Mamici din mai-iunie 2006?
Raspunsuri - Pagina 10
liris spune:
www.desprecopii.com/info.asp?id=16" target="_blank">AICI si http://www.desprecopii.com/info.asp?id=133] AICI[/url]
acum despre citeva vitamine:
exces vit A
caderea parului , migrenele, uscarea tenului, crizele de voma , aparitia unor probleme ale ficatului suntd doar citeva din simptomele excesului de vit A. de asemenea, excesul poate conduce la riscul unor malformatii ale fatului in cazul femeilor insarcinate. Limita maxima zilnica de vitamina A pentru adulti este 3000micrograme. Excesul de beta-caroten din fructe si legume se depoziteaza in corp, dar din fericire nu este toxic.
exces vitamina B6
nu exista rapoarte privind reactii averse ale excesului de vit B6 din alimente. excesul datorat suplimentelor vitaminice e asociat cu leziuni ale nervilor. limita maxima zilnica 100mg pentru adulti.
exces vit B12
nu exista probleme de sanatate asociate cu consumul exagerat de vitamina B12
exces vit C
consumul exagerat poate provoca greturi, crampe stomacale, diaree , dureri abdominale. contra-indicata in cazul unui tratament cu medicamente anti-coagulante. poate duce la o absorbtie concentrata a fierului, in cazul persoanelor ce sufera de cromohematoza. in mod normal organismul nu depoziteaza vitamina C de aceea trebuie consumata zilnic.
exces vit D
cea mai important sursa de vit D consta in expunerea organismului la soare-doar asa poate fi sintetizata. excesul de vitamina D provenita din alimente sau pastile, dar nu din expunerea la soare, poate duce la aparitia pietrelor la rinichi, greturilor, pierderii apetitului, crizelor de voma. De asemenea poate duce la deteriorarea vaselor de singe, a inimii , rinichilor , plainilor, cauzing uneori chiar moartea. Limita zilnica este 50 micrograme, numai in cazul persoanelor perfect sanatoase.
exces vit E
consumul exagerat poate interfera cu actiunea coagulanta a vitaminei K si mari efectul medicamentelor anti-coagulante, putind creste riscul unei hemoragii. limita zilnica este de 1000micrograme pentru persoanele care consuma vitamina K, peste 19 ani si care nu folosesc anti-coagulante.
Acidul Folic
excesul de acid folic poate masca o deficienta a vitaminei B12, ducind la leziuni permanente, ireversibile ale nervilor. Limita maxima ptr acidul folic sintetic este 1000micrograme pentru adulti.
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
july_g spune:
Buna, dragele mele! Deja sunt data peste cap cu cel ficat! Am mai auzit si ca nu e bine sa-l mancam pentru ca prin ficat se elimina toate toxinele din organismul animalului, deci le vom prelua noi.
Dar, desi ma repet (e un subiect cu ce nu trebuie sa faca o gravida), eu cred ca putem manca orice, cu o singura conditie: nu in exces, pt. a-i da timp organismului sa asimileze ce i-am dat noi. Eu am fost profa de fizica si aveam o revista in care aparuse un articol legat de faimoasele E-uri. Acolo asta am citit si presupun ca regula e valabila si pentru alimentatia noastra. De exemplu: Ficatul :cata vitamina A poate sa contina, ca noi sa o putem asimila pe toata? Daca mancam ficat o data la 2-3 zile, organismul are timp sa-si revina.
Voi ce credeti? Am dreptate?
VA pup si fug repede sa ma scolesc in ale conducerii!
7+(5+)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
Laura Ioana spune:
July am avut doua sarcini cu final nefericit pana acum si la fiecare dintre ele mi s-a spus sa nu mananc ficat (la un dr in tg mures eram atunci). Si acum printre putinele alimente contraindicate de catre medic este ficatul. A fost printre primele lucruri asupra caruia mi-a atras atentia dr de familie!
Laura
14+
Puiutul meu
liris spune:
Da, asa e Laura. singurele alimente asupra carora si mie mi-a atras atentia doctora au fost brinzele frantuzesti si ficatul.
grumpy
liris spune:
Laura ca sa-ti stergi mesajele nedorite , pe bara de sus a mesajului tau, da click pe acel cos de gunoi, ultima figurina.
grumpy
megbeng spune:
burticilor, voi cum va simtiti? eu am diverse disconforturi digestive..noaptea trecuta m-am trezit cu arsuri de stomac cum n-am avut niciodata! a trebuit sa mananc niste covrigei, sa-mi revin...apoi observ ca ma balonez usor...si spre seara iar ma ia arsura asta nesuferita...
a, si sa nu va mai spun ca imi erupe o masea de minte, si ma omoare de durere, mai ales ca acum nu pot lua nimic...la unul din puseele anterioare am fost la dentist, da mi-a zis ca asta e, ca are loc, e ok...doar ca o sa ma mai doara...
