Mamici de noiembrie - decembrie 2005(43)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Tania, nici nu se compara situatiile....si cea mai ametzita gravida poate lua masuri cand se vede dusa la radiografie in loc de ecografie, ce D-zeu!
Cultura de col este o analiza care se cere in trimestrul 3 de sarcina. Peste tot. Nu cred ca la o clinica privata, cei care fac recoltarile nu stiu ca monstrele se iau din vagin si nu din col. Ca dovada, cea care mi-a facut mie analiza, mi-a spus din start ca nu va umbla la col. Sa nu-mi spui acuma ca eu am avut pur noroc si ca, in rest, se apuca aia sa-ti despice colul pt. o monstra....
Ca tot veni vorba de sfaturi gresite: pana si medicii specialishti pot da indicatzii greshite, si nu doar asistentele. La intrebarea pusa unei rezidente a medicului meu ginecolog (nu era el prin preajma ca sa ma pot lamuri) daca pot lua ceva in paralel cu antibioticele pt. a nu face vreo micoza, aceasta mi-a prescris Polyginax ovule. Inspirata, nu am intrat in prima farmacie sa le cumpar, ci am cautat pe net si am aflat ca polyginaxu' nu se da decat cu max. 2-3 saptamana inainte de a nashte, asta in situatii exceptionale. Ori io mai am, teoretic, 12 saptamani pana sa nasc.
So....vigilentza mamei a devenit instinctiva, mai ales confruntandu-se cu atatea situatii in care e greshit informata. Nimeni nu se arunca cu capul inainte si nu se lasa pe mana cuiva fara sa ceara lamuriri inainte. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Buna,
ce mai faceti dragele mele, eu saptamina trecuta am fost la eco, bb are 1400, iar placenta este gradul II,dc mi-a spus sa nu ma ingrijorez, partea buna este ca doar cind sunt hipertensiva am si tahicardie, cel putin am scapat de durerilele acelea, in rest am inceput sa maninc ceva mai putin, nu stimt nevoia de foarte mult.
Voi ce mai ziceti, ati inceput aranjamentele, ati facut cumparaturi?

De saptamina asta am simtit si eu ca ma cam maninca burta, ce e ciudat ca nu a aparut dunga maro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

lordra si tania noi ne contrazicem si o sa ajungem sa ne certam pe niste chestii pe care nu le stim si nu le putem dovedi.

1. Nu stim daca e interzis sa se ia cultura de col in sarcina chiar de pe col sau doar ca e recomandat sa nu
2. Daca e interzis, ne certam asupra afirmatiei: "exista vreo asistenta in vreun centru medical privat din Bucuresti care sa nu stie chestia asta?"

Mie mi se pare mult mai elementar sa nu expui o gravida la raze x decat chestia cu colul. Si in al doilea rand, daca gravida aia e suspecta de TBC sau mai stiu eu ce, poate chiar e recomandat sa faca radiografie pulmonara (cu sort de plumb, etc - chestia cu balanta intre riscuri si necesitati). Plus ca pot sa pun pariu (desi n-am cum sa dovedesc) ca exista gravide in Romania si nu putine, care nu stiu sa deosebeasca un aparat de radiografie de un ecograf, cel putin la prima vedere. Ca dupa ce procedura era terminata - nu mai conta.

Concluzia mea: radioloaga Taniei (sau asistenta de radiologie) trebuia bineinteles sa caste ochii pe fisa plus motivul trimiterii inainte sa o puna pe Tania "la aparat", ca sa nu mai vorbim de asistenta care a condus-o si care era cascata, iar Dienutei nu-i strica sa puna o intrebare la fata locului.

Zau ca e o prostie sa ne certam pe asa ceva.

Lordra, medicul rezident nu e specialist. Specialist devine dupa ce isi da examenul de medic de specialist, adica taman la terminarea rezidentiatului.

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lavi, precum vezi noi tot bine, cat pe ce sa ne certam iar pe o prostioara, asta e semn ca ne simtim bine.

O chestie nu inteleg: ai tastat gresit sau chiar ai devenit hipertensiva?

Bb pare in grafic (din lista de greutati/cm de pe site-ul mamicilor de nov-dec) iar placenta din cate stiu eu e normal sa aiba gr II-III la varsta asta de sarcina.

Ma bucur ca ai trecut pe aici. Sa mai punem de-o intalnire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi02, nu orice discutie in contradictoriu inseamna o cearta. Nimeni nu are intentzia sa se certe aici. Nu-mi spune ca daca o conversatie capata o tenta polemica si nu e plina de pupaturi sau de aprobari impaciuitoare inseamna ca nu mai trebuie continuata.
...ma rog, o sa ma opresc aici fiindca, in ciuda faptului ca imi place sa polemizez, n-o sa am cu cine fiindca asta, aici, e considerat un fapt rau ce trebuie starpit din fasha. Pacat! Se putea ajunge departe cu discutzia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

lavi, nu am tastat gresit , chiar sunt hipertensiva , i-au tratament de Dopegyt , de trei ori pe zi, si am renuntat la pastilele de inima, cea ce e bine.

