Mamici de noiembrie - decembrie 2005(43)
Raspunsuri - Pagina 14
tania-z spune:
No, da, fetelor, m-am mai linistit ca n-am ce face si mai am si de invatat pentru examenul de maine! In orice caz nervii cei mari ii aveam pt ca ea dormea si nu aveam cu cine sa ma rafuiesc!
Coralia, norocoasa colega ta. Si eu am auzit ieri o poveste de nastere tare haioasa: O tipa din Sibiu, sarcina cu probleme, internari samd, a ajuns aproape de termen. Dimineata se duce la baie si, in timp ce era pe WC, ii vine sa se screama mai puternic. Crede ca e constipata, dar maica-sa o aude si ii spune ca, de fapt naste. Ii spune sa-l sune pe dr. Era duminica. Dr. vine la cabinet, o vede, avea dilatatie de 6! O trimite la spital, ca vine si el. La spital, o baga la travaliu si ii spune ca se duce pana in cabinet si revine. Pana sa ajunga dr. in cabinet, il suna moasa, ca fata naste! ce sa va spun, zice ca s-a scremut de 2-3 ori (exact ca atunci cand era constipata) si a iesit copilu. Intr-un sfert de ora!!!!! Si fara prea mari dureri
Asa nasteri ne dorim si noua, nu?
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 26+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
alexandrina spune:
Dar, Tania, tu nu poti sa-i dai un telefon sa te rafuiesti cu ea daca-ti vine? Care-i problema daca o trezesti ca ea nu se streseaza ca te trezeste dimineata... Acuma stiu ca-i tarziu si nu-i sigur ca se mai pune problema sa o trezesti, dar vorbesc asa la modul general...
Apropos de nastere usoara, eu vazui mai demult la tv, o inregistrare dintr-un supermarket, unde o clienta isi facea cumparaturile, la un moment dat se opreste la un capat de culoar se vede ca se agita un pic, se uita in jur (dupa ajutor probabil) si isi scapa copilul in pantaloni (din burta evident).
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
tania-z spune:
Alexandrina, mi-am si imaginat faza cu scapatul copilului in pantaloni!
Cat priveste telefonul, nuuuuu, prefer confruntarea face-to-face, ca telefonul poate sa-l inchida si ii dau satisfactie. Dar daca ma duc peste ea, nu mai are pe unde sa fuga...
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 26+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
dienutagraviduta spune:
neata, burtici !
noi suntem bine, dar stau si ma gandesc daca nu cumva o sa avem probleme cu buretele pentru aparatoarea de patut - na, ca e scump ca naiba, vreo 500000, fiindca nu am vazut decat la 3*2m, asa de as captusi juma de camera.
cred ca o sa mergem sambata prin obor, poate gasim melana pe acolo.
Ilenutza, nu irinucaR era cu mersul in Europa, ci eu; ce anume te-ar interesa sa gasesti acolo ?
TaniaZ, felicitari pentru bebe; asta cu soacra e boala grava la voi, saracele ... ce ma bucur ca a mea isi vede de ale ei ...
astazi sunt facareata tare : o sa fac sarmale si termin si salopetica lui luca pe care am inceput-o de vreo 2 saptamani- iese foarte frumoasa, sunt chiar multumita de cum am facut-o.
cred ca aseara am experimentat si eu o arsura pe piept : da era mai mult ca o durere crunta, nu altceva ... si luca isi mutase toate catrafusele sus de tot, chiar sub stomacul meu, nu stiu ce avea... e adevarat ca ieri seara am mancat cam aiurea - niste costite afumate cu paine; nu mai am curaj sa continui cu ele azi, o sa le bag la sarmale pe alea care au ramas...
ce vis frumos , sa nasti asa rapid de parca nici n-au timp doctorii sa prinda copilul ... trezirea, fetelor ! ca de aia ii zice travaliu !!!
(vorbesc si io asa, de placere, ca cu punin noroc nici nu o sa aflu ce e aia ...)
dienuta graviduta si bebelushul luca
alexandrina spune:
Din pacate a fost demult si nu-mi mai amintesc, dar stiu ca se agitau oamenii din magazin sa tina copilul sa nu cada mai jos ca erau pantalonii doamnei destul de largi. In orice caz la asa faza ramai cu gura cascata si daca nu o revezi de 2-3 ori de aiureala nici nu mai stii clar ce-ai vazut.