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
4+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magdas82/my_photos
Irinel spune:
Cami, cand ai pierdut sarcina n-ai avut deloc sangerari? Doar dureri mari de burtica? Hai ca o sa fie bine. PUpici pe burtica dureroasa. Cat despre greturi, nu e anormal o zi sa fie mai rele si una mai usoare. Au revenit intre timp greturile?
July si eu zic ca doctora ta te invata bine cu mancarurile da eu totusi inclin si spre vitamine, eu resimt lipsa lor daca nu le iau, desi incerc sa mananc cat mai sanatos ( e adevarat ca unele din ce ai enumerat tu, nu prea, ca nu-mi plaaaaac...
)
Gabi scuze nu te-am certat, eu m-am referit nu la vitamine (si eu iau)ci la No-spa si Scobutil, vad ca in Romania se iau foarte frecvent daca ai dureri de burtica la sarcina, da de fapt durerile alea sunt normale. Te inteleg insa si pe tine ca ai trecut prin 2 experiente neplacute si ti-e frica sa risti. Doctorul tau ce a zis? Hai nu te supara pe mine, am si eu o doaga fixa impotriva medicamentelor la sarcina...
Megbeng, la mine a mers binisor la sarcina cu salate multe (impotriva balonarii si constipatiei ma refer, ca amandoua sunt problemute). Ai gasit Odiseea Sarcinii, am vazut ca ai primit linkul...
Am sa va spun si eu ce stiu ca e interzis, nu mai stiu daca am citit pe DC sau in alta parte. NU e voie ou ochi cu zeama (pericol de salmonela pentru bebe), doar facut tare, fiert rascopt sau amestecat si prajit bine in tigaie. Evident ca e ok in mancaruri... Dar nu crud in maioneza!!! Apoi, mezelurile nu sunt indicate, branzeturile proaspete si cele frantuzesti cum bine a zis Liris, ficatul (uitasem bine ca mi-ati zis, chiar am mancat acum ceva timp), ceaiurile e bine sa fie evitate, da vad ca voi aveti si listuta cu ceaiurile care nu sunt indicate. CAm atat imi aduc aminte acum.
Eu tot cu greturi si somnolenta rau de tot. Ma duc in patut ca acum vine sotiorul cu Danut de la gradi si ma trezesc.
Pupici dulci pe burtici.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 8+ saptamani
CamiM spune:
salut fete frumoase si burticile lor!!
Megbeng te inteleg perfect cu arsurile si balonarea.. am incercat toate remediile de care am auzit si merg dar nu mereu.. acum inghit la tums( astea sunt niste pastile contra refluxului de acid gastric) si sper la mai bine!! te tin de manuta sa trecem impreuna peste partea asta si sa ajungem la partea frumoasa cu burtici mari si bebei nazdravani!!
Irinel data trecuta a inceput sa ma doara burtica asa din senin si dupa cateva ore am inceput sa sangerez si am ajuns la urgenta.. pana a doua zi nici urma de alte simptome ( sani durerosi sau asa ceva ) disparusera fara urma!! De asta acum cand ma iau crampele mi-e teama sau daca nu am simptome o zi ma panichez( sa va zic o faza tare: am ajuns daca nu simt sanii ca ma dor ii tot intep cu degetul sa vad.. pana la urma cred ca o sa ma doara de atata lovit!!
) de revenit a revenit azi greata dar nu atat de tare acompaniata de arsuri teribile.. credeam ca nu o sa pot manca nimic si cand colo la masa mananc de parca intru in anul foamei!!
Uff greu mai trec zilele pana vineri!!
Si eu stiu ca trebuie evitat ficatul si preparatele din oua crude si branzeturile din lapte nepasteurizat( feta, camembert, brie)ca si mezelurile de altfel.
va pupici pe burtici!!
Cami
6+
virgi spune:
Buna tinerelor mamici..sa aveti o sarcina usoara.
Ce frumos e la voi aici..mi-am petrecut toata ziua..citind mesajele voastre.
datele mele:
DN: 26.04.2006
UM: 23.08.2005
DPN:27.05.2006
Este doar confirmarea testului de sarcina.
Ca si simptome..hm.... greturi nu prea, putina oboseala ziua...ca noaptea am insomnii, in schimb durere in partea ovarelor ( stanga si drepata ). Sanii nu mai dor..sunt ceva mai mari..decat de obicei...dar nu sunt tari...asa cum au fost pana acum 2 zile.
Imi e teama de o sarcina extrauterina...dar pana voi avea o confirmare clara..stau si-mi pun intrebari. Este prima mea sarcina, eram convinsa ca minune de genul asta nu se va mai intmpla in cazul meu...ca am avut o anexita urata si netratata corespunzator.
Medicul de la Galati mi-a spus..sanse sa raman doar 1%. Si iata..nu stiu ce e..dar s-a intaplat.
Feteleor..voi ce simptome aveti?
Vreau sa stiu mai multe despre voi..
Va pup