o stare...

Ripley, voiam sa te intreb cam pe unde ai facut cumparaturi la bb (mai ales hainute si jucarii, cosmetice), saptamana viitoare ar trebui sa merg la Cluj si as mai face niste cumparaturi, desi sa stii ca mi-e groaza sa ma duc mai devreme de programare caci cu contractiile astea pe care le am nu prea imi vine sa ma plimb prea mult.

Cealalta problema pe care o am este ca nu prea mai pot manca, tot timpul am o senzatie de "plin" si uite asa ca la 32+ am doar 8-8,5 kg puse pe mine, sper ca bb sa nu fie afectat.

Va pup

Mandy, 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Mandy, si eu la fel. Toata lumea spune ca daca ai mai mult de 4-5 contractii pe ora sau pe zi (???) e grav. Dar eu, ca si tine, am in veselie. Numa' de azi dimineata de cind m-am apucat sa citesc forumul, am avut vreo 3. Eu m-am hotarit sa nu ma mai gindesc.
Si-asa, fetelor, am la treaba acum pe ultima suta de ma apuca damblaua. Saptamina viitoare trebuie sa ne mutam si am inceput deja sa punem lucruri in cutii si am mutat o parte, dar mai e de mutat o groaza. Cel mai tare ma enerveaza ca nu pot sa-l ajut pe barbata-miu si-l vad saracu' cum cara si transpira de unul singur in timp ce eu stau cu mina-n tzitza si dau indicatii.

Asta n-ar fi nimic, dar trebuie sa ma gindesc cum aranjam in noua casa si ce mobila sa mai luam, ca aici nu prea aveam mai nimic. Si cum dupa ce vine bebe sint sigura ca nu o sa mai fie timp de jucat cu mobila, celmai bine ar fi inainte.
Mai am treburi pentru scoala o groaza, la serviciu inca ma mai duc, deci n-ar trebui pentru ca stau in picioare si poate de-asta ma si iau contractiile astea. uf, of.

In plus, mi-am dat seama ca copilul poate aparea oricind iar eu nu am citit un rind despre ce trebuie sa fac dupa nastere.

Ina, si mie mi-e sete in ultimul timp de nu ma inteleg eu pe mine. Setea a inceput dupa ce mi-am facut testuld e glucoza care a iesit bine. Cineva mi-a spus ca s-ar putea sa-mi crescut glicemia daca mi-e asa sete. E posibil pentru ca atitea dulciuri am bagat in mine in ultimul timp ca m-as mira ca bietul organism sa nu fi simtit nimic.

Sanatate tuturor.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Bic, Ina nu va speriati prea tare cu senzatia de sete. In multe materiale despre sarcina scrie ca e normala si se datoreaza cresterii volumului sanguin. Este felul in care corpul nostru ne semnaleaza ca trebuie "sa ne aducem contributia" la ceea ce ni se intampla.

Bic e interesant, nu, ce mult a fost, ce putin a ramas. Si eu ma gandesc cat mai e de stiut si ma gandesc ca daca acum m-as trezi un un copil acasa habar n-as avea ce sa-i fac (am tot zis, lasa, ca e timp in ultimul trimestru sa tot citesc si uite ca apar tot alte chestii de facut). Succes cu mutarea!!

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 26+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Bic, sa stii ca din cauza acestor foarte frecvente contractii de cateva zile bune nu ma mai pot stapani si ma gandesc ca bb va veni mai repede. Incerc sa nu ma gandesc la asta dar senzatia e din ce in ce mai pregnanta. Ma enerveaza ca nu prea mai pot face mare lucru nici pe acasa, cum stau mai mult in picioare sau ma mai aplec cum sunt "gata".

Sper sa fie bine pt noi toate insa.

Mandy, 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Salut Mandy, chiar la tine ma gandeam, ca nu te-am vazut demult prin zona.
Iti pot recomanda cu multa caldura vreo 2-3 magazine, in functie de ce iti doresti sa cumperi, eu am aproape tot, mai astept patutul de la gherla si tarcul, cred ca ambele ajung maine desi din directii opuse. Caruciorul spre sfarsitul saptamanii, astept cu nerabdare.
Daca mai ai numarul meu de tefon, suna-ma te rog si iti spun cu placere. In plus, uite nr meu de la birou, ca fixul de acasa l-am desfiintat din motive obiective: 450.374. Tare mi-ar face placere sa ne vedem cand vii in cluj, cu conditia sa te simti bine.
Nici eu nu ma simt chiar grozav, am durerile alea de oase pelviene, se largesc, se intind, naiba stie ce se modifica pe acolo, dar nu e prea placut, in plus de pe la 4-5 ma simt franta de oboseala, si cu santierul din casa doar pe la 10 ajung in pat. Insa in rest sunt plina de energie, chiar optimista, imi fac de umblat ca sa ma misc cat mai mult si suport cu stoicism statul in praf si moloz.
Fetelor, am cumparat azi produsele de frumusete pt bebelica, adica ulei, body milk, sampon pt baitza, pudra, etc toate de la Bubchen, pt ca mi-au fost recomandate si de un pediatru si de mamici prietene. Miros atat de frumos a musetel, curat si copil mic incat sunt cu nasul in ele ca drogata.

