Mamici din mai-iunie 2006?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liris spune:

www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> AICI

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut fetelor!! Multi pupici pe burtici ca de obicei!
Bine ati venit gravidutelor noi!!

liris articolul de la tine este interesant dar cred ca de multe ori depinde de medicul la care mergi( de pilda doctorul meu mi-a spus ca sub nici o forma sa nu iau aspirina!!)..

irinel aici sunt!!! nu lipsesc de la apel dar nu am mai scris nimic. Sunt cam debusolata. Azi de pilda nu mi-a fost greata de loc.. ciudat! In schimb ieri si azi noapte am avut asa niste crampe.. urate tare. Cand am fost la doctor acum doua saptamani si i-am zis de crampe a zis ca sunt normale si sa nu imi fac griji daca nu sunt insotite de sangerare.. dar eu tot nu stau linistita mai ales ca anul trecut cand am pierdut o sarcina asa a inceput.. Abia astept sa mergem vineri la ecografie.. sa vedem cum stau lucrurile. Ori la bal ori.. sper totusi sa fie la bal!!

Nici mie nu mi-a dat doctorul sa fac analize de loc deocamdata( asistenta zicea ca o sa imi dea cand merg data viitoare la control adica tocmai pe 10 oct..

Cami 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Irinel, am si nu prea am incredere in doctorita mea. E medic pediatru la baza. Oricum, de gura mea mi-a dat sa fac analizele! Trebuie sa ma duc zilele astea. Ba uitasem sa va spun ca mi-a interzis cu desavarsire orice pastila in perioada asta. Nu Calciu si fier, vitamine, nimic. Vreau calciu?papa lapte si un ou pe zi. Vreau fier? Papa ficat pe tabla, sfecla rosie, salata si spanac(si pe toate le urasc). Am incredere in ea pt. ca suntm rude si mie comod sa merg la ea(nu stau la cozi) si stiu ca are grija de mine. Nu prea am incredere pt. ca nu prea am avut nevoie de ea.
Liris, eu am ramas datoare pentru listuta cu DN: 02.07.1976
Va pup si sa va fie bine! 7+(5+)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Amonar DN 08-05-1968, UM 06-08-2005, DPN 13-05-2006

CamiM DN 09-08-1976, UM 06-08-2005, DPN 13.05.2006

Gabi25 DN 12.04.1977, UM 18.08.2005, DPN 25.05.2006

July_q DN 02.07.1976, UM 03.08.2005, DPN 9.05.2006

Irinel DN 7.03.1974, U.M 19.07.2005, DPN 26.04.2006

Puiudana2004 U.M. 20.08.2005, DPN 27.05.2006

Liris DN 27.02.1974, UM 25 iulie 2005, DPN 1.05. 2006

Alda DN 10.05.1974, UM 5.08.2005, DPN 12.05.2006

Megbeng DN 22.02.1982, UM 21.08.2005, DPN 28.05.2006

---------------------
Iulia mi se pare ca doctora ta te invata chestii excelente. ai putea sa pui si aici listuta cu citeva din alimentele necesare ptr fiecare vitamina/minerala...dc ai una. eu am deja citeva, si-mi contstruiesc unele mai complexe. o sa scriu aici fiecare vitamina in ce aliment se gaseste ... eu in afara de acid folic nu iau vitamine, dar asa ca si tine, ma strimb si maninc tot felul de chestii care nu-mi plac dar sunt sanatoase, exemplu spanac, peste...

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

IRINEL, dar eu nu iau medicamente aiurea si mai ales nu dupa cate probleme am avut. Iau acid folic cate doua pastilute pe zi, iau scobutil si no-spa in cazul in care ma doare burtica, Materna (in prima sarcina am luat Prenatal) eram tare ametita si ma lua cu lesin, dupa ce am inceput cu vitaminele mi-e mult mai bine si Utrogestan cate doua ovule pe zi.....si crede-ma ca simt diferenta.
La prima sarcina, cu Rares pana la 4 luni nu am avut probleme, dar dupa aia am stat doar la pat cu tratament pentru mentinerea sarcinii.....daca as fi avut un medic bun aici ar fi vazut problemele mai repede si ar fi fost mai bine. Apoi o sarcina care s-a incheiat cu un chiuretaj (la statul medicului) si o sarcina pierduta la 6 saptamani, anul asta. Asa ca te rog sa ma crezi ca nu exagerez deloc.