Mie o data prin august la un consult , la un alt dc, pt ca al meu era in concediu mi-a zis ca am vulvovaginita, ca neaparat tre sa imi fac papanicolau, aia, aia, acum cind am fost la consult Dc meu azis ca nu am nimic, si sa stau linistita.Eu nu mi-am facut testele alea pt ca nu aveam nici un simptom, si nu am crezut ca este necesar.Am riscat dar am avut dreptate.
Pe voi va doarea burta cind se misca bb, pe mine ma taie cite o durere, de se sperie si Eva cind gem.

cind vreti intalnire, pt ca eu de miercuri o duc pe eva pt citeva ile in pantelimon!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi, nimeni nu te forteaza sa-ti faci anumite analize. E la latitudinea fiecaruia daca le face sau nu. Problema e ca potzi fi purtatoare de ceva nashpa fara sa ai nici un simptom (eu aveam Streptococ hemolitic si habar n-aveam....de curand am aflat ca am infectie urinara fara a avea nici cel mai mic simptom). Deci, pt. sigurantza si linistea mea am preferat sa fac toate analizele indicate de medic.
Eu nu le condamn pe gravidele care merg cu D-zeu inainte si nu-si fac nici un fel de analize suplimentare, ci pe medicii care nu le informeaza asupra potentialelor riscuri. Am auzit de curand de o gravida care era purtatoare de streptococ hemolitic de care habar n-avea si care, la 32 de saptamani a nascut un copil care, din pacate, nu a supravietuit, infectia fiind cea care nu i-a dat nici o sansa. Gravida respectiva habar n-avea ca exista o analiza numita "culturi de col" ce-i putea depista/rezolva acea problema. Medicul ei, sef de sctie de spital, de altfel, considerase ca nu-i chiar asha importanta analiza respectiva, deci nu s-a mai chinuit sa i-o recomande. Efectele s-au vazut.
Numiti-ma paranoica, insa eu cred sincer ca anumite analize e MUSAI sa fie facute.Dupa ce o patzeshti, degeaba-ti smulgi parul din cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

quote:
Originally posted by dienutagraviduta
alexandrina, imi pare rau pentru catelusii tai... dar de ce erau bolnavi ? vezi sa nu fi fost ceva care sa te poata pune si pe tine in pericol ... stiu ce simti, fiindca si eu am simtit-o pe pielea mea cu pisicuta prin luna a 3-a ...



Nenea doctorul a zis ca aveau ceva viroza si le-a dat cate un vaccin.
Erau catei de curte si m-am ferit de prea mare apropiere de ei, eu sunt convinsa ca nu am fost "expusa", am inteles ca e o viroza de catei. Erau micuti ca si catelul pe care l-am avut inaintea lor a murit in primavara, dar atunci nu eram acasa si dupa o saptamana a fost mai usor de suportat vestea.


"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

NEATZA, FETELE
Cu contractile astea din ce am mai citit eu…..cica ar fi normale, daca nu sunt dese si dureroase. Daca devin dureroase si destul de dese (adica eu am considerat dese cand intr-o zi am avut 5-6, dar dureroase si care treceau daca ma intindeam ) eu zic ca ar trebui sa vb cu dr, si chiar sa luati 1-2 NOSPA /zi.
RIPLEY si eu am frica de a nu naste devreme….presupun ca toate o avem…..
Eu acuma scriu, dar nu pot treimite ca ne-a cazut netu’ la servici….si vreau sa termin si eu de citit ca ramasesem la partea cu secretia din col…..!!!!!! VREAU NET….
Eu am facut secretia din col in a doua luna (pe la 8-9 saptamani) si era ok, dar stiam ca trebuie repetata, dar nu stiu daca am facut si pt streptococul hemolitic….
Cu antibiograma am patit-o si eu cand am facut urocultura, am platit si urocultura chiar daca nu a fost nevoie de ea. Si nu-I chiar correct. Cu ani in urma, spuneai ca vrei si urocultura si daca trebuia o facea dar o plateau cand ridicat rezultatul. Era destul de scumpa….
HA HA HA >>>>AM NET


joy + bocanila27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Lorda si eu cred in analize, si pot spune ca sunt la zi cu ele, dar acel dc era pe dinafara complet, mai ales ca cu citeva minute inainte a internat o gravida in 38 de saptamini, pe care a confundat-o cu alta pacienta in 41 de sapt.
Eu una, mai am trecut pein asat si stiu cit de vulnerabil e un pui nou-nascut, si mai ales ca vaiat nu e ceva cu care sa te joci.

Mergi la inceput