Mamici de noiembrie - decembrie 2005(43)
Raspunsuri - Pagina 5
anda77 spune:
asta cu datul jos dupa...este unul din putinele lucruri legate de sarcina care nu ma streseaza. poate singurul care nu ma sperie...
eu stiu ce sa mananc sa-mi grabesc metabolismul, stiu ce sport sa fac, stiu ce fel si cand sa fac stretching...nu slabitul e problema, problema este cum vor fi dispuse kg mele dupa aia...deja, din cauza ca am ridicat piciorul doar de 2 ori in ultimele 6 luni, a aparut celulita si nu putin, ci mult; si a cam cazut si fundul...cu maxima parere de rau am constatat!!! pielea nu stiu ce aspect va avea dupa ce slabesc...apoi, sunt locuri unde ajungi greu sa remodelezi chiar cu dieta si sport. de exemplu gleznele, unde, cel putin la mine, trebuie masaj sa-si revina dupa o ingrasare-slabire. dieta+sport nu este suficient, raman groase...asa e la mine....
dupa atat de multe kg, ma astept sa fie necesar si masajul si cremele si probabil mult mai mult sport decat faceam inainte ca sa capete corpul exact aspectul anterior. nu e suficient sa slabesti exact atat cat ai pus...dar eu cred ca merge cu vointa si buna-dispozitie...
http://community.webshots.com/user/anda1977
ilenutza spune:
Fetelor, nu mai vorbiti de lucruri sfinte, cum ar fi kilogramele in plus sau lucrurile de alta data.Si eu mi-am strans ieri lucrurile pentru ca ma mut si fustele ce alta data mi se pareai extrem de mari azi mi se par minuscule.Si eu ma gandesc daca o sa mai incap vreodata in ele!!!!!
IRINUCAR-ai fost la Europa? Daca da , e ceva de vazut si cumparat pentru nou nascuti?
lordra spune:
Daca n-aveti probleme cu colul, puteti face linistite exercitii de gimnastica prenatala. Am gasit niste super exercitzii prin care se pot lucra muschii fesieri si cei ai coapselor, fara ca sarcina sa fie in pericol (repet, daca nu exista nici un fel de problema a colului). Muschii bratelor pot fi lucratzi oricum, chiar si stand in fund, pe pat. Am gasit si exercitii prenatale care constau in flotari facute stand pe sezut, deci, care lucrau exclusiv muschii bratzelor si nu fortzau segmentul pelvian in nici un fel.
So, daca aveti chef/putiintza de miscare, exercitzii exista. Eu le-am tot facut pt. mentinerea tonusului. De slabit n-o sa slabesc, dar macar tonusul il pot mentzine cat de cat, asta ca sa nu ma trezesc ca-s ca o placinta moale la nashtere. Tre' sa avem fortza sa rezistam, ceea ce inseamna ca organismul tre' sa fie obisnuit cu efortul.
anda77 spune:
pai n-auzi mai Buluci ca ultima oara nu era bebe in grafic, era mai mic decat varsta lui..de-asta sunt asa stresata ca am burta prea mica...adevarul e ca este ceva mai mica decat a taniei (asa cred) si ea este cu o saptamana in urma mea..of, o sa vad sambata...
http://community.webshots.com/user/anda1977
Ina869 spune:
Monet am vazut pozele, superbe, arati ca o “hot mama” !
Fetelor, am fost simbata la curs (9-4pm) care a fost sub asteptari, ne-a prezentat o asistenta foarte experimentata in domeniu ( peste 40 de ani de practica, moasa, a lucrat in Africa de Sud, s-a ocupat de bebelusi nascuti prematuri, etc.) dar problema cea mai mare a fost ca nu vorbea tare, si uite-ne pe noi, 15 viitoare mamici si 15 viitori tatici ciulind urechile la maximum ca sa putem intelege ce zice …i s-a atras atentia de nenumarate ori sa vorbeasca mai tare, dar ea pur si simplu avea o voce foarte joasa, inflexiunile vocii erau inexistenta, incepea o fraza incet si ultimele cuvinte erau auzite numai de ea, ceea ce a adus la un dezinteres total si o plictiseala de-ti venea sa te urci pe pereti. Ne-a pus niste casete video cu diferite feluri de nastere ( normala, cu epidurala sau cezariana) le-am urmarit pe curajoasele femei si nu-mi venea sa cred prin cite au trecut, m-au impresionat atit de mult incat am inceput sa pling imi curgeau lacrimile si nu mi le puteam stapani, George ma mangaia si nu stia cum sa ma linisteasca. Am urmarit secvente cu femeia care a nascut prin cezariana, s-a chinuit 20 de ore sa nasca natural, a ajuns la dilatatia 6 si de acolo bebe nu a mai vrut sa iasa…s-au incercat tot felul de proceduri, au incercat sa o ajute, degeaba… dupa ore de agonie, mama a cerut sa-i faca orice este necesar sa-i scoata copilul fiindca nu mai rezista fizic si psihic ( si era o femeia curajoasa si puternica, plina de optimism) bebelina a avut 4.5 kg. deci nu-I de mirare ca nu a mai avut loc sa iasa, mititica.