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

neatza burtici mici!
sunt cea mai mica mamica deocamdata?
puiudana, ca ma bucur sa te regasesc aici..aprca am mai vb noi cand erai la capitolul aspirantelor! si vad ca e doar o zi diferenta intre DPN-urile noastre! sa ne ajuta Dumnezeu tuturor, saducem sarcina cu bine pana la capat!

in privinta medicamentelor, parerile sunt impartite..ceea ce stiu eu sigur-sigur este ca no-spa nu dauneaza sarcinii si ca nu e nevoie de suplimente de vitamine daca avem o dieta echilibrata si bogata in fructe si legume proaspete..e nevoie insa de acid folic, chiar dinainte de conceptie sau, ma rog, cat mai curand dupa ce am aflat. am pe undeva niste articole despre alimentatia gravidei, le caut si o sa le pun aici!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
4+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/magdas82/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

July vezi ca in timpul sarcinii nu ai voie sa mananci ficat ptc contine prea multa vitamina A, care nu e buna deloc, da' deloc lui bebe!

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

MEGBENG iau vitaminele,....care sunt uneori recomandata si in primul trimestru, si mananc si destul de echilibrat. Eu intotdeauna am avut probleme cu asimilarea calciului si altele si dupa hemoragia de 1 luna de la inceputul anului nu prea am reusit sa ma restabilesc....chiar ma simt bine dupa ele.

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

revin cu articolul despre alimentatie care sper sa fie cat mai util:

Referitor la alimente vor fi puse in evidenta cele mai importante in cea ce priveste dezvoltarea bebelusului. PROTEINE: - carne rosie slaba, carne de pasare, peste - oua dar nu crude si nici insuficient preparate termic - branza proaspata, laptele degresat si iaurtul trebuie sa nu lipseasca din alimentatie caci ele asigura desvoltarea corespunzatoare a oaselor si dintilor bebelusului care incep sa se formeze in jurul saptamanii a 8-a . LEGUME: - varza, conopida, broccoli, praz, spanac, ardei gras, rosii, cartofi,linte, fasole, telina si orice alte legume cu frunze verde inchis. Legumele cu frunze verde inchis sunt surse excelente de acid folic . Acesta este necesar bebelusului pentru dezvoltarea sistemului nervos central mai ales in primele cateva saptamani de viata. Evitati ardeiul iute si cimbrul Evitati prelucrarea termica indelungata a legumelor caci se distrg multe vitamine iar bebelusul are nevoie de ele. Preferati salatele la care puteti adauga, nuci, alune sau seminte de susan. FRUCTE: - cirtice, capsuni, caise, mere, pere, banane, etc CEREALE: - fulgi de cereale, paste din grau integral sau paine din faina integrala. CEAIURI DIN PLANTE: - datorita faptului ca sunt multe PLANTE CONTRAINDICATE IN TIMPUL SARCINII prefer sa le pun in evidenta pe cele mai cunoscute dintre ele si anume: coada soricelului, obligeana, pelin, rostopasca, feriga, anason dulce, fenicul, lemn dulce, ienuper, levantica, busuiocul cerbilor, floarea patimilor, revent (rubarba), salvie, vasc, carcel, dracila, vetrice . - sunt si PLANTE CE TREBUIESC UTILIZATE CU PRUDENTA IN TIMPUL SARCINII si anume: angelica, armurariu, brusture, lucerna, galbenele, isop, sunatoare, merisor, talpa gastii, musetel, roinita, izma, patlagina, urzica, ghimbir, schinduf, unguras .

si inca unul:

In primele luni adaptarea metabolismului la doua cerinte distincte, produce neplaceri.
Atat pentru dumneavoastra cat si pentru bebe, o alimentatie echilibrata este indicata.
500g de fructe pe zi, cu precadere dimineata pana la prima masa care contine carne, evitati sa fie desert pentru ca baloneaza. Cate un singur tip de fruct pe masa, dupa cca 2 ore schimbati tipul de fruct, pentru ca amestecul de fructe modifica beneficiile lor, putand chiar sa produca ingrasare. La prima ora un fresh alcatuit dintr-un fruct (fructe de padure, kiwi, grapefruit, o banana, caise, piersici, mere ananas, papaya, mango, etc ), 150ml apa, preparat intr-un blender poate fi o bautura revigoranta, plina de vitamine, minerale, fitonutrienti, dar hipocalorica.