Mi-am mai adus aminte un aspect, dupa vizita la gine de saptamana trecuta am citit fisa de consultatie si scria acolo ca am "col ramolit", si ce-am mai ras ca am crezut ca nu am descifrat eu bine cuvantul. Ieri am intrebat-o pe asistenta de la cursul prenatal si a zis ca termenul exista si m-a intrebat daca am avut chiuretaje, sau alte evenimente pentru ca un astfel de col de obicei il au multiparele (cele care au mai nascut copii). Eu chiar n-am avut nici un fel de evenimente anterioare acestei sarcini si ma intreb de la ce s-a ramolit colul meu, voi aveti vreo idee? Ma gandesc acuma ca nici doctorul nu m-o fi crezut cand am declarat ca n-am avut nici-un antecedent.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
dordia2000 spune:
Neatza burtici!!!
Tania nu te mai enerva asa rau ca nu-i bine! Incearca sa o ameninti ca daca nu inchide cainele si se intampla ceva infunda pusacria! Poa te asa asculta si ea de cei din jur! Sau mai e o varianta:sa o lasati sa-si faca de cap ca poate e ca si copii: din ce ii spui din aia face pe dos! Oricum nu te mai supara si nu mai face efort daca nu ai voie! Las-o sa se descurce si sa inchida cainele in tarc asa cum i-a dat drumul!
Anda stiu cum e ca am trecut si eu pe acolo, dar daa incerci sa-ti ocupi timpul cu altceva nu o sa mai ai timp de ganduri negre! Si eu ma gandeam si chiar am bocit o zi intreaga din aceleasi motive! Sa sti ca noi suntem alaturi de tine!
Diana 30+
alexandrina spune:
Eu sunt aici, dar azi am monopolizat deja forumul.
Doar vroiam sa va spun ca daca pana la ora 3 nu umplem pagina, sa aveti grija cand e pe terminate sa faceti subiect nou, pentru ca eu plec de la servici si ajung acasa prea tarziu.
Alexandrina.
coralia76 spune:
Alexandrina eu zic chiar daca nu se umple pagina pana pleci de la servici sa incerci sa faci un capitol nou..ca cine stie daca este prin zona vreo fata care se pricepe.Ti-am vazut burticutza de 26 de sapt,frumusica,mi se pare un piculet mai micutza decat a mea.
Varsta bebelica
Poze cu burtica
leea_cv spune:
Anamari,Corap am hotarit sa impart treaba intre zugravi si ai mei.Tata va darima zidul si va face munca de jos,iar zugravii,care sub nici o forma nu vor fi aia de voiau sa ma jupoaie - o sa faca finisajele.O sa incep de luni.
Bic, la voi poate ca orice doctor te trateaza la fel,la noi pauza.Cel putin in Baia Mare.Eu am fost la un moment dat la urgenta ca vreo 2 zile nu l-am simtit deloc pe bebe.Si m-a tratat ca pe o cirpa.Doar cind i-am zis ca lucrez la radio si-a ridicat antenele,motivind ca era super obosit.
Alexandrina cu siguranta nu sint ultima care va naste dintre noi,dar sint mai pe la coadacu DPN-ul.Insa fiind cezariana programata,chiar s-ar putea sa o iau inaintea altora.
Coralia cred ca esti printre putinele carora testul le-a spus adevarul.Si mie mi-a zis fetita si e baiat.Inainte de a merge la eco nu stiam de talentul lui Corap de a da in bobi.Si ciiiit am asteptat.
Tania sint convinsa ca soacrele mai pot fi si poame acre.Dar nu ''rau cu rau dar mai rau fara rau''.Poate ca e si virsta (ei) de vina.Chiar, apropo de caine.Ce ziceti face rau sau bine unui bebe,convietuirea cu unul?Eu am inteles ca astfel de copii sint mai rezistenti la alergii.
si Tudor 25+
leea