M-au trecut fiori de groaza, desi am mai urmarit destule nasteri ca sa ma familiarizez cu ideea, este adevarat, nu atit de detaliate ( mama in travaliu la diferite ore ).
Ni s-au aratat diferite metode de respiratie, de relaxare, cu ce poate ajuta partenerul in timpul travaliului O metoda foarte eficienta si practica – care mi-a placut – este masarea spatelui cu o minge de tennis ( sau cu doua trei, bagate intr-un ciorap de nylon) si am sa incerc – daca va fi cazul- si dusurile caldute care diminueaza/calmeaza durerile.
O alta buna metoda de a invinge durerile este sa te duci cu mintea in alta parte ( dar in acelasi timp sa participi si la ceea ce se intimpla) sau sa iti aduci o poza cu animalul preferat ( am lesinat toti de ras cind sotul uneia dintre femei stata cu poza pisicii in fata ei) pe care sa-ti concentrezi toata atentia.
Sincer, nu stiu la ce sa ma astept, dar mi-am dat seama ca ma simt total nepregatita. Mi s-au facut citeva operatii la care m-am dus foarte senina si calma, nici pic de emotie, pot suporta multa durere fizica fara probleme, dar nu stiu cum va fi situatia la nastere. Cred ca depinde de mai multi factori ( cine te asista, cit de multa incredere ai in dr. etc.).
O veste buna este ca am reusit sa luam caruciorul si sint foarte multumita de el, este “3 in 1” cu car seat, baza pe care o pui in masina si caruciorul. Am ales unul cu rotile mai mari ca sa ma pot deplasa cu bebe la plimbare si in plina iarna, cind zapada va fi de…nu stiu cati cm. asa cum se intimpla de obicei.
Ieri am lenevit si asa de bine mi-a prins, m-am trezit,am calcat niste rufe, apoi m-am bagat in pat pentru un pui de somn, iar m-am trezit,m-am epilat si am fost atit de fericita ca am putut face asta de una singura, am considerat o adevarata victorie si am sa va spun cum am procedat poate va ajuta: mi-am pus un prosop pe marginea cazii din baie ( pe care sa stau sprijinita si sa nu-mi fie rece la spate) unul pe jos , m-am asezat cu picioarele desfacute, in mijloc am pus o oglinda maricica, cu suport si tot in mijloc ceara epilatoare. Am putut “lucra” fara sa ma incomodeze burtica si rezultatele au fost surprinzatoare, deci nu mai trebuie sa apelez la cosmeticiana.
Am dormit asa, cite putin, in cateva reprize si chiar ma intrebam ce se intimpla oare cu mine, cu somnul nu sint prietena prea buna si nici nu-mi place sa dorm in timpul zilei, dar m-am simtit excelent.
Astazi ma duc la analiza glucozei si sint curioasa care va fi rezultatul fiindca cineva mi-a bagat un morcov mare de tot undeva cind mi-a zis ca nu este prea normal sa beau atit de multa apa, s-ar putea sa am diabet…dulciuri nu maninc prea multe, dar citeodata maninic cite un kg.de fructe pe zi.
Cristina, ti-am ramas datoare cu un raspuns pe care ti-l voi trimite pe pm ( nu vreau sa oripilez lumea cu visele mele).
Diana sper ca astazi te simti si mai bine!
Pupicei tuturor
Ina si bebelusha 27+
Buluci spune:
Scuze, Anda!Fusei dezinformata!
Oricum, stai linistita!
Cristina Baku
pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci
lordra spune:
Buluci, uite aici o pagina ce te poate lamuri:
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/1647.html
Sper sa te descurci cu medicii de acolo.
joy04 spune:
ANDA...era cu mult in urma bb-ul? Cred ca oricum poate recupera....
LORDRA....VREAU SI EU EXERCITII!!!!!!!!De unde sa iau ???? te rog....
joy + bocanila28+
Buluci spune:
Ina, tu te-ai epilat cu ceara calda sau rece?Si chiar ai smuls tot de pe-acolo sau doar bikini-line?
Eu, inainte de sarcina, ma epilam complet cu ceara rece( facuta din zahar caramelizat+lamiie+apa), dar acum nu mai pot, de fapt mi-e teama ca acele dureri sa nu declanseze contractii!
De-ocamdata il tund, iar in apropierea nasterii o sa ma rad!
Lordra, multzam ptr link!Sigur ma voi intelege cu ei, daca nu ii pun sa invete romineste!
Cristina Baku
pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci
Ina869 spune:
Cristina eu ma fac cu ceara calda de ani de zile, asa m-am obisnuit si am o tehnica a mea, nedureroasa; aplic ceara ( calduta, nu fierbinte!) si apoi o trag imediat, nu o las sa stea mult.
M-am facut prin zona chilotului si putin mai multisor ..dar am mai lasat ceva prin zona
Ina