2 gustari si doua mese principale - pranz si cina, alaturi de masa de fructe, este structura ideala / zi.

Gustari si mese alcatuite in general din portii generoase de legume , atat ca si garnituri cat mai ales sub forma de mari salate de cruditati diverse, alaturi de carne de peste, pui, curcan, vital. Produsele lactate pot fi bune surse in alimentatia de seara, in sine sau alaturi de legume.

Carnea de porc si prepararete industriale, se metabolizeaza greu rezultand multe toxine, si nu-i indicata decat daca pofta este mare.

Evitati sa mancati paine, cartofi, orez, paste alaturi de carne. Acestea sunt bune in combinatie cu legume alaturi de mari salate de cruditati.

Exemplu: 2 felii de paine integrala, neagra, graham cu salata de vinete si o salata asortata de rosii, poate fi o gustare/ masa cat se poate de buna; paste cu sos de rosii, usturoi si verdeata, alaturi de o salata verde (clorofila favorizeaza digestia pastelor); cartofi frantuzesti alaturi de o salata de varza alba, morcov ras si telina rasa; orez cu legume si o salata de andive.

Salatele pot fi asezonate cu 1 - 2 linguri de seminte de susan - contin mai mult calciu decat un pahar cu lapte, seminte de dovleac, un sanitar intestinal, sursa de grasimi bune, germeni de grau - de 400 ori mai multe surse de B-uri deca painea.

In general mancati cand va este foame, faceti miscari de tonifiere musculara, relaxare psihoemotionala.

A manca pentru doi este o perceptie uzata - copilul nu va cere permisiunea de a-si lua tot ce are nevoie pentru dezvoltarea sa, responsabilitatea dumneavoastra este de a manca diversificat si adevarate surse de nutrienti, usor digerabili.

Dulciurile concentrate, grasimile de origine animala, fast foodurile nu va ajuta pentru ca organismul va consuma surse antioxidante din aceleasi depozite din care se hraneste si copilul.

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
4+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/magdas82/my_photos

Mergi la inceput

eu stiu ca vitamina A naturala este buna ptr mama si copil asa ca toate vitaminele. excesul de vitamina A, in femeie fara sarcina sau cu sarcina este periculos.
ficatul nu stiu de ce eszte contraindicat insa este singurul aliment care pina si in Olanda mi s-a spus sa-l evit. pateuri , ficat simplu. pur si simplu nu ficat, dar mai degraba ptr ca aici este un curent foarte puternic impotriva "maruntaielor". nu stiu de ce.

am si eu o lista :

VIT A & beta-caroten

grasime de ficat de peste , ficat de animale, rinichi;
morcovi, mango, spanac, pepene galben, dovleac
lapte si produse lactate, mozzarela
galbenus de ou

VIT B6 (sau pyroxina)
banane, sucuri de legume, pepene verde, spanac
cod, somon, carne de pui, carne de vita

VIT B12
cereale cu vitamine
iaurt lapte , mozzarela
ton , carne de vita, carne de curcan, carne de pui
drojdie

VIT C
papaya, portocale, suc de portocale, capsuni, kiwi, pepene galben, suc de grapefruit, mango, coacaze
brocolli, ardei gras

VIT D
untura de peste, heringi, oua , margarina

VIT E (sau alpha-tocopherol)
seminte de flaorea soarelui, germeni de griu, ulei de arahide, migdale, ulei de porumb, ulei de masline
somon, ton, homar

ACIDUL FOLIC
cereale cu vitamine, linte, spanac, sparanghel, boabe de naut, fasole boabe
suc de portocale
paste fainoase, orez alb, paiine

NIACIN
cereale cu vitamine
carne de pui fara grasime, ton alb
unt de arahide, cartofi, orez nedecorticat (maro), paste fainoase, piine integrala

CALCIU
iaurt, lapte, brinza, parmezan, brinza cottage
somon, tofu
suc de portocale sau grapefruit, brocolli

POTASIU
cartofi, boabe de naut
iaurt , lapte
suc de grapefruit, spanac, capsuni, brocolli, pepene verde

CROM
griu, drojdie, piine integrala, ulei de porumb
oua
ficat, piept de pui