Ripley, 31+

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna seara burtici!

MerciIna si Mandypt grija voastra, si intradevar ma simt mult mai bine si cu moralul si cu sanatatea. Azi am o alta problema si anume arsuuuuuuri!!! Oare de ce? si Cat or sa dureze? Ma arde din stomac pana inclusiv lateralele limbii! Stie cineva cum pot scapa de ele?

In rest azi m-am ridicat din pat cu chef de treaba si am trecut la spalat covoare!!! Nu eu ci sotul, ca eu doar l-am privit si l-am ajutat cu sfaturi! Am avut un pic de contractii cu dureri ca la ciclu dupa ce am stat vreo 5 ore in picioare pe langa sotul meu care nu m-a lasat sa fac nimic, dar dupa o ora de stat in pat sunt ca noua! Maine mergem sa luam materiale pt ca sa ne apucam de zugravit! De zugravit va zugravi tot sotul asa cum se pricepe ca decat sa dau bani la toti snapanii pt o lavabila parca nu se merita! Asa ca eu cred ca mi-am revenit complet!

Daca cumva vreti sa va intalniti vreau si euuu! Daca nu sunt pe DC pls contactati-ma pe messenger pe ID "dordia2000"@yahoo.co.uk

Va pupacesc si somn usor burtici!
Diana 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

ANDA, nu cred ca o sa dea cineva cu pietre, dar sfaturi putem sa dam . si eu ajunsesem sa fumez aproape 15 tigari /zi cam acum 1an jumate…..Dar al meu sot le-a lasat si o perioada de vreo 3 luni nu am mai fumat nici eu in casa cu el de fata.Si stiu ce greu era dimineata…beam cafeaua fara nici o tragere de inima, dar dorea asa de mult sa se lase, incat am zis sa incerc sa-I fac viata mai usoara ca sa zic asa. Eu am inceput sa le raresc de ajnsesem sa fumez numai 5-6/zi, dar nu le lasam…. Cand am ramas gravida, stiam ca trebuie sa le las dar mai al naibii era ca din ce ziceam GATA, din aia imi venea sa fumez mai mult si chiar fumam….Tot ziceam de maine …de maine….asta-I ultima si gata… la servici colegii care ma vedeau cu tigarea, nu ma lasau sa fumez, mi-o luau…si asa morala imi faceau…
Si m-am lasat darn u dintr-o data. NUUUU……mai imi luam o tigara la bucata, doua chiar…si asa incet cu incet nu-mi mai facea placere sa fumez……Dar cand as fii tras un fum….era rau de tot. Nu ma puteam concentra, eram plina de dracusori….si mai trageam de la cate o colega, prietena cate un fum, numai sa ma calmez. Si asa se intampla ca fumam cu cate un fum vreo 3-4 tigari /luna cam de prin luna a treia. Pana cand a inceput sa mi se faca rau de la ele…SPER din toata imina ca nu le voi lua de la capat dupa ce o sa alaptez…
Soramea a fumat cam 5-6 tigari pe luna cand a fost gravida si a avut fetitza 3.800kg la nastere. Asta nu inseamna ca e de bine…se stie care sunt “beneficiile” tigarii chiar si pt noi adultii…
Nici eu nu beau apa aproape deloc, dar am lichid amniotic normal, nu stiu daca este vreo legatura….
LORDRA…multam este super . Asa exercitii mai stiam si eu ca faceam inainte…dar nu ce mi-ai dat tu aici. Pentru fese eu mai faceam asa: stand in picioare, cu mana dreapta sprijinita de un scaun , perete…orice…duceam piciorul stang in spate ca si cum ai vrea sa sutezi in mingie, dar nu cu genunchiul indoit ci ca si cum ai vrea sa impingi inspre spate un obiect f greu. Sau mai bine zis, balansezi piciorul fata spate, numai ca-n momentul cand duci inspre spate incordezi fesele si piciorul ca si cum ai impinge ceva….La inceput feceam in reprise de cate 10 pe fiecare picior, dupa are am crecut pana pe la 35-40. Rezultatele au venit, dar si combinate cu alte exercitii (care acum nu le pot face) cam dupa vreo 4 luni….
AOLEOOOO ce m-am intins…

joy + bocanila28+

Mergi la inceput